Gosia_i_Luka Posted March 18, 2006 Posted March 18, 2006 A mnie właśnie najbardziej zawsze cieszą te zielone kikutki!!! :loveu: :multi: :loveu:
Wind Posted March 18, 2006 Posted March 18, 2006 [B]niedzwiedzico,[/B] Specjalnie dla Ciebie :cool3: [url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=23379[/url] W.
borsaf Posted March 18, 2006 Posted March 18, 2006 [B]Brawo Niedzwiedzica[/B] pierwsz znalazłas wiosnę! Ja dopiero teraz ze spacerku wróciłam i też jetem padnieta jak Regonik. Poszliśmy sobie nad jezioro,a tam była Nelly, dwuletnia mix goldenka. Co te psiaki wyrabiały:crazyeye: Ja mam w nogach pewnie ze 3-4 km, a one ze 3-4 razy tyle. Mam nadzieje, że moje chlopie dotarło w końcu do Ciebie i grabki odebralo? W domu najazd Hunnów, czyli 5-cio i 6-cio latka sie bawia z Regonem. Młody całki ogłupiały, że mu po domu tyle zamieszania biega, dokazuje razem z nimi i co rusz piski. Nie dziwię się, że szczenieta zwłaszcza z dziećmi trzeba socjalizować. [B]Ali[/B] poczta odebrana, jeszcze nie ruszone ale już sobie maila wydrukowałam coby niczego nie pokręcić. [B]Vigory[/B]poszło w całości, a reszta pocztą w poniedziałek. [B]Zach[/B] nie narzekaj na Ludwisia:mad: bo Ci Regona podrzucę, a on olewa przysmaki i piłeczki, najwyżej do kijka skacze i przychodzi więc jak w pobliżu nie ma przecinki to masz przechlapane:evil_lol:
Flaire Posted March 18, 2006 Posted March 18, 2006 A Lotka w końcu nie biegła na pokazach, bo tempo dla szczeniaka za szybkie. Więc tylko Misia broniła honoru rodziny i biegała - bardzo jej się podobało, prawie tak bardzo, jak w Ciechocinku. Pierwszy przebieg przebiegła ślicznie, a w drugim, pomimo że tor ten sam, jej pańcia się pogubiła i kazała psu robić rozmaite niemożliwe rzeczy, za co dostało nam się od naszej trenerki, ale które Misia, w napadzie entuzjazmu, wszystkie wykonała. :-D
borsaf Posted March 18, 2006 Posted March 18, 2006 O dziwo wszystkie filmiki mi sie otworzyły i mogłam sobie poogladać. Wytlumaczcie, proszę, lajkonikowi o co chodzi z tym golfem? Dlaczego to bylo nieprawidlowo??? Czytałam gdzies, że policjanci szkoląc psy trzymaja smakołyki w kapturze na plecach, a w golfie nie mozna?
Jura Posted March 18, 2006 Posted March 18, 2006 [B]Niedźwiedzico[/B], ja też dziękuję za kikuty, chociaz w realu o jeszcze czegoś takiego w tym roku nie widziałam. Rozumiem [B]bos[/B], że u was coś takiego występuje. U nas ciągle bleee (ale na szczęście nie pada tak, jak rano). [B]Gosia[/B], jak oglądałam filmik o głupawce to najpierw pomyśłałam, że Ty nie znasz prawdziwej głupawki, ale potem jka Luka się rozkręciła, to juz nie miałam wątpliwośći, że wiesz. Ludwiś jak zwykle [B]zach[/B]wycający. [B]Borsaf[/B], nie wszystkie psy musza być genialne ;), choć pańci suczki F. to może odrobinka samozapacia by sie przydała. :oops:
zachraniarka Posted March 18, 2006 Posted March 18, 2006 [B]borsaf[/B] z golfem było to nie tak, że piłeczka nie wypadła wtedy kiedy pies ładnie doszedł i usiadł w dobrej pozycji, tylko się zaczopowała.. a kiedy już pomogłam sobie rączką w wyrzuceniu to psiak zmienił pozycję siadając metr ode mnie i za to został nagrodzony..
Gosia_i_Luka Posted March 18, 2006 Posted March 18, 2006 [quote name='Jura'][B]Gosia[/B], jak oglądałam filmik o głupawce to najpierw pomyśłałam, że Ty nie znasz prawdziwej głupawki, ale potem jka Luka się rozkręciła, to juz nie miałam wątpliwośći, że wiesz.[/quote] Aaa, bo to nie jest jeszcze prawdziwa głupawka. :evil_lol: To jest głupawka z zabawką, a najlepszego świra biała dostaje krótko po kąpieli całego ciałka, jak jest mokra. :evil_lol: Postaram się nakręcić, jak nadarzy się okazja do zmoczenia białasa. :cool3:
Ali26762 Posted March 19, 2006 Posted March 19, 2006 [quote name='zachraniarka']Na którym cmentarzu mam się stawić? Srebrzysko czy Łostwice? Jutro się zjawię z Chryzantemkami, mózg Ludwika też mam zabrać ze sobą? Dla pociechy mogę zostawić zielony skrawek na mogile :evil_lol:[/quote] Bez mózgu to mi się w ogóle na oczy nie pokazuj! Będziesz mi żałowała? Skrawek zostawisz? To ja poproszę o mózg (w całości) i Ludwika. Póki co to u mnie w domu, bo poszłam wieczorem na wódeczkę i nie zdążyłam się przemieścić ani na Łostowice, ani na Srebrzysko :eviltong: Poza tym w domu cieplej i dłużej jasno... Chryzantemki mile widziane :loveu:
Ali26762 Posted March 19, 2006 Posted March 19, 2006 Dlaczego ja jeszcze nie widziałam u nas w mieście kikutów wiosny? Pewnie też już są, tylko nie wiem gdzie ich szukać... :shake:
niedzwiedzica Posted March 19, 2006 Posted March 19, 2006 [B][COLOR=Black]WIND[/COLOR][/B]- :loveu: dzieki za koniki i tzrymam kciuki za dzisiejszy przebieg Majutka . [B]Flaire[/B]-Lotka pobiegać nie mogła, ale za to końskie g...popróbowac :evil_lol: [B]ALI[/B]-ta wiosna to u mnie przy domu, po nasłonecznionej stronie, przy murze, gdzie jest cieplej. W lesie ciagle zima na całego :angryy: zobaczę dzis, czy to ziolone troszke urosło :p [B]BORSAF[/B]-przedstawiciel rodziny był, grabie zabrał, w razie czego masz do liści w ogrodzie ;)
coztego Posted March 19, 2006 Posted March 19, 2006 [quote name='niedzwiedzica']Wiem,że żonkile i hiacynty w formie zielonych kikutów nie bardzo pzrypominaja piekne wiosenne kwiaty,ale i tak bardzo mnie ucieszyły :multi::multi::multi:[/QUOTE] Wobec zalegających wszędzie warstw śniegu, zielone kikuty na zdjeciu są cudowne :loveu: Ale ptaszki już śpiewają wiosennie... coś jest na rzeczy :razz:
niedzwiedzica Posted March 19, 2006 Posted March 19, 2006 [B]coztego[/B]-u nas tez ptaki śpiewaja, dzis niebo piekne, błękitne, lesne ściezki zaczynaja powoli wyglądac spod sniegu,ale między drzewami snieg lezy i ani mysli stopnieć :mad:. Moja "cięzarówka" ma spacerkach jak mlody bóg gania, w domku poleguje i widac, jak jej ciężko. Az mi głupio :roll:,że biedna sucz na takie przykrości naraziłam ;)
borsaf Posted March 19, 2006 Posted March 19, 2006 [B]Niedzwiedzica[/B] hejak!, grabki chyba beda wspaniałe na te Regonowe kudły.Tylko lekko przejechałam mu po grzbiecie, bo mnie ręce swędziły, a obiad byl na stole wiec pora na latające kłakinie za bardzo... Kłaki wylatywały z niego!. Teraz mam dylemat, czy do trymowania sie zabrac, czy na spacerek dłuuugi pójść. Hunny odjechały, słoneczko świeci pieknie, chyba jednak spacer wybiorę, a z trymowaniem poczekam. Jak mi radzicie? Czy mam go wykąpać przed trymowaniem? Fakt, przy takiej aurze to robota Syzyfa, jeden spacer i błota na nim pełno ale zawszeć to skóra będzie podczas wyrywania czystsza. Zawsze dotąd tak robiłam, że kapałam na kilka dni przed, tyle, że pogoda była stabilniejsza. Jak Wy robicie?
Flaire Posted March 19, 2006 Posted March 19, 2006 [quote name='borsaf']Jak mi radzicie? Czy mam go wykąpać przed trymowaniem?[/quote]Na trymowaniu grabkami się nie znam, ale jeśli chodzi o trymowanie palcami czy trymerem, to zdecydowanie lepiej jest NIE kąpać przed trymowaniem, bo włos łatwiej się chwyta. Jeśli włos jest tak brudny, że kąpiel to konieczność, to profesjonaliści wcierają wtedy w siersc albo kredę, albo specjalny proszek, żeby w efekcie "zbrudzić" ją, coby łatwiej było chwytać.
Ali26762 Posted March 19, 2006 Posted March 19, 2006 [quote name='borsaf'][B]Niedzwiedzica[/B] hejak!, grabki chyba beda wspaniałe na te Regonowe kudły.Tylko lekko przejechałam mu po grzbiecie, bo mnie ręce swędziły, a obiad byl na stole wiec pora na latające kłakinie za bardzo... Kłaki wylatywały z niego![/quote] Ha! Mówiłam, że spodobają Ci się grabki :D
zadziorny Posted March 19, 2006 Posted March 19, 2006 [quote name='Flaire'][quote name='borsaf']Jak mi radzicie? Czy mam go wykąpać przed trymowaniem?[/quote]Na trymowaniu grabkami się nie znam, ale jeśli chodzi o trymowanie palcami czy trymerem, to zdecydowanie lepiej jest NIE kąpać przed trymowaniem, bo włos łatwiej się chwyta.[/quote] Zgadzam się z [B]Flaire[/B]. Lepiej wykąpać piesa [U][COLOR=Red]po[/COLOR][/U] trymowaniu :lol: :cool3: :roll:
coztego Posted March 19, 2006 Posted March 19, 2006 Ale dzisiaj było cieplutko!!! :multi: Aż musiałam kurtkę rozpiąć na spacerku! :multi: A jedna pani się pytała, czy Kreska to labrador :evil_lol:
borsaf Posted March 19, 2006 Posted March 19, 2006 [B]Flaire, Zadziorny[/B] teraz juz rozumiem dlaczego kiedyś obiło mi się o uszy, że psa się nie kąpie przed trymowaniem. Włos brudny jest napewno bardziej tępy. Tylko to juz pewnie moje spaczenie zawodowe, że myśle o tej podrażnionej, brudnej skórze i wszystkich możliwych na niej bakteriach. Własnie wróciliśmy ze spacerku i grzbiecik owszem, ujdzie, bo piesków do kłębienia nie było, ale łapy i podwozie brrr błocko do skóry - wiosna idzie [B]Ali[/B] pomocy, zrobiłam Regonowi foty na spacerze. Skrzetuski wyszedł w pełnej krasie, z wszystkimi kłakami. Chciałam go uwiecznić dla potomnosci:cool1: czyt. dogomaniaków przed trymowaniem i....doooopa, nie wiem gdzie mam sobie zmniejszyć fotę w tym nowym programie, a stary mi wcięło. Proszę, napisz na maila alboprv gdzie mam klikac coby fotę na dogo umiescić
Ali26762 Posted March 19, 2006 Posted March 19, 2006 Za godzinkę będę do Twojej dyspozycji. Teraz lecę z Derylem, bo foczy.
aga_ostaszewska Posted March 19, 2006 Posted March 19, 2006 Kochani, przez 2 dni siedzialam na Torwarze na [SIZE=-1]ComputerLand Toyota World Cup 2006. Było fantastycznie, bo... widzialam Flaire z Misia! Biegaly super! Co prawda Flaire ani mnie nie widziala, ani nie slyszala dopingu... Flaire, napisz cos wiecej o pokazach! [B]Niedzwiedzica: [/B]Gratuluje wiosny w ogrodku! U mie nadal zimnica brrrr :diabloti: [/SIZE]
Flaire Posted March 19, 2006 Posted March 19, 2006 aga_o, gdybym wiedziała, że tam będziesz, to bym Cię zagoniła do roboty i może Lotkę też przywiozła! A tak to była tylko Misia... Więc Locia psociała w domuciu... Najpierw zdecydowała, że ma już dosyć tej zimy i chętnie wybrałaby się do ciepłych krajów. A że po powrocie z nart, moja walizka ciągle czeka na wyniesienie do piwnicy, to się szczeniak do niej wgramolił: [IMG]http://www.std.org/~hania/szczeniak/odlatuje.JPG[/IMG] Następnie Lotka zdecydowała, że całkiem wygodnie w tej walizce, więc się ułożyła do snu: [IMG]http://www.std.org/~hania/szczeniak/wygodniewwalizce.JPG[/IMG] I wcale się nie przejmowała, że linie lotnicze ostatnio bardzo kiepsko karmią, bo tu nawet posiłek miała zapewniony na miejscu: [IMG]http://www.std.org/~hania/szczeniak/zglodnialamwpodrozy.JPG[/IMG] Gdy niedobra pani zareagowała negatywnie na smakołyki w postaci walizki, biedny pies musiał sobie znaleźć coś innego: [IMG]http://www.std.org/~hania/szczeniak/buttezsmaczny.JPG[/IMG] Że cooooo? Tego też nie wolno??? :crazyeye: Chyba żartujesz? :evil_lol: [IMG]http://www.std.org/~hania/szczeniak/chybazartujesz.JPG[/IMG]
Ali26762 Posted March 19, 2006 Posted March 19, 2006 [quote name='Flaire'] [IMG]http://www.std.org/%7Ehania/szczeniak/chybazartujesz.JPG[/IMG][/quote] Wszystkie fotki rewelacyjne, ale ta chyba najfajniejsza :D Śliczna ta Twoja Locia, [b]Flaire[/b] :loveu: :loveu: :loveu:
Recommended Posts