Jump to content
Dogomania

!Airedale i inne (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

wróciłam wymęczona po treningu, a tu widzę, że się śmieją ze mnie :-(
czy fakt, że jest się kobietą z brodą (na szyi..) jest taki zabawny :niewiem:
;)

Stosowałam jednorazowe rękawiczki.. ale ja nienawidzę ich zakładać.. fuj! i nawet jak je zakładam to nawet nie wiem kiedy- ściągam je i dalej skubię samymi paluszkami..

ale grunt, że robota idzie do przodu- choć Ludwinio wygląda dość, że tak powiem ciekawie..

dziękuję wszystkim za chęć pomocy w użyczeniu trymerka.. mnie niestety na chwilę obecną nie stać.. ale jak tylko będzie sposobność to zakupiem sobie i wtedy to dopiero będzie.. :D

• Replies 23.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Flaire

3356

• INA

1370

• borsaf

1264

• zadziorny

1221

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='zachraniarka']czy fakt, że jest się kobietą z brodą (na szyi..) jest taki zabawny :niewiem: [/quote]Sądzę, że terieromaniaków kobiety z brodą tak znów bardzo nie bawią. Przyzwyczaili się do takich widoków :evil_lol:

Posted

[B]Flaire,[/B]

Wlasnie chodze po stronach obedience i Cie znalazlam :multi: Wyswietlily mi sie wyniki zawodow obedience z 2003r. Startowalas z Misia?

[B]
zach,[/B]

Precelka nie tylko zobaczymy, ale tez obfotografujemy :-) A poki co, skub! Niech arystokrata pieknie sie prezentuje :-)

Posted

Gdybym był sam w Gdańsku to napewno bym został dłużej a tak niestety byłem uzależniony od moich rodziców, którzy chcieli już jechać do domu. [B]Fuka[/B] dziekuje za te kilka rad odnośnie rwania włosów na głowie ;)

Niestety przez zbliżającą się maturę nie mam zbyt wiele czasu by posiedzieć na forum :-(

Posted

Moja sucz od dwoch dni ma diete kalafiorowo-brokulowa :cool3: Trudno z nia teraz wytrzymac :placz: Powietrze psuje z taka szybkoscia, ze wietrzyc nie nadazam :evil_lol: Ciekawa tylko jestem, czy po tej zieleninie bedzie miala sile biec w weekend po torze :roll: Marek panikuje, ze pies z ubytku kalorycznego zacznie metabolizowac swoje miesnie ...
Hmmm ... no ale przeciez musze jej z glowy wybic te "szczeniaki" :roll:

W.

Posted

[quote name='Wind'][B]Flaire,[/B]
Wlasnie chodze po stronach obedience i Cie znalazlam :multi: Wyswietlily mi sie wyniki zawodow obedience z 2003r. Startowalas z Misia?
[/quote]Mowa o USA? Tak... startowałyśmy chyba dwa razy (zgłoszone byłyśmy trzy, ale raz zrezygnowałyśmy). Pisałam o tym już kilka razy na dogo. Zaliczyłyśmy raz z bardzo kiepskim wynikiem, który jednakże i tak dał nam bodaj trzecią lokatę, bo z ponad 20 psów, tylko te 3 zaliczyły - to tak z pamięci... W jednej z bardziej zaawansowanych grup, na ponad 20 psów zaliczył jeden...

Plan był taki, żeby zgłosić Misię (która była całkiem nieźle przygotowana) trzy razy w jeden weekend, gdy akurat również była tam wystawiana, i załatwić sobie CD. Wszystko było trochę na wariata, bo pierwsza wystawa była następnego dnia po naszym przylocie z Warszawy. W dodatku na miejscu temperatury były 40 stopni w cieniu (nie przesadzam - 104 stopnie Farenheita) i niemal wszystkie psy pracowały fatalnie, a siad i waruj w grupie były w pełnym słońcu. Pierwszego dnia Misia jakoś tę minutę wytrzymała, ale gdy drugiego dnia moja grupa (10 osób) doszła do końca ringu na siad-zostań i odwróciliśmy sie do psów, cała dziesiątka już leżała... Podobno poszły jak domino. A tam to jest dyskwalifikacja. :-( Więc ponieważ nie miałyśmy już szans zaliczyć tego CD (trzeba zaliczyć trzy razy), wycofałyśmy się z ostatniego startu, żeby się skupić na ringu piękności. Co zresztą też się nie do końca udało, bo akurat w ten weekend miałyśmy same rezerwy. :-(

A swoją drogą - jak się na nas natknęłaś???

Posted

Chciałam się odmeldować, powiedzieć, że żyję, Deryś ma w dalszym ciągu łysą tylko głowinę... Wyskubałam mu tylko policzek i teraz wygląda jak skrzyżowanie Ferdynanda Wspaniałego z Piotrem Skrzyneckim...

[b]Fuka[/b] - bardzo się cieszę, że Cię poznałam, a także Elmiastego i Makarona.
Cudowne psiaki, śliczne i niesamowicie towarzyskie :)

[b]niedzwiedzica[/b] - fotki extra, czekam na więcej !!!

Posted

[quote name='Fuka'][B]Carragan[/B], byłoby super!:multi:
co do Elmiastego - wszystko zależy od kontekstu - szczęśliwy i w dobrym nastroju - jest przyjaźnie nastawiony i łaknie towarzystwa i zabawy z kumplami, a kiedy jest nieszczęśliwy będzie szukał dziury w całym - bo ktoś musi być winny jego nieszczęścia:p Na swoim terenie gotów jest się zaprzyjaźnic z każdym psem - chyba, że przybysz na dzień dobry będzie się rzucał :diabloti:
Myśle, że powinni się ładnie dogadac, a kto wie - Elmiasty uczuciowy jest, więc może się zakochać:roll::loveu::evil_lol:
[/QUOTE]

To fajnie,w tym wypadku jest szansa ze sie nie pomorduja :diabloti:
Szkoda tylko,ze poki co nie ma funduszy na calkowite zalatwienie spraw z busikiem,bo ten stoi w garazu bezczynnie i czeka na swoja kolej :roll:

Ale tak czy siak trzeba zaczac jezdzic,bo co bede Malenstwo w domu chowac :diabloti: Zreszta,trzeba przestudiowac kalendarz wystaw,bo nawet nie bardzo sie orientuje kiedy co i gdzie jest. :roll:

A tak w ogole Flaire za jakies nowe fot. Lotki to bym sie nie pogniewala.Inni pewnie tez nie :mad:

Posted

Wind, mój wet taką skrajną dietę to przepisuje na mlekotok, a Ty mówiłaś chyba, że Majka nie ma mleka... Nie wiem, czy na inne objawy taka dieta pomoże. Gdy go pytałam w przypadku Misi, czy zaczęcie diety wcześniej, zanim Misia ma mleko, zapobiegnie objawom, powiedział, że nie... :niewiem:

Ale jeśli chcesz nadal palić mięśnie bezwonnie, to cukinia też może być, jak i pomidory i ogórki.

Posted

[quote name='carragan']A tak w ogole Flaire za jakies nowe fot. Lotki to bym sie nie pogniewala.Inni pewnie tez nie :mad:[/quote]Fotki Lotki? ;-) Nie mam nowych... :-( Samemu trudno focić, a u mnie fotografów brak.

Posted

W ubieglym roku na zawodach w Wawie temp. siegala troche powyzej 30 stopni. Warunki straszne :( Nie tylko dla psow, ale rowniez przewodnikow. Podziwialam tych wszystkich, ktorzy startowali w agility i obedience ... O 40 stopniach wole nawet nie myslec ... Ukrop niemilosierny ... Tylko siedziec na werandzie, oganiac sie packa na muchy ;) i pic zimna cole :cool3:

W.

Posted

[quote name='Flaire']Wind, mój wet taką skrajną dietę to przepisuje na mlekotok, a Ty mówiłaś chyba, że Majka nie ma mleka... Nie wiem, czy na inne objawy taka dieta pomoże. Gdy go pytałam w przypadku Misi, czy zaczęcie diety wcześniej, zanim Misia ma mleko, zapobiegnie objawom, powiedział, że nie... :niewiem:

Ale jeśli chcesz nadal palić mięśnie bezwonnie, to cukinia też może być, jak i pomidory i ogórki.[/QUOTE]

Aaaaaa ... to tu zasadza sie problem. Mlekotoku nie ma, ale chcialam zapobiec ewentualnym atrakcjom i szybciej przywrocic sucz do aktywnosci ... Poki co kopie w lozku, jest apatyczna i ma lekko powiekszone sutki, jednak bez mleka ...

Czyli jak? Wycofac warzywna prewencje?:roll:

W.

Posted

[quote name='Wind']Czyli jak? Wycofac warzywna prewencje?:roll: [/quote]Wiesz, ja się nie znam - napisałam tylko, co mi powiedział, gdy spytałam o zapobieganie u Misi.

Natomiast jako dieta wysuszająca - to sprawdziło się u nas rewelacyjnie.

Posted

No to moze do tych warzyw dorzuce marchewke ... albo lyzke karmy ...
Albo jutro zadzwonie do weta ... Poki co ide wietrzyc mieszkanie :evil_lol: i wskakuje do lozka :-)

Posted

[quote name='Ali26762'][b]carragan[/b] - Elmo nie zagryzie Ci Maleństwa, co najwyżej może je tylko... zacałować :D[/QUOTE]
Mam nadzieje,bo jak idzie zauwazyc wiele czworonogow jakos inaczej na Malenstwo reaguje..Ot,chyba kompleks nizszosci...:roll: :lol:

[quote name='Flaire']Samemu trudno focić, a u mnie fotografów brak.[/QUOTE]
Terefere kuku :eviltong: Jak sie postarasz to sie uda :eviltong:

Posted

[quote name='niedzwiedzica']Do fotografii jest potrzebny pies i aparat ...fotograf to juz luksus :diabloti:[/quote]Jeszcze baterie do aparatu - u nas obecnie brak. No i ktoś do przyciskania guziczka w aparacie - jak go zwał tak go zwał. ;) W końcu, w przypadku szczeniaka, druga osoba przydaje się, coby szczeniak koncentrował się na czymś innym niż zjadanie fotografa, bo to utrudnia focenie. ;)

Posted

[quote name='Flaire']
A swoją drogą - jak się na nas natknęłaś???[/quote]
to było łatwe, bo ja też się kiedyś na Was natknęłam - wystarczyło wpisac w googlach imie Misi i bodaj Twoje:eviltong:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...