Wind Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 [quote name='Flaire']zach, Ty lepiej Ludwisia szybciutko trymuj, bo z tego, co pisała Fuka wynika, że on się niezbyt obecnie nadaje do focenia :lol: .[/QUOTE] [B]Flaire,[/B] Na szybko usiadziemy przy PS i wytrymujemy Ludiego ;) Chlopak nabierze takiej linii i fryzury, ze niejeden pozazdrosci :evil_lol:
Gosia_i_Luka Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 Wind, a jak się dobrze postarasz, to i z Luki erdla zrobisz. :evil_lol: Ja też się cieczę na spotkanie z warszawskimi Dogomaniakami! Baaaardzo się cieczę! :multi: I mam nadzieję, że wszystko wypali. :)
zachraniarka Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 [quote name='Flaire']zach, Ty lepiej Ludwisia szybciutko trymuj, bo z tego, co pisała Fuka wynika, że on się niezbyt obecnie nadaje do focenia :lol: .[/QUOTE] No dziś się zabrałam właśnie ostro za trymowanie.. zrobiłam już uszy i zaczynam szyję.. co należy podkreślić, to że nie mam trymerka i robie wsio palacami- to się nazywa poświęcenie.. mam już mega pęcherza, ale się nie poddaje i skubię dalej... A w ogóle to jeszcze kilka sesji trymerskich, a faktycznie skończy się na samej socjalizacji, bo Ludwisio się śmiertelnie obrazi na mnie za to co mu robię..
tunio Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 Coztego,jak miemam stawiasz sie przy welshowcach ?:cool1: [quote name='Fuka'] [B]Carragan [/B]- mam nadzieje, że się zobaczymy w Katowicach i Elmiasty pozna Maleństwo:cunao:[/QUOTE] A tak swoja droga zdradz mi jaki charakter ma Elmo wzgledem obcych samcow ? Bo zastanawiam sie nad robieniem Malemu tego intera,wiec moze w tym roku sie wybierzemy w rejony zagrozone ptasia grypa ? :razz: W koncu do odwaznych swiat nalezy....:razz: [quote name='Nitencja']:mad: no,no !! Ciebie zadziorny nie zezarl ani nawet Bosa wiec i Malenstwa nie ruszy:evil_lol:[/QUOTE] Trzymam za slowo...:roll: :lol: [quote name='zadziorny'] Ja też będę w piątek i lojalnie ostrzegam, że na dodatek będę focił :evil_lol: :cool3: :eviltong:[/QUOTE] Nie ma to jak skuteczne zniechecanie.....:cool1: :lol: BTW.Co do skubania to ja musze Malemu zrobic uszy,ale jakos sie za to zabrac nie potrafie....:roll: Szczegolnie,ze dzisiaj do mnie dotarlo, ze Malenstwo ma znowu wytarte przez flexi boki....:splat: I szczerze mowiac nie widze na to zadnego skutecznego panaceum,bo przeciez nie przestane z nim na spacery chodzic....:cry:
Nitencja Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 Owin Malenstwo w derke :) albo papiloty mu rob :cool3:
niedzwiedzica Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 Wojtek- juz Borsaf pisała,że to Koka . podziwiam ja szczerze za rozpoznawanie moich suczy w locie :crazyeye: ;)
Fuka Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 [B]Carragan[/B], byłoby super!:multi: co do Elmiastego - wszystko zależy od kontekstu - szczęśliwy i w dobrym nastroju - jest przyjaźnie nastawiony i łaknie towarzystwa i zabawy z kumplami, a kiedy jest nieszczęśliwy będzie szukał dziury w całym - bo ktoś musi być winny jego nieszczęścia:p Na swoim terenie gotów jest się zaprzyjaźnic z każdym psem - chyba, że przybysz na dzień dobry będzie się rzucał :diabloti: Myśle, że powinni się ładnie dogadac, a kto wie - Elmiasty uczuciowy jest, więc może się zakochać:roll::loveu::evil_lol: [B]Zach[/B], skoro poczta tak dobrze działa - to może bym Ci na trochę pożyczyła nóż?
borsaf Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 [B]Fuka, Zach[/B] terrorystki jesteście, narzędzie zbrodni pocztą sobie chcecie przesyłać.:p :eviltong: ;) :diabloti:
zachraniarka Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 [B]Fuka[/B] za nóż byłabym bardzo wdzięczna! Miałam co prawda obiecany u Ali, ale z wiadomych względów ona teraz go bardziej potrzebuje :evil_lol: Ja trymować bardzo lubię- także myślę, że szybko bym się uwinęła z wyskubaniem. Na razie już mam prawie łysą szyję.. i 4 bomble na palcach- auć :-(
niedzwiedzica Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 [quote name='zachraniarka'] Na razie już [B]mam prawie łysą szyję[/B].. i 4 bomble na palcach- auć :-([/quote] zachraniarko, może gdybys zamiast siebie, Ludwisia trymowała, bąble byłyby mniejsze ;) ;)
Flaire Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 [quote name='niedzwiedzica']zachraniarko, może gdybys zamiast siebie, Ludwisia trymowała, bąble byłyby mniejsze ;) ;)[/quote]niedźwiedzico, litości! Gdybyś Ty miała owłosioną szyję, to też chyba zaczęłabyś od siebie, a dopiero potem zabrała się za psa. ;-)
niedzwiedzica Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 Flaire-masz 100 % racji ;) poza tym,lepiej sie uczyć na sobie ,niz na biednym psie :diabloti:
Flaire Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 zach, aga_o od niepamiętnych czasów ma mojego pearsona, może czas, żeby go Tobie pożyczyła, a sobie sama coś kupiła. ;-)
asher Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 [B]Zach,[/B] a trymujesz gołymi palcami? Ja swojej suce wyrywam kudły w cienkich gumowych rękawiczkach, o wiele to wydajniejsze i wygodniej się rwie. Tyle, że strasznie mi się wtedy ręce pocą, chyba w końcu wybiorę się na jakąś wystawę, żeby zakupic gumowe nasadki na palce... Tyle nie wiem, czy taka opcja sprawdza się przy skubaniu serdeli :lol:
Flaire Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 [quote name='asher']Tyle nie wiem, czy taka opcja sprawdza się przy skubaniu serdeli :lol:[/quote]Wiele osób używa takich nasadek gdy trymują palcami. W USA można je dostać w sklepach z artykułami papierniczymi, bo one służą do kartkowania stroniczke (albo liczenia pieniędzy - pracownicy banków je tam używają). Ale w Polsce nie widziałam...
Fuka Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 można tez samemu sobie coś takiego zrobić - kupić grube gumowe rekawiczki i poobcinac im palce... [B]Zach[/B], spróbuję się wybrać na pocztę...
niedzwiedzica Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 Słuchajcie, ja wiem,że to nie na temat,ale zajrzałam na topik yorkowy, gdzie był link do ogłoszen o sprzedaży szczeniat i natychmiast wpadło mi w oczy coś , o czym pisała ostatnio Wind : "York, cudowna unikatowa suczka wielkości chomika, 5cm, 20dag, 11tyg.!!!Jest przemiłym, kotaktowym, zabawnym i uroczym stworzeniem, rodzice z rodowodem.Będzie jako dorosła kieszonkowym pieskiem":angryy: :angryy: :angryy: Kurcze, kieszonkowe to sa scyzoryki ,etc, ale PIES ???
asher Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 [quote name='Fuka']można tez samemu sobie coś takiego zrobić - kupić grube gumowe rekawiczki i poobcinac im palce...[/quote]Mnie takie chałupniczo zrobione nasadki niestety z palców spadały :lol: Gosiu, a gdzie je w Karusku znaleźć? Zajrzałam w Trymowanie i strzyżenie --> Akcesoria i tam nie ma :shake:
Gosia_i_Luka Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 [URL="http://www.karusek.com.pl/produkt.php?prod_id=4417&action=prod"]Gumki groomerskie[/URL] Ostatnio widziałam też nasadki z twardszej gumy, jestem w trakcie szukania. :) OK, mam: [url=http://www.karusek.com.pl/produkt.php?prod_id=4515&action=prod]gumowe nakładki na palec[/url]
asher Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 Dzięki, już znalazłam ;) Ale mam nadzieję, że na wystawach też da się takie cuś kupić? Wreszcie będę miała motywację, żeby na jakąś pójść ;)
Flaire Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 [quote name='asher']Wreszcie będę miała motywację, żeby na jakąś pójść ;)[/quote]Mogłabyś przyjść jakimś znajomym psom podopingować! :eviltong:
asher Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 [quote name='Flaire']Mogłabyś przyjść jakimś znajomym psom podopingować! :eviltong:[/quote]No niby racja :lol: Ale ja zazwyczaj pecha, a nie szczęście przynoszę :diabloti: Ponoć dzieje się tak dlatego, że się w Prima Aprilis urodziłam :evil_lol:
Fuka Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 [quote name='asher']Mnie takie chałupniczo zrobione nasadki niestety z palców spadały :lol: [/quote] Musi masz za cienkie palce:evil_lol: a na serio to nie mam zielonego pojecia jakby się coś takiego sprawdzało, to była tylko niesprawdzona w praktyce impresja:cool3: więc musi masz rację:cool1:
zadziorny Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 [quote name='niedzwiedzica'] "York, cudowna unikatowa suczka wielkości chomika, 5cm, 20dag, 11tyg.!!!Jest przemiłym, kotaktowym, zabawnym i uroczym stworzeniem, rodzice z rodowodem.Będzie jako dorosła kieszonkowym pieskiem":angryy: :angryy: :angryy: Kurcze, kieszonkowe to sa scyzoryki ,etc, ale PIES ???[/quote] Zgroza i horror :crazyeye: :shake: :mad:
Recommended Posts