Jump to content
Dogomania

!Airedale i inne (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

[quote name='Flaire']zach, Ty lepiej Ludwisia szybciutko trymuj, bo z tego, co pisała Fuka wynika, że on się niezbyt obecnie nadaje do focenia :lol: .[/QUOTE]

[B]Flaire,[/B]

Na szybko usiadziemy przy PS i wytrymujemy Ludiego ;) Chlopak nabierze takiej linii i fryzury, ze niejeden pozazdrosci :evil_lol:

• Replies 23.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Flaire

3356

• INA

1370

• borsaf

1264

• zadziorny

1221

Top Posters In This Topic

Posted

Wind, a jak się dobrze postarasz, to i z Luki erdla zrobisz. :evil_lol:

Ja też się cieczę na spotkanie z warszawskimi Dogomaniakami! Baaaardzo się cieczę! :multi: I mam nadzieję, że wszystko wypali. :)

Posted

[quote name='Flaire']zach, Ty lepiej Ludwisia szybciutko trymuj, bo z tego, co pisała Fuka wynika, że on się niezbyt obecnie nadaje do focenia :lol: .[/QUOTE]

No dziś się zabrałam właśnie ostro za trymowanie.. zrobiłam już uszy i zaczynam szyję.. co należy podkreślić, to że nie mam trymerka i robie wsio palacami- to się nazywa poświęcenie.. mam już mega pęcherza, ale się nie poddaje i skubię dalej...

A w ogóle to jeszcze kilka sesji trymerskich, a faktycznie skończy się na samej socjalizacji, bo Ludwisio się śmiertelnie obrazi na mnie za to co mu robię..

Posted

Coztego,jak miemam stawiasz sie przy welshowcach ?:cool1:
[quote name='Fuka']
[B]Carragan [/B]- mam nadzieje, że się zobaczymy w Katowicach i Elmiasty pozna Maleństwo:cunao:[/QUOTE]

A tak swoja droga zdradz mi jaki charakter ma Elmo wzgledem obcych samcow ? Bo zastanawiam sie nad robieniem Malemu tego intera,wiec moze w tym roku sie wybierzemy w rejony zagrozone ptasia grypa ? :razz: W koncu do odwaznych swiat nalezy....:razz:

[quote name='Nitencja']:mad: no,no !! Ciebie zadziorny nie zezarl ani nawet Bosa wiec i Malenstwa nie ruszy:evil_lol:[/QUOTE]
Trzymam za slowo...:roll: :lol:

[quote name='zadziorny']
Ja też będę w piątek i lojalnie ostrzegam, że na dodatek będę focił :evil_lol: :cool3: :eviltong:[/QUOTE]
Nie ma to jak skuteczne zniechecanie.....:cool1: :lol:

BTW.Co do skubania to ja musze Malemu zrobic uszy,ale jakos sie za to zabrac nie potrafie....:roll: Szczegolnie,ze dzisiaj do mnie dotarlo, ze Malenstwo ma znowu wytarte przez flexi boki....:splat: I szczerze mowiac nie widze na to zadnego skutecznego panaceum,bo przeciez nie przestane z nim na spacery chodzic....:cry:

Posted

[B]Carragan[/B], byłoby super!:multi:
co do Elmiastego - wszystko zależy od kontekstu - szczęśliwy i w dobrym nastroju - jest przyjaźnie nastawiony i łaknie towarzystwa i zabawy z kumplami, a kiedy jest nieszczęśliwy będzie szukał dziury w całym - bo ktoś musi być winny jego nieszczęścia:p Na swoim terenie gotów jest się zaprzyjaźnic z każdym psem - chyba, że przybysz na dzień dobry będzie się rzucał :diabloti:
Myśle, że powinni się ładnie dogadac, a kto wie - Elmiasty uczuciowy jest, więc może się zakochać:roll::loveu::evil_lol:

[B]Zach[/B], skoro poczta tak dobrze działa - to może bym Ci na trochę pożyczyła nóż?

Posted

[B]Fuka[/B]
za nóż byłabym bardzo wdzięczna! Miałam co prawda obiecany u Ali, ale z wiadomych względów ona teraz go bardziej potrzebuje :evil_lol:

Ja trymować bardzo lubię- także myślę, że szybko bym się uwinęła z wyskubaniem. Na razie już mam prawie łysą szyję.. i 4 bomble na palcach- auć :-(

Posted

[quote name='zachraniarka']
Na razie już [B]mam prawie łysą szyję[/B].. i 4 bomble na palcach- auć :-([/quote]

zachraniarko, może gdybys zamiast siebie, Ludwisia trymowała, bąble byłyby mniejsze ;) ;)

Posted

[quote name='niedzwiedzica']zachraniarko, może gdybys zamiast siebie, Ludwisia trymowała, bąble byłyby mniejsze ;) ;)[/quote]niedźwiedzico, litości! Gdybyś Ty miała owłosioną szyję, to też chyba zaczęłabyś od siebie, a dopiero potem zabrała się za psa. ;-)

Posted

[B]Zach,[/B] a trymujesz gołymi palcami? Ja swojej suce wyrywam kudły w cienkich gumowych rękawiczkach, o wiele to wydajniejsze i wygodniej się rwie. Tyle, że strasznie mi się wtedy ręce pocą, chyba w końcu wybiorę się na jakąś wystawę, żeby zakupic gumowe nasadki na palce...
Tyle nie wiem, czy taka opcja sprawdza się przy skubaniu serdeli :lol:

Posted

[quote name='asher']Tyle nie wiem, czy taka opcja sprawdza się przy skubaniu serdeli :lol:[/quote]Wiele osób używa takich nasadek gdy trymują palcami. W USA można je dostać w sklepach z artykułami papierniczymi, bo one służą do kartkowania stroniczke (albo liczenia pieniędzy - pracownicy banków je tam używają). Ale w Polsce nie widziałam...

Posted

można tez samemu sobie coś takiego zrobić - kupić grube gumowe rekawiczki i poobcinac im palce...
[B]Zach[/B], spróbuję się wybrać na pocztę...

Posted

Słuchajcie, ja wiem,że to nie na temat,ale zajrzałam na topik yorkowy, gdzie był link do ogłoszen o sprzedaży szczeniat i natychmiast wpadło mi w oczy coś , o czym pisała ostatnio Wind :

"York, cudowna unikatowa suczka wielkości chomika, 5cm, 20dag, 11tyg.!!!Jest przemiłym, kotaktowym, zabawnym i uroczym stworzeniem, rodzice z rodowodem.Będzie jako dorosła kieszonkowym pieskiem":angryy: :angryy: :angryy:

Kurcze, kieszonkowe to sa scyzoryki ,etc, ale PIES ???

Posted

[quote name='Fuka']można tez samemu sobie coś takiego zrobić - kupić grube gumowe rekawiczki i poobcinac im palce...[/quote]Mnie takie chałupniczo zrobione nasadki niestety z palców spadały :lol:

Gosiu, a gdzie je w Karusku znaleźć? Zajrzałam w Trymowanie i strzyżenie --> Akcesoria i tam nie ma :shake:

Posted

[URL="http://www.karusek.com.pl/produkt.php?prod_id=4417&action=prod"]Gumki groomerskie[/URL]

Ostatnio widziałam też nasadki z twardszej gumy, jestem w trakcie szukania. :)

OK, mam:
[url=http://www.karusek.com.pl/produkt.php?prod_id=4515&action=prod]gumowe nakładki na palec[/url]

Posted

Dzięki, już znalazłam ;)
Ale mam nadzieję, że na wystawach też da się takie cuś kupić? Wreszcie będę miała motywację, żeby na jakąś pójść ;)

Posted

[quote name='asher']Wreszcie będę miała motywację, żeby na jakąś pójść ;)[/quote]Mogłabyś przyjść jakimś znajomym psom podopingować! :eviltong:

Posted

[quote name='Flaire']Mogłabyś przyjść jakimś znajomym psom podopingować! :eviltong:[/quote]No niby racja :lol: Ale ja zazwyczaj pecha, a nie szczęście przynoszę :diabloti: Ponoć dzieje się tak dlatego, że się w Prima Aprilis urodziłam :evil_lol:

Posted

[quote name='asher']Mnie takie chałupniczo zrobione nasadki niestety z palców spadały :lol: [/quote]
Musi masz za cienkie palce:evil_lol:
a na serio to nie mam zielonego pojecia jakby się coś takiego sprawdzało, to była tylko niesprawdzona w praktyce impresja:cool3: więc musi masz rację:cool1:

Posted

[quote name='niedzwiedzica']
"York, cudowna unikatowa suczka wielkości chomika, 5cm, 20dag, 11tyg.!!!Jest przemiłym, kotaktowym, zabawnym i uroczym stworzeniem, rodzice z rodowodem.Będzie jako dorosła kieszonkowym pieskiem":angryy: :angryy: :angryy:

Kurcze, kieszonkowe to sa scyzoryki ,etc, ale PIES ???[/quote] Zgroza i horror :crazyeye: :shake: :mad:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...