Jump to content
Dogomania

!Airedale i inne (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

Witam wspanialych terieromaniakow. Juz mi nerwy przeszly, posty z Baru nie przychodza, a wszystko dzieki Wam. Ja nawet zjechałam i przeczytalam do konca tekst w tym panelu, ale myślałam, że to okienko, zatwierdz zmiany, dotyczy tylko tego ostatniego. No, blondynka ze mnie i już.:sabber:
Dzisiaj za to, zmienilam sobie ilość postów na strone, bo tamte w starej dogo mi wiecej odpowiadaly. Tu nie ma 15 ale zmienilam na 20 i mam lepszy przegląd dyskusji.

• Replies 23.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Flaire

3356

• INA

1370

• borsaf

1264

• zadziorny

1221

Top Posters In This Topic

Posted

Prosze bardzo Matisse Urwiska Szkocji : 2 miesiace a juz aportuje :) i to wielka butle
[URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img220.imageshack.us/img220/7568/10000098fu.jpg[/IMG][/URL]

[URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img220.imageshack.us/img220/408/10000137hb.jpg[/IMG][/URL]

Posted

[quote name='coztego']:haha: Nitencja, teraz zobaczysz jak fajnie fotografuje się czarnego psa- widać wielką czarną plamę ;)[/quote] :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao:

Posted

Łałłłłłłłłłłłłłł!!! Jaka wypasiona dogomania!!! :crazyeye: Zmiany, zmiany, zmiany... :cool2:
[B]INA[/B], fu jak nowa, a że spadł wreszcie śnieg - szaleje jak szczeniak. :-)
Widac idą święta bo u Flaire mikołajowy erdel sie pojawił...

Posted

[quote name='Nitencja']taaaaaaa . bede dawala tu chyba tylko miniaturki by zdjecia byly w dzuym formacie :)
Poza tym kurcze jaki on madry :) normalnie szok ;-)[/QUOTE]

To jest szkocik??
Pytam, bo oczywiście dopadły mnie myśli o trzecim psie (oczywiście wirtualnym) i myślę sobie o mniejszych gabarytach. Szkoty są fajskie, choć ja chyba bym wolała bordera.. ale nie tego "nudnego" czarno-białego ;-) tylko terriera z krwi i kości.. :haha:

Choć na mądrego psa to ja już dawno straciłam nadzieje.. u mnie jeden wiekszy głupol od drugiego, a od kiedy spadł śnieg to już ich szaleństwa sięgnęły zenitu, psy wariują przez cały dzień.. :infinity:

Posted

[B]zach,[/B]

Nie mysl o trzecim, skoro drugi to jeszcze calkiem sceniacek :-)
Bylby chyba na maxa zazdrosny ;) Labowi to pewnie juz wszystko jedno ... jakos przezyl najazd arysokracji to i przezylby np. takiego pastucha :lol:

[B]Nitencjo,[/B]

Szkocik cudny :-) A skoro ma talent i pasje do pracy, to wiesz ... ;) Szkoda, aby taki potencjal zmarnowac tylko na wystawy :sg168:

Dzisiaj w Wawie spadl w koncu fajnych puch. Aby na spacerach rozgrzac siebie i sucz, laze po calym osiedlu z pacholkami i rozstawiam gdzie popadnie. Wysylanie (mimo, ze to etap poczatkowy) wychodzi nam bardzo fajnie, a Majutek niczym maly perszing, ile sil w pluckach i lapinkach, dopada do srodka kwadratu. Podoba jej sie to cwiczenie ... baaardziej niz warowanie w zaspie :haha:

Posted

zach, trzeci pies??? :-o Borderki terrierowe ;-) podobno fajne, chociaż znam je tylko z daleka. Widziałam kilka w USA w straży granicznej niuchające narkotyki, no i jest jeden biegający w agility w Russie. Tylko jak na mój gust, brzydkie okrutnie. ;-) Nawet porządnej brody brak. ;-)

Wind, odkąd spadł śnieg my z kwadratem mamy klęskę totalną! Misia cały czas chodzi z nochalem przy ziemi i do kwadratu "biegnie" tak samo. A już było tak ładnie, i galop, i zawarowanie! :-( Ale ta koncentracja na węszeniu ma swoje dobre storny :-), bo wybieranie patyczków zaczęło nam wychodzić bardzo trafnie. Tylko Misia mnie kiedyś do zawału doprowadzi, bo zanim podniesie odpowiedni patyczek, to nad każdym otwiera paszczę! :-o

Posted

[B]Zach[/B], Flaire jeszcze mało widziała:roflt:Bo ja widziałam borderkę z pyskiem wytrymowanym jak airedale:cunao::cunao::cunao: widok był przedni:evil_lol:

Posted

[B]Flaire,[/B]

A u nas, odkad spadl snieg kwadrat robimy najlepiej z cwiczen :-) Komenda "rownaj" w sniegu wychodzi tylko przez krotko, do czasu pojawienia sie wielkich sniegowych kul na lapach, przez ktore moja sucz zaczyna sie potykac :( Aport w sniegu, tez nie bardzo ... Oblepia sie sniegiem, a ona tego nie lubi i zaczela po podjeciu do pyska obskubywac go z bialego puchu :( No dobra ... pomyslalam zmiana pozycji na odleglosc. Tez zle :watpliwy: Waruj w wiszac na lokciach, a siad z zawieszonym w powietrzu zadem :nonono2:
Mysle nie jest dobrze ... trzeba zaniechac, aby nie utrwalic zlych skojarzen.
Co nam pozostalo. KWADRAT :haha: i korzystanie z tego, ze czasami snieg sie topi i wtedy mozna normalnie pocwiczyc.
A patyczki poki co sa dla nas przyszloscia :-)

[B]Fuka,[/B]

Nic to ... jak dobrze obejrzysz ostatnie zdjecia Ludwisia to zobaczysz, ze ma pysk wytrymowany na bordera :-) Mozna wiec chyba w obie strony fryzowac :lol:

Posted

[quote name='Fuka'][B]Zach[/B], Flaire jeszcze mało widziała:roflt:Bo ja widziałam borderkę z pyskiem wytrymowanym jak airedale:cunao::cunao::cunao: widok był przedni:evil_lol:[/quote]:-o :-o :-o Brodę jej dokleili??? :-o :-o :-o

Posted

[quote name='Wind'][B]zach,[/B]

Nie mysl o trzecim, skoro drugi to jeszcze calkiem sceniacek :-) [/QUOTE]

Nad tym nie da rady zapanować.. Ale spokojnie- o drugim psie zaczęłam myśleć zaraz po nabyciu laba, a szczeniaka zakupiłam po 7 latach.. Także moje misie nie mają co się martwić- jak przyjdzie czas na kolegę to dopiero za kilka lat.. ale myśleć już przecież można :-D

[quote name='Nitencja']a ja widzialam w Strazy granicznej i policji teriery walijskie !! Z jedfnym nawet sie myzialam[/QUOTE]

U nas w pomorskim jest chyba jeden.. Odwiedził nas latem w Gdańsku. Miałam też okazję widzieć takiego walijskiego celnika w pracy- baaardzo mi się podobał!

Posted

[B]Ali[/B] gdzie Ty widzisz ten zachwyt nad erdelami?

Ja odnioslam wrażenie, że poza wyjątkami, zostały skopane po tyłku;-)

To moje osobiste wrażenie, więc nie ma co polemizować.

Posted

[quote name='borsaf'][B]Ali[/B] gdzie Ty widzisz ten zachwyt nad erdelami?

To moje osobiste wrażenie, więc nie ma co polemizować.[/quote]No to nie będę polemizować ;-). Dla mnie AT to najwspanialsza rasa, dlatego je mam [SIZE=1]a miałam i walijczyki (2).[/SIZE] :-D.

Posted

[quote name='borsaf'][B]Ali[/B] gdzie Ty widzisz ten zachwyt nad erdelami?

To moje osobiste wrażenie, więc nie ma co polemizować.[/quote]
Tak zażartowałam :D
Czytam sobie, że są mądre (bo są), że są zrównoważone (bo są), a ja mam takiego narwanego szałaputa. No to napisałam, że narwane szałaputy to też są mądre i od razu zrobiło mi się lepiej :D :D :D

Posted

[quote name='Flaire']No to nie będę polemizować ;-). Dla mnie AT to najwspanialsza rasa, dlatego je mam [SIZE=1]a miałam i walijczyki (2).[/SIZE] :-D.[/quote]

I prawidłowe podejście, [b]Flaire[/b] :)

Posted

[quote name='Ali26762']No to napisałam, że narwane szałaputy to też są mądre i od razu zrobiło mi się lepiej [/quote]

Ali, mój walijczyk był (a właściwie "była", bo suczka) najmądrzejszym psem jakiego miałam.

Posted

Kurczę, gdzie ja jestem ??? Weszłam na dogo po raz pierwszy od piatku i lekki szok...wy się już pewnie zdążyliście przyzwyczaic,ale ja się ciągle czuję jak "OBCY ":robot: teraz ,zamiast kapuste wigilijną gotować, powinnam nowa dogomanie rozgryzać :haha:

Posted

[quote name='niedzwiedzica']Kurczę, gdzie ja jestem ??? Weszłam na dogo po raz pierwszy od piatku i lekki szok...wy się już pewnie zdążyliście przyzwyczaic,ale ja się ciągle czuję jak "OBCY ":robot: teraz ,zamiast kapuste wigilijną gotować, powinnam nowa dogomanie rozgryzać :haha:[/quote]
Teraz to i tak już normalnie tu jest - było znacznie gorzej :D

Posted

Słuchajcie, jakie włascicwie moga być duże avatarki ? Kliknęłam na ten nowy Flaire-ma bodajże 120 x 113 pixeli,zajrzałam do swojego profilu-ma być max 100 x 100 ...w sumie to na razie boję się cokolwiek grzebac,żeby sobie nie namieszac :puppydog:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...