borsaf Posted December 18, 2005 Posted December 18, 2005 Witam wspanialych terieromaniakow. Juz mi nerwy przeszly, posty z Baru nie przychodza, a wszystko dzieki Wam. Ja nawet zjechałam i przeczytalam do konca tekst w tym panelu, ale myślałam, że to okienko, zatwierdz zmiany, dotyczy tylko tego ostatniego. No, blondynka ze mnie i już.:sabber: Dzisiaj za to, zmienilam sobie ilość postów na strone, bo tamte w starej dogo mi wiecej odpowiadaly. Tu nie ma 15 ale zmienilam na 20 i mam lepszy przegląd dyskusji.
Nitencja Posted December 18, 2005 Posted December 18, 2005 Prosze bardzo Matisse Urwiska Szkocji : 2 miesiace a juz aportuje :) i to wielka butle [URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img220.imageshack.us/img220/7568/10000098fu.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img220.imageshack.us/img220/408/10000137hb.jpg[/IMG][/URL]
coztego Posted December 18, 2005 Posted December 18, 2005 :haha: Nitencja, teraz zobaczysz jak fajnie fotografuje się czarnego psa- widać wielką czarną plamę ;)
Nitencja Posted December 18, 2005 Posted December 18, 2005 taaaaaaa . bede dawala tu chyba tylko miniaturki by zdjecia byly w dzuym formacie :) Poza tym kurcze jaki on madry :) normalnie szok ;-)
zadziorny Posted December 18, 2005 Posted December 18, 2005 [quote name='coztego']:haha: Nitencja, teraz zobaczysz jak fajnie fotografuje się czarnego psa- widać wielką czarną plamę ;)[/quote] :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao:
Wojtek Posted December 18, 2005 Posted December 18, 2005 Łałłłłłłłłłłłłłł!!! Jaka wypasiona dogomania!!! :crazyeye: Zmiany, zmiany, zmiany... :cool2: [B]INA[/B], fu jak nowa, a że spadł wreszcie śnieg - szaleje jak szczeniak. :-) Widac idą święta bo u Flaire mikołajowy erdel sie pojawił...
zachraniarka Posted December 18, 2005 Posted December 18, 2005 [quote name='Nitencja']taaaaaaa . bede dawala tu chyba tylko miniaturki by zdjecia byly w dzuym formacie :) Poza tym kurcze jaki on madry :) normalnie szok ;-)[/QUOTE] To jest szkocik?? Pytam, bo oczywiście dopadły mnie myśli o trzecim psie (oczywiście wirtualnym) i myślę sobie o mniejszych gabarytach. Szkoty są fajskie, choć ja chyba bym wolała bordera.. ale nie tego "nudnego" czarno-białego ;-) tylko terriera z krwi i kości.. :haha: Choć na mądrego psa to ja już dawno straciłam nadzieje.. u mnie jeden wiekszy głupol od drugiego, a od kiedy spadł śnieg to już ich szaleństwa sięgnęły zenitu, psy wariują przez cały dzień.. :infinity:
zachraniarka Posted December 18, 2005 Posted December 18, 2005 Właśnie doczytałam na walijczykach, że to szkocik i na dodatek Twój [b]Nitencjo[/b]. Gratuluje nowego nabytku! :D
Wind Posted December 18, 2005 Posted December 18, 2005 [B]zach,[/B] Nie mysl o trzecim, skoro drugi to jeszcze calkiem sceniacek :-) Bylby chyba na maxa zazdrosny ;) Labowi to pewnie juz wszystko jedno ... jakos przezyl najazd arysokracji to i przezylby np. takiego pastucha :lol: [B]Nitencjo,[/B] Szkocik cudny :-) A skoro ma talent i pasje do pracy, to wiesz ... ;) Szkoda, aby taki potencjal zmarnowac tylko na wystawy :sg168: Dzisiaj w Wawie spadl w koncu fajnych puch. Aby na spacerach rozgrzac siebie i sucz, laze po calym osiedlu z pacholkami i rozstawiam gdzie popadnie. Wysylanie (mimo, ze to etap poczatkowy) wychodzi nam bardzo fajnie, a Majutek niczym maly perszing, ile sil w pluckach i lapinkach, dopada do srodka kwadratu. Podoba jej sie to cwiczenie ... baaardziej niz warowanie w zaspie :haha:
Flaire Posted December 19, 2005 Posted December 19, 2005 zach, trzeci pies??? :-o Borderki terrierowe ;-) podobno fajne, chociaż znam je tylko z daleka. Widziałam kilka w USA w straży granicznej niuchające narkotyki, no i jest jeden biegający w agility w Russie. Tylko jak na mój gust, brzydkie okrutnie. ;-) Nawet porządnej brody brak. ;-) Wind, odkąd spadł śnieg my z kwadratem mamy klęskę totalną! Misia cały czas chodzi z nochalem przy ziemi i do kwadratu "biegnie" tak samo. A już było tak ładnie, i galop, i zawarowanie! :-( Ale ta koncentracja na węszeniu ma swoje dobre storny :-), bo wybieranie patyczków zaczęło nam wychodzić bardzo trafnie. Tylko Misia mnie kiedyś do zawału doprowadzi, bo zanim podniesie odpowiedni patyczek, to nad każdym otwiera paszczę! :-o
Fuka Posted December 19, 2005 Posted December 19, 2005 [B]Zach[/B], Flaire jeszcze mało widziała:roflt:Bo ja widziałam borderkę z pyskiem wytrymowanym jak airedale:cunao::cunao::cunao: widok był przedni:evil_lol:
Wind Posted December 19, 2005 Posted December 19, 2005 [B]Flaire,[/B] A u nas, odkad spadl snieg kwadrat robimy najlepiej z cwiczen :-) Komenda "rownaj" w sniegu wychodzi tylko przez krotko, do czasu pojawienia sie wielkich sniegowych kul na lapach, przez ktore moja sucz zaczyna sie potykac :( Aport w sniegu, tez nie bardzo ... Oblepia sie sniegiem, a ona tego nie lubi i zaczela po podjeciu do pyska obskubywac go z bialego puchu :( No dobra ... pomyslalam zmiana pozycji na odleglosc. Tez zle :watpliwy: Waruj w wiszac na lokciach, a siad z zawieszonym w powietrzu zadem :nonono2: Mysle nie jest dobrze ... trzeba zaniechac, aby nie utrwalic zlych skojarzen. Co nam pozostalo. KWADRAT :haha: i korzystanie z tego, ze czasami snieg sie topi i wtedy mozna normalnie pocwiczyc. A patyczki poki co sa dla nas przyszloscia :-) [B]Fuka,[/B] Nic to ... jak dobrze obejrzysz ostatnie zdjecia Ludwisia to zobaczysz, ze ma pysk wytrymowany na bordera :-) Mozna wiec chyba w obie strony fryzowac :lol:
Flaire Posted December 19, 2005 Posted December 19, 2005 [quote name='Fuka'][B]Zach[/B], Flaire jeszcze mało widziała:roflt:Bo ja widziałam borderkę z pyskiem wytrymowanym jak airedale:cunao::cunao::cunao: widok był przedni:evil_lol:[/quote]:-o :-o :-o Brodę jej dokleili??? :-o :-o :-o
Nitencja Posted December 19, 2005 Posted December 19, 2005 a ja widzialam w Strazy granicznej i policji teriery walijskie !! Z jedfnym nawet sie myzialam :-D
zachraniarka Posted December 19, 2005 Posted December 19, 2005 [quote name='Wind'][B]zach,[/B] Nie mysl o trzecim, skoro drugi to jeszcze calkiem sceniacek :-) [/QUOTE] Nad tym nie da rady zapanować.. Ale spokojnie- o drugim psie zaczęłam myśleć zaraz po nabyciu laba, a szczeniaka zakupiłam po 7 latach.. Także moje misie nie mają co się martwić- jak przyjdzie czas na kolegę to dopiero za kilka lat.. ale myśleć już przecież można :-D [quote name='Nitencja']a ja widzialam w Strazy granicznej i policji teriery walijskie !! Z jedfnym nawet sie myzialam[/QUOTE] U nas w pomorskim jest chyba jeden.. Odwiedził nas latem w Gdańsku. Miałam też okazję widzieć takiego walijskiego celnika w pracy- baaardzo mi się podobał!
Ali26762 Posted December 19, 2005 Posted December 19, 2005 Bo walijczyki to baaaardzo mądre psy. A nie tylko erdele i erdele :D
borsaf Posted December 19, 2005 Posted December 19, 2005 [B]Ali[/B] gdzie Ty widzisz ten zachwyt nad erdelami? Ja odnioslam wrażenie, że poza wyjątkami, zostały skopane po tyłku;-) To moje osobiste wrażenie, więc nie ma co polemizować.
Flaire Posted December 19, 2005 Posted December 19, 2005 [quote name='borsaf'][B]Ali[/B] gdzie Ty widzisz ten zachwyt nad erdelami? Ja odnioslam wrażenie, że poza wyjątkami, zostały skopane po tyłku;-) To moje osobiste wrażenie, więc nie ma co polemizować.[/quote]No to nie będę polemizować ;-). Dla mnie AT to najwspanialsza rasa, dlatego je mam [SIZE=1]a miałam i walijczyki (2).[/SIZE] :-D.
Ali26762 Posted December 19, 2005 Posted December 19, 2005 [quote name='borsaf'][B]Ali[/B] gdzie Ty widzisz ten zachwyt nad erdelami? Ja odnioslam wrażenie, że poza wyjątkami, zostały skopane po tyłku;-) To moje osobiste wrażenie, więc nie ma co polemizować.[/quote] Tak zażartowałam :D Czytam sobie, że są mądre (bo są), że są zrównoważone (bo są), a ja mam takiego narwanego szałaputa. No to napisałam, że narwane szałaputy to też są mądre i od razu zrobiło mi się lepiej :D :D :D
Ali26762 Posted December 19, 2005 Posted December 19, 2005 [quote name='Flaire']No to nie będę polemizować ;-). Dla mnie AT to najwspanialsza rasa, dlatego je mam [SIZE=1]a miałam i walijczyki (2).[/SIZE] :-D.[/quote] I prawidłowe podejście, [b]Flaire[/b] :)
Flaire Posted December 19, 2005 Posted December 19, 2005 [quote name='Ali26762']No to napisałam, że narwane szałaputy to też są mądre i od razu zrobiło mi się lepiej [/quote] Ali, mój walijczyk był (a właściwie "była", bo suczka) najmądrzejszym psem jakiego miałam.
niedzwiedzica Posted December 19, 2005 Posted December 19, 2005 Kurczę, gdzie ja jestem ??? Weszłam na dogo po raz pierwszy od piatku i lekki szok...wy się już pewnie zdążyliście przyzwyczaic,ale ja się ciągle czuję jak "OBCY ":robot: teraz ,zamiast kapuste wigilijną gotować, powinnam nowa dogomanie rozgryzać :haha:
Ali26762 Posted December 19, 2005 Posted December 19, 2005 Bo to mądre, psiajuchy, są :D No, dowartościowałam się, to zmykam na zakupy :D
Ali26762 Posted December 19, 2005 Posted December 19, 2005 [quote name='niedzwiedzica']Kurczę, gdzie ja jestem ??? Weszłam na dogo po raz pierwszy od piatku i lekki szok...wy się już pewnie zdążyliście przyzwyczaic,ale ja się ciągle czuję jak "OBCY ":robot: teraz ,zamiast kapuste wigilijną gotować, powinnam nowa dogomanie rozgryzać :haha:[/quote] Teraz to i tak już normalnie tu jest - było znacznie gorzej :D
niedzwiedzica Posted December 19, 2005 Posted December 19, 2005 Słuchajcie, jakie włascicwie moga być duże avatarki ? Kliknęłam na ten nowy Flaire-ma bodajże 120 x 113 pixeli,zajrzałam do swojego profilu-ma być max 100 x 100 ...w sumie to na razie boję się cokolwiek grzebac,żeby sobie nie namieszac :puppydog:
Recommended Posts