Jump to content
Dogomania

!Airedale i inne (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

Wind, byłam tylko na części teoretycznej :cry: , ale i tak jestem b. zadowolona, choć jeszczeestem na etapie przetrawiana tego, co usłszałam i zobaczyłam i co doczytuję.

• Replies 23.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Flaire

3356

• INA

1370

• borsaf

1264

• zadziorny

1221

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Marysia_i_gończy']
[img]http://img354.imageshack.us/img354/3248/imgp02407hh.jpg[/img]
[/quote]
Asia w głębi duszy marzy o owczarku, dlatego nie dość, że brodę przetrzebiła, to jeszcze uszy Ludwiczkowi stawiała cichaczem. :lol: :lol: :lol:

Posted

[quote name='Gosia_i_Luka']Asia w głębi duszy marzy o owczarku, dlatego nie dość, że brodę przetrzebiła, to jeszcze uszy Ludwiczkowi stawiała cichaczem. :lol: :lol: :lol:[/quote]

:lol: :lol: :lol:

[b]Jura,[/b]

Aaaa ... rozumiem :-) A jak tam walka z dwiema pileczkami?

Posted

[URL=http://imageshack.us][img]http://img205.imageshack.us/img205/5760/20110517277ma.jpg[/img][/URL]

Fu broda powoli zarasta, gorąca Was wszystkich pozdrawiamy :D :drinking:

P.S. Strasznie śmieszne te Wasze psie cyrkowe sztuczki

Posted

[quote name='Flaire'] Ma ktos pomysł, jak nauczyc psa rzucania? [/quote]
U Kreski to umiejętność wrodzona, musiałabym tylko dodac komendę :lol: Rzuca swoimi skarpetkami, sznurkami i jeżykiem. I sama aportuje rzucony przez siebie przedmiot 8)

Posted

[quote name='Flaire']Ja sobie myślę, że należy wymyśleć jakieś nowe kategorie specjalnie dla Was - takie trio jak Wy nie musi trzymać się tylko utartych ścieżek. :D[/quote]

Hmmm.. mówisz.. pomyślę wtedy jak tych moich chłopów zapędzić do wspólnego tańca :lol:

[quote]Ma ktos pomysł, jak nauczyc psa rzucania? Można przez wyłapywanie, ale jak jeszcze?[/quote]

Ale chodzi Tobie o taki prawdziwy rzut? Kurka to chyba najłatwiej by na nos coś założył i rzucił, bo tak z pyska nauczyć to ciężko raczej..

[b]Marysiu[/b]
baaaaaaaardzo dziękuje za zdjęcia mojego potworka! Ja od wczoraj wieczór wpatruje się w wpatrującego się Ludwisia i nacieszyć się nie mogę, że takie ładne zdjęcia mam :D

[quote]Myslalam, ze tylko lekka ja przetrzebilas[/quote]

Och [b]Wind[/b] nie czepiajmy się szczegółów :P
Tak naprawdę broda jest.. ale widać ją jak jest sucha. W deszczowy dzień kiedy namoknie, łączy się w strąki i znika :roll:

[quote]Zauwazylam, ze w innej rece trzymasz smycz niz np. ja to robie. Tak masz zawsze? Nagradzasz z lewej?[/quote]

Mam tak zawsze.. Zaczynałam nagradzając z prawej, ale psiur mi się wtedy zawijał i szedł krzywo.. Zmieniłam na lewo i jest git, znaczy się pies idzie, siada itd. równolegle do mnie.

[quote]Asia w głębi duszy marzy o owczarku, dlatego nie dość, że brodę przetrzebiła, to jeszcze uszy Ludwiczkowi stawiała cichaczem.[/quote]

hi hi to taki moj tajny plan.. stojącymi uszami Ludwisia zdobędę przychylność oceniających mnie na zawodach miłośników owczarów 8)

Posted

[b]Nitencjo[/b] Una ma swoją własną galerię [url=http://www.dogomania.pl/forum/viewtopic.php?t=26043&start=0]TU[/url], nie będę Wam zaśmiecać airdelowego topiku :)

[b]Wind[/b] z fotkami z drugiego dnia kiepsko, wiesz, trudno pogodzić uczestniczenie w czymś z robieniem temu zdjęć (w każdym razie mi :lol:), a do tego dygodałam z zimna - strzeliłam tylko kilka fotek "z poczucia obowiązku" :wink:

Chętnych na resztę zdjęć z seminarium zapraszam na forum owczarków belgijskich [url=http://www.belgi.com.pl/viewtopic.php?t=1134&postdays=0&postorder=asc&start=45]TU[/url].

Wind Ciebie proszę na PW o tytuł tego czasopisma z przedwiośniem 8)

Acha, ja też nagradzam zawsze z lewej, nagradzanie z prawej daje mi psa wyprzedzającego i zawijajacego się wokół mnie :)

[b]zachraniarko[/b] nie patrz na nie za długo, nie są dobre :-? Mam nadzieję, że będę miała okazję zrobić Wam lepsze! :)

Pozdrawiam
Marysia i Una

Posted

[quote name='zachraniarka'] Ja od wczoraj wieczór wpatruje się w wpatrującego się Ludwisia i nacieszyć się nie mogę, że takie ładne zdjęcia mam :D [/quote]
Piękne! Zach, powiedz, czy on naprawdę ma takie długie rzęsy i powłóczyste spojrzenie, czy tylko na zdjeciu tak wyszedł? :roll:
;)

Te Wasze szkolenia mnie też zmobilizowały do pracy, czy deszcze czy śniegi- ćwiczymy z Kreśką dzielnie. Kreska jest wniebowzięta :angel: Ja w mokrych butach, mokrych spodniach i mokrej kurtce- nieco mniej :-?

Posted

Ludziki podziwiam Was - ale to już przesada przez 3 dni tyle stron zapisać, i na dodatek jeszcze nowe potworzyć topiki 8) :wink: ja dziś cały wieczór przeznaczyłam na nadrabianie lektury tylko dwóch..... a gdzie jeszcze, a gdzie pisać, a gdzie brać udział w dysputach :o
a to porządki przedświąteczne zakupy i takie tam, no i trymowanie Vigo
im wiecej go trymuje tym gorzej wygląda i tak poprwiam poprawiam 0X ....
ale Apcie cofającą sobie obejrzałam oraz Gladiatora :lol: zainspirowało mnie to do nauki takich sztuczek Vigusia.
Tylko że nie wiem jak się do tego zabrać...no chodzi mi o samą technikę.
U Vigo chyba nastąpił jakiś przełom jest coraz bardziej na mnie skupiony tylko czy nie przesadziłam w drugą stronę...on zamiast bawić się z psiurami spogląda na mnie i czeka na komendy lub zabawe, nie chce biegać o tak sobie z psem czy za ptaszkiem jak już to po kij, piłkę-aport , albo odrabiamy zadanie domowe chodzenie przy nodze i siad , zostań przywołanie i takie tam... jednak dużego pola do popisu na powietrzu w ostatnich dniach nie mamy - powód wyżej wymieniła coztego 8) mokro, mokro i jeszcze raz mokro i brudno

Zach cudne foty macie :) :D - bosze gdybym mogła mieć taką zach - na wlasność :wink: :wink: lub chociaż blisko siebie to bym Vigusia inaczej prowadziła od początku a tak to nie dośc że pózno zaczęliśmy to na dodatek jedzemy ostatni raz na zajęcia w ten weekend i potem będzie przerwa i to dłuuuuuższa... :(pewnie dwu miesięczna...

Wojtek - pozdrówka dla Twojej ślicznej sucz! :P Jak jej zdrówko??

Posted

[quote name='Marysia_i_gończy'][b]zachraniarko[/b] nie patrz na nie za długo, nie są dobre :-? Mam nadzieję, że będę miała okazję zrobić Wam lepsze! :)[/quote]

To ja mam nadzieje, że jeszcze uda mi się kiedyś znaleźć z moim szorstkiem przed Twoim obiektywem :D

[quote name='coztego']Piękne! Zach, powiedz, czy on naprawdę ma takie długie rzęsy i powłóczyste spojrzenie, czy tylko na zdjeciu tak wyszedł?[/quote]

Na zdjęciu to raczej sierściuchy okalające jego oczęta widać, a nie rzęsy :lol: Natomiast spojrzenie ma cudowane to fakt- bardzo uwodzicielskie 8)

[quote name='INA']a tak to nie dośc że pózno zaczęliśmy to na dodatek jedzemy ostatni raz na zajęcia w ten weekend i potem będzie przerwa i to dłuuuuuższa... :(pewnie dwu miesięczna...[/quote]

Lepiej późno niż wcale! to po pierwsze..
No a po drugie to że szykują Wam się ostatnie zajęcia to nie znaczy, że musicie przerywać treningi. Ja od trzech dni studiuje książkę Inki (szwedzkiej instruktor z naszego seminarium) "Obedience- Trening posłuszeństwa" i sprawdzam metody w praktyce. Jestem bardzo zadowolona z efektów, a najbardziej tym, że ćwiczę sobie w domku, gdzie ciepło i sucho. Także naprawdę polecam! :D

Posted

[b]INA[/b], Ty późno?! A co ja mam powiedzieć? ;)
[quote name='INA'] tylko czy nie przesadziłam w drugą stronę...on zamiast bawić się z psiurami spogląda na mnie i czeka na komendy lub zabawe, [/QUOTE]
No to super [b]INA[/b]! :D
Mozesz mu wprowadzić komendę "zabawa", która będzie oznaczać, ze Ty nic od niego nie chceszi ma iść się bawić z pieskami. Goddy tak robi ze swoją Desti i świetnie im to wychodzi. :)

Posted

0X
:puppydog: ja ce do domu :sabber::nonono2: tu jest strasznie:shake::scared:
No i czym u licha się rożni kłódka od kłódki...:sadCyber:

Posted

[quote name='Fuka']
No i czym u licha się rożni kłódka od kłódki...:sadCyber:[/quote]
:hmmmm: rozmiarem zamka? ;)
Wszyscy piszą o kłódkach, a ja nie widzę żadnych kłódek :sg168:

Posted

[quote name='aga_ostaszewska']U mnie też Są KłóDKI... może to kwestia przegladarki...[/quote]Raczej nie przeglądarki - u mnie, gdy jestem zalogowana, to wiele topików ma kłódki, tak jakby były zamknięte. Natomaist gdy nie jestem zalogowana, to nie mają kłódek, tylko te normalne ikonki aktywnych 9albo nie) topików. :niewiem:

Posted

[quote name='aga_ostaszewska'][B]Flaire:[/B] A jaka Ty masz przegladarke? Ja mam Firefox'a. Pewnie większość ma IE i wszystko widać normalnie...[/quote]Ja używam IE. aga_o, jeśli nie byłoby tam widać ŻADNYCH ikonek, to wtedy mogłaby to być wina przeglądarki. Ale jeśli widać ikonki, tylko czasem nie te, co trzeba, to raczej nie będzie to kwestia przeglądarki. ;-)

Posted

:puppydog: :puppydog: :puppydog:

[B]Lepsze jest wrogiem dobrego[/B]

Z Erdelkowa ucieklam z powodu zmian i nowego forum. Tu juz nie mama gdzie uciekac, pewnie przyjdzie samemu to rozgryżć.
Np gdzie mam klikac, żeby była szybka odpowiedż?

Posted

[quote name='borsaf']Np gdzie mam klikac, żeby była szybka odpowiedż?[/quote]borsaf, ja tam ignoruję tę opcję, bo nie wydaje mi się szybsza, niż "normalna" odpowiedź. Ale jak koniecznie chcesz szybko, to jest taki guziczek z ikonką papieru i piórka ze skrajnej prawej strony, na prawo od "Edit" i "Quote".

Posted

[quote name='borsaf']
Z Erdelkowa ucieklam z powodu zmian i nowego forum. Tu juz nie mama gdzie uciekac, pewnie przyjdzie samemu to rozgryżć.[/quote]
"Trzeba z żywymi naprzód iść" ;)

Posted

Wszystko nowe:o a jak się wkleja foty :question: to inaczej teraz wygląda:sabber: nie ma dawnych znaczków...:thinkerg: kilka rzeczy już rozgryzłam...

zach - książkę Inki zamierzam kupić zaraz po świętach i zamierzam szybko wrócić na plac...

Posted

[B]Coztego[/B] I klaskac tylko dlatego, że nowe???

W mojej skrzynce mailowej co i rusz, jak cos napisze, pojawiaja sie odpowiedzi?? Jak to usunąc? Mnie one niepotrzebne, ja nie udzielam sie az tak szeroko, żebym swoich postów i topików nie pamiętala.
Jak cos konkretnego, to na prv napisze.

Jakas tam subskrybcja?? nigdzie sie nie zapisywalam ale może cos trzeba odhaczyc w tym nowym dogo?

Posted

borsaf, najprościej to chyba tak:

Jak piszesz odpowiedź, na dole masz "Dodatkowe opcje". I tam znajdziesz "Subskrypcja tematu" - zaznacz "Nie subskrybuj" (czy jest takie polskie słowo "subskrybować"? :puppydog: )

Posted

[B]Flaire[/B] dzieki,juz zaznaczyłam nie subskrybuj' Ja bardzo czesto, czekając na maila od córki, siedze sobie na dogo. Mam ten program pocztowy z powiadomieniem o mailu i ten mój piesek cały czas biegal, a ja za nim, wiec mi to nieco przeszkadzalo.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...