Ali26762 Posted November 15, 2005 Posted November 15, 2005 A jeszcze jedno - [b]Wind[/b], to ja też poproszę o PW z tytułem tego pisma, dobrze? [img]http://twoj.net/style_emoticons/default/character09.gif[/img] [size=1]No i nieśmiało przypominam, że Derylek też mieszka tam, gdzie Luczka i Ludwiś...[/size]
Wind Posted November 15, 2005 Posted November 15, 2005 [b]Ali,[/b] Zawstydzasz nas :oops: :oops: :oops: A w grudniu spodziewaj sie PW z tytulem magazynu :-) Czyli jak? [b]Ali, zach i Gosia[/b] - jestesmy umowione na wiosenne buszowanie po plazy i trening naszych urwisow? Bardzo bym chciala! Moj TZ, ktory wie o Was i Waszych psach wszystko, rowniez cieszy sie na to spotkanko! :-)
Gosia_i_Luka Posted November 15, 2005 Posted November 15, 2005 Ale super! :D Baaaardzo się cieszę i już odliczam dni. :D :D :D
Ali26762 Posted November 15, 2005 Posted November 15, 2005 Aaaale suuuuuper !!! Jasne, że jesteśmy umówione! Plaż ci u nas dostatek, plac szkoleniowy stoi otworem (a właściwie dziurą w siatce :D ), możemy spotkać się choćby zaraz :) Ogromnie się cieszę na to spotkanie [img]http://twoj.net/style_emoticons/default/happy65.gif[/img] [img]http://twoj.net/style_emoticons/default/happy65.gif[/img] [img]http://twoj.net/style_emoticons/default/happy65.gif[/img]
Wind Posted November 15, 2005 Posted November 15, 2005 To teraz pozostaje nam oczekiwac wiosny! :D :D :D [b]Ali, Gosia,[/b] Egzamin juz wkrotce! Na dzien przed przypomnijcie, ze to juz a bedziemy kciukasy zaciskac :-) zach, a Ty moze oprocz oceny popstrykasz jakies fotki? Przeciez nie codzien, zdaje sie tak wazny egzamin :-)
Ali26762 Posted November 15, 2005 Posted November 15, 2005 Kurcze - nie wiem czy przystępować z Derylem do egzaminu, naprawdę. Mam poważne obiekcje. Zobaczę jeszcze jak będzie ćwiczył przez ostatnie dwa tygodnie i zadecyduję przed samym egzaminem.
zadziorny Posted November 16, 2005 Posted November 16, 2005 [quote name='coztego'][quote name='borsaf']A propos tego grzecznego młodzieńca to własnie przed chwilą musial łapami na biurko sie wspiąć i konsumowal moje żelki - misie, ktore sobie na wieczór kupiłam w ramach ograniczenia palenia :evilbat: :evilbat: [/quote] Co tam żelki... Kreśka ściągnęła dzisiaj z kuchennego blatu wodę spod kiszonych ogórków... :fadein:[/quote] Ja też uwielbiam wodę z kiszonych ogórków :lol: :wink:
zadziorny Posted November 16, 2005 Posted November 16, 2005 [quote name='Ali26762'][b]Niedźwiedzica[/b] i Koka mają takie samo umaszczenie, zauważyliście? :D[/quote] Właśnie :o. Ciekawe kto tu do kogo się upodobnił :roll: :lol: :wink:
niedzwiedzica Posted November 16, 2005 Posted November 16, 2005 Donoszę uprzejmie,że jestem częściowo farbowana ( rozjasniana) niemniej blondynka :wink: A Koka zupełnie,ale to zupełnie naturalna :evilbat:
INA Posted November 16, 2005 Posted November 16, 2005 My zaczynamy w sobotę i też o 10.00 :) - [b]zach[/b] zdecydowałam się na tę szkołe o której mi pisałaś - Vigor - w Dąbrowie Chełmińskiej- są ta ponoć dobrzy szkoleniowcy , reszta w okolicy to ponoć- dwaj emertowani milicjanci - którzy stosują "stara" dobrą :wink: metdę szkolenia :o wiadomo o co chodzi 0X Jadę na spotkanie wstępne i od razu praca z psem jesli mi się spodoba to to po zajęciach załatwiam formalności i Vigo zostaje uczniem :evilbat: Przez telefon pani mówiła że to nie są takie typowe zajecia, każdy cwiczy na swoim poziomie - na poczatku przy kazdym jest szkoleniowiec i nieodstępuje właściciela z psem na krok :lol: - to mi się podoba - bo obawiałam się że staniemy w rządku same onki , jakiś doberman może labek i .....my bidaki i będze cyrk 8) :wink: Vigo - drań znowu wybrzydza z żarciem( jestem załamana nie ruszył wołowiny a głodny był że śmieci z ziemi żarł i chciał sie dobrać do kosza na śmieci- więc to nie chorobowe chyba :roll: ) - mam wieczorem w piątek i w sobotę nic nie dawać aby chętniej pracował ten wybredy drań 0X za nagródki. Mam nadzieję że to dobra szkoła :roll: Tylko tak się zastanawiam : pani mówiła ze metoda wzmocnienia pozytywnego nie zawsze działa, że czasmi potrzebny jest łańcuszek zaciskowy lub (nie chcę czegoś pomieszać bo rozmowa przebiegała w dośc niesprzyjających warunkach - w pracy 8) za plecami szefa) jezeli szkolimy obrone - (my nie będzemy 8) ) to i kolczatka gdy pies nie chce wpsółpracowac albo jest agresywny - ---albo cos pomyliłam :oops: --pliss jak to jest?? --- Przepraszam że piszę tak nieskładnie ale w pracy inaczej się czasem nie da 8) a musiałam Wam to napisać... borsaf - pojedz, obejrzyj, pogadaj ze szkoleniowcem - poszkolcie się trochę - tak Ci radzi Ina :wink: - wlascicielka "chłopa" AT trochę starszego kolegi -cwanego rozwydzrzonego i tak kochanego ze rozpieszczonego :wink: 8) im straszy tym bardzej cwane to zwierze kochane ta moja psakuda a pańcia przecież chce dla niego dobrze. :lol:
Wind Posted November 16, 2005 Posted November 16, 2005 [quote name='Ali26762']Kurcze - nie wiem czy przystępować z Derylem do egzaminu, naprawdę. Mam poważne obiekcje. Zobaczę jeszcze jak będzie ćwiczył przez ostatnie dwa tygodnie i zadecyduję przed samym egzaminem.[/quote] [b]Ali,[/b] Doskonale Cie rozumiem :-) Dwa tygodnie, to jak dla mnie niezbyt dlugo i uwazam, ze jezeli nie bedziecie sie czuc na silach to spokojnie mozna odpuscic i przystapic do drugiej edycji egzaminu :-) Tak czy siak, bede przy Was z pozytywnymi myslami :-) [b]zach,[/b] Jak rozumiem, teraz cwiczycie "0"? Czy potem kursantow zagonisz na wyzszy poziom czyli "1"? A potem "2"? Byloby troche jak z kursami PTI i PTII. Jak juz ktos raz zlapie bakcyla, to chce jeszcze i jeszcze tych szkolen :-)
borsaf Posted November 16, 2005 Posted November 16, 2005 [b]Ina[/b] ciesze sie, że masz juz szkołę na oku. Tylko z tymi naszymi wybredziszami to tak trudno zrobić liste najbardziej ulubionych 20 rzeczy przez psa. Jedyne, to gada przeglodzic przed treningiem. Moj tez do tej paczki nalezy. Donoszę, że żelki strawił bez problemów. :evilbat: Jeszcze jedno chce zapytać,jak to robić? Jak idziemy na spacer to, jak ładnie przy nodze idzie, to go chwalę o do dziuba podaję jakiś smakołyk, ale.. On nie rzuca sie na smakołyki więc powącha,poliżę ewentualnie do pyska weżmie, wypluje i.. zatrzymuje się, żeby to zjeść. Tu mam dylemat, czy mu dawać, bo je wtedy wyplute z ziemi, a ja go uczę, że z ziemi to fe? Najlepiej by było sobie rękę obsmarować pasztetówką i mu do lizania podawać, ale tego już nie robię :o
borsaf Posted November 16, 2005 Posted November 16, 2005 Jestem skarżypyta, ale INA ma bardzo ładne zdjęcie jesienne z Vigusiem i Wiką i sie na forum nie pochwaliła!
Wind Posted November 16, 2005 Posted November 16, 2005 [b]INA,[/b] A probowalas ze "szczegolnymi nagrodkami"? Na szkolenie z obedience zawsze biore takie zarcie, ktorego pies nigdy przy innych okolicznosciach nie dostaje. U nas jest to grillowany indyk, pociety na dlugie cienkie paseczki. Moj pies na poczatku byl tak delikatny w braniu nagrodek, ze doslownie robil to od niechcenia. Mojej trenerce nie bardzo sie to podobalo i pierwszym naszym krokiem bylo zaprogramowanie psa, tak aby nagrodki niemalze wyszarpywal, skakal do nich na komende, a nie grzecznie czekal az spada z nieba, albo i nie oraz ze nagrodki sa najwiekszym obiektem pozadania :-) Mialy byc dlugie, swobodnie wystawac z reki i nie tworzyc dyskomfortu u psa, ze jak klapnie zebami to mnie udziabie w palec ;) Kurczak sie nie sprawdziwl :( To mieso jest zbyt kruche i po prostu sie rozpada :( Dlatego pozostala piers z indyka, ktora przecinam na 0,5 cm platy, potem rozbijam, smaruje olejem, delikatnie posypuje czosnkiem w proszku i wrzucam na elektryczny grill. Grilluje doslownie po 2 - 3 min z kazdej strony, a po wystudzeniu tne na cienkie paski :-) Uffff ... I tyle ... Sprobuj moze Vigusiowi posmakuje 8) A lancuszkiem zaciskowym wcale bym sie nie przejmowala ... osobiscie wcale nie jestem przeciwna takiej obrozy :-)
Flaire Posted November 16, 2005 Posted November 16, 2005 Ali, to bardzo dobrze, że odkładasz decyzję dot. egzaminu na ostatnią chwilę. W dwa tygodnie może zmienić się wszystko... albo nic. nie ma co się martwić na zapas, ćwiczcie normalnie, a za dwa tygodnie zdecydujesz. Uff, a ja teraz muszę lecieć do pracy. Może do reszty szkolących napiszę później. (INA, bardzo się cieszę, że znalazłaś miejsce! :D )
Gosia_i_Luka Posted November 16, 2005 Posted November 16, 2005 Oo, Wind, zaraz sobie wydrukuję Twój przepisik na indyka - fajny pomysł! :D Moja biała wprawdzie da się pokroić za smakole, obojętnie jakie. 8) Ostatnio ćwiczy na... suchej karmie! :o Pro Plan tuńczykowy - coś niesamowitego! Luka NIENAWIDZI suszów, a za to mi ćwiczy - szok. :o :lol: Jak nie suche, to maleńkie kosteczki z L-karnityną (sport snack), albo gotowany kłarczak. :) Ja też sie waham czy przystąpić do egzamu, czy nie... :roll: Biała jest jeszcze całkowicie nieprzewidywalna - raz ćwiczy super, do pozazdroszczenia, ale czasami odstawia numery... Ostatnio zaczęła mi nawet wstawać, jak tylko odwrócę się plecami i chcę odejść... :o Ona nigdy czegoś takiego nie robiła - zwykle wyłamywała się dopiero jak musiała za długo czekać... PRacy przed nami jeszcze spoooro i na razie nie myślę o "jedynce". Oczywiście "0" jest ciągle przez mnie urozmaicana nowymi poleceniami, bo Luka zeszłaby chyba z nudów, jakbym ciągle ćwiczyła noga-zostań-do mnie-siad-leżeć-przeszkoda. 8) Ostatnio nauczyłam ją robić ósemkę p-dzy moimi nogami (ja stoję) - przeczytałam gdzieś, że psy to uwielbiają - i rzeczywiście! Luka robi to z takim zapałem, tak się niesamowicie nakręca - nie wiem, co w tym takiego przyjemnego. :wink: :lol: Co by nie odbiegać od tematu 8) - erdelki są super! 8) :lol:
zadziorny Posted November 16, 2005 Posted November 16, 2005 [quote name='borsaf']Jestem skarżypyta, ale INA ma bardzo ładne zdjęcie jesienne z Vigusiem i Wiką i sie na forum nie pochwaliła![/quote] [b]INA[/b] - oj nieładnie :nono: 0X
INA Posted November 16, 2005 Posted November 16, 2005 [b]borsaf[/b] nie ładnie skarżyć :nono: :wink: czy chodzi Ci o człowieka z psią twarzą?? Borsaf - jeśli chodzi o nagródki to Vigo reaguje identycznie jak Regon - czy to czasem nie kuzynostwo a bracia sjamscy nie są :o [b]Wind[/b] dziękuje za podpowiedż, mam już więc, kilka nagródek do zaserwownia na pewno też będą to parówki - na których trenowaliśmy na Agility , może też ciastecza wtrąbowe i takie małe mini gotowe ciateczka dla psów A co to fotki Majeczki na reningu - super wygląda - z tą obrożą :lol: - - teraz wyraznie widac że chcesz przełamać stereotyp 8) i świetnie Ci sie to udaje - ogladająć foty Majki czytając Twoje posty - patrzę na te małe pełne życia Terierki zupełnie innym okiem i jestem pełna podziwu. [b]zadziorny[/b] ja wiem czy to się nadaje do pokazania szerszemu gronu, chciałam zrobic dużo fot z tą pogoda u nas to jest licho :evil: a teraz znowu Vigo jest niezbyt profesjonalnie - wyskubany i ufryzowany przez pańcie :wink: 8)
zadziorny Posted November 16, 2005 Posted November 16, 2005 A teraz coś dla wielbicieli Elmiastego (Racibórz 2005) :lol: 8): [img]http://img427.imageshack.us/img427/8568/elmo2rm4gw.jpg[/img] [img]http://img379.imageshack.us/img379/4876/elmo5rm2ie.jpg[/img] [img]http://img209.imageshack.us/img209/5997/elmo6rm7bd.jpg[/img] 8) :lol:
zachraniarka Posted November 16, 2005 Posted November 16, 2005 Uff ale macie tempo.. postaram się po kolei.. [b]Wind[/b] straszniście się cieszę na myśl o spotkaniu! Założę się, że podłączy się do nas Abi z Didi i Bazyliszkiem :D Zdjęcia oczywiście będę robić jeżeli będzie komu, bo póki co widzę, że towarzystwo mocno przestraszone wizją egzaminu.. Ja tam póki co uzbrojona w mega cierpliwość i stoicyzm prowadzę treningi, a co będzie to będzie.. Oczywiscie jeżeli pieseczki opanują "zerówkę" to bierzemy się za kolejne stopnie, myślę, że przewodnikom zapału nie zabraknie :D [b]INA[/b] cieszę się bardzo, że ruszacie ze szkoleniem! Co prawda to co napisałaś o szkoleniu psa agresywnego na IPO to mnie troszku muszę przyznać zmroziło, no ale cóż zdarza się.. Pisz koniecznie sprawozdanka jak Wam idzie w szkółce! [b]zadziorny[/b] dzieki za foty super modela! Och a ja się tylko zastanawiam jak Wy to robicie, że Wasze teriery stoją tak jak wmurowane. Na ostatnim treningu z [b]Ali[/b] próbowałyśmy ustawić nasze sreberka w pozycji wystawowej. To jakiś totalny koszmar! Ludwik teraz to już na samą myśl ustawiania zaczyna szaleć jakby chciał powiedzieć- chyba zwariowałaś, że ja przez chwilę będę w bezruchu!
Wind Posted November 16, 2005 Posted November 16, 2005 Ufff ... melduje sie na duzych terierach po calym ciezkim dniu :-) Rano pognalam z Majka na trening. Dzisiaj Majutek rozpoczal nauke wbiagania w kwadrat :-) Poki co bardzo sie to jej podoba, chociaz nie ma jeszcze swiadomosci, ze to kwadrat :lol: :lol: :lol: [b]Gosiu,[/b] Na szczescie my tez nie cwiczymy tylko: rownaj, siad, waruj, do mnie, aport ;) Na kazdej lekcji Maja popisuje sie roznymi sztuczkami, a czesto tez Agnieszka wymysla dla niej nowe umiejetnosci, z ktorych nas potem odpytuje ;) W trakcie nauki mamy komende poszukiwania tytoniu, a utrwalamy sobie rolowanie i "kochasz mnie" :lol: Ale "osemki" z Majka nie cwiczylam ... hmmm ... za pare dni zaczne i zdam Ci relacje z postepow :-) [b]zach,[/b] Bazyliszek, jakiez piekne imie :D :D :D Musi miec charakterek ten Bazyliszek ;) [b] INA,[/b] Coz ... walka ze stereotypami bywa niestety dosc ciezka, a nierzadko skazana na porazke :( Ale co tam ... Wcale sie tym nie zrazam tylko robie swoje :-) Ineczko, przyjemnych i konstruktywnych lekcji Wam zycze :-) Podobnie jak zach, bede czekac na Twoje relacje i sprawozdania :-)
Wind Posted November 16, 2005 Posted November 16, 2005 [b]zadziorny,[/b] Bardzo udane zdjecia Elmiastego. Pierwszy raz widze go w pelnej krasie :D :D :D
Jura Posted November 16, 2005 Posted November 16, 2005 Zach, żeby pies stał wystarczy coś jeść. :D Po pewnym czasie rozpocznie sie pokaz - siad, leż, stój, łapa i jeszcze raz - siad, leż, stój, łapa. Okropnie jest bycie sadystą :wink: [b]INA[/b], Ty już z naszego małego Vigusia nie rób staruszka. Niektórzy zaczynają od nowa w znacznie starszym wieku. Ostatnio Fredzia też miała pierwszą próbę wbiegania do kwadratu. Tam czekała ustawiona na pudełeczku nagroda - kiełbaska. Druga próba - Fredzia wbiega do kwadratu i "ogląda" pudełeczko i okolice, nagródki , która czeka tak jak poprzednio nie rusza. Dziwna sprawa w przypadku mojego psa. Fredzia patrzy na mnie "Co jest? Poprzednio była kiełbaska, a teraz sucha karma" Rozbestwiło mi się zwierzę :evil: Wcześniej nie było wybrzydzania.
aga_ostaszewska Posted November 16, 2005 Posted November 16, 2005 [b]Ina:[/b] Powodzenia na szkoleniu! Jestem przekonana, że po odrobinie przegłodzenia... Vigo bedzie wcinał ze smakiem każdą nagrodę :lol: Elmo prezentuje sie na fotkach bardzo ładnie, może pomalutku zacznie sie do wystaw przekonywać! [b]Ali, zach, Gosia:[/b] Oj... ja też z wielka chęcią wybiore się z Wami na plażę! Już mi morza troszkę brakuje! Może Wind bedzie chciała zdradzic termin wyjazdu, to jakos się dostosuję :wink: [b]Ali:[/b] A może tym razem z Czika się wybiorę...
bos Posted November 16, 2005 Posted November 16, 2005 I jeszcze Elmiasty ze swoją pancią [URL=http://imageshack.us][img]http://img171.imageshack.us/img171/9281/img0011elmo8pm.jpg[/img][/URL] [URL=http://imageshack.us][img]http://img171.imageshack.us/img171/9846/img0016elmo2tx.jpg[/img][/URL]
Recommended Posts