zadziorny Posted November 10, 2005 Posted November 10, 2005 [b]Nitencja[/b], będę strzelał - Eclairs :hmmmm: :question: Acha, żeby nie było niepotrzebnych podejrzeń - swojego posta redagowałem [u]zanim[/u] [b]Eclairs[/b] napisała swojego :roll: 0X
borsaf Posted November 10, 2005 Posted November 10, 2005 [b]Zadziorny[/b], a zauważyłeś tą różnorodnośc uprzęży? Ta świecąca, to na niedzielę, przed kościołem w niej paraduje, czerwona na zwykłe dzień, a czarna na treningowy. Phi, phi, ale elegant :lol:
zachraniarka Posted November 10, 2005 Posted November 10, 2005 Jest super! Łysa sznupa i precel najbardziej mi się podobają, hi hi to iście lordowskie przymioty jak to [b]borsaf[/b] zauważyła :D
borsaf Posted November 10, 2005 Posted November 10, 2005 [b]Martini[/b] Moje zima tez tak wyglądaly. Jakos nie mogłam sie zmusić by je w mróz wyskubac. Ale bałwanek przychodzi po bieganiu po śniegu! Lapy oblodzone stukały po podlodze i trzeba bylo moczyć, bo inaczej kałuża na dywanie. Ale za to czyste były. Regon po gimnastyce z Maxem przychodzi czarny, bo susza i opadajaca mgla tworza błotko centymetrowe. Ja to nazywam gimnastyką bo młody zabiera zabawke i w nogi. Max podbiega to młody profilaktycznie turla sie na grzbiecie, że niby taaki malutki, nie rób krzywdy, a zębiskami kłapie ONka po nogach i do gardla. Zupelnie honoru nie ma, ostatnio podbiega do Mxa od tyl i po kostkach go szczypie. Codziennie godzine tak ćwiczą i jeszcze Max w tym duecie rządzi, ale jak długo?
borsaf Posted November 10, 2005 Posted November 10, 2005 [b]Niedzwiedzica[/b] Jakby sie Tobie udalo, to daj na dogo te zdjecia przed i po trymowaniu tego niedzwiedzia, ktorego masz na dole, na ścianie ufoconego. Nie do uwierzenia, taaaka różnica!
Flaire Posted November 10, 2005 Posted November 10, 2005 [quote name='borsaf']Codziennie godzine tak ćwiczą i jeszcze Max w tym duecie rządzi, ale jak długo?[/quote]Trudno mi powiedzieć, bo nie widziałam ich zabawy, ale wszystkie zachowania Regona, które opisujesz (turlanie się na grzbiecie, nawet z kłapaniem zębami, szczypanie po kostkach) to bardzo poddańcze zachowania. Czy tak się utrzyma - nie potrafię Ci powiedzieć, ale w przypadku Misi i Api, zdecydowanie tak zostało. Pomimo że Misia potrafi się nawet odwrócić w tej zabawie kołami do góry, to jednak jest jasne, że robi to tylko po to, żeby małej zrobić przyjemność - a jak jej na czymś zależy, to warknie i mała odpuszcza. I to pomimo że "mała" jest od Misi potężniejsza (waży prawie 4 kg więcej, co przy ich wadze jest sporo).
borsaf Posted November 10, 2005 Posted November 10, 2005 [b]Flaire[/b] Oby tak zostalo, bo ONek jest bardzo łagodnym psem i krzywdy Regonowi napewno nie zrobi. Tylko Regon jest na swoim terenie, ale może, że od maleńkości razem sie bawia to już hierarchia jest ustawiona. My z koleżanka smiejemy sie i stwierdziłysmy, że młody ma podly, pokretny, terierowy charakter, bo tak od tyl znienacka atakuje. :wink: Kiedys w ferworze w nabial Maxa uszczypnął co juz sie nawet spolegliwemu ONkowi nie spodobalo i z warkotem ku Regonowi ruszył. Młody czuł, że nabroił i z ogonem pod siebie zwiał, a my byłysmy na posterunku.
borsaf Posted November 10, 2005 Posted November 10, 2005 [b]Flaire[/b] nie umiem jeszcze cytować, ale stwierdziłas, że nie widziałas, jak sie Regon bawi z Maxem. Otóz nic straconego zapraszam do Gniezna, zawsze będziesz oczekiwana i mile widziana, a ja będę w 7 niebie mogąc Cie ugościć. Miejsca to u mnie sporo, nawet z Misią możesz sobie wycieczke krajoznawczą zrobić. Ja nawet pocichu to sobie umyśliłam spotkanie dogomaniaków na Dziećmiarkach (15km od Gniezna, nad jeziorem), w letnim domku, gdzieś w czerwcu, jak będzie ciepło, a przed wakacjami dzieci, wtedy jest tam pięknie, a pusto. Ale to plany na przyszly rok i dopiero kiełkują.
zadziorny Posted November 10, 2005 Posted November 10, 2005 [quote name='borsaf'][b]Zadziorny[/b], a zauważyłeś tą różnorodnośc uprzęży? Ta świecąca, to na niedzielę, przed kościołem w niej paraduje, czerwona na zwykłe dzień, a czarna na treningowy. Phi, phi, ale elegant :lol:[/quote] Wiesz, że nie zwróciłem uwagi :roll:. Dopiero po Twoim poście jeszcze raz przestudiowałem rzeczoną fotę i faktycznie, masz rację - elegant co się zowie :lol: :wink:
Eclairs Posted November 10, 2005 Posted November 10, 2005 [quote name='Nitencja'] [URL=http://img479.imageshack.us/my.php?image=10000638wz.jpg][img]http://img479.imageshack.us/img479/7386/10000638wz.th.jpg[/img][/URL][/quote] Uprzęże rzeczywiście są trzy ale co w tym dziwnego :question: Przecież nitencja ma 3 psy :lol: :wink:
borsaf Posted November 11, 2005 Posted November 11, 2005 [b]Eclairs[/b] żartowałam, Regon ma faktycznie trzy uprzężę: jedna, świecącą na wieczór,jedna dł€ższą na dzień i jeszcze linkę. Nic w tym dziwnego :wink:
Nitencja Posted November 11, 2005 Posted November 11, 2005 borsaf smyczki sa moje :) i jest ich tam 4 . ROxy ma dwie.
zadziorny Posted November 11, 2005 Posted November 11, 2005 [b]Eclairs[/b] dałaś się nabrać :roll: :wink:. Wszyscy doskonale wiedzieli, że smycze należą do piesów [b]Nitencji[/b] :lol: :wink:
Wojtek Posted November 11, 2005 Posted November 11, 2005 A my po spacerze na ranczo. Fu już jak nowa - bryka, że hej! :D
bos Posted November 12, 2005 Posted November 12, 2005 [b]Wojtek[/b] - cieszy że Fu już w pełni radości i sił pogłaszcz ją i od nas. Dzielna sunieczka :D :D :D
Ali26762 Posted November 12, 2005 Posted November 12, 2005 [quote name='Wojtek']A my po spacerze na ranczo. Fu już jak nowa - bryka, że hej! :D[/quote] Suuuper wiadomość, bardzo się cieszę :) Mizianko ode mnie dla dzielnej Fu i łapeczka od Derysia :)
niedzwiedzica Posted November 12, 2005 Posted November 12, 2005 [quote name='borsaf'][b]Niedzwiedzica[/b] Jakby sie Tobie udalo, to daj na dogo te zdjecia przed i po trymowaniu tego niedzwiedzia, ktorego masz na dole, na ścianie ufoconego. Nie do uwierzenia, taaaka różnica![/quote] Nie ma sprawy, moge dac te foty, tylko musze je w pracy zeskanowac :D Tyle,że ten kudłacz jest po prostu obcinany maszynka, bo to typowy woolcoat, kłak rośnie na nim jak oszalały, w zasadzie w jednym gatunku-ni to rdzeniowy, ni to podszerstek :cry: ,a gdybym miała go trymowac, to psisko chyba by sie zapłakało, bo wyłazić toto wcale nie chce , nie martwieje nigdy :evil: Ale przyznam,że nie dziwię sie twojej fascynacji jego przemiana, bo gdy wtedy przyszedł do mnie do strzyżenia, moja córka-wychowana na airedalach-zeszła do mnie i powiedziała,że przyszedł pan z pieskiem,ale ona nie wie, jaka to rasa :evilbat: Miał wtedy kłaki tak z 8-10 cm długie ( po rozprostowaniu, bo pozwijane były w pieścionki ) jemu i mrozy -30 chyba niestraszne :evilbat:
niedzwiedzica Posted November 12, 2005 Posted November 12, 2005 Coztego-moja Koka juz kilka lat po sterylce-i nie popuszcza ani troche, to może byc od stanu zapalnego. będzie dobrze !!!
zachraniarka Posted November 12, 2005 Posted November 12, 2005 [b]Ludwiś[/b] skończył dziś 6 miesięcy! Ale ten czas leci :o Przy okazji składamy najlepsze życzenia naszemu virtual braciszkowi [b]Regonikowi[/b]!! A to Ludwiczek na dzisiejszym treningu: [URL=http://img415.imageshack.us/my.php?image=as0987xn.jpg][img]http://img415.imageshack.us/img415/6843/as0987xn.th.jpg[/img][/URL]
Flaire Posted November 12, 2005 Posted November 12, 2005 Uściski łapy dla dostojnego solenizanta :wink: ! :D Misia dzisiaj miała super trening agilitowy, dużo biegała i skakała, a teraz jest zmordowana na maksa i śpi. :D Robi postępy w huśtawce (którą zaczęła trenować na dobre w zeszły weekend - przed tem miała z nia tylko trochę styczności na obozie) - niską pokonuje już samodzielnie, a na wysoką włazi bez problemu, ale na razie ktoś jej przytrzymuje i ręcznie ją spuszcza.
zadziorny Posted November 12, 2005 Posted November 12, 2005 Ślicny sceniur :lol: Wszystkiego najlepszego od wujka zadziornego oraz kuzynek Gai i Trudzi :BIG: :calus: :laola:
coztego Posted November 12, 2005 Posted November 12, 2005 Mizianko dla Ludwisia! Ależ już dorosły się wydaje na fotce :D [quote name='Flaire']Robi postępy w huśtawce[/quote] :klacz: Przecież Misia to geniusz! Co tam dla niej jakaś huśtawka :fadein:
Wind Posted November 12, 2005 Posted November 12, 2005 [b]zach,[/b] Wszystkiego najlepszego dla Arystokraty :D :D :D Na zdjeciu rzeczywiscie wyglada bardzo dorosle i dumnie! A jak pewnie patrzy w swietlana przyszlosc :D :D :D Calusy i mizianka dla Jego Lordowskiej Mosci :-)
Gosia_i_Luka Posted November 12, 2005 Posted November 12, 2005 Zach, i nie pochwaliłaś się rano, że masz już półrocznego terriera?? :evil: :wink: Jakieś STO LAT byśmy odśpiewali, czy cuś. :wink: :lol: Pozostaje wirtualne STO LAT dla kochanego Lorda Ludwiga - rośnij duży, silny i zawsz bądź radością dla swojej Pańci! :BIG: :bday: :BIG:
Darkstorm Posted November 12, 2005 Posted November 12, 2005 witam wszystkich :D jak zwykle jestem do tyłu z tematami ale wiedze ze wiele ciekawych zostało tutaj poruszonych :D Składamy pokłony przed już pół-rocznym Lordem Ludwigiem :modla: :multi: :BIG:
Recommended Posts