Jump to content
Dogomania

!Airedale i inne (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

[b]Nitencja[/b], będę strzelał - Eclairs :hmmmm: :question:
Acha, żeby nie było niepotrzebnych podejrzeń - swojego posta redagowałem [u]zanim[/u] [b]Eclairs[/b] napisała swojego :roll: 0X

• Replies 23.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Flaire

3356

• INA

1370

• borsaf

1264

• zadziorny

1221

Top Posters In This Topic

Posted

[b]Zadziorny[/b], a zauważyłeś tą różnorodnośc uprzęży?
Ta świecąca, to na niedzielę, przed kościołem w niej paraduje, czerwona na zwykłe dzień, a czarna na treningowy. Phi, phi, ale elegant :lol:

Posted

[b]Martini[/b] Moje zima tez tak wyglądaly. Jakos nie mogłam sie zmusić by je w mróz wyskubac. Ale bałwanek przychodzi po bieganiu po śniegu!
Lapy oblodzone stukały po podlodze i trzeba bylo moczyć, bo inaczej kałuża na dywanie. Ale za to czyste były.
Regon po gimnastyce z Maxem przychodzi czarny, bo susza i opadajaca mgla tworza błotko centymetrowe.
Ja to nazywam gimnastyką bo młody zabiera zabawke i w nogi. Max podbiega to młody profilaktycznie turla sie na grzbiecie, że niby taaki malutki, nie rób krzywdy, a zębiskami kłapie ONka po nogach i do gardla.
Zupelnie honoru nie ma, ostatnio podbiega do Mxa od tyl i po kostkach go szczypie. Codziennie godzine tak ćwiczą i jeszcze Max w tym duecie rządzi, ale jak długo?

Posted

[b]Niedzwiedzica[/b] Jakby sie Tobie udalo, to daj na dogo te zdjecia przed i po trymowaniu tego niedzwiedzia, ktorego masz na dole, na ścianie ufoconego. Nie do uwierzenia, taaaka różnica!

Posted

[quote name='borsaf']Codziennie godzine tak ćwiczą i jeszcze Max w tym duecie rządzi, ale jak długo?[/quote]Trudno mi powiedzieć, bo nie widziałam ich zabawy, ale wszystkie zachowania Regona, które opisujesz (turlanie się na grzbiecie, nawet z kłapaniem zębami, szczypanie po kostkach) to bardzo poddańcze zachowania. Czy tak się utrzyma - nie potrafię Ci powiedzieć, ale w przypadku Misi i Api, zdecydowanie tak zostało. Pomimo że Misia potrafi się nawet odwrócić w tej zabawie kołami do góry, to jednak jest jasne, że robi to tylko po to, żeby małej zrobić przyjemność - a jak jej na czymś zależy, to warknie i mała odpuszcza. I to pomimo że "mała" jest od Misi potężniejsza (waży prawie 4 kg więcej, co przy ich wadze jest sporo).

Posted

[b]Flaire[/b] Oby tak zostalo, bo ONek jest bardzo łagodnym psem i krzywdy Regonowi napewno nie zrobi. Tylko Regon jest na swoim terenie, ale może, że od maleńkości razem sie bawia to już hierarchia jest ustawiona.
My z koleżanka smiejemy sie i stwierdziłysmy, że młody ma podly, pokretny, terierowy charakter, bo tak od tyl znienacka atakuje. :wink:

Kiedys w ferworze w nabial Maxa uszczypnął co juz sie nawet spolegliwemu ONkowi nie spodobalo i z warkotem ku Regonowi ruszył.
Młody czuł, że nabroił i z ogonem pod siebie zwiał, a my byłysmy na posterunku.

Posted

[b]Flaire[/b] nie umiem jeszcze cytować, ale stwierdziłas, że nie widziałas, jak sie Regon bawi z Maxem.
Otóz nic straconego zapraszam do Gniezna, zawsze będziesz oczekiwana i mile widziana, a ja będę w 7 niebie mogąc Cie ugościć. Miejsca to u mnie sporo, nawet z Misią możesz sobie wycieczke krajoznawczą zrobić.

Ja nawet pocichu to sobie umyśliłam spotkanie dogomaniaków na Dziećmiarkach (15km od Gniezna, nad jeziorem), w letnim domku, gdzieś w czerwcu, jak będzie ciepło, a przed wakacjami dzieci, wtedy jest tam pięknie, a pusto. Ale to plany na przyszly rok i dopiero kiełkują.

Posted

[quote name='borsaf'][b]Zadziorny[/b], a zauważyłeś tą różnorodnośc uprzęży?
Ta świecąca, to na niedzielę, przed kościołem w niej paraduje, czerwona na zwykłe dzień, a czarna na treningowy. Phi, phi, ale elegant :lol:[/quote]
Wiesz, że nie zwróciłem uwagi :roll:. Dopiero po Twoim poście jeszcze raz przestudiowałem rzeczoną fotę i faktycznie, masz rację - elegant co się zowie :lol: :wink:

Posted

[quote name='Nitencja']
[URL=http://img479.imageshack.us/my.php?image=10000638wz.jpg][img]http://img479.imageshack.us/img479/7386/10000638wz.th.jpg[/img][/URL][/quote]
Uprzęże rzeczywiście są trzy ale co w tym dziwnego :question: Przecież nitencja ma 3 psy :lol: :wink:

Posted

[b]Eclairs[/b] żartowałam, Regon ma faktycznie trzy uprzężę: jedna, świecącą na wieczór,jedna dł€ższą na dzień i jeszcze linkę. Nic w tym dziwnego :wink:

Posted

[quote name='Wojtek']A my po spacerze na ranczo. Fu już jak nowa - bryka, że hej! :D[/quote]
Suuuper wiadomość, bardzo się cieszę :)
Mizianko ode mnie dla dzielnej Fu i łapeczka od Derysia :)

Posted

[quote name='borsaf'][b]Niedzwiedzica[/b] Jakby sie Tobie udalo, to daj na dogo te zdjecia przed i po trymowaniu tego niedzwiedzia, ktorego masz na dole, na ścianie ufoconego. Nie do uwierzenia, taaaka różnica![/quote]
Nie ma sprawy, moge dac te foty, tylko musze je w pracy zeskanowac :D Tyle,że ten kudłacz jest po prostu obcinany maszynka, bo to typowy woolcoat, kłak rośnie na nim jak oszalały, w zasadzie w jednym gatunku-ni to rdzeniowy, ni to podszerstek :cry: ,a gdybym miała go trymowac, to psisko chyba by sie zapłakało, bo wyłazić toto wcale nie chce , nie martwieje nigdy :evil: Ale przyznam,że nie dziwię sie twojej fascynacji jego przemiana, bo gdy wtedy przyszedł do mnie do strzyżenia, moja córka-wychowana na airedalach-zeszła do mnie i powiedziała,że przyszedł pan z pieskiem,ale ona nie wie, jaka to rasa :evilbat: Miał wtedy kłaki tak z 8-10 cm długie ( po rozprostowaniu, bo pozwijane były w pieścionki ) jemu i mrozy -30 chyba niestraszne :evilbat:

Posted

[b]Ludwiś[/b] skończył dziś 6 miesięcy! Ale ten czas leci :o

Przy okazji składamy najlepsze życzenia naszemu virtual braciszkowi [b]Regonikowi[/b]!!

A to Ludwiczek na dzisiejszym treningu:
[URL=http://img415.imageshack.us/my.php?image=as0987xn.jpg][img]http://img415.imageshack.us/img415/6843/as0987xn.th.jpg[/img][/URL]

Posted

Uściski łapy dla dostojnego solenizanta :wink: ! :D

Misia dzisiaj miała super trening agilitowy, dużo biegała i skakała, a teraz jest zmordowana na maksa i śpi. :D Robi postępy w huśtawce (którą zaczęła trenować na dobre w zeszły weekend - przed tem miała z nia tylko trochę styczności na obozie) - niską pokonuje już samodzielnie, a na wysoką włazi bez problemu, ale na razie ktoś jej przytrzymuje i ręcznie ją spuszcza.

Posted

Mizianko dla Ludwisia! Ależ już dorosły się wydaje na fotce :D

[quote name='Flaire']Robi postępy w huśtawce[/quote]
:klacz: Przecież Misia to geniusz! Co tam dla niej jakaś huśtawka :fadein:

Posted

[b]zach,[/b]

Wszystkiego najlepszego dla Arystokraty :D :D :D
Na zdjeciu rzeczywiscie wyglada bardzo dorosle i dumnie! A jak pewnie patrzy w swietlana przyszlosc :D :D :D

Calusy i mizianka dla Jego Lordowskiej Mosci :-)

Posted

Zach, i nie pochwaliłaś się rano, że masz już półrocznego terriera?? :evil: :wink: Jakieś STO LAT byśmy odśpiewali, czy cuś. :wink: :lol:
Pozostaje wirtualne STO LAT dla kochanego Lorda Ludwiga - rośnij duży, silny i zawsz bądź radością dla swojej Pańci! :BIG: :bday: :BIG:

Posted

witam wszystkich :D
jak zwykle jestem do tyłu z tematami ale wiedze ze wiele ciekawych zostało tutaj poruszonych :D

Składamy pokłony przed już pół-rocznym Lordem Ludwigiem :modla: :multi: :BIG:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...