Darkstorm Posted October 10, 2005 Posted October 10, 2005 [quote]Darkstorm nawet nie wiesz jak mi sie miło zrobilo, jak przeczytalam, że Argos też nie taki chętny do skakania[/quote] Ogólnie rzecz biorąc to Argos nie jest chętny do skakania... co innego jak tylko jest pora wyjscia i zakładania smyczy :lol: [quote]Trochę mnie niepokoi fakt, że on nadal boi się ciemnych wejść, tuneli. [/quote] :o u nas nie ma takiego problemu. Do ciemnych pomieszczeń Argos wejdzie. Do piwnicy nie wchodzi-sami go nauczyliśmy ze nie ma wchodzić.
aga_ostaszewska Posted October 10, 2005 Posted October 10, 2005 [b]Fuka:[/b] Gratulacje dla Elmo za BISa! Czekamy na foty! :P [b]dorotak:[/b] Aż miło przeczytać takiego posta! Życzę Wam wielu "Waszych" sukcesów i dużo satyfakcji z wspólnie spędzonego czasu! :D
bos Posted October 10, 2005 Posted October 10, 2005 [quote name='Berek']Flaire - masz rację, za duży rozpęd z moejej strony i topik zaczął sie robić zanadto szkoleniowo-sportowy. :D [/quote] A ja się cieszę z takiej wymiany zdań, tym bardziej że fachowych.Zawsze trzeba się rozwijać. Wiadomości nigdy za wiele. Chociaż z nadmiaru...................... Nadrobiłem zaległości na erdelkach że tak powiem i oczywiście gratulacje : [b]FUKA [/b] - spóżnione ale szczere :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: ........................ :Dog_run:
Flaire Posted October 10, 2005 Posted October 10, 2005 [quote name='aga_ostaszewska'][b]dorotak:[/b] Aż miło przeczytać takiego posta! [/quote]Mnie tez było miło! oby więcej takiego podejścia! :D zach, w telewizji właśnie pokazywali psy, które lecą z Warszawy do Pakistanu. Czy od Was ktos leci?
Ali26762 Posted October 10, 2005 Posted October 10, 2005 Dzisiaj w nocy leci grupa z Gdańska - w Panoramie wypowiadał się chłopak, który w sobotę prowadził strażackie pokazy z okazji Dnia Zwierząt. [b]Zachraniarki[/b] nie widzę na GG, więc chyba się szykuje do drogi. Bardzo się denerwuję, życzę im, aby wrócili zdrowi i w komplecie!
PsySportowe.pl Posted October 11, 2005 Posted October 11, 2005 O ile wiem to zachraniarka tym razem nie leci... chyba, ze cos sie zmienilo...
Ali26762 Posted October 11, 2005 Posted October 11, 2005 Nie napisałam, że leci, tylko, że się CHYBA szykuje, bo nie widziałam jej na GG. Ale jeśli nie leci, to świetnie - tym samym zmniejsza się ilość osób, o które będę się martwić :) Ja nie miałam w ogóle żadnych informacji na temat tego czy leci czy nie. Zobaczymy jutro.
Flaire Posted October 11, 2005 Posted October 11, 2005 W widomościach właśnie podali, że do Pakistanu poleciało 25 strażaków z Gdańska, i że poleciały z nimi specjalnie wyszkolone psy. Podkreślili ogromne doświadczenie tego zespołu, podając przykłady poprzednich akcji, w których brali udział. Mocno trzymamy kciuki za powodzenie akcji i bezpieczny powrót do domu uczestników.
Jura Posted October 11, 2005 Posted October 11, 2005 [quote name='Flaire'] Mocno trzymamy kciuki za powodzenie akcji i bezpieczny powrót do domu uczestników.[/quote] Tak, tak, tak. Flaire, w kwestii podejścia do zawodów właśnie o to mi o to chodziło. zięki, że to dookreśliłaś. Fredzia też nie bardzo jest skacząca. To znaczy ma potencjalne możliwości i jak chce to jest w tym niezła, ale musi jej sie chcieć. Przez murek, który można przejść (górą) przełazi. Jezęli chodzi o pływanie Api, to nie pozostaje nic innego - Pańciostwo muszą popłynąć (w dosłownym tego słowa znaczeniu) :) A ja muszę spływać do pracy :(
INA Posted October 11, 2005 Posted October 11, 2005 Ja też słyszałam, przed chwilą w radiu komunikat o wyjeżdzie Ratowników z psami do Pakistanu --no wiec ja też życzę powodzenia. Co do skakania - borsaf- to Vigo tak jak Fredzia, nie jest skaczący- nie to co Wiki :roll: - na początku na ćwiczeniach musiałam go nakręcać... ale potencjał też ma...np wczoraj w szale zabawy przeskoczył (odbił sie o początek)prawie przez długosc tapczanu i siędzące na nim dwie osoby :smhair2:
zadziorny Posted October 11, 2005 Posted October 11, 2005 Wszyscy dogomaniacy życzą powodzenia naszym ratownikom :thumbs: Samych sukcesów w poszukiwaniach i szczęśliwego powrotu do domu :kciuki:
aga_ostaszewska Posted October 11, 2005 Posted October 11, 2005 [b]Ja też trzymam kciuki za całą ekipę ratowników, by wracali szybko zdrowi i usmiechnięci![/b] Czy nikt nie ma zdjęć at z Zabrza?
Gosia_i_Luka Posted October 11, 2005 Posted October 11, 2005 My również mocno trzymamy kciuki za powodzenie akcji! :)
coztego Posted October 11, 2005 Posted October 11, 2005 [quote name='aga_ostaszewska'] Czy nikt nie ma zdjęć at z Zabrza?[/quote] [url=http://www.dogomania.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=27680&start=45]Tutaj[/url] można znaleźć kilka ładnych fotek zabrzańskich erdelków 8)
Wind Posted October 11, 2005 Posted October 11, 2005 [quote name='Jura']Chodzi jednak o to by było też miejsce dla sportu „amatorskiego” (czy Ty o tym nie pisałaś wcześniej :D). Żeby ci, którym nie idzie najlepiej też mieli gdzie trenować i gdzie startować. Żeby osiągnięcie miernego wyniku nie narażało ich na śmieszność i żeby Wind nie wstydziła się startować. (No właśnie, mnie chyba najbardziej z tego wszystkiego niepokoi podejście Wind, bo jeśli tak będzie myśleć większość to na niewyczynowe uprawianie obiediance nie będzie miejsca). [/quote] [b]Jura,[/b] Doprawdy nie masz sie czym niepokoic ;) To tylko moje standardy, ktore nakazuja mi racjonalnie gospodarowac czasem i z jednej strony ogladac tylko to co chce widziec, a z drugiej szanowac czas innych i nie pokazywac czegos co ogladac sie raczej nie chce :lol: I pomyslec, ze ominela mnie kontyuacja tej dysputy o obedience :( Przez cztery dni bylam na poludniu Polski :-) Jesien cudna, slonca pelno, cieplo i wspaniale :-) A do tego zadnych komputerow, zadnych monitorow, tylko moja sucz, ja ... i aparat ;) :D [b] zach,[/b] Masz cudnego i skocznego teriera :-) Wspaniale zdjecia! Gratuluje postepow edukacyjnych i wspanialego prezentowania umiejetnosci :-) [b]Flaire,[/b] No wlasnie ... a gdzie foteczki ze spacerku? :-? Mam nadzieje, ze wykorzystasz jeszcze piekna jesien do fotografowania :D Gratulacje dla Eyka! :-) To ogromny wyczyn! No i przy okazji gratulacje dla AKI, za zajecie calego pudla :D [b] Mocno zaciskam kciuki za dzielnych ratownikow z Gdanska![/b]
zachraniarka Posted October 11, 2005 Posted October 11, 2005 [quote name='Martini***']A gdzie są zdjęcia Eyka ?????[/quote] [url=http://www.patrycjaf.com/news.htm]Tutaj[/url] i [url=http://www.airedale-kft.de/Ergebnisdienst/KLSP/KLSP05/klsp05.html]tutaj[/url]. Pewnie w przyszłości będzie więcej, mam nadzieję. My tym razem z Hugusiem trzymamy dyżur domowy i ściskamy mocno kciuki za kolegów, którzy pojechali od nas z grupy na ratunek potrzebującym!
Flaire Posted October 11, 2005 Posted October 11, 2005 [quote name='Wind']a z drugiej szanowac czas innych i nie pokazywac czegos co ogladac sie raczej nie chce :lol: [/quote]Sorry, ale znów się czepię :wink: . Celem zawodów nie jest urządzanie widowiska - jak kto chce oglądać, to jego sprawa, ale nie mnie się przejmować, czy on dobrze spędza czas. [b]Zawody są dla zawodników, nie dla publiczności. [/b]Każdy oczywiście ma prawo decydować, według własnych standardów i reguł, czy chce startować czy nie, ale jeżeli uważa, że on sam w taki czy inny sposób ze startu skorzysta i startować chce, to to jest wystarczający powód, żeby startować. Sugestia, że start z psem, który nie zachwyci publiczności czyni przewodnika w jakikolwiek sposób odpowiedzialnym za to, że "marnuje" czas innych, jest zdecydowanie nie na miejscu. [quote name='Wind'][b]Flaire,[/b] No wlasnie ... a gdzie foteczki ze spacerku? :-? Mam nadzieje, ze wykorzystasz jeszcze piekna jesien do fotografowania :D [/quote]Hmmm... Jakby to powiedzieć... W moim aparacie padła bateria, a u mnie obecnie panuje skrajny brak kasy... :( Nie mówiąc o tym, ze pewnie raczej niz kupować nową baterię, powinnam kupić nowy aparat... Tak więc póki co, polegam na uprzejmości innych jeśli chodzi o foty. I ci inni się tą uprzejmością wykazują i foty robią, tylko że ja ich jeszcze nie mam w posiadaniu. :( Ale jak będę miała, to wstawię. Zrobiliśmy kilka fajnych rzeczy 8) , więc mam ndzieję, że coś wyjdzie... :D
Wind Posted October 11, 2005 Posted October 11, 2005 [quote name='Flaire']Sorry, ale znów się czepię :wink: . Celem zawodów nie jest urządzanie widowiska - jak kto chce oglądać, to jego sprawa, ale nie mnie się przejmować, czy on dobrze spędza czas. [/quote] Za "czepianie" sie wcale nie przepraszaj :-) Ja mam swoj poglad, Ty masz swoj i nie po drodze nam w ustalaniu konsensusu, co wcale nie oznacza ze na kaszaneczke i kielbaske nie mozemy sie umowic :D A na zdjecia czekam :D :D :D
Flaire Posted October 11, 2005 Posted October 11, 2005 [quote name='Wind']Za "czepianie" sie wcale nie przepraszaj :-) Ja mam swoj poglad, Ty masz swoj i nie po drodze nam w ustalaniu konsensusu, co wcale nie oznacza ze na kaszaneczke i kielbaske nie mozemy sie umowic :D [/quote]Super, bo ja mam ciągle tę miseczkę Majki od agi_o. :D . A poza tym, to ja zacznę uważać, tak jak Ty, że mam jakiś obowiązek w stosunku do publiczności, jak tylko zaczną mi płacić za występy na zawodach. :wink: Ale dopóki to ja płacę za udział, i to czasem niemało, to jestem przekonana, że zawody są dla mnie! :D [quote name='Wind']A na zdjecia czekam :D :D :D [/quote] Ja też! :D
dorotak Posted October 11, 2005 Posted October 11, 2005 [quote name='Wind']z drugiej szanowac czas innych i nie pokazywac czegos co ogladac sie raczej nie chce :lol: [/quote] [b]Wind[/b], no i właśnie przeciwko takiemu podchodzeniu do zawodów protestowałam. Bo nie opowiadamy tu o pokazach dla publiczności tylko o zawodach - swego rodzaju egzaminach. Podobnie jak [b]Flaire[/b] zastanowiłabym się nad swoimi powinnościami wobec publiczności, gdyby oni wykupili jakieś bilety, żeby mnie obejrzeć, a ja za swój "występ" miałabym dostać pieniądze. Ale tutaj widzowie przychodzą "za friko" a wręcz to ja muszę zapłacić (czasem niemało) aby móc wejść na ring. To podobnie jak z wystawami. Nie przychodzi się na nie dla publiczności i nie jej zdanie jest ważne. Jeśli nawet wszyscy widzowie stwierdzą jednogłośnie, że np. sznaucery są brzydkie i wolą oglądać inne rasy, to to nie jest żaden powód, żeby właściciel sznaucera miał przestać jeździć na wystawy! Oczywiście każdy powinien samokrytycznie ocenić, czy on i pies są gotowi do występu na zawodach. Ale tylko to powinno decydować a nie zastanawianie się, czy przypadkiem publiczność nie poczuje się znudzona albo zawiedziona :roll:
Wind Posted October 11, 2005 Posted October 11, 2005 [quote name='dorotak'][quote name='Wind']z drugiej szanowac czas innych i nie pokazywac czegos co ogladac sie raczej nie chce :lol: [/quote] [b]Wind[/b], no i właśnie przeciwko takiemu podchodzeniu do zawodów protestowałam. [/quote] Alez wolno Ci protestowac :-) Tak jak Flaire wolno sie czepiac, tak Tobie protestowac :) Doprawdy nie mam nic przeciwko :D Ja reprezentuje swoje wlasne stanowisko w tej sprawie, co wiecej osoby, ktora za ogladanie zawodow obedience placi (ogladalam je na Wystawie, za ktora musialam zaplacic, mimo ze ogladaniem psow na ringu pieknosci nie bylam zbyt mocno zainteresowana), a wiec chce zobaczyc cos co zrownowazy cene biletu, dojazdu i zainwestowanego czasu :D
Flaire Posted October 11, 2005 Posted October 11, 2005 [quote name='Wind']Ja reprezentuje swoje wlasne stanowisko w tej sprawie, co wiecej osoby, ktora za ogladanie zawodow obedience placi [...] wiec chce zobaczyc cos co zrownowazy cene biletu, dojazdu i zainwestowanego czasu [/quote]Dokładniej rzecz biorąc, płacisz za wstęp na wystawę. I organizatorzy tej wystawy, którzy liczą Ci za wstęp, jak najbardziej mają obowiązek wobec Ciebie, podobnie, jak mają obowiązek wobec zawodników (którzy zapłacili za swój udział w zawodach więcej, niż Ty za wstęp na wystawę). Tak więc jeśli nie podobał Ci się np. poziom zawodów, albo jeśli nie interesują Cię ringi piękności i uważasz, że ring obedience powinien być umieszczony bardziej centralnie - to jak najbardziej możesz i powinnaś mieć pretensję do organizatorów. Ale nie do zawodników za to, że "marunją" Twój czas - bo to organizator tak organizuje zawody, że zawodnicy mają okazję ten Twój czas marnować, a potem jeszcze sobie za to liczy. :roll:
INA Posted October 11, 2005 Posted October 11, 2005 Wind - inwsteujesz czas na własną odpowiedzalność, dojechać w dzisiejszych czasach trzeba prawie wszędzie :wink: 8) a płacisz za wejście na wystawę ---gdzie pewnie przy okazji ustawiono ring z pokazami posłuszeństwa , (pewnie organizatorzy ustawili tak to dla samej popularyzacji tej dyscypliny mało znanej zreszta jeszcze) z myślą o publiczności która będzie oglądać psie piękności i może dla oddechu poogląda trochę zawody --tak myślę... :roll:
Flaire Posted October 11, 2005 Posted October 11, 2005 [quote name='INA']Wind - inwsteujesz czas na własną odpowiedzalność[/quote]Szczególnie że, jak sama wcześniej zauważyłaś, organizatorzy wystawy nigdzie nie ogłaszali tych zawodów obedience :wink: , nie mówiąc już o obiecywaniu jakiegokolwiek poziomu.
Wind Posted October 11, 2005 Posted October 11, 2005 [quote name='Flaire']Dokładniej rzecz biorąc, płacisz za wstęp na wystawę. I organizatorzy tej wystawy, którzy liczą Ci za wstęp, jak najbardziej mają obowiązek wobec Ciebie, podobnie, jak mają obowiązek wobec zawodników (którzy zapłacili za swój udział w zawodach więcej, niż Ty za wstęp na wystawę). Tak więc jeśli nie podobał Ci się np. poziom zawodów, albo jeśli nie interesują Cię ringi piękności i uważasz, że ring obedience powinien być umieszczony bardziej centralnie - to jak najbardziej możesz i powinnaś mieć pretensję do organizatorów. Ale nie do zawodników za to, że "marunją" Twój czas - bo to organizator tak organizuje zawody, że zawodnicy mają okazję ten Twój czas marnować, a potem jeszcze sobie za to liczy. :roll:[/quote] [b]Flaire,[/b] Nie bardzo chce mi sie prowadzic z Toba ta jakze zachwycajaca ;), ale badz co badz juz przynudnawa dyskusje ;) Moze lekiem na Twoje argumenty, a takze moje, bedzie uruchomienie w Polsce calej masy Zawodow i spotkan rekraacyjnych, na ktorych to zawodach/spotkaniach przybedzie kazdy, kto posiada czworonoga, kazdy kto bedzie chcial spedzic piknikowa niedziele, troche przy grillu, troche na pogaduszkach i odrobine na cwiczeniach pokazowych z psem :-) Z drugiej strony, niech Zawody oficjalne maja odpowiedni poziom, klase i to co nazywamy "show". Niech bedzie zdrowe wspolzawodnictwo i Zawodnicy i publicznosc, ktora z przyjemnoscia obejrzy pokazy, a najlepszych nagrodzi brawami :-) Ja naprawde oczekuje niewiele :D
Recommended Posts