Jump to content
Dogomania

!Airedale i inne (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

[quote name='Flaire']
U nas jest gorąco i Apcia jakoś nie potrafi sobie znaleźć miejsca, ma bardzo niespokojną noc (normalnie śpi jak zabita) - dlatego ja nie śpię o tak dziwacznej godzinie...[/quote]

Cos mi sie wydaje, ze jedno drugie wyklucza ;) Albo ma sie niespokojna noc, albo spi sie jak zabitym (czyli baaardzo spokojnie) :lol:
Flaire, przyznaj sie lepiej czemu nie spisz o tak barbarzynskich porach, a nie zrzucaj winy na biednego psa ;)

• Replies 23.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Flaire

3356

• INA

1370

• borsaf

1264

• zadziorny

1221

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Wind']Cos mi sie wydaje, ze jedno drugie wyklucza ;) Albo ma sie niespokojna noc, albo spi sie jak zabitym (czyli baaardzo spokojnie) :lol: [/quote]No o to właśnie chodziło - ona NORMALNIE (czyli w inne noce) śpi jak zabita, ale w tę noc nienormalnie włóczyła się z miejsca na miejsce... W końcu znalazła sobie miejsce w Misi klatce, na metalu, ale to już było nad ranem.

A teraz nie śpimy, bo jedziemy na wystawę...

Posted

Aaaaa ... teraz rozumiem ...

To wszystko przez slowko "normalnie". Uzylas go bardzo poprawnie tzn. w sensie "zwyczajnie". Ja odczytalam go jako "teraz" w kontekscie "teraz spi jak zabita"... Hmmm ... chyba jasno to opisalam ...
I pomyslec, ze to wszystko przez poranne wstawanie ...

Flaire, powodzenia na Wystawie :-) Ja nie jade :( Zwiazkowi nie sa potrzebne zadne sporty na Wystawie, wiec na same ringi pieknosci wolami mnie nie zawlokola :( A szkoda ... poogladalo by sie troche fajnych psow ...

Posted

[quote name='Wind']Aaaaa ... teraz rozumiem ...

To wszystko przez slowko "normalnie". Uzylas go bardzo poprawnie tzn. w sensie "zwyczajnie". [/quote]Wiesz, ja często mam ten problem... :( Zdaję sobie sprawę, że mówię tak sztywno, mało potocznie. No ale cóż, jak się przez te trzydzieści kilka lat nie miało kontaktu z językiem, to tak wychodzi... :(

Szkoda, że nie będzię Cię na wystawie. Apci przydałoby się ładne zdjęcie na zakończenie sezonu. :D

Posted

Flaire, no to już trudno, jeśli Misia tak zdecydowała to nic nie mamy do gadania ;) ( Pozdrowienia dla niej !!! )
Zawsze można przyjecheć do Wawy i pokibicować Api na wystawie :)

Posted

[quote name='Martini***'][quote] Ciekawe kogo teraz z Was poznam w realu :lol: [/quote]
Zachraniarko, a będziesz w Białymstoku na IAL ....????? :) :) :)[/quote]

W tym roku jeszcze nie.. ale jeżeli wszystko dobrze się ułoży to bardzo bym chciała się choć troszkę zaangżować w agility z młodym.. wtedy będę odwiedzać IALe :)

Posted

Wyniki z Warszawy. Zdjęcia wkleję później.
Airedale Terrier Psy otwarta EMERSON FITTIPALDI Poezja Ruchu - [b]najlepszy pies w rasie[/b]
Airedale Terrier Psy otwarta MR.HOMER Sfora znad Jeziora
Airedale Terrier Suki szczeniąt ASTRA Terriermania
Airedale Terrier Suki młodzieży CARYCA Sfora znad Jeziora
Airedale Terrier Suki młodzieży Prima GRENADA - [b]zwycięzca rasy[/b]
Airedale Terrier Suki pośrednia Flaire ANNAPURNA - [b]najlepsza suka w rasie[/b]
Airedale Terrier Suki championów SAMBA Equitana

Gratulacje dla wszystkich zwyciezców na wystawach w dniu dzisiejszym.

Posted

A my też byliśmy w Warszawie na wystawie, ale towarzysko. Jestem tak padnięta, że chyba wyjdę jeszcze z suką (która nie zmrużyła dzisiaj oka, więc też jest kołowata) i walnę się spać.
Oczywiście wielkie gratulacje dla Api i Flaire :klacz: - najlepsze suka w rasie.

Posted

[quote name='Ramir']A kto sedziował?[/quote]Pani Małgorzata Jurek.

swallow, Ty tam byłaś??? I fociłaś??? Czy ja Cię widziałam? No bo tym razem nie byłam tak zakręcona jak zwykle, nawet po ocenie na ringu gadałam długo z rozmaitymi osobami, ale Ciebie nie pamiętam... :( Skleroza, czy co?

Posted

[quote name='Flaire']
swallow, Ty tam byłaś??? I fociłaś??? Czy ja Cię widziałam? No bo tym razem nie byłam tak zakręcona jak zwykle, nawet po ocenie na ringu gadałam długo z rozmaitymi osobami, ale Ciebie nie pamiętam... :( Skleroza, czy co?[/quote]

No skleroza, bo rozmawiałaś ze mną i fotki tez Wam robiłam, widocznie mnie nie poznałaś :(

Posted

Witam,

Wielkie gratulacje dla wszystkich dogomaniaków wystawiających swoje pieski :klacz: :klacz: :klacz:

Czy bardzo było gorąco?, bo u nas upały podzwrotnikowe i susza jak na Saharze.

Posted

A my tez bylismy w Warszawie! Razem z Jonquil czysto towarzysko, w ramach socjalizacji naszych psow, wiec co niektorzy mieli okazje poznac mojego malucha :D Cieplo bylo, ale dalo sie wytrzymac.
Oczywiscie gratulacje dla Api, ale mogla wziac ta rase... :lol: :wink:

Posted

[quote name='swallow']No skleroza, bo rozmawiałaś ze mną i fotki tez Wam robiłam, widocznie mnie nie poznałaś :([/quote]Ach nie, teraz pamiętam, oczywiście. Niedobrze ze mną. :( Przepraszam.

A co gorsza, właśnie skasowałam sobie przypadkim godzinę roboty. :evil:

Posted

[quote name='Flaire'][quote name='swallow']No skleroza, bo rozmawiałaś ze mną i fotki tez Wam robiłam, widocznie mnie nie poznałaś :([/quote]Ach nie, teraz pamiętam, oczywiście. Niedobrze ze mną. :( Przepraszam. [/quote]Ale gdzieś Ty znikła? Nie zostałaś z nami pogadać? :(

Posted

[quote name='borsaf']Czy bardzo było gorąco?, bo u nas upały podzwrotnikowe i susza jak na Saharze.[/quote]Gorąco bardzo, ale jeszcze do tego duszno!

Posted

[b]Jonquil[/b] a Honda też była? [b]Czapla[/b] bardzo jestem ciekawa maleństwa bo kerraki mi sie podobają bardzo, zaraz pewnie po erdelach. W Gnieźnie jest jakis kerrak ma obecnie jakies 3-4 lata, widziałam go jeden raz jako szczenie. Chodzil do mojego weta wiec może dowiem sie, co sie z nim dzieje. Na ulicach go nie spotykam albo niewytrymowany i nie rozpoznaje albo mieszka w innej dzielnicy i do śródmieścia nie chadza.

Czy Eklersik też startował? Czy to jego pierwsza wystawa?

Niestety Wrocław mi terminem nie odpowiada i nie mogę pojechać ale w Poznaniu będe napewno. Czy przywieziesz maleństwo do Poznania?

Posted

[b]Flaire[/b] gratulacje :klacz: :klacz: :klacz:
W Świerklańcu podczas wystawy było ciepło ale pochmurno :lol: Idealna pogoda na wystawę psów, bo przynajmniej słońce nie paliło :lol:
Wypogodziło się dopiero po południu :roll:

Posted

Api dziękuje wszystkim za gratulacje! :D

Tym razem, wczesnej godziny nie mogę zwalić na psy, bo one śpią. A ja to chyba już tak z przyzwyczajenia o 4... :roll:

[quote name='borsaf'][b]Jonquil[/b] a Honda też była?[/quote]Tak! Hondzia była towarzysko. Pani bardziej zrelaksowana, więc i piesio również. Nawet ogoneczek wyszedł spod niej od czasu do czasu, żeby jakiemuś pieskowi (w tym, Apci! :D ) pomachać! :D

[quote name='borsaf']albo niewytrymowany[/quote]Je się strzyże... Czego czapli bardzo zazdroszczę! (Mają inną sierść, mięciutką taką).

[quote name='borsaf']Czy Eklersik też startował? Czy to jego pierwsza wystawa?[/quote]Startował, wystawa na pewno nie pierwsza, ale słyszałam, że wygrał rasę! Gratulacje wielkie!

Posted

Tak, kerry sie strzyze, ale czy jest czego zazdroscic hmm to nie wiem.
Flaire - zaproszenie jest nadal altualne, bede moje dwa duze robic w sobote, wiec przyjedz i zobacz czy jest czego zazdroscic :lol: Jak bedziesz chciala, to nawet dam Ci potrenowac na maluchu (ciekawe co ona na to :lol: )

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...