Wind Posted September 10, 2005 Posted September 10, 2005 [quote name='Flaire'] U nas jest gorąco i Apcia jakoś nie potrafi sobie znaleźć miejsca, ma bardzo niespokojną noc (normalnie śpi jak zabita) - dlatego ja nie śpię o tak dziwacznej godzinie...[/quote] Cos mi sie wydaje, ze jedno drugie wyklucza ;) Albo ma sie niespokojna noc, albo spi sie jak zabitym (czyli baaardzo spokojnie) :lol: Flaire, przyznaj sie lepiej czemu nie spisz o tak barbarzynskich porach, a nie zrzucaj winy na biednego psa ;)
Flaire Posted September 10, 2005 Posted September 10, 2005 [quote name='Wind']Cos mi sie wydaje, ze jedno drugie wyklucza ;) Albo ma sie niespokojna noc, albo spi sie jak zabitym (czyli baaardzo spokojnie) :lol: [/quote]No o to właśnie chodziło - ona NORMALNIE (czyli w inne noce) śpi jak zabita, ale w tę noc nienormalnie włóczyła się z miejsca na miejsce... W końcu znalazła sobie miejsce w Misi klatce, na metalu, ale to już było nad ranem. A teraz nie śpimy, bo jedziemy na wystawę...
Wind Posted September 10, 2005 Posted September 10, 2005 Aaaaa ... teraz rozumiem ... To wszystko przez slowko "normalnie". Uzylas go bardzo poprawnie tzn. w sensie "zwyczajnie". Ja odczytalam go jako "teraz" w kontekscie "teraz spi jak zabita"... Hmmm ... chyba jasno to opisalam ... I pomyslec, ze to wszystko przez poranne wstawanie ... Flaire, powodzenia na Wystawie :-) Ja nie jade :( Zwiazkowi nie sa potrzebne zadne sporty na Wystawie, wiec na same ringi pieknosci wolami mnie nie zawlokola :( A szkoda ... poogladalo by sie troche fajnych psow ...
Flaire Posted September 10, 2005 Posted September 10, 2005 [quote name='Wind']Aaaaa ... teraz rozumiem ... To wszystko przez slowko "normalnie". Uzylas go bardzo poprawnie tzn. w sensie "zwyczajnie". [/quote]Wiesz, ja często mam ten problem... :( Zdaję sobie sprawę, że mówię tak sztywno, mało potocznie. No ale cóż, jak się przez te trzydzieści kilka lat nie miało kontaktu z językiem, to tak wychodzi... :( Szkoda, że nie będzię Cię na wystawie. Apci przydałoby się ładne zdjęcie na zakończenie sezonu. :D
zadziorny Posted September 10, 2005 Posted September 10, 2005 [b]Flaire[/b] - chyba jednak trochę przesadzasz :nono: Ja nie miałem żadnych problemów z poprawnym odczytaniem Twojego postu :roll:
Martini*** Posted September 10, 2005 Posted September 10, 2005 Flaire, no to już trudno, jeśli Misia tak zdecydowała to nic nie mamy do gadania ;) ( Pozdrowienia dla niej !!! ) Zawsze można przyjecheć do Wawy i pokibicować Api na wystawie :)
zachraniarka Posted September 10, 2005 Posted September 10, 2005 [quote name='Martini***'][quote] Ciekawe kogo teraz z Was poznam w realu :lol: [/quote] Zachraniarko, a będziesz w Białymstoku na IAL ....????? :) :) :)[/quote] W tym roku jeszcze nie.. ale jeżeli wszystko dobrze się ułoży to bardzo bym chciała się choć troszkę zaangżować w agility z młodym.. wtedy będę odwiedzać IALe :)
swallow Posted September 10, 2005 Posted September 10, 2005 Wyniki z Warszawy. Zdjęcia wkleję później. Airedale Terrier Psy otwarta EMERSON FITTIPALDI Poezja Ruchu - [b]najlepszy pies w rasie[/b] Airedale Terrier Psy otwarta MR.HOMER Sfora znad Jeziora Airedale Terrier Suki szczeniąt ASTRA Terriermania Airedale Terrier Suki młodzieży CARYCA Sfora znad Jeziora Airedale Terrier Suki młodzieży Prima GRENADA - [b]zwycięzca rasy[/b] Airedale Terrier Suki pośrednia Flaire ANNAPURNA - [b]najlepsza suka w rasie[/b] Airedale Terrier Suki championów SAMBA Equitana Gratulacje dla wszystkich zwyciezców na wystawach w dniu dzisiejszym.
Jonquil Posted September 10, 2005 Posted September 10, 2005 A my też byliśmy w Warszawie na wystawie, ale towarzysko. Jestem tak padnięta, że chyba wyjdę jeszcze z suką (która nie zmrużyła dzisiaj oka, więc też jest kołowata) i walnę się spać. Oczywiście wielkie gratulacje dla Api i Flaire :klacz: - najlepsze suka w rasie.
swallow Posted September 10, 2005 Posted September 10, 2005 [quote name='Ramir']A kto sedziował?[/quote] W Warszawie airedale sędziowała Małgorzata Jurek
Flaire Posted September 10, 2005 Posted September 10, 2005 [quote name='Ramir']A kto sedziował?[/quote]Pani Małgorzata Jurek. swallow, Ty tam byłaś??? I fociłaś??? Czy ja Cię widziałam? No bo tym razem nie byłam tak zakręcona jak zwykle, nawet po ocenie na ringu gadałam długo z rozmaitymi osobami, ale Ciebie nie pamiętam... :( Skleroza, czy co?
swallow Posted September 10, 2005 Posted September 10, 2005 [quote name='Flaire'] swallow, Ty tam byłaś??? I fociłaś??? Czy ja Cię widziałam? No bo tym razem nie byłam tak zakręcona jak zwykle, nawet po ocenie na ringu gadałam długo z rozmaitymi osobami, ale Ciebie nie pamiętam... :( Skleroza, czy co?[/quote] No skleroza, bo rozmawiałaś ze mną i fotki tez Wam robiłam, widocznie mnie nie poznałaś :(
borsaf Posted September 10, 2005 Posted September 10, 2005 Witam, Wielkie gratulacje dla wszystkich dogomaniaków wystawiających swoje pieski :klacz: :klacz: :klacz: Czy bardzo było gorąco?, bo u nas upały podzwrotnikowe i susza jak na Saharze.
Gosia_i_Luka Posted September 10, 2005 Posted September 10, 2005 Wielkie gratulacje dla wszystkich Dogomaniackich erdelków, a szczególnie dla EKLERSIKA!!! :BIG: BRAWO!! :D
czapla Posted September 10, 2005 Posted September 10, 2005 A my tez bylismy w Warszawie! Razem z Jonquil czysto towarzysko, w ramach socjalizacji naszych psow, wiec co niektorzy mieli okazje poznac mojego malucha :D Cieplo bylo, ale dalo sie wytrzymac. Oczywiscie gratulacje dla Api, ale mogla wziac ta rase... :lol: :wink:
Flaire Posted September 10, 2005 Posted September 10, 2005 [quote name='swallow']No skleroza, bo rozmawiałaś ze mną i fotki tez Wam robiłam, widocznie mnie nie poznałaś :([/quote]Ach nie, teraz pamiętam, oczywiście. Niedobrze ze mną. :( Przepraszam. A co gorsza, właśnie skasowałam sobie przypadkim godzinę roboty. :evil:
Ramir Posted September 10, 2005 Posted September 10, 2005 Flaire! Własnie przed chwila dzwoniłam do ciebie ale nie odbierasz telefonu.
Flaire Posted September 10, 2005 Posted September 10, 2005 Odbieram, odbieram, ale może dzwoniłaś, jak rozmawiałam z moją Babcią?
Flaire Posted September 10, 2005 Posted September 10, 2005 [quote name='Flaire'][quote name='swallow']No skleroza, bo rozmawiałaś ze mną i fotki tez Wam robiłam, widocznie mnie nie poznałaś :([/quote]Ach nie, teraz pamiętam, oczywiście. Niedobrze ze mną. :( Przepraszam. [/quote]Ale gdzieś Ty znikła? Nie zostałaś z nami pogadać? :(
Flaire Posted September 10, 2005 Posted September 10, 2005 [quote name='borsaf']Czy bardzo było gorąco?, bo u nas upały podzwrotnikowe i susza jak na Saharze.[/quote]Gorąco bardzo, ale jeszcze do tego duszno!
borsaf Posted September 10, 2005 Posted September 10, 2005 [b]Jonquil[/b] a Honda też była? [b]Czapla[/b] bardzo jestem ciekawa maleństwa bo kerraki mi sie podobają bardzo, zaraz pewnie po erdelach. W Gnieźnie jest jakis kerrak ma obecnie jakies 3-4 lata, widziałam go jeden raz jako szczenie. Chodzil do mojego weta wiec może dowiem sie, co sie z nim dzieje. Na ulicach go nie spotykam albo niewytrymowany i nie rozpoznaje albo mieszka w innej dzielnicy i do śródmieścia nie chadza. Czy Eklersik też startował? Czy to jego pierwsza wystawa? Niestety Wrocław mi terminem nie odpowiada i nie mogę pojechać ale w Poznaniu będe napewno. Czy przywieziesz maleństwo do Poznania?
zadziorny Posted September 10, 2005 Posted September 10, 2005 [b]Flaire[/b] gratulacje :klacz: :klacz: :klacz: W Świerklańcu podczas wystawy było ciepło ale pochmurno :lol: Idealna pogoda na wystawę psów, bo przynajmniej słońce nie paliło :lol: Wypogodziło się dopiero po południu :roll:
Flaire Posted September 11, 2005 Posted September 11, 2005 Api dziękuje wszystkim za gratulacje! :D Tym razem, wczesnej godziny nie mogę zwalić na psy, bo one śpią. A ja to chyba już tak z przyzwyczajenia o 4... :roll: [quote name='borsaf'][b]Jonquil[/b] a Honda też była?[/quote]Tak! Hondzia była towarzysko. Pani bardziej zrelaksowana, więc i piesio również. Nawet ogoneczek wyszedł spod niej od czasu do czasu, żeby jakiemuś pieskowi (w tym, Apci! :D ) pomachać! :D [quote name='borsaf']albo niewytrymowany[/quote]Je się strzyże... Czego czapli bardzo zazdroszczę! (Mają inną sierść, mięciutką taką). [quote name='borsaf']Czy Eklersik też startował? Czy to jego pierwsza wystawa?[/quote]Startował, wystawa na pewno nie pierwsza, ale słyszałam, że wygrał rasę! Gratulacje wielkie!
czapla Posted September 11, 2005 Posted September 11, 2005 Tak, kerry sie strzyze, ale czy jest czego zazdroscic hmm to nie wiem. Flaire - zaproszenie jest nadal altualne, bede moje dwa duze robic w sobote, wiec przyjedz i zobacz czy jest czego zazdroscic :lol: Jak bedziesz chciala, to nawet dam Ci potrenowac na maluchu (ciekawe co ona na to :lol: )
Recommended Posts