Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 71
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

też o tym myślałam jak sprzątałam... łatwiej chyba osobie starszej posprzątać niż zejść i wejść po schodach. strasznie żal mi tej pani. nie mogę zrozumieć postępowania jej rodziny...:(
a Misio robi się coraz spokojniejszy. Już praktycznie przestaje dyszeć- co mnie bardzo cieszy, ponieważ martwiło mnie to jego dyszenie.

Posted

Mis był dokładnie badany w gabinecie wet. osłuchowo także - nie stwierdzono problemów zdrowotnych. A jak z czystością w domu - czy coś jeszcze się zdarzyło po tej koopinie - jak dalszy dzień przebiegał.

Posted

po moim powrocie z pracy jeszcze niczego nie zrobił. zaraz będziemy szli na spacerek na Arenę. Ładnie piłeczką się bawi. Śmieszny jest- tak fajnie na dwóch łapkach staje;) M. ciągle powtarza "jaki on fajny", "jaki on ładny"

Posted

Właśnie jesteśmy po kąpieli. Tak grzecznego psa jeszcze nie kąpałam.
Z Suzą zaczęli się bawić, gonią się na podwórku za domem. Strasznie mnie cieszy, że zaczęły się akceptować. Niestety dziś nad ranem znowu wymiotował, nie mam pojęcia dlaczego:(
Jest strasznie wesoły i jest to największy pieszczoch jakiego widziałam. Kiedy tylko może wymusza głaskanie:) Próby zgonienia z łóżka już nie kończą się pokazywaniem ząbków. Rozszczekał się ale nie jest to uciążliwe. Z szczekaniem nie jest tak źle- mieści się to w granicach normy ale dla nas jest odczuwalne, ponieważ Suzka nie szczeka w ogóle i nie jesteśmy przyzwyczajeni:P

Posted

dziś spotykam się z Panią, która jest zainteresowana Misiem:) proszę o trzymanie kciuków. Dodatkowo martwi mnie to, że Misiek cały czas dyszy i dziś również wymiotował:(

Posted

Kocyk, ile razy dziennie i o jakich godzinach karmisz Misia? Te poranne wymioty żółcią mogą wskazywać na nadkwasotę. Nadkwasota zazwyczaj spowodowana jest złym odżywianiem, a Misiu u tej starszej pani prawdopodobnie nie był prawidłowo żywiony (tłuste jedzenie, resztki z obiadu, słodycze, mleko ... niektórzy starsi ludzie karmią psy takimi rzeczami niestety).

Posted

karmię je 2 razy dziennie i wieczorem. dostaje royala teraz. Dzisiaj wymiotował po południu.
Państwo, które było zobaczyć Miśka zdecydowało się na adopcję. Mi się spodobali ale w czwartek Goga jeszcze ich pod lupę weźmie:)

Posted

No to pozagryza właścicieli nowych - tylko trzeba czytać w gazetach o takim zdarzeniu. Bo to charakterny, rozpuszczony przez śp. Panią chłopak. Dobrze, że mały. Może się wyciszy po kastracji.
Wetka go zbadała, nic mu nie jest. Był ponad miarę podniecony, dyszał może z tego. Zobaczymy teraz.

Olu, wielkie, wielkie, dzięki

Posted

Na razie wieści donoszą, że czuje się dobrze, biega po podwórku - nic nie zgłaszano, aby sprawiał problemy!!!
Dzisian też dowiedziałąm się, że nasze podejrzenia były słuszne. Babcince nie chciało się wychodzić, nie miała sił, czasami wychodziła z psem sąsiadka. Ale chyba większość razy załatwiał się w mieszkaniu.
Tak się kończy, gdy bardzo, bardzo starsi ludzie biorą młode psiaki.

Posted

super, że u Miśka wszystko dobrze:D mądry jest, wiec wszystkiego w lot się nauczy. i strasznie mi smutno jak myślę o byłej Pani Misia musiała być bardzo samotna ;(