Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ah jeszcze jedno...
Habcio dzisiaj perfekcyjnie wyćwiczył komendę "do mnie" :D i już nie rzuca się tak na psy, jeśli mu się powie "spokój" lub "nie wolno" ładnie słucha...jestem z niego taka dumna.
Chociaż zastanawiam się czy psa mi nie podmienili :D:D

Posted

Habcio wczoraj tj 3.03 po raz pierwszy odkąd go dostałam (a to dość długo, bo od sierpnia) ruszył zabawkę, konkretnie sznurek:cool1: (bo piłeczką się bawił, ma nawet filmik na stronce schroniska) wcześniej omijał zabawki szerokim łukiem, poprostu nie zwracał na nie uwagi, sądzę, że nikt nie uczył go zabawy zabawkami:-?.
Ale wracając do tematu na początku wziął sznurek tylko do pyska i chodził z nim, gdy chwyciłam sznurek chcąc się bawić w przeciąganie nie załapał chyba o co chodzi, bo tylko stał i dziwnie na mnie patrzał:confused:, ale chwilę później chyba zrozumiał, że chcę mu zabawkę bezczelnie wziąć i zaczęliśmy małe zawody (oczywiście ja wygrałam :evil_lol:). Daje także bez problemu wyciągnąć zabawkę z pyska, nie powarkuje ani nic w tym rodzaju, no może trochę z nią ucieka, ale tylko łebkiem.
Tak więc to pierwsza przygoda Habcia za sznurkiem:multi:

Posted

Ah i zapomniałam też dodać, że Habcio wczoraj nauczył się nowej komendy mianowicie "na miejsce", świetnie sobie radził, niestety nie ma zdjęcia ani z zabawy ani z nauki nowej komendy:/

Posted

Stawiałam na Haberka co do dyplomu najlepiej wyszkolonego i jeśli o mnie chodzi to rywalizacja powinna być pomiędzy Haberkiem, Suzi, Sarą, Fazim, Jagą, Melą, Najką, mówiąc szczerze Czika miała po prostu "swoich fanów" ale najlepiej wyszkolona absolutnie nie jest...