Jump to content
Dogomania

CACIB Kielce 13-14.11.2010

Recommended Posts

Posted

[quote name='Kozanka']czyli badań w Kielcach nie będzie, szkoda.
Szkoda, że żadnego weterynarza z Krakowa nie ma.[/QUOTE]

jak zwykle Małopolska jest w tyle :// W ogóle to Południe Polski zawsze jest w tyle z różnymi badaniami:// niestety Wrocław, Warszawa, Lublin czy Olsztyn są poza moim zasięgiem. Choć czasem - w sumie raz do roku - można było zrobić w zkwp w Krakowie badania, ale jak się chce przebadać np. 7 tygodniowe szczeniaki, to trudno wszczelić się w termin przed ich odejściem do nowego domu :((

• Replies 362
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Asiaczek']Bardzo dziękuję za info.
Nie znałam dr Bryły, ale po Twoim poscie wierzę, że to dobry specjalista.

Pzdr.[/QUOTE]

Najlepiej pojechać i przekonać się samemu:) chętnie poznam twoje wrażenie po wizycie.

Posted

[quote name='miniaga']Najlepiej pojechać i przekonać się samemu:) chętnie poznam twoje wrażenie po wizycie.[/QUOTE]
Na razie mam wszystkie baski przebadane, więc nie mam potrzeby. Ale kto wie, co nam Nowy Rok przyniesie...

[quote name='Elitesse']mam nadzieje ze niedlugo pojawi sie plan sedziowania[/QUOTE]
Jak juz będzie - podaj link, OK?
BTW - jak ja Was daaaawno nie widziałam, nie czytałam;)

Pzdr.

Posted

[quote name='Moonika']Sunny w Krakowie w Związku też są robione badania:) a dodatkowo można i u kilku wetów zrobić;)[/QUOTE]

Tiaaaa... a potem się okazuje że pies nagle ozdrowiał, jak w Kielcach w ub. roku. Albo jest zdrowy jak rydz a w rzeczywistości... Po cos jednak zrobiono tę listę wetów uprawnionych... Zbadać to i w Rzeszowie można. Tylko pytanie z jakim skutkiem i na ile to będzie wiarygodne.

Posted

[quote name='Bura']Tiaaaa... a potem się okazuje że pies nagle ozdrowiał, jak w Kielcach w ub. roku. Albo jest zdrowy jak rydz a w rzeczywistości... Po cos jednak zrobiono tę listę wetów uprawnionych... Zbadać to i w Rzeszowie można. Tylko pytanie z jakim skutkiem i na ile to będzie wiarygodne.[/QUOTE]

Popieram:)

Posted

[quote name='miniaga']

Z dr Oliwią ja osobiście mam problem taki, że nikt w środowisku okulistów jej nie zna... Dlatego nie wiem gdzie robiła specjalizacje, czy posiada dyplom CPD, czy należy do BrAVO ect.[/QUOTE]

A generalnie i podsumowując na smutno, wszystkie te certy - także w/w wetów- można sobie wsadzić za granicą, bo żaden z nich nie jest badaniem ECVO. I np kryjąc sukę duńską, holenderską, belgijską, itd itd, oni pytają o ECVO, którego ŻADEN wet - przynajmniej z tego co pytałam wiosną tego roku- nie robi. Jaja mieliśmy w Danii właśnie, bo ichni ZK nie chciał uznać certu naszego krajowego- co z tego że cert Kiełbowicza... A nie uznany cert znaczy ze szczenię nie może zostać zarejestrowane- ot, taki fajny kundelek po polskim psie :angryy:
Udało się nam w końcu to załatwić, ale mało brakło a musiałabym jechać do Berlina na prawdziwe badanie oczu, które jest uznawane takze za granicą.

Posted

Poszukuję transportu dla jednej osoby bez psa na niedzielę, oczywiście dokładam się do wszelkich kosztów :lol:
Miasta w których mogę wsiąść: Konin,Inowrocław,Bydgoszcz, Poznań,Toruń i ich okolice :) to kwestia do dogadania ;)

Czekam za odpowiedzią :)
PW, e-mail: [email][email protected][/email]

Posted

[B]Jefta[/B], jeśli nie uda Ci się nic znaleźć to daj znać jakoś w przyszłym tygodniu, bo na wcisk się do nas zmieścisz- uprzedzam tylko, że nasza podstawowa ekipa podróżująca jest dość trzepnięta w głowy, jak to ta dzisiejsza młodzież no :lol: jedziem chryslerem grand voyagerem, jak się wyjmie 2 fotele to jest 5 miejsc, 4 są już zajęte + moja aussiczka, 4mies hokkaido, i 9mies aussiczka (hokkuś w klatce, moja suka pewnie też)- więc jeśli Twoje zwierzątko (?) jest pokojowo nastawione w środkach transportu (bo moje np. nie będzie sobie życzyło takiej ilości 'obcych futer' w jej afcie stąd też ta klatka) i przy okazji Ciebie ta wizja nie przeraża- to daj znać na priv ;)
Dodam tylko że zza Poznania do Wwy jechałam nim w 3 osoby, aussie, bc, i dwa pudle średnie i był luz, więc teraz może być tzw.ścisk znośny :diabloti:

Posted

Sexy jest bardzo pokojowo nastawiona do przyrody ożywionej wszelakiej i nie ma mózgu, więc była by zachwycona podróżą w zwariowanym towarzystwie :) to 10 miesięczna wilczakówna. odezwę się w takim razie przyszłym tygodniu, czekam jeszcze na spis wystawców, bo niespecjalnie chce mi się jechać i może w zbyt silnej konkurencji znalazłabym sobie wymówkę ;)

Posted

[quote name='miniaga']Nio tak to jest dużo zależy od tego kto bada, (........) Natomiast o zeszłorocznym badaniu w Kielcach słyszałam, że psy, którym znikły choroby miały je zdiagnozowane rok wcześniej i więcej. Zaćma nie znika, więc albo lekarz jest niekompetentny, (...) [QUOTE]

Też zauważyłam, że psy u których znany wet okulista wykrył kataraktę, badane u nowo odkrytego były już tylko podejrzane :crazyeye: o wystąpienie tej choroby.

Posted

[quote name='Asiaczek']Bardzo dziękuję za info.
Nie znałam dr Bryły, ale po Twoim poscie wierzę, że to dobry specjalista.

Pzdr.[/QUOTE]

Ja równiez podpisuję się pod opinią miniagi, :lol:, bardzo polecam.

Posted

Pojawił się plan sędziowania na oddziałowej stronce.

[URL="http://www.zkwpkielce.republika.pl/2010Kielceplan.pdf"]http://www.zkwpkielce.republika.pl/2010Kielceplan.pdf[/URL]

Posted

[quote name='McDzik']Pojawił się plan sędziowania na oddziałowej stronce.

[URL]http://www.zkwpkielce.republika.pl/2010Kielceplan.pdf[/URL][/QUOTE]

Łał, aż 4 duże pudle cz/b/br!!

Posted

Ponieważ sama wybieram się jako widz to za bardzo mnie to jakoś nie interesuje, ale tu jest wykaz zgłoszonych psów. Może się komuś przyda ;)
[URL]http://www.zkwpkielce.republika.pl/2010Kielcewykazpsow.pdf[/URL]

Posted

[quote name='agnethka']spis wystawców też jest ;)

ach... już się nie moge doczekać, będę teraz latać jak nakręcona przez calutki tydzień :D[/QUOTE]

My sami w klasie, pies z młodziezy caciba nie dostanie więc jakby tylko sędzina łaskawa była to będziemy mieć trzeciego z Polski :)