sunny Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 [quote name='Kozanka']czyli badań w Kielcach nie będzie, szkoda. Szkoda, że żadnego weterynarza z Krakowa nie ma.[/QUOTE] jak zwykle Małopolska jest w tyle :// W ogóle to Południe Polski zawsze jest w tyle z różnymi badaniami:// niestety Wrocław, Warszawa, Lublin czy Olsztyn są poza moim zasięgiem. Choć czasem - w sumie raz do roku - można było zrobić w zkwp w Krakowie badania, ale jak się chce przebadać np. 7 tygodniowe szczeniaki, to trudno wszczelić się w termin przed ich odejściem do nowego domu :(( Quote
miniaga Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 [quote name='Asiaczek']Bardzo dziękuję za info. Nie znałam dr Bryły, ale po Twoim poscie wierzę, że to dobry specjalista. Pzdr.[/QUOTE] Najlepiej pojechać i przekonać się samemu:) chętnie poznam twoje wrażenie po wizycie. Quote
Elitesse Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 mam nadzieje ze niedlugo pojawi sie plan sedziowania Quote
Asiaczek Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 [quote name='miniaga']Najlepiej pojechać i przekonać się samemu:) chętnie poznam twoje wrażenie po wizycie.[/QUOTE] Na razie mam wszystkie baski przebadane, więc nie mam potrzeby. Ale kto wie, co nam Nowy Rok przyniesie... [quote name='Elitesse']mam nadzieje ze niedlugo pojawi sie plan sedziowania[/QUOTE] Jak juz będzie - podaj link, OK? BTW - jak ja Was daaaawno nie widziałam, nie czytałam;) Pzdr. Quote
Moonika Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 Sunny w Krakowie w Związku też są robione badania:) a dodatkowo można i u kilku wetów zrobić Quote
Moonika Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 Sunny w Krakowie w Związku też są robione badania:) a dodatkowo można i u kilku wetów zrobić;) Quote
Bura Posted October 27, 2010 Author Posted October 27, 2010 [quote name='Moonika']Sunny w Krakowie w Związku też są robione badania:) a dodatkowo można i u kilku wetów zrobić;)[/QUOTE] Tiaaaa... a potem się okazuje że pies nagle ozdrowiał, jak w Kielcach w ub. roku. Albo jest zdrowy jak rydz a w rzeczywistości... Po cos jednak zrobiono tę listę wetów uprawnionych... Zbadać to i w Rzeszowie można. Tylko pytanie z jakim skutkiem i na ile to będzie wiarygodne. Quote
miniaga Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 [quote name='Bura']Tiaaaa... a potem się okazuje że pies nagle ozdrowiał, jak w Kielcach w ub. roku. Albo jest zdrowy jak rydz a w rzeczywistości... Po cos jednak zrobiono tę listę wetów uprawnionych... Zbadać to i w Rzeszowie można. Tylko pytanie z jakim skutkiem i na ile to będzie wiarygodne.[/QUOTE] Popieram:) Quote
McDzik Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 Wiadomo może czy i kiedy będą podane stawki? :-) Nie mogę się doczekać tej wystawy. Quote
Toller Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 [quote name='miniaga'] Z dr Oliwią ja osobiście mam problem taki, że nikt w środowisku okulistów jej nie zna... Dlatego nie wiem gdzie robiła specjalizacje, czy posiada dyplom CPD, czy należy do BrAVO ect.[/QUOTE] A generalnie i podsumowując na smutno, wszystkie te certy - także w/w wetów- można sobie wsadzić za granicą, bo żaden z nich nie jest badaniem ECVO. I np kryjąc sukę duńską, holenderską, belgijską, itd itd, oni pytają o ECVO, którego ŻADEN wet - przynajmniej z tego co pytałam wiosną tego roku- nie robi. Jaja mieliśmy w Danii właśnie, bo ichni ZK nie chciał uznać certu naszego krajowego- co z tego że cert Kiełbowicza... A nie uznany cert znaczy ze szczenię nie może zostać zarejestrowane- ot, taki fajny kundelek po polskim psie :angryy: Udało się nam w końcu to załatwić, ale mało brakło a musiałabym jechać do Berlina na prawdziwe badanie oczu, które jest uznawane takze za granicą. Quote
maciek_axa Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 Poszukuję transportu dla jednej osoby bez psa na niedzielę, oczywiście dokładam się do wszelkich kosztów :lol: Miasta w których mogę wsiąść: Konin,Inowrocław,Bydgoszcz, Poznań,Toruń i ich okolice :) to kwestia do dogadania ;) Czekam za odpowiedzią :) PW, e-mail: [email][email protected][/email] Quote
Marchewkowy Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 My już mamy transport, mam nadzieję że nam się nie pokryję z inną ważną sprawą i będziemy mogli przyjechać :) Nie mogę się doczekać stawek i planu sędziowania :) Quote
jefta Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 mam miejsce w aucie (lub zabiorę się z kimś) z Warszawy na sobotę za zwrot kosztów. znajdzie się ktoś chętny?! Quote
Asiaczek Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 [B]Jefta [/B]- chętnie bym Cię zabrała, ale mamy komplet w busie... Pzdr. Quote
kubeczek Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 Czy ktoś może wie kiedy w internecie pojawi się spis wystawców i plan sędziowania? Quote
zakla Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 [B]Jefta[/B], jeśli nie uda Ci się nic znaleźć to daj znać jakoś w przyszłym tygodniu, bo na wcisk się do nas zmieścisz- uprzedzam tylko, że nasza podstawowa ekipa podróżująca jest dość trzepnięta w głowy, jak to ta dzisiejsza młodzież no :lol: jedziem chryslerem grand voyagerem, jak się wyjmie 2 fotele to jest 5 miejsc, 4 są już zajęte + moja aussiczka, 4mies hokkaido, i 9mies aussiczka (hokkuś w klatce, moja suka pewnie też)- więc jeśli Twoje zwierzątko (?) jest pokojowo nastawione w środkach transportu (bo moje np. nie będzie sobie życzyło takiej ilości 'obcych futer' w jej afcie stąd też ta klatka) i przy okazji Ciebie ta wizja nie przeraża- to daj znać na priv ;) Dodam tylko że zza Poznania do Wwy jechałam nim w 3 osoby, aussie, bc, i dwa pudle średnie i był luz, więc teraz może być tzw.ścisk znośny :diabloti: Quote
jefta Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 Sexy jest bardzo pokojowo nastawiona do przyrody ożywionej wszelakiej i nie ma mózgu, więc była by zachwycona podróżą w zwariowanym towarzystwie :) to 10 miesięczna wilczakówna. odezwę się w takim razie przyszłym tygodniu, czekam jeszcze na spis wystawców, bo niespecjalnie chce mi się jechać i może w zbyt silnej konkurencji znalazłabym sobie wymówkę ;) Quote
Adamant Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 [quote name='miniaga']Nio tak to jest dużo zależy od tego kto bada, (........) Natomiast o zeszłorocznym badaniu w Kielcach słyszałam, że psy, którym znikły choroby miały je zdiagnozowane rok wcześniej i więcej. Zaćma nie znika, więc albo lekarz jest niekompetentny, (...) [QUOTE] Też zauważyłam, że psy u których znany wet okulista wykrył kataraktę, badane u nowo odkrytego były już tylko podejrzane :crazyeye: o wystąpienie tej choroby. Quote
Agnieszka K. Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 [quote name='Asiaczek']Bardzo dziękuję za info. Nie znałam dr Bryły, ale po Twoim poscie wierzę, że to dobry specjalista. Pzdr.[/QUOTE] Ja równiez podpisuję się pod opinią miniagi, :lol:, bardzo polecam. Quote
McDzik Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 Pojawił się plan sędziowania na oddziałowej stronce. [URL="http://www.zkwpkielce.republika.pl/2010Kielceplan.pdf"]http://www.zkwpkielce.republika.pl/2010Kielceplan.pdf[/URL] Quote
Bura Posted November 3, 2010 Author Posted November 3, 2010 [quote name='McDzik']Pojawił się plan sędziowania na oddziałowej stronce. [URL]http://www.zkwpkielce.republika.pl/2010Kielceplan.pdf[/URL][/QUOTE] Łał, aż 4 duże pudle cz/b/br!! Quote
agnethka Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 spis wystawców też jest ;) ach... już się nie moge doczekać, będę teraz latać jak nakręcona przez calutki tydzień :D Quote
sator_k_ Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 Ponieważ sama wybieram się jako widz to za bardzo mnie to jakoś nie interesuje, ale tu jest wykaz zgłoszonych psów. Może się komuś przyda ;) [URL]http://www.zkwpkielce.republika.pl/2010Kielcewykazpsow.pdf[/URL] Quote
Bura Posted November 3, 2010 Author Posted November 3, 2010 [quote name='agnethka']spis wystawców też jest ;) ach... już się nie moge doczekać, będę teraz latać jak nakręcona przez calutki tydzień :D[/QUOTE] My sami w klasie, pies z młodziezy caciba nie dostanie więc jakby tylko sędzina łaskawa była to będziemy mieć trzeciego z Polski :) Quote
Recommended Posts