Paula03 Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 Trzymam kciuki za domek dla Molly! A Kaja faktycznie bardzo podobna do Molly! Quote
Romka Posted September 28, 2010 Author Posted September 28, 2010 Po niedzielnym bombardowaniu telefonami,w sprawie Molly cisza.dzwoniłam do schroniska,suczka juz na zabiegu sterylizacji. Quote
Romka Posted September 28, 2010 Author Posted September 28, 2010 Odezwała sie ponownie pani z Warszawy,przesłałam wątek Molly... Quote
Andzike Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 Romka napisał(a):Odezwała sie ponownie pani z Warszawy,przesłałam wątek Molly... Trzymamy kciuki... Quote
Romka Posted September 28, 2010 Author Posted September 28, 2010 Coś mi się wydaje Andzike,że będziemy Cię prosić o pomoc...czekam tylko na ostateczną decyzję pani . Molly już po sterylizacji,czuje się dobrze,pani doktor zdiagnozowała u niej tylko niedożywienie spowodowane ciążą.Suczka będzie jeszcze piękniejsza za 2-3 miesiące. Quote
Paula03 Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 Romka napisał(a):Coś mi się wydaje Andzike,że będziemy Cię prosić o pomoc...czekam tylko na ostateczną decyzję pani . Molly już po sterylizacji,czuje się dobrze,pani doktor zdiagnozowała u niej tylko niedożywienie spowodowane ciążą.Suczka będzie jeszcze piękniejsza za 2-3 miesiące. Trzymam kciuki z całych sił! Quote
Romka Posted September 28, 2010 Author Posted September 28, 2010 Przed chwila dzwoniła do mnie pani w sprawie Molly,domek jest prawie na "tak" jednym małym ale pani zobaczyła filmik z Molly,który nakręciła w schronisku Mamanabank i usłyszała jak nasza Molly dziamgoli na Hyżka Mamanabank.Jest trochę przestraszona takim zachowaniem Molly i zastanawia się czy Molly lubi inne zwierzęta.Problem może pojawić się w chwili, kiedy Molly będzie pod opieką syna i synowej pani(co zdarza się kiedy pani wyjeżdża) a w domu jest leonberger Peper,pies i pani boi się ,że ta duża psina nie zdzierży i ugryzie naszą Molly.Próbowałam tłumaczyć Molly,że Hyziek ją zaskoczył(obcy pies w schronisku)ale chyba będzie lepiej jak Mamanabank wyjaśni nam wszystkie okoliczności tamtego zachowania suczki bo widziała to naocznie. Pani czyta nasz wątek ,wobec tego proszę Mamanabank o dokładne wyjaśnienie całej historii.. Od siebie dodam,ze kiedy wypuściłysmy Molly na dziedziniec schroniska po schronisku biegała rezydentka schroniskowa Perełka i dziewczyny odnosiły się do siebie przyjażnie. Quote
Romka Posted September 28, 2010 Author Posted September 28, 2010 Molly z rezydentką Perełką na dziedzińcu schroniska. Quote
mamanabank Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 Jeśli mogę dodać swoje "trzy grosze" :-) Moim zdaniem Molly tylko tak groźnie wyglądała za tymi kratami, już nie raz przerabiałyśmy takie zachowania małych psiaków w boksie (Mama Coco, Fizia), miałam wrażenie, że gdybym otworzyła boks awantura skończyłaby się natychmiast. Ze strony Molly był to przejaw ekscytacji i histerii. Jakiś pies biega sobie luzem, a ona w zamknięciu nie może dostać się do niego, powąchać, pokazać, że w ogóle istnieje, bo Hyziek nie zwracał na nią uwagi. Molly ostatnio przeszła bardzo wiele... samo schronisko jest dla niej miejscem mocno stresującym i jej reakcje w tym miejscu nie mogą podlegać ocenie, która pozwoliłaby na określenie jej stosunku do innych psów. Spodziewam się, że poza terenem schroniska jej reakcja byłaby zupełnie inna. Poza schroniskiem musi dojść do siebie, doświadczyć bezpieczeństwa i więzi z człowiekiem, na pewno przyda się też trochę wychowania i konsekwencji w stosunku do Molly. Myslę jednak, że Pani poradzi sobie z tym znakomicie. Ale oczywiście decyzja należy do Pani, czy zechce podjąć ten trud. Quote
Romka Posted September 28, 2010 Author Posted September 28, 2010 Teraz czekamy na decyzję w sprawie Molly...Mamanabank,dziekuję! Quote
majuska Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 Ja tylko potwierdzam, że zachowanie psa w schronisku bardzo często jest zupełnie różne od tego poza nim....np. jeżeli chodzi o stosunek do kotów: wzięłam ze schronu małą suczkę Bezę jako psa rzucającego się na koty w kociarni, a teraz mieszka w domku z kocicą i jest pełna komitywa, psy ciągnące na spacerach na smyczy bardzo często okazują się spokojnymi spacerowiczami jeżeli spacery są regularne, a nie raz na jakiś czas w schronie..itp. itd. Zamknięcie w boksie powoduje na prawdę bardzo odmienne zachowania u psa niż zachowywałby się on w normalnym życiu Quote
Romka Posted September 28, 2010 Author Posted September 28, 2010 Pani jeszcze nie zadzwoniła...czekamy... Quote
Romka Posted September 29, 2010 Author Posted September 29, 2010 Domek z którym rozmawiałam nie może podjąć decyzji na tak bo jest niezdecydowany.Zadzwoniłam więc do kolejnego domku i prowadzę z nim rozmowy w sprawie Molly.Domek niedaleko Warszawy.Czekam na decyzję pani... Quote
jambi Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 Paula03 napisał(a):Są nowe zdjęcia. Niestety nie ma na nich smutnej kudłatej suni, ale jest wesoła i szalona Molly! no to faktycznie problem jest ... ;) ależ ona jest cudna! dla mnie to taki jamnikowaty sznupek o przepięknych oczach :) Quote
Romka Posted September 29, 2010 Author Posted September 29, 2010 Drugi domek,tez nią zachwycony...ale w tzw.międzyczasie czyli jak rozmawiałam z 1 domkiem, 2 domek też znalazł małego psiaka.Decyzje jeszcze nie zostały podjęte...czekam na wieści od pani. Quote
Andzike Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 Romka napisał(a):Drugi domek,tez nią zachwycony...ale w tzw.międzyczasie czyli jak rozmawiałam z 1 domkiem, 2 domek też znalazł małego psiaka.Decyzje jeszcze nie zostały podjęte...czekam na wieści od pani. Hmm.... Mam nadzieje, ze Pani zrozumie, że Molly to super pies... Ciężko znaleźć psa, który nigdy nie szczeknie ;) Quote
kajkoowa Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 O rany, ale tu zamieszanie! Trzymam kciuki, aby i Molli i Kajka znalazły domki! Quote
Romka Posted September 29, 2010 Author Posted September 29, 2010 Ja też chciałabym już wiedziec na pewno... Quote
E-S Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 Romka napisał(a):Ja też chciałabym już wiedziec na pewno... Ciągle zaglądam i trzymam kciuki nieustannie :) mam nadzieję, że Molly znajdzie NAJLEPSZY dom - nie musi to być ten konkretny przecież, jest przepiękna, będzie dobrze. Quote
leni356 Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 E-S napisał(a):Ciągle zaglądam i trzymam kciuki nieustannie :) mam nadzieję, że Molly znajdzie NAJLEPSZY dom - nie musi to być ten konkretny przecież, jest przepiękna, będzie dobrze. Do Zdrapki taka podobna.. Quote
E-S Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 leni356 napisał(a):Do Zdrapki taka podobna.. Właśnie zbyt dużo tych Zdrapek. Muszka, Szisza, Kaja, Molly ... hawańczyki w modzie. Quote
Andzike Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 E-S napisał(a):Właśnie zbyt dużo tych Zdrapek. Muszka, Szisza, Kaja, Molly ... hawańczyki w modzie. Z Sziszy to taki hawańczyk jak z Nelki jamnik ;) Quote
E-S Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 Andzike napisał(a):Z Sziszy to taki hawańczyk jak z Nelki jamnik ;) Ale no to już wiemy, że Szisza to nieadopcyjny wredny paszczur, że nie warto nawet zdjęć wklejać i ogłoszeń robić, wiem. Quote
jambi Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 Romka napisał(a): chcieli bez sterylizacji i do piwnicy.Szukają psiaka kudłatego.. że jak?! co za ... :angryy: a wrzućcie jeszcze ogłoszenie na animalia.pl, udało nam się stamtąd wyadoptować terierowatą suńkę, kobitka która ją wzięła powiedziała mi, że znalazła ją właśnie tam, nigdzie indziej nie szukała Quote
Recommended Posts