agnieszka32 Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 Nie możemy ryzykować. I z pewnością Ania takiego przyzwolenia Pani nie dała... Wręcz przeciwnie, tłumaczyła dlaczego dziecku NIE WOLNO samemu wyprowadzać psa. A to, że Państwu do głowy przyszło coś takiego, świadczy tylko o nieodpowiedzialności... Quote
agaga21 Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 ania z poznania napisał(a):No i szukamy dalej.... Kana, nie mamy pewności nawet po rozmowie czy nie dojdzie do takiej sytuacji, że mała wyjdzie z Szantą, a to jest za duże ryzyko. tym bardziej, że w planach było tak, że dziecko wraca ze szkoły gdy rodzice są w pracy i właśnie dziecko bierze szante na popołudniowy spacer i jest z nią samo do powrotu mamy z pracy. no trudno, znajdziemy inny dom. Quote
ania z poznania Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 Żeby było jasno i wyraźnie :evil_lol:- jestem na NIE wyprowadzaniu JAKIEGOKOLWIEK psa przez dziecko, czy to będzie york, amstaff czy mastiff- NIE! Dziecko nie ma wyobraźni na tyle żeby przewidzieć zagrożenia, dla siebie, dla innych i dla psa. Quote
Alicja Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 ania z poznania napisał(a):Żeby było jasno i wyraźnie :evil_lol:- jestem na NIE wyprowadzaniu JAKIEGOKOLWIEK psa przez dziecko, czy to będzie york, amstaff czy mastiff- NIE! Dziecko nie ma wyobraźni na tyle żeby przewidzieć zagrożenia, dla siebie, dla innych i dla psa. 100% racji Agata ...doszly pieniążki ?? jak dojdą daj znać na bazarkowym wątku Quote
mariamc Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 Szanta to wulkan energi. Dziecko nie może jej wyprowadzać. Quote
agaga21 Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 Alicja napisał(a): Agata ...doszly pieniążki ?? jak dojdą daj znać na bazarkowym wątku tak, doszły :) ale nie mam tego wątku, możesz mi podesłać na pw? Quote
Alicja Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 Agata :) http://www.dogomania.pl/threads/196195-Bazarek-r%C3%B3%C5%BCno%C5%9Bci-do-20-listopada-do-godz.-20.00 Quote
docha Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 ha, wyobraźni o zagrożeniu w czasie wyprowadzania psa to nawet mój mąż nie ma :), a najlepsze to są do wyprowadzania amstafów starsze panie, które pomykają jak latawce za nimi- ludzie maja mało wyobraźni, a potem są tragedie i oczywiście wina psa. Quote
sami12 Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 Witam Cieszymy się,że chociaż w jednej kwestii została napisana prawda odnosnie wizyty,która trwała zaledwie kilka minut. Pani Ania przy każdej rozmowie telefonicznej zapewniała mnie ,że Szanta to idealny pies dla nas.Jak się okazało jednak nie i to nie z naszej winy lecz osoby,która wypiera się teraz faktów.Po to się wypełnia ankiety adopcyjne ,aby można było wybrac odpowiedniego psa dla rodziny chocby takiej jak nasza.Byliśmy otwarci na inne pieski .Najpierw miała byc Tamara ,ale pani Ania Powiedziała ,że to nie jest pies dla nas ,nie umie chodzic na smyczy strasznie ciągnie i nie nadaje się do bloku odpowiedz moja była prosta zdajemy sie na panią,powtarzała pani Szanta jest taka cudowna w co ani razu niewątpiliśmy ,że to własnie pies dla nas łagodna pięknie chodzi na smyczy. Pisanie ,że nie jesteśmy odpowiedzialni dając dziecku psa na spacer bo ktoś nie daje swojej siostrze psa wyprowadzic TO JEST OBRAŻAJĄce dla nas Rodziców.!!!!!!!!! a uważamy się za bardzo odpowiedzialnych i z tąd był warunek ,że wezmiemy psa jeśli nie wykazuje żadnej agresji ani do ludzi ani do innych zwierząt,bo bierzemy pod uwagę fakt wychodzenia córki z psem na krótkie spacery jeśli bedzie taka koniecznosc (pies nie wytrzyna w domu i bedzie brudził )Wiadomo,że niedalibyśmy córce psa ,którego sami nieznamy.Sami musielibysmy sie przekonac ,że możemy zaufac zwierzakowi. Odnośnie wizyty adopcyjnej:lol: Dodam jeszcze ,że wyobrażaliśmy ją sobie w inny sposób ,że przyjdzie osoba,która jest do takiego spotkania przygotowana.Rozumiemy ,że to było zastępstwo zresztą pani bardzo miła ,ale należały się nam konkrety. Jeśli wszystkie adopcje tak właśnie wyglądająto nic dziwnego ,że tyle zwierząt czeka w schroniskach lub hotelach.Myśleliśmy,że jeśli rodzina ustabilizowana chce przygarnac pupila zostanie w odpowiedni sposób potraktowana a nie jak para nieodpowiedzxialnych małolatów!!!!swoje lata mamy doświadczenie z psami również.Po telefonie pani Ani jak tam po wizycie padły z mojej strony słowa z zAPYTANIEM CZY MOŻEMY WIĄŻC PSA JUTRO odpowiedz oczywiscie ,że tak . Miałam nawet dostac esa z telefonem do osoby opiekującej się w Szczecinkum bo adres już miała dzień w czesniej. Pare minut poźniej czytamy na forum ,a właściwie dowiadujemy się ,że psa nie dostaniemy :crazyeye: Osoba odpowiedzialna za adopcje Szanty nie raczyła nas o tym poinformowac osobiście i wyjasnic nam tej zaistniałej sytuacji.Mimo usilnego próbowania dodzwonienia się do P.Ani nie udało mi się z tą osobą skontaktówac nawet po prośbie w esemesie ZOSTAŁAM CAŁKOWICIE ZIGNOROWANIA pewnie odwagi zabrakło:evil_lol: Mamy nadzieję ,że jesli znajdzie się kolejna chętna osoba to zostanie poważnie potraktowana . Z pewnością nikt się nie spodziewał tego ,że obserwowaliśmy to forum zupełnie czysty przypadek :lol: mąż szukał informacji o Szancie.Chcieliśmy wiedziec jak najwiecej a szczeglnie to w jaki sposób znalazła się w takiej sutuacji.Jak widac czasem trzeba uwazac co się pisze w internecie . Z Poważaniem P.SAMIRA Quote
docha Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 myślę, że jest to sytuacja do wyjaśnienia, przecież dla wszystkich jest ważne dobro psa. Quote
sami12 Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 A co tu wyjasniac skoro ktoś nas zignorował. Quote
ania z poznania Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 Pani Samiro, nie odbierałam wczoraj bo już spałam, miałam wyciszony telefon. Co do wyprowadzania psa przez córkę, tylko przy obecności Pani lub męża, tak jak to ustalałyśmy wczoraj, dziecko nie może wyjść z psem, jakimkolwiek samo. Nie ma na tyle wyobraźni żeby przewidzieć sytuacje jakie mogą się wydarzyć, nie koniecznie z winy Państwa psa, np. inny może zaatakować, dziecko nie poradzi sobie w takiej sytuacji. Owszem, powiedziałam w rozmowie po wizycie, że możecie Państwo po Szantę pojechać, ale było to ZANIM koleżanka napisała relację i w niej info o wyprowadzaniu. Quote
agaga21 Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 sami12, nie wiem jak wyglądała wizyta i twoje rozmowy z anią (jednak do ani mam pełne zaufanie). jeśli faktycznie dowiedzieliście się o naszej decyzji z forum to bardzo mi przykro, jeśli wizyta nie spełniła waszych oczekiwań, to również bardzo mi przykro (niestety odległości nie pozwalają osobiście wizytować wszystkich domów) ale jak dla mnie SAM POMYSŁ BY POZOSTAWIAĆ 10-11 LETNIE DZIECKO SAMO W DOMU Z PSEM , Z AMSTAFFEM I TO PO PRZEJŚCIACH JUŻ NIE WSPOMINAJĄC O TYM, ŻE MIAŁO WYCHODZIĆ Z NIM NA SPACER ŚWIADCZY O KOMPLETNYM BRAKU ODPOWIEDZIALNOŚCI LUB WYOBRAŹNI! nawet najspokojniejszy i najłagodniejszy pies nie może zostawać sam w domu z dzieckiem! ten fakt jak dla mnie kompletnie przekreślił państwa dom jeśli chodzi o adopcję od nas psa. to ja byłam jako pierwsza przeciwna, po rozmowie z anią i agnieszką32 okazało się, ze mamy takie samo zdanie. był już taki przypadek, że ast po przejściach super łagodny po kilku tygodniach w nowym domu zaatakował dziecko (chyba 7-8 letnie) i bardzo dotkliwie pogryzł. dziewczynka niemal straciła rączkę a pies stracił życie.....gdy przeczytałam, że wasza córcia ma zostawać sama w domu z psem i z nim wychodzić bez opieki, to aż mnie ciarki przeszły! szanta jest fajna, wesoła i łagodna, jednak jest młodziutkim psiakiem, nieraz skacze i podgryza w zabawie. jednak to jest pies i to silny pies, jakby nie było po przejściach. nie ma gwarancji jak się zachowa. tyle ode mnie. Quote
mariamc Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 Szanta to cudowny pies , bez cienia agresji do zwierząt i ludzi ale... Szanta jest b. silna , jak każdy młody pies a już szczególnie TTB. I kombinuje, na ile może sobie pozwolić, podgryzanie rąk, podgryzanie smyczy. Wprawdzie wystarczy ostra komenda - nie wolno i Szantusia jest grzeczna ale nie sądze ,że dziecko da sobie z nią radę. Wszystkie psy typu bull , jakie są u mnie w schronie i hotelu są rozpuszczone przez nieodpowiedzialnych właścicieli i brak konsekwencji w postępowaniu z psem. To są psy po przejściach i trzeba brać na to poprawkę. Na tyle ile ,to jest możliwe, staramy się naprawiać błędy wychowawcze ale nadal to tylko psy. Nie można psa po przejściach zostawić samego w domu z dzieckiem i w tym momencie ja na oddanie Szanty do takiego domu też nie wyrażę zgody. Ona ma znalezć bezpieczny dom już na całe zycie. Quote
docha Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 nie chcę Tu wciskać swoich pięciu groszy, ale jedyne co mi teraz przychodzi do głowy, to abyście nie zrażali się adopcją na przyszłość, nie zamykajcie drzwi przed psiakami w potrzebie. Dziewczyny wiele robią dla tych psów, mają doświadczenie w tej rasie i może w tym przypadku jest wiele racji po ich stronie w trosce dla Was i dla psa. Zapewne wyszły niedomówienia, ale zostawmy żale na boku, bo to każdy dzień uczy nas czegoś nowego. Włączając się do jakiejkolwiek adopcji włączacie się w łańcuch dobrych serc pomagających psiakom po przejściach, a dziewczynom zależy na tym aby każda adopcja była ostatnim, pomyślnym ogniwem tego łańcucha. Mnie zostaje życzyć Wam wszystkiego dobrego. Quote
sami12 Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 Żale żalami ale tak się nie postepuje szkoda ,że niudało się nam zaadoptowac jakiegokolwiek psa .Co do adopcji to juz mamy swoje zdanie .Wybór adopcji to sprawa kazdej rodziny indywidualna. Quote
Maupa4 Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 Witam. Wątek został zmoderowany. Usunęłam 77 postów. Pozdrawiam. Quote
Alicja Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 Agata ja tak patrzę na te zdjęcia i cały czas mam przed oczami dom ...ogród ....i biegającą Szantę i Faflunka .... mam świąteczne marzenie ...aby znalazły wspólny mądry dom Quote
Kana Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 Dziewczyny a może jakaś akcja ogłoszeniowa? :laugh2_2: " Adoptuj bokserka a dostaniesz w prezencie terierka.!" :bigok: :sweetCyb: Quote
evel Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 Ja rozumiem, że mogły wyjść jakieś niedopowiedzenia, ale nie uważam, że Państwo byliby złym domem dla jakiegoś psiaka w potrzebie. Po prostu, niestety, ciągle jeszcze za dużo nieodpowiedzialnych właścicieli, którzy nie panują nad swoimi psami, ciągle jeszcze za dużo psów puszczanych na dwór samych, bez żadnej kontroli, żeby dziecko mogło samodzielnie wyprowadzać psa. Mam nadzieję, że nie zrażą się Państwo do adopcji psów w ogóle. Ciocia Kana, jaki masz piękny awatarek :loveu: Quote
agaga21 Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 [quote name='evel']Ja rozumiem, że mogły wyjść jakieś niedopowiedzenia, ale nie uważam, że Państwo byliby złym domem dla jakiegoś psiaka w potrzebie. Po prostu, niestety, ciągle jeszcze za dużo nieodpowiedzialnych właścicieli, którzy nie panują nad swoimi psami, ciągle jeszcze za dużo psów puszczanych na dwór samych, bez żadnej kontroli, żeby dziecko mogło samodzielnie wyprowadzać psa. Mam nadzieję, że nie zrażą się Państwo do adopcji psów w ogóle. dla mnie temat jest zamknięty. po tym co się tu wydarzyło uważam, że państwo nie powinni mieć żadnego psa, jednak na to wpływu nie mam. Quote
fioneczka Posted December 18, 2010 Author Posted December 18, 2010 najbardziej żałuję tego że nie mogę zabrać Szanty do nas ... szkoda że dziewczynka nie spędzi Świąt we własnym DOMKU i kochającą RODZINĄ ... ale czasem tak bywa ... dobrze że tam gdzie jest, jest duzo miłości ... że są tam Ludzie którzy dają namiastkę rodziny ... Quote
ageralion Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 Podobno cos mnie fajnego ominelo.... orzeszki, piwko i niezla zabawa... sie kurcze spoznilam na show :placz: A tak na serio, rece opadaja normalnie. Ja mam czasem problem utrzymac asta, bo zobaczy cos, co koniecznie musi obejrzec zaraz, teraz, a jestem slusznej budowy i wzrostu, a co dopiero dziecko. Niech wpadnie razem z psem pod auto.... koniec swiata!!!! Quote
Recommended Posts