Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 477
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

o godzinie 23 małe glonojady /bo one tak fajnie zasysają z talerza:evil_lol::evil_lol:/ jedzą, później około 3 robią i pobudkę drapiąc w pudełeczko i piszcząc donośnie.

Posted

tak jedzą, chodzą, sikają, kupkają, gryzą się, śpią i od nowa:evil_lol::evil_lol::evil_lol:
a sunieczka przechodzi samą siebie - gryzie Gucia i tarmosi :evil_lol::evil_lol: a on taka dooopka - taki prawdziwy Gucio - wywraca się i tyle:evil_lol::evil_lol:

• 4 weeks later...
Posted

Gucio jest w szpitalu w Stalowej Woli.
Dzisiaj pojechałam do Brzyścia na sesję zdjęciową. Gucio iMaja przywitały mnie radośnie, mizianka było mnóstwo. Jednak po chwili Gucio zaczął zachowywać sie inaczej,. Siesdział osowiały pod drzewem, zwymiotował. Widziałam, że cos jest nie tak.
Zabrałam go z hoteliku do domu. W domu zwymiotował ponownie. Zadzwoniłam do weterynarzy miejscowych - jednak żaden nie przyjmwał. Gucio w międzyczasie zrobił wodnistą ciecz z krwią. Pojechalismy do Stalowej Woli.
Gusio został w szpitalu. Diagnoza podejrzenie parwo.

Przed chwilą dzwonił Pan dr Oręziak. Gucio ma parwowirozę, która trwa jużod kilku dni. Paramaetry biologiczne /chyba nie popieprzyłam/ na granicy transfuzji.
Zycie Gucia stoi na włosku.
Błagam jesli ktoś może nam pomóc w leczeniu będę wdzięczna.
Najgorsze jest to, że jego siostra Maja też na pwno zapadnie na ta chorobę. Jutro muszę ją zabrać do Stalowej.

To moje dzieciaczki wychowane na buteluni mnie daruję sobie jesli umrą.

Posted

Jeśli to parwo, to hotel jest spalony na ładne kilka miesięcy na przyjmowanie szczeniat i psów nieszczepionych. Z tym nie ma żartów. Parwo roznosi się błyskawicznie i jest cięzkie do usunięcia.