AgaG Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 mar.gajko napisał(a):Sorry, ja beznetowa w weekendy. Telefony wyżej wszytskie dobre. Można podać. I dziękuję. Nortonek w formie znakomitej. Jesu jak on się cieszy z życia. Jaki uśmiechnięty. Szybko domek. dziasiaj ma być w wyborczej. Nie wiem czy jest, bo ... nie kupiłam jeszcze. No to trzymam kciuki za ten domek!!!! ale tylko z ogrodem wchodzi w grę tak? Quote
mar.gajko Posted July 18, 2006 Posted July 18, 2006 Niestety tylko domek z ogrodem. Norton nie chce wchodzić do żadnych pomieszczeń. Trzeba go wciągać na siłę i jest bardzo niespokojny. Usiłowałam go "przyuczyć" ale niestety, nawet zaciągnięcia na ganek domu powoduje chęć natychmiastowej ucieczki i szarpanie sie na smyczy. Mimo tego, że już ma do mnie zaufanie i wydaje mi się że mnie lubi. jak słyszy jakiś niepokojący dźwięk lub widzi samochód to już nie pędzi w bok tylko chowa się za mnie. Słodki jest. Bryka, podskakuje uśmiecha się. Tak myślę, że po jakimś czasie może zaczął by wchodzić do domu, ale na start niestety przypada mu rola psa "ogrodowego". Quote
erka Posted July 18, 2006 Posted July 18, 2006 No tak, to jest pewnie tylko kwestia czasu, ale na razie szukamy domu z ogrodem! Quote
AgaG Posted August 4, 2006 Posted August 4, 2006 O jej jak ten Nortonek spadł... ciocia się marwi, że domku wciaz nie ma...:-( Quote
mar.gajko Posted August 7, 2006 Posted August 7, 2006 Mefimej napisał(a):A czy Norton jest na Allegro? Jest. Ja też się trochę martwię, że on nie na swoim jeszcze. Ale jak mawia moja babcia. Na wszystko przychodzi odpowiedni czas. Więc bez nerw i spokojnie czekamy na człowieka Nortonowego, bo taki gdzieś jest. Quote
erka Posted August 7, 2006 Posted August 7, 2006 Czyli szukamy tego właściwego człowieka.:sadCyber: Quote
mar.gajko Posted August 7, 2006 Posted August 7, 2006 Szukamy, szukamy. I lepiej "dwa razy dobrze nie wydać, niż raz źle". On musi mieć w "swoim typie luksus". Czyli, niestety, dom z ogrodem ale starszelnie kochający i ze smakowitym jedzonkiem i spacerkami. Quote
AniaB Posted August 7, 2006 Posted August 7, 2006 Tak, tak dla Nortonka wszystko co najlepsze. To taki kochany pies! A jak tam stan finansów Nortonka? Bo ja kończę powoli remont - wiec bedę moze mogła w drugiej połowie miesiaca coś uzupełnić. Quote
mar.gajko Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 Oh, właśnie wzięłąm (trzecią) pożyczkę w banku, mają dzisiaj, jutro przelać. Jakoś być musi. Quote
Ulka18 Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 Moze trzeba zmienic tytul, ze wsparcie potrzebne? Mar.Gajko, Mag.da, bo tak to ludziska nie wiedza, ze w tym watku jest potrzebna pomoc. A moze w ogloszeniu allegro dodac, ze potrzebne pieniazki? Quote
erka Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 PROSIMY O POMOC W OPŁACENIU HOTELU DLA NORTONA!!! :Help_2: :Help_2: :Help_2: :Help_2: Nie możemy zostawić mar.gajko samej z tym problemem. Quote
mar.gajko Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 Aż nie takie help. Pan Tomek za poprzedni miesiąc dał maksymalną zniżkę, także straczy na kastrację umówioną na jutro. Jakos powolutku sobie poradzimy. Są psy po wypadkach, gdzi epomoc jest bardziej potrzebna. A swoją droga Nortonek to już inny psiak. Jak on podskakuje, bawi się. Ogon już zawsze w górze. Łebkiem podbija trękę do głaskania. To naprawdę super psiak. Tylko te pomieszczenia... Ostatnio nawet próbowaliśmy na kabanos cielęcy wwabić go na ganek. Jak w ogień, tak się boi. Quote
erka Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 To dziwne, bo w tej hurtowni cieć mieszkał w takim barakowozie i Norton wraz z dwoma psami wchodził tam do środka. Spróbuje sie jeszcze dowiedzieć, czy na pewno. Quote
mar.gajko Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 Ekro, nie ulega wątpliwości, że on był bity. Bał się różnych rzeczy. Może cieć go dopadł w pomieszczeniu. Naprawdę jest to problem. Do weta był wnoszono-wciągany. Walczył. Teraz próbuję delikatnie go nauczyć choćby tylko wchodzenia na ganek, on momentalnie tyłuje i wyrywa się ze smyczy. Czego normalnie absolutnie nie robi. Chodzi na smyczce ładnie, trochę ciągnąc jak się zapomni, ale momentalnie już na słowo "powoli" zwalnia i nawet wraca "do nogi". Ja dla niego bym chciała taki normalny dom, bo on się nadaje. Żeby mieszkał sobie w domku lub mieszkaniu, ale nie moge komuś zafundowac psa, z któym walczy się przed drzwiami. A tak to niestety wygląda teraz. Cały czas mam nadzieję, że to się zmieni i pracuję nad tym, bo z jego niezbyt bujną z natury sierstką, szkoda mi go na kojec. Liczę na to, że się przełamie. Quote
Ulka18 Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 Hop! Wazne! Kielecki psiaczek,teraz bardziej krakowski, potrzebuje wsparcia na hotelik. Quote
AgaG Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 mar. gajko to może jak ogłoszenie Ciapka będzie coś się uda? Ciapek będzie w tym tygodniu w dzienniku? Quote
mar.gajko Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 Ciapka nie bęzie w tym tygodniu, zresztą to nie ma związku z Nortim, to całkiem, ale to całkiem różne psy. Norti miał wczoraj zabieg kastracji. Jak zajechałyśmy popołudniu już czuł się dobrze i straszelnie głodny był. Więc maleńki spacerek i duża micha (wet juz zezwolił). Quote
erka Posted August 11, 2006 Posted August 11, 2006 Wczoraj się dowiedziałam, że Nortonka uratowałyśmy w ostatnim momencie. Właściciel hurtowni przeniósł ją w inne miejsce, a ciecia zwolnił i on został na lodzie z jeszcze dwoma psami. W dodatku, to facet mocno trunkowy, zupełnie nie wiem, co on teraz zrobi. Dowiedziałam sie też , że Nortonek wchodził tam do tego barakowozu, a właściwie to siedział w tej budzie cały dzień, a dopiero wieczorem cieć go wypuszczał. Może właśnie dlatego boi się wchodzić do pomieszczeń, że myśli, że go tam zamkną? Quote
AgaG Posted August 11, 2006 Posted August 11, 2006 biedny Nortonek dużo wycierpiał!!! całe szczęście że jest bezpieczny:loveu: Quote
Mefi Posted August 17, 2006 Posted August 17, 2006 Niestety finansowo nie pomogę, bom spłukana do czysta, ale jakbym mogła prosić o numer konta, to zamieszczę na stronie z opisem Nortona. I czy konto będzie to samo dla Aresa-dobermana? Quote
Recommended Posts