Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

a ja myślę ,że na przyszlośc dobrze by było korzystać ze zdobyczy techniki typu telefon komorkowy , stacjonarny , tudziez komp i net , wszyscy zamarliśmy z powodu tej ciszy , lącznie z anilką , znamy juz takie przypadki , gdzie domki nagle zamilkły i psiaki nadal byly bezdomne

• Replies 561
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nim pojechał,doprowadził mnie do furri,poszlam z nim na spacerek,zrobił siusiu ,kupke,wyszłam na balkon a ten siur w pokoju,jak tylko powiedzialam nie wolno co ty robisz,ten zeby na mnie-anillka mowila,ze dzis Lucky nie ma dobrego dnia.Powalczylismy ze soba,lacznie z tym,ze nie mialam prawa wejsc do pokoju!
Był wystraszony,bardzo prawdopodobne ze czuje dystans do mezczyzn.O 12-32 wyruszył w ok 6 godzinna podróż do Lublina

Posted

Alfa i Zuzia- nikt tu się nie gniewa. ;) Po prostu myślę, że panika nikomu nie pomaga. Z drugiej strony może i to zrozumiałe, że są takie reakcje, skoro niektórzy nagle rezygnowali z pomocy.
Koniec tematu...
A ta hodowla świnek morskich jest nasza :)

Posted

Super wieści. I nie gniewaj się - przypadek o którym pisała Alfa i Zuzia, nie odebrany pies przydarzył się mnie. Pies, 5 tygodniowy szczeniak jechał 12 h z Krakowa do Poznania do domku tirem. Odebralam psa z trasy, zabrałam i od tego momentu skończył sie kontakt z domkiem. Wszyscy to pamiętamy. Pies był u mnie i znalazłam domek, ale mam chora sukę i miałam sajgon. Nic to.
A swoja droga, jakby mi w taka pogode kazali nosic na szyi taką ozdobę też bym pewnie gryzła wszystko i wszystkich. Biedny psiul.
Życzę Wam szczęścia z psiakiem a psiakowi - zdrowka, i wyciszenia - wreszcie u siebie.

Posted

[quote name='pumilo2']Już przyjechał ;) Teraz Lucky zjadł i odpoczywa.
Fotka z pierwszego spaceru-
[IMG]http://img476.imageshack.us/img476/7794/luckykd6.jpg[/IMG][/quote] Czyli zatrzymaliście go na doobre? bo zabardzo sie nie łapie. Jak włoski mu odrosną i wyzdrowieje do końca, blizny sie zagoją to będzie śliczniutki, tu trzeba do tego pieska dobrej ręki i jeżeli się nie myle w Lublinie będzie taką miał. Ma podobne kolory do mojej suni.

Posted

ooo, jaki shitek. Już nie jest taki łysy i ma otwarte oczy! Z których można wyczytać bystrość-cwaniactwo! :evil_lol: Całkiem fajnie już wygląda, gdyby się jeszcze lepiej zachowywał to byłby lux.:roll:

Świetne macie te świnki, kurza melodia!!!!!!!!

Posted

[QUOTE]A swoja droga, jakby mi w taka pogode kazali nosic na szyi taką ozdobę też bym pewnie gryzła wszystko i wszystkich. Biedny psiul.
Życzę Wam szczęścia z psiakiem a psiakowi - zdrowka, i wyciszenia - wreszcie u siebie[/QUOTE]
ciociu Gogo ,a Ty wiesz ,ze to dobra osłona przed jego atakami:evil_lol: :evil_lol:

Posted

[B]eSstzu [/B]- jesteśmy dla Lucky'ego domem tymczasowym, ale zatrzymamy go, na ile będzie trzeba ;) Potencjalni właściciele muszą być zdecydowani na 100% na takiego psiaka jak Lucky, powinnni go odwiedzić, zobaczyć jak się zachowuje... Są już zresztą chętni, nawet niejedni :multi: Psiak jest ładny i nieduży, możliwe, że zainteresują się nim też pseudohodowcy "shih tzu miniaturek"- właśnie dlatego dom wybierzemy starannie i piesek pewnie zostanie wykastrowany. Dzisiaj o 15 idzie do naszego weta, obejrzy go, założymy mu książeczkę. Jedno oko jeszcze nie do końca się zagoiło, ale jak na psa po takich przejściach wygląda naprawdę nieźle (i tu się należą wielkie podziękowania dla Anilli, Marmar i wszystkich innych, którzy mu pomogli)!

Powiem szczerze, że nie zauważyłam jeszcze tego jego "charakterku" o którym nie raz była tu mowa. Jak do tej pory ani razu na mnie nie warknął, nie miał zamiaru ugryźć. Dzisiaj nawet trochę pomachał ogonkiem na mój widok. ;) Sam przychodzi do nas, możemy go głaskać. Mamy zamknięty duży teren i poza pierwszym spacerem na smyczy chodzi już luzem, bardzo mu się to podoba i pilnuje się mamy :). Mama ma swoje sposoby, żeby pies jadł suchą karmę, więc mały już trusia Royala :cool3: (wczoraj wypluwał suchą karmę, za to zjadł Cezarka).

Posted

Ksiazeczke zalatwimy iod naszego weta,aby bylo wiadomo co mial podawane.
Ciesze sie ze Lucky szybko sie zaklimatyzował,co do charakterku jego ,spokojnie tez mialam o nim takie zdanie:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

Lucky po wizycie u naszego veta. Ani razu nie warknął, raz zmarszczył nos, ale doktor podrapał go za uszkiem i koniec agresji. Wyczyszciliśmy oczka, bo zbiera się ropka. Na jutro jesteśmy umówieni do okulisty, bo z oczkami jeszcze potrwa, żeby je doprowadzić do porządku. Reszta ok.
Ząbki nie są podwójne, u shih tzu często są w dwóch rzędach i on ma jedynki troszkę z tyłu także rwać nic nie trzeba.
Czekam na to złe zachowanie, bo jak do tej pory, to mnie zaskakuje pozytywnie. Dzisiaj spotkał dziewczynki, z którymi podróżował wczoraj do Lublina i zwariował, lizał je po buziach, cieszył się, skakał i przewracał na plecy. Jest poprostu słodki.
Vet w trakcie wizyty rzucił "a moooże ja bym go wziął?" :evil_lol:

Posted

[quote name='pumilo']Lucky po wizycie u naszego veta. Ani razu nie warknął, raz zmarszczył nos, ale doktor podrapał go za uszkiem i koniec agresji. Wyczyszciliśmy oczka, bo zbiera się ropka. Na jutro jesteśmy umówieni do okulisty, bo z oczkami jeszcze potrwa, żeby je doprowadzić do porządku. Reszta ok.
Ząbki nie są podwójne, u shih tzu często są w dwóch rzędach i on ma jedynki troszkę z tyłu także rwać nic nie trzeba.
Czekam na to złe zachowanie, bo jak do tej pory, to mnie zaskakuje pozytywnie. Dzisiaj spotkał dziewczynki, z którymi podróżował wczoraj do Lublina i zwariował, lizał je po buziach, cieszył się, skakał i przewracał na plecy. Jest poprostu słodki.
Vet w trakcie wizyty rzucił "a moooże ja bym go wziął?" :evil_lol:[/quote]pumilka super ze ten piesek trafil w twoje ręcę:loveu:do kazdego pieska czy jest rasowy czy jest innej rasy trzeba mieć podejscie:cool3:a ty go masz i kochasz psiaczki:loveu::loveu::loveu:

Posted

Równiez sie cieszymy,ze trafił do tak odpowiedzialnej osoby ,to nie jego wina ,ze człowiek skrzywdził go tak bardzo i nadal ma cierpiec przez człowieka,jemu sie nalezy odpowiedni kochajacy domek

Posted

nO tO super ze Lucky jest w miare szczęśliwy i chyba nawet bardzo :multi: należy mu się za to co przeszedł i fajnie że są chętni ludzie żeby go przygarnać. Masz racje co do tego, że tym razem trzeba znaleźć odpowiedniego właściciela dla tego pieska na całe życie, żeby znowu nie został skrzywdzony. Już mam dość tych pseudohodowli :angryy: co chwile słysze, że skrzywdzili jakąś bezbronną istote.Wrrrrrrr ^^^ Ostatnio też słyszałam o walkach psów, podobno najpierw głodzą takiego psa, drażnią, biją i wtedy robi sie agresywny, zamykają na pare tygodni w ciemnym pomieszczeniu, a potem dają mu małego pieska do rozszarpania i wtedy dopiero mogą stanąć do walki. Jak o tym usłyszałam to zgoon. :mad: Jjejku. To prawda?

Posted

[quote name='eSstzu']nO tO super ze Lucky jest w miare szczęśliwy i chyba nawet bardzo :multi: należy mu się za to co przeszedł i fajnie że są chętni ludzie żeby go wziąść. Masz racje co do tego, że tym razem trzeba znaleźć odpowiedniego właściciela dla tego pieska na całe życie, żeby znowu nie został skrzywdzony. Już mam dość tych pseudohodowli :angryy: co chwile słysze, że skrzywdzili jakąś bezbronną istote.Wrrrrrrr ^^^ Ostatnio też słyszałam o walkach psów, podobno najpierw głodzą takiego psa, drażnią, biją i wtedy robi sie agresywny, zamykają na pare tygodni w ciemnym pomieszczeniu, a potem dają mu małego pieska do rozszarpania i wtedy dopiero mogą stanąć do walki. Jak o tym usłyszałam to zgoon. :mad: Jjejku.[/quote]wiesz co szok:angryy::angryy::angryy::mad:dalej bez komentarza:mad:

Posted

[CENTER][IMG]http://www.najlepsze-zyczenia.pl/4images/data/media/15/kwiatowe2.jpg[/IMG]

[B][COLOR=royalblue]skromny bukieciek dla wspaniałych opiekunów Lakusia[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#4169e1][/COLOR][/B] [/CENTER]
[LEFT][B][SIZE=1][COLOR=#4169e1][COLOR=black]P.S. eSstzu-przecież Twoja Wiki też jest z pseudohodowli[/COLOR] :roll:[/COLOR][COLOR=black] i masz zamiar ją rozmnożyć- o ile udało mi się Ciebie odwołać z tego pomysłu:crazyeye: [/COLOR][/SIZE][/B][/LEFT]

Posted

Już jesteśmy po wizycie u okulisty. Wieści nie są najlepsze. Tak jak przypuszczał wczoraj nasz pan doktor, Lucky prawym oczkiem nie widzi nic i nie ma szans na poprawę, w całej rogówce jest pigment. Możliwa jest operacja ale dopiero w okolicy pażdziernika, taka kosmetyczna. Lucky ma wadę oczu i jest to wada wrodzona, ma taki dziwny kształt gałki, nie jest ona okrągła, tylko stożkowata. Na drugiej gałce jest duży wrzód i teraz zaczynamy walkę o to, żeby nie stracił widzenia również w tym oku.
Pan doktor przypuszcza, że kłopoty z oczami mogły być przyczyną, że ktoś się go pozbył... Jutro jeszcze usg gałki.
Zachowanie jak wczoraj wzorowe. Dr pochwalił Laczka ;) Powiedziałam mu na koniec wizyty, że podobno psiak ma trudny charakter, nie uwierzył :razz:
Mały bardzo dobrze radzi sobie na spacerach, tylko częściej do niego gadam.

Posted

a teraz znow ciocia marmar kolejny raz zostala zaatakowana za forum dogo,poczytajcie,wklejam tutaj bo pewnie jest to babsko,ktore poinformowalo pseudohodowczynie pania S..............
[B]7191582[/B] (10:24)

przygladam sie waszemu forum i dochodze do wniosku,że bardziej was

interesuja dochody hodowcow niz opieka nad zwierzatkami,
zreszta zazwyczaj wasi podopieczni to pieski kundelki a takowych sie
niehoduje,tylko same sie biora poprzez nieodpowiedzialnych rodzicow......
ktorzy skompia kasy na sterylizacje.a czy wy wiecie co to????tak to sa te pieski oddawane anonimowo na forum jako materiał
szkoleniowy do walk psow,ale te pieski w większości przed zagryzieniem
umieraja na atak serca ze strachu ( dlatego trzeba ich duzo) ze schroniska
ciezko takie otrzymac ,hodowcy tez znaja sie na ludziach,pozostaje wiec
net i takie naiwniary jak wy. Nie ma to jak zaufanie na odleglosc -kazda baba na to poleci.

OSOBA TA ZAPOMNIAŁA ,ZE DOCHODY HODOWCÓW NAS NIE INTERESUJĄ,
A TYLKO I WYŁACZNIE INTERESUJĄ NAS PSEUDOHODWCY:mad: :mad: :mad:

Posted

A TAK NIEWINNIE TA OSOBA WCZORAJ ZACZEŁA ROZMOWE,GDY MNIE JUŻ NIE BYŁO NA NECIE:
[B]7191582[/B] (18-07-2006 14:09)
Witaj. a nie działacie teraz w Stowarzyszeniu ?? tak na dziko
opiekujecie sie pieskami ??
[B]7191582[/B] (18-07-2006 14:10)
[IMG]file:///C:/Program%20Files/Gadu-Gadu/emots/1/gazeta.gif[/IMG]