GreenEvil Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 A ja sie zapytam co robimy z pienidzmi, ktore sa zebrane na AFN? gdzies je przelac, czy przekazac innym potrzebujacym psiakom? Pzdr GreenEvil Quote
marmar Posted July 11, 2006 Author Posted July 11, 2006 [QUOTE]Ma też podobno "kontakty" z okolicznymi schroniskami i wykupuje psy rasowe"ale bez rodowodu" takich ras jakie jej potrzebne, po czym produkcja idzie pełną parą. Życzę wszystkiego najgorszego bezczelna pani S..... (kojarzy się z pagórkiem)[/QUOTE] oj tak,tak,to potwierdzam,sama mi o tym mówiła.Wiem z któych i jakich schronisk czy tez Azylu brała "rasowce". ciociu shih-tzu tez ma lekka wade i to jej nie przeszkadza,ale szczeniaki beda po rodowodowych rodzicach i to w dodatku z najlepszymi wynikami Quote
anilla Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 [quote name='marmar']oj e szczeniaki beda po rodowodowych rodzicach i to w dodatku z najlepszymi wynikami[/quote] no Lakuś to ma rodowód po byku... zgroza Quote
avii Posted July 12, 2006 Posted July 12, 2006 Na pseudohodowlę , jak baby czują sie tak bezczelnie bezkarne ( ojjjj by sie nie zdziwiły :diabloti: ) poprosić można kontrole z Toz-u, veterynarii a na koniec może ...Urząd Skarbowy co ??:razz: Można być naprawdę upierdliwym i mozna pomysleć ...... :evil_lol: A od Lakusia >>wara . Gdzie był babol jeden z drugim jak go larwy zjadały :angryy: :angryy: Quote
marmar Posted July 12, 2006 Author Posted July 12, 2006 [QUOTE]aviiNa pseudohodowlę , jak baby czują sie tak bezczelnie bezkarne ( ojjjj by sie nie zdziwiły :diabloti: ) poprosić można kontrole z Toz-u, veterynarii a na koniec może ...Urząd Skarbowy co ??:razz: Można być naprawdę upierdliwym i mozna pomysleć ...... :evil_lol: A od Lakusia >>wara . Gdzie był babol jeden z drugim jak go larwy zjadały :angryy: :angryy:[/QUOTE] kotus to babsko mialo nie jedna kontrole i nic!!!!!!!!!!!!!z tego co mi sama mowila sasiedzi jej nasyłali ,a ona sie czuje bezkarnie !!!!!!!!!!!!!1 Mi powiedziala jedno zdanie ,ze to na pewno nie jest pies od niej z hodowli bo jej chih-tzu,wszystkie sa po zabiegach przepukliny ,ktore maja,a ten nie jest!!!!!!!!Wiec z tad wniosek powyzszy ,ze moze nie od niej,a moze od niej-ona prawde mowi jak sie pomyli!!!!!Tlumaczyla sie zleksza,gdy na nia najechalam,ale coz mozna mowic do takich pseudohodowcow! Quote
Mona4 Posted July 12, 2006 Posted July 12, 2006 Dziewczyny,tu tylko Skarbowka zalatwi sprawe:lol: Jedna taka zalatwilismy wlasnie skarbowka.Odechcilo jej sie produkcji Yorkow w klatkach jak kroliki:angryy: Quote
marmar Posted July 12, 2006 Author Posted July 12, 2006 Dzieki ci ciociu Amanitko za pomoc!!!!Dzieciaki sie ucieszyły Quote
Dorothy Posted July 12, 2006 Posted July 12, 2006 [quote name='Mona4']Dziewczyny,tu tylko Skarbowka zalatwi sprawe:lol: Jedna taka zalatwilismy wlasnie skarbowka.Odechcilo jej sie produkcji Yorkow w klatkach jak kroliki:angryy:[/quote] dokladnie. To sa nielegalne nieopodatkowane dochody. Ja bym sie nie certolila, moge sama napisac i podpisac sie imieniem i nazwiskiem, pracowalam kiedys w US, oni jej tez nie beda oszczedzac.Kazdy pies to co najmniej 100-200 zl, (albo i wiecej? wiecie po ile jej psy "chodza"?), lewego dochodu, puszcza pania w skarpetkach, to przestanie sie smiac.Dajcie mi jej namiary na pw. Quote
Mona4 Posted July 12, 2006 Posted July 12, 2006 Poprostu umawiasz sie z takim pseudohodowca ,nakonkretny dzien,mowisz ze chcesz kupic 2-3 sczeniaki .Zglaszasz to na policje skarbowa i razem z policja skarbowa jedziesz do hodowcy. A oni niedaruja ani grosza:evil_lol: Ja ostatnio mialam taka kontrole niespodziewanie,przyszly 2 panie zazadaly dokumentacji ,i rachunkow za metryki,tatuaze itp:crazyeye: A ostatni miot mialam 3 lata temu. Wiec uwiezcie oni Niedaruja ani grosza. Quote
Azyl_Zory WebAdmin Posted July 12, 2006 Posted July 12, 2006 [quote name='Dorothy']Kazdy pies to co najmniej 100-200 zl, (albo i wiecej? wiecie po ile jej psy "chodza"?),[/quote] Z tego co ja wiem to Yorki sprzedaje psy po ok.800zł a suczki ponad 1000zł. Ma bardzo wysokie ceny za te psiaki.Suma sumarum fajny biznes , kupić parke z azylu (łącznie 40zł) a szczeniaki sprzedać za 800zł od sztuki:crazyeye::crazyeye: No faktycznie biedna nie ma na chleb:mad: Quote
TinaTigra Posted July 12, 2006 Posted July 12, 2006 z tą skarbówką, to dobry pomysł, też mam na oku taka "hodowlę" Quote
marmar Posted July 12, 2006 Author Posted July 12, 2006 [QUOTE]Z tego co ja wiem to Yorki sprzedaje psy po ok.800zł a suczki ponad 1000zł. Ma bardzo wysokie ceny za te psiaki.Suma sumarum fajny biznes , kupić parke z azylu (łącznie 40zł) a szczeniaki sprzedać za 800zł od sztuki:crazyeye::crazyeye: No faktycznie biedna nie ma na chleb:mad:[/QUOTE] co do yorków,poczatkowo dogadałam sie z nia na 550zł,ceny ma rózne to zalezy kto jakimi funduszami dysponuje pewnie,boksie 300-bez szczepien ,350 ze szzcepieniami+gratis zuzyta matka:angryy: :angryy: :angryy: :angryy: Quote
Azyl_Zory WebAdmin Posted July 12, 2006 Posted July 12, 2006 Czy sprzedaje po 300 czy po 500 czy po 800 to nieistotne.Chyba wszyscy wiedzą że to chodzi o jednego psa..??A ile ona sprzedaje psów rocznie?? To człowiek musi zasówać przez cały miesiąc żeby miał na chleb a tacy[ERROR]Na psiej krzywdzie dorabiają się majątków.:mad::mad: Widać jakie mamy prawo:(Nikt się za nich nie potrafi zabrać i sprowadzić na ziemie.W samych Żorach jest takich ludzi pełno a co dopiero w Polsce??:crazyeye: Quote
syla00 Posted July 12, 2006 Posted July 12, 2006 widziałam ostatnio u mnie na osiedlu panią z boksiem, który miał przodozgryz. Chyba już wiem z jakiej "Hodowli" pochodzi:angryy: , jak ją jeszcze kiedyś spotkam to chyba zamienie słowo zeby zasięgnąć nieco informacji. Quote
wandul 66 Posted July 12, 2006 Posted July 12, 2006 czy ktoś mogłby napisac , gdzie shi tzu ma domek , bo szukam , i się pogubiłam Quote
anilla Posted July 12, 2006 Posted July 12, 2006 od wczoraj Lakuś to nie ten sam pies, jest rewelacyjny, zawarczał tylko jak chciałam go brać na spacer ale tak chyba bardziej dla zasady niż serio. Zachowuje się dzisiaj jak normalny, ufny pies - prowokuje do zabawy, pozwala sie głaskać wszędzie łącznie z głową, wywala podwoziem do góry... jest cudowny:loveu: :loveu: :loveu: a wszystko od wczorajszej wspólnej wizyty u weta, kiedy to cały czas go głaskałam i pocieszałam a on się tak wtulał i wtulał... chyba mi wreszcie zaufał a ja mu szykuję kolejną rewolucję :shake: Quote
avii Posted July 12, 2006 Posted July 12, 2006 Anillko pies wprawdzie nie człowiek ale ...też swoje humorki ma :cool3: mam sunię która jeden pokój traktuje jak swoją budę :evil_lol: i wieczorkiem nikt tam nie wejdzie bo ..startuje do ludzia i broni młodszej Pani ... po domu nie mozemy chodzic w okularach bo cię ..zdrowo pogoni :lol: czasami kłapie bezgłośnie co strasznie śmiesznie wygląda jakby ..pyskowała ... kosteczki do zbawy :shake: nie ma odważnego co by jej sprzed pyska zabrał :diabloti: I jeszcze takie tam dziwolągowe zachowania .....jest np strasznie głucha na spacerach :evil_lol: ( to z kolei wynika ..ze złośliwości jej natury :lol: ) No i uważamy na małe dzieci , szczególnie raczkujące w czapeczkach i ..nie daj boże w okularkach ...bo wtedy nasza sunia szarżuje jak czołg .. a takie małe toto... Ale ... my znamy juz jej charakterek , jest poza tym przesłodka jak chce :mad: i po prostu uważamy że taka ma osobowośc >> raz ma jak my >> lepsze i gorsze dni ;) Myśle że i naturę Lukusia trzeba ..rozpracować ....a jak trafi na psiarza z wielkim serduchem , rozumiejącym psia naturę >> to będzie wszystko OK :p Czego Lukusiowi życzę :multi: Quote
anilla Posted July 12, 2006 Posted July 12, 2006 no i jednak nie ma co go chwalić - bo zaraz pokazuje na co go stać siedziałam sobie na kanapie obok mnie położył się Laki głaskałam go i przyszedł do nas Młody a ten mały.............. rzucił się z zębiskami na Młodego:angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: jak go zepchnęłam z kanapy to mało mnie nie zeżarł cholerny zazdrośnik :onfire: Quote
Azyl_Zory WebAdmin Posted July 12, 2006 Posted July 12, 2006 Oj ten rozrabiaczek:):):)A jak tam jego leczenie u weta??Dalej antybioyki??Nosi jeszcze tego plastikowwego przeszkadzacza?? Quote
avii Posted July 12, 2006 Posted July 12, 2006 [QUOTE]siedziałam sobie na kanapie obok mnie położył się Laki głaskałam go i przyszedł do nas Młody a ten mały.............. rzucił się z zębiskami na Młodego[/QUOTE] Z tego by wynikało że jest albo ...bardzo zaborczy i zazdrosny >>>chce mieć swojego pana na wyłączność albo nie toleruje małych istot :roll: nie znamy jego przeszłości więc nie wiemy z czego to wynika ..... z tego co piszesz jednak dom bez maluchów no i .....jako jedyny zwierzak :razz: Quote
wandul 66 Posted July 12, 2006 Posted July 12, 2006 nie ma psa , który nie byłby zazdrosny o to ,że zwraca się uwagę na kogoś , lub coś innego niż on . W zamierzchłych czasach ( choć mówią ,że ludzie tak długo nie żyją ) moj osobisty TZ nie mógł mnie nawqet przy naszym psie przytulić ( obcych bałam się przy nim sprawdzac) A moje obecne psy , są dla tymczasowych psów przyjazne , póki ja nie okaże im zainteresowania , wtedy jest bij , zabij . Dlatego wolę wtedy nie głaskać żadnego , bo te z tymczasu też są zazdrosne, błedne koło i dom wariatów:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :mad: ;) Quote
oktawia6 Posted July 12, 2006 Posted July 12, 2006 to jeszcze ja na koniec-by wątku nie podbijać-trzeba przenieść ten wątek na JUŻ W NOWYM DOMU :eviltong: :cunao: :bday: :chlup: :bigcool: [CENTER][B][SIZE=4][COLOR=red]a pseudochodofcom - mówimy VON:zly7:[/COLOR][/SIZE][/B] :shithappens: [/CENTER] Quote
oktawia6 Posted July 13, 2006 Posted July 13, 2006 [B][SIZE=3]ooo i "Już w nowym domu" :laola: [/SIZE][/B] [B][SIZE=3]czekamy na relacje, zdjęcia i stałe info o Lakusiu-koniecznie[/SIZE][/B]:razz: :mad: Quote
anilla Posted July 13, 2006 Posted July 13, 2006 hmm a Lakuś ciągle u mnie... dom jest ale przeprowadzka Lakusia dopiero w weekend ;) Quote
GreenEvil Posted July 13, 2006 Posted July 13, 2006 A ja za uporem maniaka zapytywuje co z kasa Lakusia, ktora jest na Alarmowym.. bedzie potrzebna, czy mozna przekazac na inne psiaki? Pzdr GreenEvil Quote
Recommended Posts