eve-w Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 Przez wypowiedź Ingrid (gdzie E-S wyzwała Cię od idiotek?) rozumiem, że tylko w płatnych DT psy niszczą, sikają i gubią sierść? Bo w BDT nie mogą, przecież tam są za darmo... Powiem szczerze, wstyd by mi było deklarować miesięczne kwoty na psy, które przebywają tam, gdzie miłość kosztuje widząc jak dziewczyny prowadzące BDT męczą się totalnym brakiem zainteresowania, bo osoby, które mogłyby finansowo wesprzeć karmę czy leczenie (nie miłość) podbijają do góry wątki psów z płatnych DT stawiając te pseudowolnotariuszki na piedestał, dziękując, za (tu, nie odnoszę się do zuzki, która skrzętnie czyta ten wątek) bude i słomę oraz brak spacerów. A wszystko to za 300, 400 stówy miesięcznie, czyli dwa worki dobrej jakościowo karmy czy sterylizację. Quote
Alaa Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 A ja sie ciesze ze nareszcie jest nas wiecej, kobitek normalnie myslacych.Mnie juz prawie linczowano bom sie osmielila zle o hotelu u murki napisac, jestem na dogo juz chwile ale takiego wysypu tych psich HOTELIKOW jak swiat swiatem nie bylo. Ja do tego interesu reki nie przykladam, brzydze sie tymi praktykami, goscie lody kreca a bohaterow kropia, ciotusie i coiteczki hehee, biznes moje drogie- biznes. Malo osob wspiera BDT , stanowczo za malo. Wola nabijac kabze wspanialym wlascicielom wspanialych hoteli. Ze sie nie wstydza prowadzic takich biznesow, przeciez to nie ma nic wspolnego z miloscia do psa, platna milosc, hehe, wiadomo, o co chodzi. Quote
Szarotka Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 Jestem ciekawa czy te osoby, ktore tak potepiaja platne dt. same daje psom dt. bezplatne ?? Bardzo latwo jest innych potepiac, to jest zdecydowanie najlatwiejsze. Poza tym kazdy ma wybor, zeby psa umiescic tam gdzie mu lepiej pasuje. Nikt nie musi psa oddawac do platnego dt., ktore kosztuje 300 zl. z karma. Napewno mozna majac 3 psy dojsc do majatku. Jest to biznes wart pozazdroszczenia :):) Jestem ciekawa ile jest bezplatnych dt. na dogo?? Quote
E-S Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 [quote name='Szarotka']Jestem ciekawa czy te osoby, ktore tak potepiaja platne dt. same daje psom dt. bezplatne ?? Bardzo latwo jest innych potepiac, to jest zdecydowanie najlatwiejsze. Poza tym kazdy ma wybor, zeby psa umiescic tam gdzie mu lepiej pasuje. Nikt nie musi psa oddawac do platnego dt., ktore kosztuje 300 zl. z karma. Napewno mozna majac 3 psy dojsc do majatku. Jest to biznes wart pozazdroszczenia :):) Jestem ciekawa ile jest bezplatnych dt. na dogo?? Szarotko, nic prostszego, wystarczy wejść na wątek Bezpłatnych domów tymczasowych. Choć niektóre BDT się nie zgłosiły w obawie przed zalewem próśb nieustannych, którym z powodu zapchania będą musiały odmawiać póki się miejsce nie zwolni. I tak, owszem, mimo że jesteśmy razem na wielu wątkach Szarotko, jakoś nie doczytałaś, że prowadzę BDT ? Podobnie jak As-co, Lady, awaryjnie Matrioszka, Andzike, Pipi, Malagos, Ulv, Potter, Mshume, Elmira, Jostel, Togaa, Madallena, Zuzlikowa ...itd.itd. policz sobie - ja z kolei nie liczyłam płatnych DT. Na to, co za darmo - nie zwraca się uwagi, taka prawda, ktoś bolał ostatnio, że "nie zauważył" będąc przez 2 lata na dogo, żadnego bezpłatnego domu tymczasowego i dlatego niejako "zmuszony" jest wspierać lewy dogobiznes - proszę, ulv panicznie potrzebuje pomocy bo nie jest w stanie opłacić kosztów weterynarzy tymczasów : [quote name='stonka1125']Ulv potrzebuje pomocy i to pilnie, deklarującym chęć pomocy BDT proponuję zajrzeć na wątki jej podopiecznych: http://www.dogomania.pl/threads/195323-Szkielet-bernardynki-dwukrotnie-ocalona-pom%C3%B3%C5%BC-jej-wyzdrowie%C4%87!!!?p=15661422#post15661422 http://www.dogomania.pl/threads/194157-Jamnisia-chudziutka-jak-listek-jesienny.?p=15651785#post15651785 http://www.dogomania.pl/threads/21954-Pilne!Straszna-KrAksa-watek-wsparcia-dla-Ulv-POMOCY-d%C5%82ug-u-weta-prawie-4-tysi%C4%85ce/page586 To te które znalazłam "na szybko", jest ich więcej, do tego koty i inne futrzaste i pierzaste, masa potrzeb....... Zacznijcie wspierać tych, którzy ratują zwierzęta własnym kosztem, bez wynagrodzenia - z dobrego serca - a nie tych, którzy to czynią dla swojego portfela - oczywiście pod obłudną przykrywką matki Teresy z Kalkuty. Quote
Soema Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 Przerażające jest, że te pieniądze co idą w "kosmos", ekhm.. w kieszeń co niektórych, zrobiłyby wiele dobrego dla tych wszystkich psiaków.. Ile psiaków zostało by wyleczonych, ile sterylizacji przeprowadzonych... Quote
Alaa Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 Na trzech psach nie mozna dojsc do majatku ale mozna zarobic. A jesli taka to glodowa stawka to proponuje w ogole nie pobierac oplat, tylko ze to juz u niektorych nie wchodzi w gre. Poniewaz czuje sie niejako wywolana do tablicy, odpowiadam:mam dwa psy , jeden z Rachowa Starego od niejakiej stasi ( pisze mala litera ze wzgledu na brak szacunku do tego czlowieka), drugiego - znajde Jadzke czyli Zuzie od jogi / kto jest dluzej na dogo ten wie o kogo chodzi/, w miedzyczasie dalam dom schorowanej Wandziusi z Psiego Aniola. Od lat pomagam finansowo , nie mam zamiaru pisac komu co i ile poniewaz to prywatna sprawa i moja pomoc nie ogranicza sie do przypadkow Dogomanii. Domu tymczasowego dac nie moge - jeszcze- dom sie buduje i kiedys jak osiade w jednym miejscu bedzie.Teraz moj tryb zycia nie pozwala na przyjmowanie psiakow na tymczas. Absolutnie nie obchodzi mnie czy ktos utrzymuje psy na platnych tymczasach - moze nawet 1000 zlotych placic za miesiac, jego sprawa.Ale podobac mi sie ten proceder nie musi i mam prawo do wyrazania moich pogladow. Quote
E-S Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 Soema napisał(a):Przerażające jest, że te pieniądze co idą w "kosmos", ekhm.. w kieszeń co niektórych, zrobiłyby wiele dobrego dla tych wszystkich psiaków.. Ile psiaków zostało by wyleczonych, ile sterylizacji przeprowadzonych... 300 zł to 2 sterylizacje suk i 5 kastracji psów po 70 zł /ceny zamojskie/. płacicie za 2 psy ? To będzie 4 wysterylizowane suki i 10 wykastrowanych psów miesięcznie !!! 300 zł to 1/4 kosztów uratowania psa chorego na nosówkę z pobytem w klinice weterynaryjnej 12 h na dobę /w Lublinie/ 300 zł to koszt operacji onkologicznej z kosztami histopatologii /w Lublinie/ itd.itp. Takie koszty ponoszą BDT - najczęściej z własnej kieszeni, gdyż "dobroczyńcy" opłacają lewy dogobiznes "miłośników" zwierząt i "nie zauważają" latami całymi mimo wielkiej aktywności na portalu potrzeb ludzi ratujących psy bez pobierania opłat za zużycie powietrza w mieszkaniu i miłość oraz opiekę. Albo nie ponoszą, bo najnormalniej w świecie nie mają i proszą o pomoc - wtedy oczywiście huzia na Józia. Nie powinien brac psa chorego na DT skoro go nie stać na jego leczenie 1800 zł miesięcznie, nie ? Ale jak bulą tysiące na hotele - to w te pędy każde 10 zł za dojazd do weterynarza, za leczenie, ani pisną, że płatny hotel domowy palcem nie kiwnie póki kasy nie dostanie - w imię "miłości do zwierząt" rzecz jasna. Takie sa dogomaniackie realia. Quote
eve-w Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 Szarotka napisał(a):Jestem ciekawa czy te osoby, ktore tak potepiaja platne dt. same daje psom dt. bezplatne ?? Bardzo latwo jest innych potepiac, to jest zdecydowanie najlatwiejsze. Poza tym kazdy ma wybor, zeby psa umiescic tam gdzie mu lepiej pasuje. Nikt nie musi psa oddawac do platnego dt., ktore kosztuje 300 zl. z karma. Napewno mozna majac 3 psy dojsc do majatku. Jest to biznes wart pozazdroszczenia :):) Jestem ciekawa ile jest bezplatnych dt. na dogo?? A ja ciekawa jestem ile psów w BDT wspierasz i ile deklaracji miesięcznych masz w płatnych DT. Quote
emilia2280 Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 Alaa napisał(a):A ja sie ciesze ze nareszcie jest nas wiecej, kobitek normalnie myslacych.Mnie juz prawie linczowano bom sie osmielila zle o hotelu u murki napisac, jestem na dogo juz chwile ale takiego wysypu tych psich HOTELIKOW jak swiat swiatem nie bylo. Ja do tego interesu reki nie przykladam, brzydze sie tymi praktykami, goscie lody kreca a bohaterow kropia, ciotusie i coiteczki hehee, biznes moje drogie- biznes. Malo osob wspiera BDT , stanowczo za malo. Wola nabijac kabze wspanialym wlascicielom wspanialych hoteli. Ze sie nie wstydza prowadzic takich biznesow, przeciez to nie ma nic wspolnego z miloscia do psa, platna milosc, hehe, wiadomo, o co chodzi. Hehe, a to sié porobilo. A ja juz przywyklam do samotnej walki z "idioctwem", choc jak juz sié tu zebralyscie to i ja wstawié swoje 3 grosze. Fakt faktem, ze i BDT bywajá zmaniaczale i za dewoctwo tez nie zamierzam placic. To tez jest kwestiá komu i jak pomagam. Wolé wplacic pieniádze na sterylké, czy zakupic karmé na internecie z dowozem, calkowicie przestalam skladac deklaracje na platne DT. Mam jeszcze kilka "resztek" starych deklaracji, ale po ich wykruszeniu bédé sponsorowac tylko sterylizacje i karmé oraz projekty warte rozwiniécia na wiékszá skalé: sterylkowa skarbonka, psu buda na zimé, czy zamkniéta juz niestety- skarbonka dla staruszków rozi. Soema napisał(a):Przerażające jest, że te pieniądze co idą w "kosmos", ekhm.. w kieszeń co niektórych, zrobiłyby wiele dobrego dla tych wszystkich psiaków.. Ile psiaków zostało by wyleczonych, ile sterylizacji przeprowadzonych... No ale panie z glowami w chmurach typu Szarotka czy Ingrid44, juz na kolejnym wátku dajá dowód swego "cioteczkowego" zrozumienia tematu. Dla mnie zadne partnerki do dyskusji. Quote
ciapuś Posted November 3, 2010 Author Posted November 3, 2010 A ja proszę o zakończenie tej dyskusji na tym wątku To wątek ŻWIRKA a nie debata na temat domów tymczasowych Quote
Szarotka Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 [quote name='ciapuś']A ja proszę o zakończenie tej dyskusji na tym wątku To wątek ŻWIRKA a nie debata na temat domów tymczasowych Popieram. :):) Quote
minia7 Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 Popieram! Wątek dotyczy żwirka, gdyby ktoś nie zauważył...? Quote
Evelka Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 Cioteczki Kochane, bardzo przepraszam za offa, ale mam nadzieję, że Żwirek wybaczy! On już grzeje doopkę w bezpiecznym i kochającym domku, a Jego mocno terierowaty "kolega" wciąż błąka się samotnie po ulicach...:-( Jest szansa na DT, ale PILNIE potrzebujemy, choćby najskromniejszego, wsparcia na weta i karmę! Bez tego jesteśmy unieruchomieni!:shake: Błagam, zajrzyjcie chociaż -> http://www.dogomania.pl/threads/195734-Bezdomny-TERIEROWATY-Diego-zbiera-na-karm%C4%99-i-weta!-Bez-tego-nie-ma-szans!-POMOCY!!!! Quote
zuzka Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 Na życzenie Wisełki (która z bazarku dla Żwirka wpłaciła 68 zł ) został dokonany na jej konto zwrot tej sumy. Quote
Wisełka Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 zuzka napisał(a):Na życzenie Wisełki (która z bazarku dla Żwirka wpłaciła 68 zł ) został dokonany na jej konto zwrot tej sumy. Pieniądze są już na moim koncie. Dziękuję Quote
Recommended Posts