zadra Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 Jutro postaram sie pzresłać moje 20,- pln stałej deklaracji. Quote
Ewanka Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 [quote name='ladySwallow']A jesteś w stanie zorientować się, ile kosztuje?[/QUOTE] To jest link do tej kliniki w Płocku , gdzie Molly była w sobotę w nocy u weta ... można zadzwonic i dopytać się co i jak ... rownież np. o ceny i warunki sterylki. [URL]http://chiron.home.pl/stary/index.html[/URL] jest taka masa propozycji,więc nie wiem, co byście chciały małej kupić ??? ... albo do jakiej kwoty/mies ??? Quote
LadyS Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 Tylko trudno będzie dowiedzieć się o konkretną karmę, skoro nawet nas nie kojarzą... Sterylka to jeszcze temat odległy o na pewno 3 tygodnie, więc nie ma co jeszcze o tym myśleć. Quote
Ewanka Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 [quote name='ladySwallow']Tylko trudno będzie dowiedzieć się o konkretną karmę, skoro nawet nas nie kojarzą... Sterylka to jeszcze temat odległy o na pewno 3 tygodnie, więc nie ma co jeszcze o tym myśleć.[/QUOTE] ... 3 mies. ;) ja moge zadzwonić, tylko już dzisiaj rozmawiałam i wetka powiedziała, że jest wiele dobrych karm dla szczeniaków różnych firm ... ma być super premium .......... tylko,żeby nie kupić "byle gdzie". Quote
LadyS Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 [quote name='Ewanka']... 3 mies. ;) ja moge zadzwonić, tylko już dzisiaj rozmawiałam i wetka powiedziała, że jest wiele dobrych karm dla szczeniaków różnych firm ... ma być super premium .......... tylko,żeby nie kupić "byle gdzie".[/QUOTE] A czemu? Była cieczka? Czy ja coś pominęłam? Czyli to ma być karma dla szczeniaka dobrej jakości, a nie jakieś zapchlone Chappi, tak? Quote
Tola Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 Chcialam jeszcze napisać, ze z pieniązków, ktore zostały po Bursztynie 50 zl dostanie się Megi. Jo37 juz o tym wie i przeleję z resztą wpłat Quote
Ewanka Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 [quote name='ladySwallow']A czemu? Była cieczka? Czy ja coś pominęłam? Czyli to ma być karma dla szczeniaka dobrej jakości, a nie jakieś zapchlone Chappi, tak?[/QUOTE] Nie , chyba niczego nie pominęlaś ;) Molly ma ok 4mies., a sterylka najwcześniej po 6-tym miesiącu, albo jeszcze później. Co do karmy, to dobra jakość to jedno, a druga sprawa to miejcsce, gdzie się kupuje, podobno jest dużo oszustw. Wetka uprzedzała żeby nie kupować w małych sklepikach, tylko u wetów, przez internet lub w dużych sklepach zoologicznych. Firma i gatunek karmy jest w tym wiku bardzo ważny, bo taki maluch się rozwija, szybko rośnie ... poczytałam trochę tu .... [URL]http://www.dogomania.pl/forums/472-Karmy-suche[/URL] ale tu jest taka masa karm, że nie wiadmo co wybrać ... chyba zadzwonię jeszcze jutro i dopytam co polecają . Quote
LadyS Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 Aaa, zapomniałam, ze to szczyl :evil_lol: Myślałam o zakupie przez internet, bo to jednak taniej. Wiem, że karma jest ważna - odchowywałam dwa czterotygodniowe szczyle, więc wiem, czym to smakuje ;) Quote
sonia71 Posted September 27, 2010 Author Posted September 27, 2010 [quote name='Ewanka']Dzisiejszy koszt to [B]35 pln[/B] , a moja benzynka gratis ;) Karmę polecano taką z górnej lub średniej półki, ale koniecznie z dopiskiem [FONT=Tahoma][B]'super[/B] [B]premium' [/B][B]dla szczeniąt średnich ras[/B] ... chyba[SIZE=2] są dość drogie :roll:[/SIZE][/FONT] [FONT=Tahoma][SIZE=2]... można kupić w gabinecie wet ... jeśli chcecie to kupię w "Chironie" w Płocku, bo niedługo Lilek ma tam jechać ze swoim psem, poproszę Ją i może przy okazji kupi karmę dla Molly.[/SIZE][/FONT] [FONT=Tahoma][SIZE=2]jak sądzicie?[/SIZE][/FONT][/QUOTE] wszystko dopiszę do postu 2 Chcialam jeszcze napisać, ze z pieniązków, ktore zostały po Bursztynie 50 zl dostanie się Megi. Jo37 juz o tym wie i przeleję z resztą wpłat dziękujemy Tola:loveu: Quote
Ewanka Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 [quote name='ladySwallow']Aaa, zapomniałam, ze to szczyl :evil_lol: Myślałam o zakupie przez internet, bo to jednak taniej. Wiem, że karma jest ważna - odchowywałam dwa czterotygodniowe szczyle, więc wiem, czym to smakuje ;)[/QUOTE] hihihi ... ano szczylki są słodkie, ale wszystko gryzą, wszędzie ich pełno, no i sikają na podłogę ... jak małe niesforne dzieciaki :evil_lol: Molly jest bardzo osłabiona, jeszcze kilka dni będzie dostawała zastrzyki z antybiotykiem ... ale jak wyzdrowieje, to pokaże na co ją stać, skoro już teraz ustawia stersze koleżanki :diabloti: Quote
sonia71 Posted September 27, 2010 Author Posted September 27, 2010 poszło na konto Jo37 -deklaracja stała 30zł. za wrzesień i 50zł na karmę gotowaną a tak naprawdę to Molly przeszła niezłą metamorfozę ;) z 8 miesięcznej panny z przystanku ,poprzez dorosłą suczkę ze schronu ,bo tak ją ocenił schroniskowy do mlecznego 4-miesięcznego szczyla u Ewanki :0 oby tak można w życiu:) Quote
Ewanka Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 hihihi ... my tu gadu gaddu a Molly coraz młodsza :eviltong: Właśnie była [I]Lilek [/I]i zrobiła suni dwa zastrzyki, jutro tez przychodzi wieczorkiem i zrobi kolejne ... oby nam sunia szybko wyzdrowiała :) [U][I]Lilek[/I], jeszcze raz wielkie dzięki !!!!!!!!!!!!!![/U] Teraz Molly leży koło mnie na kanapie i patrzy jak tu klepię w klawiaturę ;) ... pomaga mi troszkę, myszkę musiałam schować, bo wszystkiego chce spróbować jak smakuje :evil_lol: Quote
sonia71 Posted September 27, 2010 Author Posted September 27, 2010 Lilek-suńkowa pielęgniarka:loveu::loveu::loveu: Quote
IVV Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 mala bedzie za chwile gubic mleczaki ,wiec przydalyby sie jakies gryzaczki . latwiej ten proces przejdzie nie tylko ona ,ale tez przedmioty u Ewuni;) Quote
Ewanka Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 [B]Molly, zwana pieszczotliwie Mulinką, wita cioteczki o poranku :loveu:[/B] W nocy spała dobrze, a od rana terroryzuje całe towarzystwo ... wyraźnie czuje się lepiej. Właśnie 'dosiadła' Lenkę, która miała wyjątkowo głupią minę :crazyeye: ... ktoś wyraźnie zabiera jej pozycję Alfy :p IVV, masz rację, wszelkie gryzaczki bardzo potrzebne, może ciocie coś małej Mlly przyślą :) .... ja mam taki specjalny węzeł do gryzienia, kiedyś dostsała go w paczce Lenka, ale nie była nim zainteresowana, wolała wcinać piłeczki :diabloti: Quote
sonia71 Posted September 28, 2010 Author Posted September 28, 2010 Ewanko a nie wybierasz się gdzieś przypadkiem żeby przy okazji kupić małej jakieć mamlacze :cool3: IVV ma racje że szkoda żeby Molly coś uszkodziła:evil_lol: przelałam dzisiaj na konto Jo37 150 zł ,za transport -bardzo dziękujemy pati-c:loveu:- ale połowę płace ja czyli 75 zł.(tak jak deklarowałam) a [SIZE=3]drugą połowę 75 zł. niestety ale musiałam założyć do zwrotu ,jak będą jakieś pieniążki :shake:czyli szukamy osoby chętnej na dołożenie się.[/SIZE] Quote
Ewanka Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 Najbliższy sklep z akcesoriami dla psiaków jest w Sochaczewie to ponad 20 km :/ , więc może ktoś ma coś niepotrzebnego, to chętnie przyjmiemy ... poza tym można też kupić przez internet, może wyjdzie taniej. Molly zaczyna interesować się frędzlami od dywanów ... oj, przewiduję kłopoty :eviltong: ... dywany , wbrew pozorom, są bardzo przydatne, bo psiaki nie ślizgają się tak w czasie szalonych gonitw. ****************** Molly, po dwóch dniach, zrobiła koopę, wprawdzie na dywan :crazyeye::crazyeye::crazyeye: ... ale za to w miarę normalną, więc jest poprawa ;) Quote
sonia71 Posted September 28, 2010 Author Posted September 28, 2010 Ewanko no to żeby skrócic czas czekania -już idę na allegro i coś wybiorę małej ,nieraz przesylki szybko dochodzą. Quote
agada Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 [quote name='sonia71']Ewanko no to żeby skrócic czas czekania -już idę na allegro i coś wybiorę małej ,nieraz przesylki szybko dochodzą.[/QUOTE] Sprawdź na bazarkach, jest dużo psich akcesoriów czasami i pożytek obopólny, bo tez idą na psiaki pieniądze z zakupów ;):cool3: Quote
Ewanka Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 [quote name='agada']Sprawdź na bazarkach, jest dużo psich akcesoriów czasami i pożytek obopólny, bo tez idą na psiaki pieniądze z zakupów ;):cool3:[/QUOTE] Tak, to jest dobry pomysł ... też zerknę , może coś ciekawego wypatrzę dla małej rozrabiary ;) [URL]http://www.dogomania.pl/forums/99-Bazarek[/URL] Quote
sonia71 Posted September 28, 2010 Author Posted September 28, 2010 macie rację ale nie trzeba będzie czekac na przesyłkę do zakończenia bazarku? Jo37 -masz pełną skrzynkę.:) Quote
agada Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 [quote name='sonia71']macie rację ale nie trzeba będzie czekac na przesyłkę do zakończenia bazarku? Jo37 -masz pełną skrzynkę.:)[/QUOTE] Są opcje kup teraz również, potem jak znajde chwilę, to przelecę bazarki, wpiszę też że chcę kupić takie rzeczy. Quote
Ewanka Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 Byłam na wątkach bazarkowych, ale ... albo nie umiem szukać, albo nie ma tam gryzaczków i fajnych misek dla szczeniorkow, te które mam stalowe mała czasem przewraca, są niestety mało stabilne. Quote
Jo37 Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 Teraz naważniejszy jest tekst do ogłoszeń i duża akcja reklamowa. Quote
Recommended Posts