Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

megi_winters wpłyneły pieniążki od Ciebie, znaczy od Twojego TZ :)
100 zł ślicznie dziękuję :)

stan finansów Szarika poprawił się dzięki jednorazówką od ludzi z FB, aczkolwiek nadal nie mamy całości deklaracji... wszystko odnotowane jest w poście nr 10 :)

Posted

kurcze, kurcze, kurcze...w ten sposób to nam się nigdy nie uda chłopaka wypuścić w świat!gdzie go mozna poogłaszać? bo dom to on musi mieć wyjątkowy;) jest dosyc zaborczym i lubiacym skupiac na sobie uwagę psiakiem - z tego co przeczytałam na wątku więc potrzebny pan bardzo bardzo wyrozumiały:))))

Posted

Trochę poszyłam to co było na FB, mam nadzieję, ze autor/ka się nie obrazi??? Można to trochę jeszcze pozmieniać ale od czegoś chciałam zacząć (nie mam doświadczenia w tej kwestii, przepraszam:( ):

"Wyobrażacie sobie, 8 lat głodu i wegetacji w melinie, przywiązania krótkim, ciężkim łańcuchem do wanny gdzieś na korytarzu, strach czy się nie oberwie...bo się JEST??
Wyobraźcie sobie, że mieszkacie przez całe życie w domu w którym "dobrem" nadrzędnym jest alkohol.

Jak długo bylibyście w stanie to wytrzymać?

Szarik przeżył tak 8 lat swojego smutnego psiego życia :(
...

Został wyrwany z łap alkoholików i umieszczony w DT, gdzie zaczyna chyba wierzyć, że może być inaczej.
Niech jakaś dobra dusza da mu szansę i zaprosi go do siebie...tak na ZAWSZE, żeby wiedział co to jest DOM:)
Może Ty pomożesz Szarikowi wykorzystać szansę na lepsze życie?"

Posted

Szariczek już dawno powinien dupkę grzać w domku. On w sumie super się dogaduję z moją LILU i z szczeniakami. Z tymi ostatnimi nauczył się bawić i chyba mu się to bardzo podoba. Zresztą zaczął ich bronić. Niestety ale nie ma u mnie psa z którym Szarik nie zadarł. Zawsze jest nastawiony na spięcie. Taki sport dla niego. Na okrągło szuka zadymy.

Posted

[quote name='megi_winters']Trochę poszyłam to co było na FB, mam nadzieję, ze autor/ka się nie obrazi??? Można to trochę jeszcze pozmieniać ale od czegoś chciałam zacząć (nie mam doświadczenia w tej kwestii, przepraszam:( ):

"Wyobrażacie sobie, 8 lat głodu i wegetacji w melinie, przywiązania krótkim, ciężkim łańcuchem do wanny gdzieś na korytarzu, strach czy się nie oberwie...bo się JEST??
Wyobraźcie sobie, że mieszkacie przez całe życie w domu w którym "dobrem" nadrzędnym jest alkohol.

Szarik przeżył tak 8 lat swojego smutnego psiego życia :(
...

Został wyrwany z łap alkoholików i umieszczony w DT, gdzie zaczyna chyba wierzyć, że może być inaczej.
Niech jakaś dobra dusza da mu szansę i zaprosi go do siebie...tak na ZAWSZE, żeby wiedział co to jest DOM:)

super, super :)
Do tego trzeba jeszcze dodać jaki Szarik jest, charakter, zachowanie.
Gdzieś na ostatnich stronach wątku chyba LILUtosi pisała o charakterze Szarika.

Posted

ja go mogę poogłaszać tylko potrzeba by właśnie trochę info o charakterze i jego zaletach bo ludzie mogą sobie wyobrażać o nim straszne rzeczy po takiej przeszłości :-(

Posted

Jest oddany opiekunowi, patrzy w niego jak w obrazek. Stara nie spuszczać z oczu swojego pana/panią. Wita radośnie opiekunow. Drepcze za nim krok w krok. Zachowuje czystość. Lubi spacery.

Posted

diana79 - dzięki za chęć pomocy przy ogłoszeniach :)
zaraz przejrzę ostatnie kilka stron wątku, bo chyba LILU gdzieś pisała o charakterze i zachowaniu Szarika.

Posted

LILUtosi napisał(a):
Jest oddany opiekunowi, patrzy w niego jak w obrazek. Stara nie spuszczać z oczu swojego pana/panią. Wita radośnie opiekunow. Drepcze za nim krok w krok. Zachowuje czystość. Lubi spacery.

dzięki LILUtosi :)

Wszystko to dopiszemy do tekstu :)
Trzeba też chyba dopisać, że chłopak lubi wdawać się w zatargi z innymi psami. A jak reaguje ewentualnie na suczki? też pokazuje kto rządzi?

Posted

Z suczkami ok. Akurat tak się ostatnio dzieje że same samce mi przywoża ;-), mam tylko moją Lilu toskę i Nikitę. Z nimi nie ma zatargów. Choć np w ucho dostał od Axy Akity bo jej chciał miskę prześwietlić. I w cale nie poddał się, ale też pokazał jej zęby i stanął do walki. On taki mały kamikadze. Najgorsze jest to że on nie ma prawie zębów, bo są już dość starte. Ale ze szczeniakami bawi się najlepiej ze wszystkich dorosłych psów.

Posted

a więc tekst do ogłoszeń taki:

Szarik przeżył tak 8 lat swojego smutnego psiego życia...
Niech jakaś dobra dusza da mu szansę i zaprosi go do siebie...tak na ZAWSZE, żeby wiedział co to jest DOM
Jest oddany opiekunowi, patrzy w niego jak w obrazek. Stara nie spuszczać z oczu swojego pana/panią. Wita radośnie opiekunów. Drepcze za nim krok w krok. Zachowuje czystość. Lubi spacery.

potrzebuje jeszcze danych kontaktowych tel i mail najlepiej

edit: już mam

Posted

Ogłoszenia Szarika (kolejne będę dopisywać w tym poście)

http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Szarik,33894
http://aukcjezwierzat.pl/index.php?page=auction_view&id=14671
http://zwierzeta.hiperogloszenia.pl/psy/ogloszenie/156196-8-lat-glodu-i-wegetacji-przywiazany-lancuchem-do-wanny--oferta-wroclaw/
olx.pl
gumtree.pl
ojej.pl
szerlok.pl
morusek.pl
kupiepsa.pl
animalia.pl
kupujsprzedaj.pl
adopcjapsa.pl
eoferty.com.pl
adopcjepsow.org
gablota.com