Akrum Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 megi_winters wpłyneły pieniążki od Ciebie, znaczy od Twojego TZ :) 100 zł ślicznie dziękuję :) stan finansów Szarika poprawił się dzięki jednorazówką od ludzi z FB, aczkolwiek nadal nie mamy całości deklaracji... wszystko odnotowane jest w poście nr 10 :) Quote
Agata,Sonia Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Witajcie, Ja też jeszcze nie wpłaciłam za luty,ale zawsze wpłacam między 10,a 20.W weekend porobię przelewy,więc będzie w poniedziałek... pozdrawiam Quote
megi_winters Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 a propos ogloszenia...to moze skorzystac z tego co jest na FB? Jakoś skrócić? Bo tam jest tak całkiem zgrabnie to napisane, co Wy na to? Quote
Akrum Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 pewnie, dobry pomysł. Możesz przekopiować megi_winters i ktoś tu był chętny do robienia ogłoszeń dla chłopaka. Quote
megi_winters Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 hop hop! kto byl chętny na te ogloszenia???? hop hop! proszę się zglosić:))) Quote
megi_winters Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 kurcze, kurcze, kurcze...w ten sposób to nam się nigdy nie uda chłopaka wypuścić w świat!gdzie go mozna poogłaszać? bo dom to on musi mieć wyjątkowy;) jest dosyc zaborczym i lubiacym skupiac na sobie uwagę psiakiem - z tego co przeczytałam na wątku więc potrzebny pan bardzo bardzo wyrozumiały:)))) Quote
megi_winters Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 Trochę poszyłam to co było na FB, mam nadzieję, ze autor/ka się nie obrazi??? Można to trochę jeszcze pozmieniać ale od czegoś chciałam zacząć (nie mam doświadczenia w tej kwestii, przepraszam:( ): "Wyobrażacie sobie, 8 lat głodu i wegetacji w melinie, przywiązania krótkim, ciężkim łańcuchem do wanny gdzieś na korytarzu, strach czy się nie oberwie...bo się JEST?? Wyobraźcie sobie, że mieszkacie przez całe życie w domu w którym "dobrem" nadrzędnym jest alkohol. Jak długo bylibyście w stanie to wytrzymać? Szarik przeżył tak 8 lat swojego smutnego psiego życia :( ... Został wyrwany z łap alkoholików i umieszczony w DT, gdzie zaczyna chyba wierzyć, że może być inaczej. Niech jakaś dobra dusza da mu szansę i zaprosi go do siebie...tak na ZAWSZE, żeby wiedział co to jest DOM:) Może Ty pomożesz Szarikowi wykorzystać szansę na lepsze życie?" Quote
Akrum Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 ma ktoś czas i możliwości zrobić ogłoszenia? czy zamawiamy na bazarku ogłoszeniowym? Plina - ją by trzeba poprosić. Quote
LILUtosi Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 Szariczek już dawno powinien dupkę grzać w domku. On w sumie super się dogaduję z moją LILU i z szczeniakami. Z tymi ostatnimi nauczył się bawić i chyba mu się to bardzo podoba. Zresztą zaczął ich bronić. Niestety ale nie ma u mnie psa z którym Szarik nie zadarł. Zawsze jest nastawiony na spięcie. Taki sport dla niego. Na okrągło szuka zadymy. Quote
Akrum Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 [quote name='megi_winters']Trochę poszyłam to co było na FB, mam nadzieję, ze autor/ka się nie obrazi??? Można to trochę jeszcze pozmieniać ale od czegoś chciałam zacząć (nie mam doświadczenia w tej kwestii, przepraszam:( ): "Wyobrażacie sobie, 8 lat głodu i wegetacji w melinie, przywiązania krótkim, ciężkim łańcuchem do wanny gdzieś na korytarzu, strach czy się nie oberwie...bo się JEST?? Wyobraźcie sobie, że mieszkacie przez całe życie w domu w którym "dobrem" nadrzędnym jest alkohol. Jak długo bylibyście w stanie to wytrzymać? Szarik przeżył tak 8 lat swojego smutnego psiego życia :( ... Został wyrwany z łap alkoholików i umieszczony w DT, gdzie zaczyna chyba wierzyć, że może być inaczej. Niech jakaś dobra dusza da mu szansę i zaprosi go do siebie...tak na ZAWSZE, żeby wiedział co to jest DOM:) Może Ty pomożesz Szarikowi wykorzystać szansę na lepsze życie?" super, super :) Do tego trzeba jeszcze dodać jaki Szarik jest, charakter, zachowanie. Gdzieś na ostatnich stronach wątku chyba LILUtosi pisała o charakterze Szarika. Quote
diana79 Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 ja go mogę poogłaszać tylko potrzeba by właśnie trochę info o charakterze i jego zaletach bo ludzie mogą sobie wyobrażać o nim straszne rzeczy po takiej przeszłości :-( Quote
LILUtosi Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 Jest oddany opiekunowi, patrzy w niego jak w obrazek. Stara nie spuszczać z oczu swojego pana/panią. Wita radośnie opiekunow. Drepcze za nim krok w krok. Zachowuje czystość. Lubi spacery. Quote
Akrum Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 diana79 - dzięki za chęć pomocy przy ogłoszeniach :) zaraz przejrzę ostatnie kilka stron wątku, bo chyba LILU gdzieś pisała o charakterze i zachowaniu Szarika. Quote
Akrum Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 LILUtosi napisał(a):Jest oddany opiekunowi, patrzy w niego jak w obrazek. Stara nie spuszczać z oczu swojego pana/panią. Wita radośnie opiekunow. Drepcze za nim krok w krok. Zachowuje czystość. Lubi spacery. dzięki LILUtosi :) Wszystko to dopiszemy do tekstu :) Trzeba też chyba dopisać, że chłopak lubi wdawać się w zatargi z innymi psami. A jak reaguje ewentualnie na suczki? też pokazuje kto rządzi? Quote
LILUtosi Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 Z suczkami ok. Akurat tak się ostatnio dzieje że same samce mi przywoża ;-), mam tylko moją Lilu toskę i Nikitę. Z nimi nie ma zatargów. Choć np w ucho dostał od Axy Akity bo jej chciał miskę prześwietlić. I w cale nie poddał się, ale też pokazał jej zęby i stanął do walki. On taki mały kamikadze. Najgorsze jest to że on nie ma prawie zębów, bo są już dość starte. Ale ze szczeniakami bawi się najlepiej ze wszystkich dorosłych psów. Quote
Akrum Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 no to na dniach dostanie nową pannę :) choć pewnie ona nie będzie póki co chciała się bawić, ale mam nadzieję, że się pokochają :) Quote
diana79 Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 to jak będzie cały gotowy tekst to biorę się za ogłaszanie w wolnych chwilach w pracy :-) Quote
BUDRYSEK Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 Bolus http://www.dogomania.pl/threads/2029...5#post16375815 Quote
diana79 Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 a więc tekst do ogłoszeń taki: "Wyobrażacie sobie, 8 lat głodu i wegetacji w melinie, przywiązania krótkim, ciężkim łańcuchem do wanny gdzieś na korytarzu, strach czy się nie oberwie...bo się JEST?? Wyobraźcie sobie, że mieszkacie przez całe życie w domu w którym "dobrem" nadrzędnym jest alkohol. Jak długo bylibyście w stanie to wytrzymać? Szarik przeżył tak 8 lat swojego smutnego psiego życia... Został wyrwany z łap alkoholików i umieszczony w DT, gdzie zaczyna chyba wierzyć, że może być inaczej. Niech jakaś dobra dusza da mu szansę i zaprosi go do siebie...tak na ZAWSZE, żeby wiedział co to jest DOM Jest oddany opiekunowi, patrzy w niego jak w obrazek. Stara nie spuszczać z oczu swojego pana/panią. Wita radośnie opiekunów. Drepcze za nim krok w krok. Zachowuje czystość. Lubi spacery. Może Ty pomożesz Szarikowi wykorzystać szansę na lepsze życie?" potrzebuje jeszcze danych kontaktowych tel i mail najlepiej edit: już mam Quote
diana79 Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 Ogłoszenia Szarika (kolejne będę dopisywać w tym poście) http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Szarik,33894 http://aukcjezwierzat.pl/index.php?page=auction_view&id=14671 http://zwierzeta.hiperogloszenia.pl/psy/ogloszenie/156196-8-lat-glodu-i-wegetacji-przywiazany-lancuchem-do-wanny--oferta-wroclaw/ olx.pl gumtree.pl ojej.pl szerlok.pl morusek.pl kupiepsa.pl animalia.pl kupujsprzedaj.pl adopcjapsa.pl eoferty.com.pl adopcjepsow.org gablota.com gielgaogloszen.pl wszystkotujest.pl przygarnijzwierzaka.pl neeon e-gratka.pl hodowcy.com nasipupile.pl najpewniej.pl darmobranie.pl rozglos.pl adin.pl oglosili.pl swietek.pl bazarek.biz oglosze.pl pajeczyna.pl ojoj.pl e-zwierzak.pl pineska.pl zwierzaki.nasza-lista.com psiamania.pl kokosy.pl Quote
Akrum Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 a dane kontaktowe są na LILU... tak? dzięki wielkie diana79 za ogłoszenia :) Quote
diana79 Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 Akrum napisał(a):a dane kontaktowe są na LILU... tak? dzięki wielkie diana79 za ogłoszenia :) tak na LILU... nie ma sprawy, ogłoszenia dorabiam dalej :-) Quote
megi_winters Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 super:) widzę, że sprawa ruszyła:) bardzo się cieszę:))))))) żeby się udalo! Quote
Recommended Posts