Jump to content
Dogomania

Bingo staruszek - pudel - zaćma, padaczka, chore serce. $ - POMOCY!

Recommended Posts

Posted

[quote name='Agucha']Chcialabym zapytać skąd ta Fundacja dowiedziała się o Bingusiu i o Iksiku?
Wyskoczyła ta sytuacja nie wiadomo skąd i teraz okazuje się, że są niecałe 2 dni na akcje i podjęcie decyzji czy oddać psy do Germańców...[/QUOTE]
Ja poddałam temat psów Adamowi, a on z racji tego, że jedzie teraz do fundacji prosił fundację o pomoc. Jeśli ktoś zna inną wersję chętnie ją poznam.

Posted

[quote name='papatkiole']a kto w ogóle powiedzial że Bingo nie jedzie?
to że nei jadą do niemiec nie znaczy ze teraz się obrażę i nie dowioze ich do lodzi. No badźmy poważni :)
Zależy mi na tym by nie były na ulicy i tyle w temacie ;)

Kar0la daj mi na siebie namiar na PW jak możesz, to jutro z trasy zadzwonię i sie jakos umówimy.[/QUOTE]

Tak jak pisałam wcześniej, całkowicie się w tych przewozach już pogubiłam, nic więcej. Majqa pisała, że być może pojedzie tylko jeden, myślałam, że chodziło jej o Iksika.

Posted

[quote name='Agucha']Chcialabym zapytać skąd ta Fundacja dowiedziała się o Bingusiu i o Iksiku?
Wyskoczyła ta sytuacja nie wiadomo skąd i teraz okazuje się, że są niecałe 2 dni na akcje i podjęcie decyzji czy oddać psy do Germańców...[/QUOTE]

po pierwsze, dobrze by było gdybyś wypowiadała się na poziomie, uważam że określenie "germańców" jest nei na miejscu.
wyprosiłem Panią z tej fundacji zeby przyjęła te dwa psiaki i tylko dlatego była możliwośc załatwienia im tam miejsca.
dwa dni bo wtedy przy okazji innych transportów moge dowieźc oba psiaki za darmo
także milo by było gdybys się odzywała na poziomie.

Posted

Deklaracje są takie:

[B]Deklaracje stałe:[/B]
100zł - na Iksika (jamnik) lub Bingo (kudłacz) - [COLOR=Blue]ania z poznania [/COLOR]
20zł - na Bingo - [COLOR=Blue]lucia [/COLOR]

[B]Deklaracje jednorazowe:[/B]
100zł - na Bingo - [COLOR=Blue]Basia Z. [/COLOR]
10zł - na Bingo - [COLOR=Blue]kora78 [/COLOR]

Jeśli powyższe osoby się zgodzą przekazać deklaracje na Iksika (jamnika) to Skarpeta kudłaczy dołoży na Bingo (dt 150 zł). Pozostanie dozbieranie deklaracji na Iksika

Posted

[quote name='elinka']Tak jak pisałam wcześniej, całkowicie się w tych przewozach już pogubiłam, nic więcej. Majqa pisała, że być może pojedzie tylko jeden, myślałam, że chodziło jej o Iksika.[/QUOTE]
I dobrze myślałaś... ale jednocześnie, poza pisaniem, wiszę na tel., usiłując dograć sprawę jak najlepiej dla psów i ku uspokojeniu Was. Teraz znów Adam wisi na fonie i do Sylwii i w sprawie dogrania hotelu. Jak odbębni sesję da znać wpisem. Uff... czacha dymi.

Posted

[quote name='papatkiole']Udalo się z sylwia dogadać żeby przygarnęł oba psiaki po 250 z karma od psiaka. Zwolni się jej miejsce po psiaku którego zabiore także wszystko by bylo super.[/QUOTE]
Śmyśmy się rozminęliśmy wpisami... Yuppi, Sylwia rulez!!! Co z hotelikiem Adamie na ten jeden nocleg?

Posted

[quote name='papatkiole']po pierwsze, dobrze by było gdybyś wypowiadała się na poziomie, uważam że określenie "germańców" jest nei na miejscu.
wyprosiłem Panią z tej fundacji zeby przyjęła te dwa psiaki i tylko dlatego była możliwośc załatwienia im tam miejsca.
dwa dni bo wtedy przy okazji innych transportów moge dowieźc oba psiaki za darmo
także milo by było gdybys się odzywała na poziomie.[/QUOTE]
Hmmm, a ja głupia myślałam, że tu o psy chodzi a nie o osobiste odczucia... Wybacz, ale o poziomie nie będę tutaj dyskutować ani czepiać się słówek... Sam parenaście postów wyżej uznałeś wypowiedź jednej z Dogomanek za "bzdety"* (* nie przytoczę Twojego konkretnego określenia...jednakże dotknęło to tą że osobę...) ...a ona chciała się jedynie dowiedzieć konkretów, ktore Ty wyjątkowo uszczuplałeś od początku... dopiero po naciskach powiedziałeś o co chodzi...

Wymagasz od ludzi szybkiej i konkretnej decyzji as sam nie podajesz konkretów: Co, gdzie, jak, na jakich zasadach, w jakie warunki... Nie zwykliśmy na tym forum oddawać psy w nieznane miejsca i w ciemno... a słowo jednej osoby przeciw wątpliwościom kilkunastu nijak się ma...

Ps. Mam nadzieję, że tym razem przedstawiłam jakikolwiek poziom... bo gdybym jednak nie sprostała - nie zdzierżyłabym...

Ps2. Zapytaj kiedyś Niemców(!) jak wypowiadają się tam o Polakach...

Posted

[quote name='leni356']Deklaracje są takie:

[B]Deklaracje stałe:[/B]
100zł - na Iksika (jamnik) lub Bingo (kudłacz) - [COLOR=Blue]ania z poznania [/COLOR]
20zł - na Bingo - [COLOR=Blue]lucia [/COLOR]

[B]Deklaracje jednorazowe:[/B]
100zł - na Bingo - [COLOR=Blue]Basia Z. [/COLOR]
10zł - na Bingo - [COLOR=Blue]kora78 [/COLOR]

Jeśli powyższe osoby się zgodzą przekazać deklaracje na Iksika (jamnika) to Skarpeta kudłaczy dołoży na Bingo. Pozostanie dozbieranie deklaracji na Iksika[/QUOTE]

Leni, ponieważ te osoby pewno nie śledzą wątku na okrągło, napisz proszę do nich PW z zapytaniem.

Posted

Oba psiaki jutro bede w lodzi. Pozostaje problem z przetrzymanie ich od wtorku godzina 10-12 do środy godzina 2-3 rano.
niewiadomo czy pani z hoteliku bedzie mogla mi wydac psy o takiej godzinie, niestety tego dowiemy sie dopiero jutro.

Posted

[quote name='Kar0la']Czyli jamnik do mnie, a Bingo?
Rany Adam 2-3??? O ja Cię! Dla jasności chodzi o noc ze środy na czwartek.[/QUOTE]

Z wtorku na srode.
Łooo, o lepszy godzinach odbieram i dowoże psiaki :D
Jak to mawiają wyspisz sie po smierci ;)

Posted

[quote name='Kar0la']Czyli jamnik do mnie, a Bingo?
[/QUOTE]

Miał być jakiś hotelik? Bingo będzie miał się gdzie zatrzymać?

Czyli oba psiaki jadą do hoteliku? Jeśli tak to różnica między DT (150 zł) a hotelikiem (250 zł) to 100, więc jedna deklaracja musi zostać na Bingo. Do dozbierania będzie na jamnisia

Posted

[quote name='papatkiole']Z wtorku na srode.
Łooo, o lepszy godzinach odbieram i dowoże psiaki :D
Jak to mawiają wyspisz sie po smierci ;)[/QUOTE]

Czyli chodzi o miejce dla psów na jakieś 15 godzin. Kurcze co zrobić z Bingo? Dwóch nie dam rady. Nie zostawię ich samych na tyle godzin.

Posted

[quote name='majqa'][B]Kar0la[/B], weź oddech, upiekło Ci się. Oba psy jadą, po jutrzejszym noclegu w hoteliku (oby) prosto do Sylwii.

[B]Adam[/B], odbierz PW, plizzz i odpisz.[/QUOTE]

Polecialo

Spadam na spacer ze swoimi i idę spać
Jak cos łapcie mnie na telefonie

Posted

A czy hotelik u Sylwiaso to jest domowy czy w boksie? Martwię się że po ogoleniu go może mu być zimno jeśli to boks, po szczepieniu organizm będzie dodatkowo osłabiony

Posted

Słuszna uwaga. Boks zewnętrzny. Klamka co do strzyżenia teraz nie zapadła. O tej godzinie, kiedy wsio się dograło nie mam już śmiałości dzwonić i upewniać się co do spraw fryzjerskich. To można odłożyć, jeśli Sylwia zechce pomóc i go wstępnie odgracić z dredów. Śmiałości dzwonić do Sylwii o tej godzinie też już nie mam. Jutro zadzwonię do niej.
Mam nadzieję, że charakter psa okaże się super i że Elinka wtedy zdecyduje się ostatecznie na niego (w znaczeniu DT), a wtedy na jej terenie trzeba będzie znaleźć fryzjera i pomóc w opłaceniu go. Sylwia, jakiś czas temu napisała mi smsa, że ma, jak na złość, problem z dostaniem się na dogo.

Ważne, że to, co najważniejsze udało się ustalić.

Posted

[quote name='leni356']A czy hotelik u Sylwiaso to jest domowy czy w boksie? Martwię się że po ogoleniu go może mu być zimno jeśli to boks, po szczepieniu organizm będzie dodatkowo osłabiony[/QUOTE]

Macie link hoteliku do Sylwiaso? Ja go nie znam...ponawiam pytanie domowy czy w boksie....w boksie odpada bo to male kurdupelki...