Jump to content
Dogomania

Bingo staruszek - pudel - zaćma, padaczka, chore serce. $ - POMOCY!

Recommended Posts

Posted

[quote name='elinka'](...) Czyli Bingo do mnie nie przyjeżdża, tak?[/QUOTE]
Nic bez Ciebie Elinko/ poza Twoimi plecami, nic więc podobnego. Ty oferujesz DT zatem równocześnie nic nie stoi na przeszkodzie, by go ogłaszać (niezależnie od miejsca pobytu). Im szybciej znajdzie dom/ opuści boks i trafi do DS w warunki mieszkaniowe tym dla niego lepiej.

Posted

[quote name='majqa']Mam czarną serię, odchodzą staruszki (oczywiście walka o nie trwa do oporu). W ciągu około 2 miesięcy straciłam 2 szesnastolatki, trzecia też około 14 - 16 latka (dziś) i w kwiecie wieku, wychuchaną, nie wychodzącą na zewn. kicię (badania, sekcja etc. nie wyjaśniły przyczyny śmierci). Jestem wrakiem. Tak to z grubsza wygląda. :-([/QUOTE]
Tak mi przykro...trzymaj sie cieplutko..pamietam i pozdrawiam.
Ciesze sie,ze psiaki juz bezpieczne.

Posted

[quote name='rita60']Tak mi przykro...trzymaj sie cieplutko..pamietam i pozdrawiam.
Ciesze sie,ze psiaki juz bezpieczne.[/QUOTE]
Wiem Rituś, że o mnie pamiętasz i wiem też, że wiesz, co czuję. Ściskam mocno.

Posted

[quote name='majqa']Nic bez Ciebie Elinko/ poza Twoimi plecami, nic więc podobnego. Ty oferujesz DT zatem równocześnie nic nie stoi na przeszkodzie, by go ogłaszać (niezależnie od miejsca pobytu). Im szybciej znajdzie dom/ opuści boks i trafi do DS w warunki mieszkaniowe tym dla niego lepiej.[/QUOTE]

Też tak uważam. Im prędzej Bingo znajdzie swój własny dom tym lepiej. Takie ciągłe przeprowadzki ze schronisk/ulic do hoteli lub DT, a później do DS rozbiją tylko psy. Po drodze są jeszcze weterynarze i sterylki. Dla Binga to by był najlepszy układ, gdyby od razu mógł się przyzwyczajać do swojego pana.

Posted

Reasumując, na bank Elinko nikt, słownie nikt Cię nie wykluczył jako DT (ja przynajmniej nic o tym nie wiem) i za tę ofertę jestem Ci nieustająco i niezmiernie wdzięczna. :-) Jeśli tylko będzie odzew na wątku transportowym daj nam tu znać, proszę.

Posted

Pewnie, że dam znać [URL="http://www.webfetti.com/MySpace/Graphics/Smileys/People/Chauffeur.jhtml"] [IMG]http://smileys.smileycentral.com/cat/3/3_10_7.gif[/IMG][/URL][URL="http://www.webfetti.com/MySpace/Graphics/Smileys/People/Chauffeur.jhtml"] [/URL]

Posted

[quote name='majqa']Reasumując, na bank Elinko nikt, słownie nikt Cię nie wykluczył jako DT (ja przynajmniej nic o tym nie wiem) i za tę ofertę jestem Ci nieustająco i niezmiernie wdzięczna. :-) Jeśli tylko będzie odzew na wątku transportowym daj nam tu znać, proszę.[/QUOTE]

Czyli jak bedzie transport do Inowroclawia... to Bingo pojedzie do Elinki...mysle, ze to bardzo dobry pomysl bo pudelkowate powinny miec domowy DT...boxy im nie sluza...pozatem koszty tez sie licza...

Posted

[quote name='coronaaj']Czyli jak bedzie transport do Inowroclawia... to Bingo pojedzie do Elinki...mysle, ze to bardzo dobry pomysl bo pudelkowate powinny miec domowy DT...boxy im nie sluza...pozatem koszty tez sie licza...[/QUOTE]

Też tak uważam:p

Posted

Majqa współczucia, przeżycia straszne miałaś :(

Mamy kolejnego dredzika w koszmarnym stanie :( Ja się załamię :shake: Jest trochę większy od Bingo i wygląda tak samo koszmarnie jak Bingo przed fryzjerem. W schronisku nazwali go.. Dredzik :( Zobaczcie:

[IMG]http://img688.imageshack.us/img688/7171/dredzik.jpg[/IMG]

[IMG]http://img29.imageshack.us/img29/8355/dredzik2.jpg[/IMG]

Posted

Ależ bida Leni... :-( Ten też się pewno dusi pod zwałami zlepków sierści... :-(

Kochani, rozpuszczajcie wici transportowe, kierunek Inowrocław, proszę. Wątek transportowy wątkiem, a poczta pantoflowa swoją drogą.

Posted

[quote name='majqa']Ależ bida Leni... :-( Ten też się pewno dusi pod zwałami zlepków sierści... :-(

Kochani, rozpuszczajcie wici transportowe, kierunek Inowrocław, proszę. Wątek transportowy wątkiem, a poczta pantoflowa swoją drogą.[/QUOTE]

A gdzie ta bidula jest? Trzeba szukac DT...

Posted

Beka go znalazła w Ostrowie
[url]http://www.dogomania.pl/threads/17010-OSTR%C3%93W-MAZOWIECKA-ok.400-ps%C3%B3w!Prosimy-o-pomoc-w-adopcjach!zdj.-str.1517/page1519[/url]

Jemu też trzeba DT/hoteliku i ogolić, bo zacznie mieć odparzenia. Może jak Bingusia się uda wyadoptować lub pojedzie do Elinki

Posted

dajcie linka do watku brazowego kudlacza, jak juz zrobicie. zglosze sie tam tez

majqa wspolczuje. ja dzieki B., juz dawno nie mialam takich smutkow.

prosze o podsumowanie deklaracji, bo Bingo zaczyna sie grzac w hotelu, a jaka kasa pies dysponuje? stalych w ogole nie ma?? ktos cos robi w tym kierunku? kasy nie zbieracie?

Posted

W pierwszym poście są deklaracje i koszty.
na Bingo stałe to lucia - 20zł i ania z poznania deklarowała na któregoś psiaczka 100zł
150 zł płaci Skarpeta kudłaczy

Mnie dzisiaj odcięli prąd :roll: więc pół dnia zmarnowane i mnóstwo zaległości, a w sobotę wyjeżdżam. Mogę założyć wątek beżowemu, ale aktualizacja byłaby dopiero za 2 tygodnie, więc może lepiej ktoś inny?

Posted

Podsumowanie kasy zrobiłam. Czym dysponujemy jest w poście 297 ale przypomnę tutaj.

[B]wydatki[/B], jakie już zostały pokryte, czyli:
hotelik w Radomsku - 15zł zapłacone przez lucia
hotelik w Łodzi - 15zł zapłacone przez majqa
transport do Łowicza i kilka km odbicie do Radomska - ok.50zł zapłacone przez papatkiole
wet (ogląd, odrobaczenie, strzyżenie, kąpiel) - 67zł, z czego 20zł to wkład własny Sylwii zatem do rozliczenia z nią jest 47zł.

[B]Od Sylwii z kolei oczekujemy zatem potwierdzenia wpływu: 200zł (Afik + skarpeta) i 10zł od kory78, razem 210zł.[/B]

Jeśli dobrze liczę, nie biorąc na razie pod uwagę samego kosztu hotelowania mielibyśmy do zagospodarowania [B]163zł[/B].

Nie całkowicie ale wstawiła to w 1 post Leni.

Ania z poznania ma wpłacić na jamnika ([B]usuń więc tę deklarację Leni z 1 postu[/B]). Jamnik stoi kasowo znacznie gorzej niż Bingo.
Napiszę do Luci, czy to 20zł miało być deklaracją stałą czy jednorazową. Lucia zapłaciła z pobyt obu psów 1 dobę w hoteliku w Radomsku 30zł. To tak dla przypomnienia.
O ile pamiętam deklaracja Sylwii była jednorazowa, Basi Z. też, opiewała na 100zł ale póki co nie wiem, czy została przelana na konto Sylwii.

[B]
Wciąż brakuje jednej osoby do poprowadzenia rozliczeń Bingo!!![/B]

Innych, zwłaszcza stałych deklaracji brak.

Posted

[quote name='leni356']Zaktualizuję pierwszy post. Stała jest tylko skarpetowa[/QUOTE]

no wlasnie. wiec, jesli ma zostac na hotelu to trzeba kasy szukac. albo zbierac kase na platny transport do dt u elinki. no i kasa dla elinki, bo pisala,ze wsparacia bedzie potrzebowala