Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 897
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Byłyśmy w sobote w schronie, ja jeszcze byłam wczoraj na chwilę i widziałam Sarunię, faktycznie ma zaropiały nosek ale poza tym chyba czuje się dobrze bo jadła chetnie suchą karme i machała ogonkiem kiedy do niej mówiłyśmy i ją głaskałyśmy. Niestety ze względu na zagrożenie chorobą innych psiaków nie możemy jej wypuszczać żeby sobie pobiegała. Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze i że niedługo wyjasni się czy to wogóle jest nosówka, będę niedługo w schronie to dam znać co z sunieczką.

Posted

To nosowka.Sara ma zaropialy nosek ale ma apetyt i merda ogonkiem.Nie jest zle,mysle ze sunia z tego wyjdzie.
Teraz to zalezy tylko od jej organizmu,za pozno juz na podanie surowicy.
Wierze ze jest na tyle silna ze jej organizm sobie poradzi...
Sara prawdopodobnie zarazila sie nosowką od swojej coreczki,ktora zmarla.....nie wiedzielismy na co,ale prawdopodobnie to byla nosowka.

Posted

mam nadzieję że Sara da sobie radę i znajdzie piękny domek i kochających ją ludzi, tak dużo już wycierpiała - zresztą jak każdy pies opisywany na tych topikach

Posted

Sarunia podobno jest leczona, ma podawane jakies zastrzyki, tylko że nam ciężko sie dowiedzieć co to za lekarstwo. Ma zaropiały nosek, ropa ma zielonkawy kolor, jak nasypałyśmy jej sucha karmę to jadła. Ona jest taka milusieńka i grzeczna, cały czas merda ogonkiem, biedne wystraszone maleństwo. W weekend zrobię jej nowe zdjecia.

Posted

no właśnie w schroniskach prawie nigdy się za bardzo tym nie przejmują , mam nadzieję że w tym wypadku będzie innaczej i Mała wyzdrowieje