maciaszek Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 To mię normalnie Freedom zaymponował! ;) Poważnie! Chylę czoła :). leonarda napisał(a):Po czwarte: najmilszą chwilą w sobotę było, gdy poszłam z Freedomem pod biuro i namówiłam go, by wszedł koło mnie na kanapę;) Troszkę się bał, ale potem wskoczył i tak strasznie się cieszył, że jest "na miękkim", zaczął się tarzać, przewracać, też na plecy, skakał sobie, a nawet próbował uczęstować mnie buziakiem:) Jakby zniknął wystraszony pies, a pojawił się radosny szczeniak:) :loveu: :loveu: :loveu: sosnowieckie schronisko napisał(a):Ale jak siedzi z sukami to będzie kastrowany? leonarda napisał(a):I na koniec: Freedom zmienił boks - jest teraz w pawilonie suczek, oczywiście w pojedynkę ;) Quote
sosiczka Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 maciaszek, ale w końcu boksy się zapełnią, dlatego pytam. Quote
dara9 Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 Ale piękny piesek, mam nadzieję, że znajdzie szybko dom. taki ma uśmiechnięty pyszczek:loveu: Quote
leonarda Posted September 7, 2010 Author Posted September 7, 2010 Co do kastracji - nie mam pojęcia. Jest tam, bo był wolny boks, a jego kumpel z celi pogryzł jakiegoś psa i nie bardzo można było Freedoma po spacerze do niego z powrotem zaprowadzić, za duże ryzyko. A co będzie dalej? Nie wiem... Quote
leonarda Posted September 9, 2010 Author Posted September 9, 2010 Freedom, dzisiaj chyba czeka nas spacer w deszczu... Mówi się trudno:razz: Quote
leonarda Posted September 9, 2010 Author Posted September 9, 2010 Deszczu nie było, tylko trochę mokro:) Freedom jest coraz milszy i coraz weselszy:) Uczył się dzisiaj chodzić przy nodze. Nie jest agresywny wobec innych psów, choć potrafi nieźle odwarknąć w odpowiedzi;) Boi się nadal nagłego podniesienia głosu, gdy smycz się nad nim zahuśta, boi się, gdy mu się podstawia zabawkę. Ale jestem pewna, że będzie tego strachu coraz mniej. Już jest ciut mniej niż na początku, a to dopiero trzeci spacer. Gdy przy nim przykucnę albo się nachylę - uśmiecha się szeroko i radośnie. No, i znienacka potrafi liznąć po twarzy:nono:;) Ale nie za często i tylko troszkę:lol: Coraz bardziej się do niego przywiązuję... Quote
leonarda Posted September 9, 2010 Author Posted September 9, 2010 W boksie jest ostatecznie z dwoma psami - Wyjcem i Mikim. Wyjec..hmm..chciał go trochę zjeść po powrocie do boksu, ale szybko mu przeszło. Jakoś się dogadują. Nie jest źle. O ile tak można powiedzieć o życiu psa w schronisku:-( Freedom - idę Ci zamówić pakiecik ogłoszeń. A taka jestem:eviltong: (leniwa):evil_lol: Quote
maciaszek Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 Powoli wychodzi chłopak na prostą :). Quote
DG32 Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 Iza jaki husky toż to kelpi (owczarek australijski). http://www.psy24.pl/2464-KELPI-Owczarek-australijski--Kelpie8211-sila-spojrzenia-i-glosu.html Quote
leonarda Posted September 16, 2010 Author Posted September 16, 2010 No, DG32, gdzieś Ty go znalazła? Ja nawet nie wiedziałam, że jest taka rasa...;) No i zgadzałoby się z tą siłą spojrzenia, o której jest w linku:) Freedom był dzisiaj na spacerze. Reszta jutro. Quote
leonarda Posted September 17, 2010 Author Posted September 17, 2010 No, więc wczoraj Freedom głównie ciągnął za Rosą - on jednak wyraźnie czuje do niej jakąś miętę;) Poza tym był miły, jak zwykle - choć, gdy próbowałam go powstrzymywać od tego ciągnięcia - stawał, odwracał się do mnie i patrzył pytająco: czego ty ode mnie chcesz? przecież ja tylko idę.. Znów najbardziej ucieszyła go kanapa po spacerze; dopiero pod koniec zdecydował się coś zjeść, bo wcześniej coś mało miał apetytu. W ogóle odniosłam wrażenie, że schudł trochę. No i - biedny - wystraszył się piłeczki, którą mu rzuciła DG32. Podkulił ogon, zniżył się na łąpkach do ziemi i naprawdę było go bardzo żal.. A to była tylko piłeczka, którą większość psów tak chętnie się bawi... Biedny Freedom - on potrzebuje bardzo dobrego i mądrego człowieka. Przede wszystkim dobrego.. Quote
Istar19 Posted September 17, 2010 Posted September 17, 2010 Izo przy Tobie Freedom wyjdzie na psy i nie będzie już taki bojaźliwy ;) zobaczysz..i on zechce się bawić Quote
__Lara Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 Izko, a wiesz, że na kanapę nie można wpuszczać psiaków? :diabloti: Quote
leonarda Posted September 21, 2010 Author Posted September 21, 2010 Olu, a ja słyszałam, że tylko ubłoconych:eviltong: W sobotę Freedom był w parku. Gdy zniknęły z pola widzenia inne psy (zwłaszcza ukochana Rosa), bardzo pięknie szedł na smyczy:) Ponadto okazało się, że jest miły wobec dzieci (bawiły się z nim takie w wieku wczesnoszkolnym). I ich chyba mniej się boi niż dorosłych. Niemniej jego oczy robią wrażenie - w pierwszej chwili, gdy popatrzy, niektórym wydaje się naprawdę groźny. Malutki, wystraszony Freedomek - a jednak;) Nadal nie chciał żadnych smaczków, z łaski coś tam skubnął pod koniec spaceru. Chyba po prostu chce być dżentelmenem i przypodobać się Rosie - ona wyżera, co może; chętnie również z saszetki Freedoma;) Quote
leonarda Posted September 21, 2010 Author Posted September 21, 2010 Ogłoszenia Freedoma - z bazarku. 1 kupiepsa 2 kokosy 3 ojej 4 animalia 5 świstek 6 adin 7 cafeanimal 8 gumtree 9 petworld 10 lento 11 neeon 12 rozgłos 13 olx 14 e-gratka 15 petsy 16 najpewniej 17 pineska 18 eoferty 19 przygarnijzwierzaka 20 adopcjapsa 21 darmoweogłoszenia 22 wstawiaj.pl 23 katowiczak 24 szerlok 25 sellit 26 freecf 27 psy.pl 28 pajeczyna 29 i-bazar 30 top ogłoszenia Quote
maciaszek Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 O, to może teraz się coś ruszy? Trzymam kciuki! Quote
leonarda Posted September 26, 2010 Author Posted September 26, 2010 No, ja też mu zrobiłam parę ogłoszeń na innych stronach. Fajnie by było, gdyby w końcu opuścił schronisko, po tak długim czasie... Freedom na spacerze był w porządku, ciągnie tylko do psów. Miał wyjątkowy jak na siebie apetyt na parówki. Jak zwykle niechętnie szedł do boksu - on się tak już w drodze przez korytarz odwraca i próbuje uciec w drugą stronę..to jest naprawdę przygnębiający widok.. No i dalej nie chce zrobić "siad", ale smaczki od kuby123 powyżerał;) Quote
leonarda Posted September 26, 2010 Author Posted September 26, 2010 Uzi wreszcie na swoim:), więc mogłam sobie już wkleić banerek z Freedomem. Quote
saphira18 Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 coraz ciężej jest zaprowadzać je do boksu... Piesku nie czekaj długo na domek! Quote
leonarda Posted September 30, 2010 Author Posted September 30, 2010 Freedom dziś na spacerze był naprawdę kochany.. Zrobiłam mu parę zdjęć, jutro je wkleję. Jest taki fajny i z ciekawą "twarzą" - niechby się ktoś fajny skusił.. Znów zapomniałam go zmierzyć:oops: - a on się chyba na zdjęciach wydaje sporo większy niż jest naprawdę. Quote
Istar19 Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Freedom chyba jest wielkości Sztorma? a Sztorm ma koło 55cm :) dziwie się że jeszcze siedzi w schronie...jest taki piękny, grzeczny...eh Quote
saphira18 Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 jeden kasztanek już poszedł do domu(Tofik) teraz kolej na ciebie Freedom:) Quote
leonarda Posted September 30, 2010 Author Posted September 30, 2010 Mnie się wydaje, że Freedom jest troszkę mniejszy niż Sztorm;) Ale sprawdzę. A oto zdjęcia, może niezbyt wyraźne, ale zobaczcie, jaką ma dobrą minkę - mały, dzielny Freedom.. I jaką piękną sylwetkę: Quote
Recommended Posts