Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ludzie to jakaś chora sytuacja ja tylko obserwuję co wy piszecie "spotkajcie się wszyscy razem dogadajcie się i koniec tematu zachowujecie się jak Kargul i Pawlak wstyd mi za was pomagacie zwierzętom no i dobrze róbcie dalej tak ale dajcie spokój tylko kłotniom , chciałam pomóc była taka chwila ale się wycofałam widząc co się dzieje w Zamośćiu więć robię to na swoją rękę co niektórzy wiedzą pomagam jak mogę wiosna idzie trzeba odpuścić wszystko i brać się za" porządki" pozdrawiam

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

FIFA, nie tylko Ty robisz na własną rękę - ja też jestem zainteresowana psami z Zamościa, ale ponieważ nie jestem w stanie uzyskać pomocy, prócz opieki weta na początku, u zadry męża, to po prostu działam sama, choć z Lublina nie jest to łatwe - faktem jest, że pomaga mi Piranha i razem wyciągamy psy, bo sama z Lublina nie dam rady. Teraz chcemy zabrać trzy suczki - jedną na BDT, dwie do hotelu - ale nie ma na to kasy, nawet nikt nie zareagował na prośbę o wejście na wątek. Farsa, ot co. Psy już dawno zostały w tyle.

Posted

Mam ciągle podrzucane psy i co robię staram sie znależć im dom i właśnie udało mi się oddać w bardzo dobre ręce pięknego pieska , który został wyrzucony i pogryziony przez inne psy wyleczyliśmy na własny koszt odrobaczenie i chłopak maj swój wspaniały dom i tak jest ciągle nie mówiąc o kotach to plaga takie życie kocham zwierzęta i będę pomagać dalej ale w ciszy pozdrawiam

Posted

przykro mi ,ze nie moge otwarcie sie wypowiedziec w mojej kwestji tak jak robia to inni...i jest to przyjete jako ....sama nie wiem co ( ludzie z ktorzy mnie znaja wiedza ,ze prawie nigdy tego nie robie)

Dla mnie jest proste -JEST PIES i trzeba go leczyc i wyadoptowac!!!! bez obrazania i zaczac RAZEM wspolpracowac . Ja dalej bede sie wywiazywac ze swojego zobowiazania tak jak robilam to do tej pory.
Mysle ,ze Piranha ma racje -powinny byc rozliczenia na poczatku watku .
Mam nadzieje,ze przez ludzkie przepychanki juz wiecej ta chora psina nie bedzie musiala tracic.
Dziekuje wszystkim ,ktorzy do tej pory starali sie aktywnie uczestniczyc i pomagac w tak trudnej sytuacji :)
Prosze(juz nie pierwszy raz) zorganizujmy sie ,wspolnie mozna wiele !!!!!!!!

Posted

Co do rozliczeń - każdy wątek musi mieć rozliczenia, jeśli na psa są zbierane fundusze. Inaczej piranha nie może zamknąć bazarków, bo zostanie posądzona o to, że zabrała kasę dla siebie.

Posted

[quote name='IVV']przykro mi ,ze nie moge otwarcie sie wypowiedziec w mojej kwestji tak jak robia to inni...i jest to przyjete jako ....sama nie wiem co ( ludzie z ktorzy mnie znaja wiedza ,ze prawie nigdy tego nie robie)

Dla mnie jest proste -JEST PIES i trzeba go leczyc i wyadoptowac!!!! bez obrazania i zaczac RAZEM wspolpracowac . Ja dalej bede sie wywiazywac ze swojego zobowiazania tak jak robilam to do tej pory.
Mysle ,ze Piranha ma racje -powinny byc rozliczenia na poczatku watku .
Mam nadzieje,ze przez ludzkie przepychanki juz wiecej ta chora psina nie bedzie musiala tracic.
Dziekuje wszystkim ,ktorzy do tej pory starali sie aktywnie uczestniczyc i pomagac w tak trudnej sytuacji :)
Prosze(juz nie pierwszy raz) zorganizujmy sie ,wspolnie mozna wiele !!!!!!!![/QUOTE]

Iwoniu ja, jak wiesz się co prawda nie zobowiązywałam, ale pomogę z Hunterem, na ile będę mogła. Że teraz niewiele mogę to wiesz. Że mieszkam 100 kilosów od Funi i Huntera i jaką mam pracę, też wiesz, to także utrudnia jakieś ruchy czy pomoc ... no ale jestem z Tobą i z nim, nie od dziś, żeby nie wiem co :D
Dobrze byłoby znaleźć mu dom, najlepiej byłoby. Nie pojmuję jakim cudem taki kawał czasu tak wspaniały, piękny pies nie ma chętnych.

Posted

Znalazłam wątek o psie też z niewydolnością trzustki, czytam ... [url]http://www.dogomania.pl/threads/10461-%C5%BBywienie-trzustkowca/page2[/url]

Posted

no co chlopie ??? przebadamy cie jeszcze raz i moze dobrzy ludzie zrobia jakies wplaty na twoje leczenie i karme na Fundacje Anity :)

trzymam kciuki by szczescie w koncu sie do ciebie usmiechnelo Hunterku !

dziekuje za oferowana pomoc dla tego pechowca :)

Posted

[quote name='IVV']no co chlopie ??? przebadamy cie jeszcze raz i moze dobrzy ludzie zrobia jakies wplaty na twoje leczenie i karme na Fundacje Anity :)

trzymam kciuki by szczescie w koncu sie do ciebie usmiechnelo Hunterku !

dziekuje za oferowana pomoc dla tego pechowca :)[/QUOTE]

Odpowiedzi były - sytuacja jasna... IVV... pomoc w drodze...

PS. Cześć E-S ... miło poznać, może kiedyś osobiście się uda ;-)

Posted

[quote name='delfy2000']Odpowiedzi były - sytuacja jasna... IVV... pomoc w drodze...

PS. Cześć E-S ... miło poznać, może kiedyś osobiście się uda ;-)[/QUOTE]

Delfy, ależ z rozkoszną dzikością, pod jednym warunkiem, w Twoim miejscu zam., czyli: [B]tam gdzie psy, koty, i dobrzy ludzie[/B] - patrz, nie wiedziałam, że takie miejsca jeszcze istnieją :D Dlatego nie odpuszczę takiej okazji, żeby naocznie tezę tę obadać. Zgaduję - Konin ? Okolice tam ?

IVV, nie martw się, będzie dobrze ! Damy radę.

Posted

Dzizas - WKLEJCIE do eventu
[url]http://www.facebook.com/profile.php?id=100001647945860#!/event.php?eid=186358808042408[/url]

NR KONTA!!!
do opisu...
ja nie wkleje - bo tak nie mozna - musi byc w opisie....
IVV - dasz rade??Jak nie ty - to Jolus

Posted

Proszę o zrobienie rozliczenia wszystkich wydatków i wpłat w pierwszym poście, bo bez tego nie mogę skonczyć bazarku, a chce to zrobić w najbliższym czasie.

Posted

Rozliczenie Hantera na podstawie analizy wątku:

Kastracja:
IVV- 70pln
E-S – 70pln

Test Tli:
IVV – 120pln

Koszty poniesione przez fundację:
Odrobaczenia- 20pln
Badanie krwi -45pln
Enzymy -48pln
Karma -74pln
Szczepienie - 35pln

Leczenie na koszt przychodni wet-170pln
Ubranko -gratis

Funia karma -116pln
Funa enzymy -?

Karma 18kg – 165,15pln

Wpłaty jednorazowe:
Handzia -20pln
Muzzy -60pln
E-S -50pln

Deklaracja stała od Handzi 10pln-wpłata za 2 m-ce 20pln

E-S - zakup zabawek w niokreslonej kwocie.

Bazarek serduszkowy – 45 pln ( przekazano na moje konto)
Bazarek rzeczowy - 161pln ( przeznaczona na zakup ostatniego worka karmy)
Bazarek Książkowy -39pln

W chwili obecnej mam do dyspozycji 45pln z bazarku serduszkowego i 60pln od Muzziego-105pln

Funia przekopiuje rozliczenie do 1-go postu.Uzupełni równiez o informcje,ktotych nie bylo na wątku.

Czyli podsumowując
Mamy:
20zł – handzia jednorazowo
60zł – muzzy
50zł – e-s
20zł – deklaracja stała handzi za dwa miesiące
45zł – bazarek serduszkowy
39zł- bazarek książkowy
Razem: 234zł

Do mnie wpłynęlo :
Bazarek rzeczowy- 161pln
Bazarek serduszkowy-45pln
Muzzy - 60pln
Razem:266pln

Wydałam :
!65,15 na sucha karmę

Posted

[quote name='IVV']miesieczne hotelikowanie chyba tez trzeba dodac[/QUOTE]

Też tak sądzę.
A skoro różne takie się wlicza i rozlicza, że ubranko gratis np., to te zabawki i piłki Huntera - ma on ode mnie. Kupiłam mu na Stefczyka jak jechałam robić sesję fotograficzną. Nie brałam faktury, nie zachowałam paragonu, sorki.
We wskazaniu karma 18 kg - to już są odjęte te odsypane 2 kg ? Bo to też trzeba rozliczyć.
Jeeezuuu ...

Posted

Zadra zrobiła to wg wątku - ja bym prosiła, żeby wypisala środki, które weszły i wyszły od niej. O to samo proszę funię. Na pierwszej stronie wątku powinno być zrobione rozliczenie, szczególnie że były robione bazarki - jeden robiłam ja i bez rozliczenia się z niego nie wywiąże, a nie mam zamiaru obrywać za to, że ktoś nie prowadzi rozliczeń.

Posted

[quote name='E-S']Też tak sądzę.
A skoro różne takie się wlicza i rozlicza, że ubranko gratis np., to te zabawki i piłki Huntera - ma on ode mnie. Kupiłam mu na Stefczyka jak jechałam robić sesję fotograficzną. Nie brałam faktury, nie zachowałam paragonu, sorki.
We wskazaniu karma 18 kg - to już są odjęte te odsypane 2 kg ? Bo to też trzeba rozliczyć.
Jeeezuuu ...[/QUOTE]
Karma została wczesniej wzięta "akonto" więc ogólna suma się zgadza.Ponownie proszę nie zagladac do mojej kieszeni tylko pilnować swojej. Z tego wynika ,że wszystko jest OK.CHyba,że nadal chcesz pojątrzyć z powodu uwielbienia" złej atmosfery",zreszta nie tylko na tym wątku.

Posted

[quote name='IVV']dobranoc HUnterku
na kiedy moga byc umowione badania ?
kiedy mam przeslac to 190zl ?[/QUOTE]
Już przysyłaj.
Badania powinny byc zrobione jak najszybciej.

Posted

[quote name='E-S']Delfy, ależ z rozkoszną dzikością, pod jednym warunkiem, w Twoim miejscu zam., czyli: [B]tam gdzie psy, koty, i dobrzy ludzie[/B] - patrz, nie wiedziałam, że takie miejsca jeszcze istnieją :D Dlatego nie odpuszczę takiej okazji, żeby naocznie tezę tę obadać. Zgaduję - Konin ? Okolice tam ?

IVV, nie martw się, będzie dobrze ! Damy radę.[/QUOTE]

E-S - tylko rzut kamieniem od... rozbadamy tezę któregoś dnia...spoko...ja Cię znajdę ;-)

IVV - dokładnie, damy radę...

Posted

[quote name='zadra']Rozliczenie Hantera na podstawie analizy wątku:

Kastracja:
IVV- 70pln
E-S – 70pln

Test Tli:
IVV – 120pln

Koszty poniesione przez fundację:
Odrobaczenia- 20pln
Badanie krwi -45pln
Enzymy -48pln
Karma -74pln
Szczepienie - 35pln

Leczenie na koszt przychodni wet-170pln
Ubranko -gratis

Funia karma -116pln
Funa enzymy -?

Karma 18kg – 165,15pln

Wpłaty jednorazowe:
Handzia -20pln
Muzzy -60pln
E-S -50pln

Deklaracja stała od Handzi 10pln-wpłata za 2 m-ce 20pln

E-S - zakup zabawek w niokreslonej kwocie.

Bazarek serduszkowy – 45 pln ( przekazano na moje konto)
Bazarek rzeczowy - 161pln ( przeznaczona na zakup ostatniego worka karmy)
Bazarek Książkowy -39pln

W chwili obecnej mam do dyspozycji 45pln z bazarku serduszkowego i 60pln od Muzziego-105pln

Funia przekopiuje rozliczenie do 1-go postu.Uzupełni równiez o informcje,ktotych nie bylo na wątku.

Czyli podsumowując
Mamy:
20zł – handzia jednorazowo
60zł – muzzy
50zł – e-s
20zł – deklaracja stała handzi za dwa miesiące
45zł – bazarek serduszkowy
39zł- bazarek książkowy
Razem: 234zł

Do mnie wpłynęlo :
Bazarek rzeczowy- 161pln
Bazarek serduszkowy-45pln
Muzzy - 60pln
Razem:266pln

Wydałam :
!65,15 na sucha karmę[/QUOTE]

Dzięki Zadra - RAZEM dojdziemy do celu :)
Zrobiłam następny krok w rozliczeniach (zawsze można skorygować nieścisłości):

[FONT=Arial][SIZE=4][B][I][U]ROZLICZENIE HUNTERA NA PODSTAWIE ANALIZY WĄTKU:[/U][/I][/B][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=4]

[FONT=Arial Narrow][SIZE=3][B][I][U]KOSZTY PONIESIONE PRZEZ FUNDACJĘ:[/U][/I][/B]

Odrobaczenia: 20 pln[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Narrow][SIZE=3]
Badanie krwi: 45 pln
Enzymy: 48 pln
Szczepienie: 35 pln

[B]RAZEM OD FUNDACJI: 222 pln
[/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Narrow][SIZE=3]

[B][I][U]LECZENIE NA KOSZT PRZYCHODNI WET[/U][/I][/B]: [B]170 pln
[/B]Ubranko -gratis
[B][/B] [/SIZE][/FONT][FONT=Arial Narrow][SIZE=4][U][I][B][COLOR=red]RAZEM OD FUNDACJI I WETA: 392 pln[/COLOR][/B][/I][/U][/SIZE][/FONT][FONT=Arial Narrow][SIZE=3][SIZE=4]
[/SIZE]
[B][I][U]IVV:[/U][/I][/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Narrow][SIZE=3]
Kastracja: 70 pln
Test Tli: 120 pln
Hotelik: 200-300 pln/ miesiąc? – czyli (od IX 2010 do III 2011) 1400-2100 pln

[B]RAZEM OD IVV[/B][/SIZE][/FONT][FONT=Arial Narrow][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][FONT=Arial Narrow][SIZE=3]: najmniej 1590pln – albo nawet 2290 pln
Plus wymagane badania na cito: 190 pln

[/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Narrow][SIZE=3] [B]2480 pln[/B]

[B][I][U]E-S:[/U][/I][/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Narrow][SIZE=3]
Kastracja: 70 pln
Wpłata jednorazowa: 50 pln
Zakup zabawek - gratis

[B]RAZEM OD E-S: 120 pln[/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Narrow][SIZE=3]

[B][I][U]FUNIA:[/U][/I][/B]
Funa enzymy: 72 pln

[B][I][U]WPŁATY JEDNORAZOWE:
[/U][/I][/B]Handzia: 20 pln[/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Narrow][SIZE=3]
Muzzy: 60 pln

[/SIZE][/FONT] [U][SIZE=4][I][B][FONT=Arial Narrow][COLOR=red]RAZEM SPOZA FUNDACJI: 2868 pln[/COLOR][/FONT][/B][/I][/SIZE][/U][FONT=Arial Narrow][SIZE=3]

[/SIZE][/FONT] [FONT=&quot]

[/FONT]