Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 993
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A może spisać by po kolei i wyraźnie co musimy zrobić i na co zbieramy? Jestem teraz lekko nieogarnięta, a w takim momencie lepiej dla mnie i dla innych podsumować teraźniejsze posty.. :)

Posted

Trzeba psa czym prędzej wyciągnąć i zawieźć do weta, a potem w jakieś ciepłe suche miejsce.
I tyle - kwotami rzucać nie jestem w stanie, bo nie wiem ile leczenie wyniesie - nie mam pojęcia co z Nim jest...

Posted

TERESA BORCZ napisał(a):
Cioteczki. Konto !!!!
Nie ma za wiele czasu im prędzej pojawią się konkrety tym większą szansa na pomoc efektywną rudemu.

Pani Teresko już wysłałam, bardzo dziękujemy za pomoc :)

Posted

Dzwoniłam do tej lecznicy w Żorach o której pisałam, ale niestety wet do którego zawsze jeżdżę jest na urlopie i powiedziano mi, że psa nie można u nich przenocować...oni robią całą diagnostykę jak trzeba operację, ale nie przetrzymają psiaka :( Dzwoniłam też do hoteliku w Żorach niestety brak wolnych miejsc :(

Posted

jest mam, mam nie tylko konto na które juz wysyłam kaske na wykupienie natychmiastowe. Instynktownie zadzwonilam do weta którego bardzo poważam, nie tylko z racji prywatnych opinii ale i poleceń opieknów jego pacjentów w internetowym rankingu weterynaryjnych klinik i przychodni. jest w stanie przyjąć psa natychmiast, pełna diagnoza to koszt ok 150 zł , usg, badanie krwi i wszystko co potrzeba, Może zostać przechowywany przez pewien okres czasu za symboliczną opłatą do czasu znalezienia dt lub ds przy czym oferuje też pomoc w poszukiwaniach . dobry wet w przyjaznym zwierzakom mieście , gdzie mieści się jedno ze wzorcowych schronisk w Polsce. (praktycznie nie ma dramatycznych sytuacji z tego miasta)To pan MAREK TYMOWICZ Z OPOLA. Jeśli odpowiada wam na już ta propozycja to podam namiary natychmiast i sama zadzwonię dodatkowo aby zajął się psiakiem dopóki nie zbierzemy kasy. kasa potrzebna na już. PSIAKOWI SIĘ UDA, A MOŻE NIE TYLKO JEMU. Jak sie ma Fart??? Który jeszcze psiak wymaga natychmiastowej pomocy weterynaryjnej i dt. zadzwonie do was jeszcze. jak juz jest taka mozliwosc to trzeba ją łapać, zamiast płacić hoteliki mamy szanse zaoszczędzić na leczenie i medykamenty.Opole blisko.co Wy na to?

Posted

ja mogę zadeklarować pomoc w ogłaszaniu, gdyby zbierane były pieniadze to porozgłaszam wśród znajomych on jest rudy i puchaty to zwiększa jego szanse na domek, ;ludzie lubia takie "lisko-misie"

Posted

dziewczyny trzeba sie spieszyc zeby nie skonczylo sie tak jak wczoraj z potraconym jamnikiem z rybnika. Ja mam propozycje zeby zadzwonic do kliniki dla zwierzat w katowicach -Brynowie, tam maja szpital od razu, leczy tam zwierzeta fundacja SOS, moze klinika zgodzialaby sie poczekac na pieniadze a poki co go przebadac, Jest tam cudowny lekarz Czogała, on pewnie cos wymysli. telefon do kliniki 32 205 14 67

Posted

TERESA BORCZ napisał(a):
jest mam, mam nie tylko konto na które juz wysyłam kaske na wykupienie natychmiastowe. Instynktownie zadzwonilam do weta którego bardzo poważam, nie tylko z racji prywatnych opinii ale i poleceń opieknów jego pacjentów w internetowym rankingu weterynaryjnych klinik i przychodni. jest w stanie przyjąć psa natychmiast, pełna diagnoza to koszt ok 150 zł , usg, badanie krwi i wszystko co potrzeba, Może zostać przechowywany przez pewien okres czasu za symboliczną opłatą do czasu znalezienia dt lub ds przy czym oferuje też pomoc w poszukiwaniach . dobry wet w przyjaznym zwierzakom mieście , gdzie mieści się jedno ze wzorcowych schronisk w Polsce. (praktycznie nie ma dramatycznych sytuacji z tego miasta)To pan MAREK TYMOWICZ Z OPOLA. Jeśli odpowiada wam na już ta propozycja to podam namiary natychmiast i sama zadzwonię dodatkowo aby zajął się psiakiem dopóki nie zbierzemy kasy. kasa potrzebna na już. PSIAKOWI SIĘ UDA, A MOŻE NIE TYLKO JEMU. Jak sie ma Fart??? Który jeszcze psiak wymaga natychmiastowej pomocy weterynaryjnej i dt. zadzwonie do was jeszcze. jak juz jest taka mozliwosc to trzeba ją łapać, zamiast płacić hoteliki mamy szanse zaoszczędzić na leczenie i medykamenty.Opole blisko.co Wy na to?

Propozycja wspaniała, tylko zastanawiam się po pierwsze czy pies wytrzyma trasę do Opola tj. 130 km trasy...po drugie czy znajdzie się osoba na już, która mogłaby go tam przewieźć (może z tym nie byłoby aż takiego problemu) i jeszcze jedno kto pieska będzie tam doglądał czy są tam jakieś znajome cioteczki???
Ja obdzwoniłam dzisiaj prawie wszystkich znajomych w poszukiwaniu chociaż chwilowego schronienia dla Rudaska, jak na razie nic z tego :shake: szukam dalej...

Posted

mikoada napisał(a):
Propozycja wspaniała, tylko zastanawiam się po pierwsze czy pies wytrzyma trasę do Opola tj. 130 km trasy...po drugie czy znajdzie się osoba na już, która mogłaby go tam przewieźć (może z tym nie byłoby aż takiego problemu) i jeszcze jedno kto pieska będzie tam doglądał czy są tam jakieś znajome cioteczki???
Ja obdzwoniłam dzisiaj prawie wszystkich znajomych w poszukiwaniu chociaż chwilowego schronienia dla Rudaska, jak na razie nic z tego :shake: szukam dalej...

mysle ze przewiezienie go do opola to poki co najlepszy pomysl, moze warto zaryzykowac

Posted

nombre napisał(a):
mysle ze przewiezienie go do opola to poki co najlepszy pomysl, moze warto zaryzykowac

A mi się wydaje, ze póki nie wiemy co mu jest nie powinniśmy go wieźć tak daleko :shake: Możemy psu zrobić dodatkową krzywdę :shake:
Najlepiej byłoby go umieścić jak najbliżej, żeby go nie forsować

Posted

Jasne ze najlepij gdzies blizej, tylko pamietajmy ze jesli faktycznie cos mu dolega to nie ma czasu na spory i rozmyslania bez konca bo podobnie bylo z jamnikiem a teraz juz jest za TM. Z tym Brynowem to odpada calkowice czy moze ktos zadzwoni i sie zapyta, moze zrezygnujaz kosztow szpitalnych

Posted

Melduję sie na watku i dzwoniłam do kliniki w Mikołowie w sprawie psiaka.Na już trzeba ok 250,00 zł na badania usg rtg.Doba w szpitalu kosztuje 65,00 zł z lekami.Z Pszczyny jest bliżej do Mikołowa niż do Opola ,można do kliniki psiaka przywieźć nawet dzisiaj bo jest czynna do godz 20,00

Posted

Może jest i bliżej, ale liczy sie jeszcze wiele innych istotnych spraw. Przede wszystkim koszty. cena pobytu w klinice mikołowskiej horrendalna,jak na nasze warunki. Wiele pszczyńskich psiaków czeka na ratunek przed wiadomym. (w ludzkim na szpitalu geriatrii jest taniej.) koszt badań też wysoki, myślalam też o konkretnym lekarzu. Słuszna jest uwaga o tym czy podróż nie będzie stresujaca czy szkodliwa dla psiaka. Myślałam tym, i nie wiem czy nie byłoby sensowne przeprowadzić tych badań po sąsiedzku tak jak proponowałam u dr. OLENDER i wtedy z wynikami i spokojnym sercem zawieżć psiaka do dr. Marka. gdziekolwiek by nie próbować jest kawałek drogi i musimy to jakoś zaryzykować. Napewno znajdziemy jakieś cioteczki z Opola lub okolic które nam odwiedzą naszego pacjenta.