Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='NusiaiJa']...prosiłam
[B]50zł[/B] poszło na konto Anja2201 [B]od Pani Ani T.[/B][/QUOTE]
Pani Ania chyba 40 deklarowała na nasze psiaki? Ja myślę, ze można jako stałą przeznaczyć na dziewczyny?

Posted

[quote name='ocelot']Pani Ania chyba 40 deklarowała na nasze psiaki? Ja myślę, ze można jako stałą przeznaczyć na dziewczyny?[/QUOTE]

Ja dostaje co miesiąc od Ani T. 50 zł na Rysia i Bojuska :) i tak co miesiąc wpłacam na któregoś z naszych podopiecznych, który ma najmniej, aby każemu się ewentualny dołek zmniejszył.
w tamtym miesiącu wpłaciłam (ogólnie) na Twoje konto do rozdysponowania bo nie wiedziałam któremu przekazać.

Posted

Bazarek dla dziewczyn:

[U][COLOR=#810081][URL]http://www.dogomania.pl/threads/194922-Zabawy-z-psem-Pieskie-Wyspy-poidełko-saszetki-na-smakołyki-KUP-TERAZ!-25.10?p=15581713#post15581713[/URL][/COLOR][/U][URL="http://www.dogomania.pl/editpost.php?do=updatepost&postid=15581713"][/URL]

Posted

i poprawiony link
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/194922-Zabawy-z-psem-Pieskie-Wyspy-poidełko-saszetki-na-smakołyki-KUP-TERAZ!-25.10?p=15581713#post15581713[/URL]

Posted

Dziewczyny muszą zostać wysterylizowane. Kaja ma rujkę...Nawet nie widziałam, tylko Bej wycięty co prawda, ale zaczął na nią skakać, a teraz Aron staruszek płacze i się z miłości przewraca, bo ledwo chodzi...

Posted

Wstyd mi, że wciąż foty nie wstawione. Niestety nie daję ze wszystkim rady.
Sucze mają się dobrze. Garść moich obserwacji:

Kaja - czyli niby ślepy Flip ;) Sucz wybitnie agresywna w stosunku do innych suk. Siedzi zazwyczaj w kojcu w Gromem i wychodzi na spacerkli na długiej linie. Niestety nie może biegać luzem, ponieważ atakuje inne suki, w tym staruszkę Daszeńkę - głuchego anioła w psim ciele, na co ja absolutnie sie zgodzić nie mogę. Kaja z Gromem współżyją idealnie. W stosunku do ludzi sunia jest przyjazna i respektuje komendy, dość względnie chodzi na smyczy. Nie wiem, jak poradzić sobie z jej agresją. Jest już odseparowana od swej siostry Misi, z którą w duecie były tajfunem agresji gryząc wszystkich wokół i siebie nawzajem.
Kaja na samotnym spacerku ze mną - bez stada jest bardzo kochana. Patrzy w oczy, przytula się, słucha. Niestety, kiedy pojawia się na horyzoncie inny pies marszczy pysk i rzuca się do ataku. Dziś rano byłyśmy na spacerze po dłuższej przerwie. Tydzień temu mieliśmy w rodzinie wypadek, który ukrócił nieco psie swawole. Spacerów nie było. Rano wydawało mi się, że Kaja jest jakby bardziej przyjazna. Postanowiłam ją zabrać na spacer z resztą psów. Szła na smyczy, owszem - do momentu, kiedy zwaliła qoopsko, po czym jak nie rzuci się na Daszkę, która cichutko głuchuteńka szła przy mojej nodze! Dałam w pysk liną, Kaja spojrzała mi w oczy, przysiadła grzecznie, pomachała ogonem i nagle buch bokiem rzuciła się na Carmen...:-? Złapałam za kołnierz, oddzieliłam i na krótkiej lince wróciła do kojca. Wypuszczona na ogród najpierw nerwowo biega, wącha, obsikuje krzaki jak pies, a potem znienacka rzuca się na inne psy.

Misia - już bez guza, to zupełnie dzikuska. Nie nadaje się do siedzenia w kojcu - zresztą miejsca brak, bo któregoś razu przy przymiarce wsadziła łeb między pręty i nie można jej było wydostać. Musiałam ją specjalnie wyprofilować, żeby łeb wyszedł. Obawiam się, że niestety mogłaby sobie zrobić krzywdę przy którymś razie. Kaja lubi być w kojcu, nawet nie wychodzi samowolnie,kiedy wewnątrz sprzątam i furtka jest otwarta. Stoi obok, patrzy i czeka.
Misia na smyczy chodzić nie potrafi. Skacze i robi w powietrzu śruby zawijając się w smycz. Puszczona luzem na ogrody nerwowo chodzi za mną, skacze na mnie jak pies i nadal kopuluje...:-? Myślę już o jakimś leczeniu farmakologicznym tej nadpobudliwości i o sterylce przede wszystkim. Proszę was o ustosunkowanie się do tego. Chcę je wyciąć jak najszybciej. One są wybitnie zaburzone.
Misia poza tym jest bardzo spragniona kontaktu z człowiekiem. Nie wie już jak się z tego cieszyć. Na spacery chodzimy ostrożnie na linie. Ona nie interesuje się otoczeniem, zabawą, czy kontaktem z innymi psami, tylko mną - skacze, płacze, skomli, przytula się, włazi na mnie i już sama nie wie, co ze sobą zrobić. Niestety - nie ma mowy, żeby biegała luzem po ogrodach - drapie drzwi do mieszkania - już są strasznie zniszczone i drapie mury, bo chce, żebym wciąż była na zewnątrz. Przypięta przy budzie przegryzła już kilka smyczy, więc sprawiłam jej łańcuch, ale taki leciutki, specjalny dla psów o niewielkim wzroście. Inne formy podpinania nie wchodzą w grę. Było dobrze,kiedy były obie z Kają. Obie były zaczepione na swoich smyczkach, w których przyjechały i niegdy się nie wyrywały. Niestety teraz Kaja jest w kojcu. I tak jest o niebo lepiej - Miśka nie obgryza tak łańcucha, ale niestety przez pierwsze dni gryzła i to bardzo zawzięcie - pokrzywiła nawet ogniwa. Teraz się nieco wyciszyła i więkzość czasu spędza śpiąc w środku budy, gdzie ma cieplutkie posłanie.
Poza tym sunie są zdrowe i mają smoczy apetyt.