Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jecky jeszcze nie umie wskoczyć na łóżko, ale jak się nauczy to na pewno się będzie na nie wdrapywał ;) Jednak jak czasami pozwolę mu wieczorem się położyć (wtedy kiedy najbardziej rozrabia i nie pozwala nikomu spać) to się układa koło nóg.

• 3 weeks later...
  • Replies 113
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Heh:) Widzę, że mam podobne doświadczenia do Waszych!!!!

Początkowo postanowiłam, że Pufcio nie będzie spał w łóżku. Bałam się bowiem, że mogę go po prostu zgnieść. Starałam się być "twarda" i pozornie nie zwracałam uwagi na piski malucha pod drzwiami mojego pokoju. Myślałam, że Pufcio przyzwyczai się do tego, iż w nocy jest sam i śpi na swoim posłanku. Próbowałam różnych trików... Usypiałam go, głaszcząc delikatnie i gdy już spał głęboko, zanosiłam na posłanko. Psiak jednak bardzo szybko się rozbudzał i znów maszerował pod mój pokój, aby sobie "pośpiewać"... W końcu zmiękłam... Pufik od tej pory śpi ze mną, a ja nauczyłam się czujnie spać... Maluszek najczęściej bardzo mocno się do mnie przytula, czasem wchodzi pod kołdrę i grzeje mi stopy, a gdy jest mu za ciepło - kładzie się na kołdrze...

• 1 month later...
  • 1 year later...
Posted

Po długiej przerwie nieruszania tematu spanie i przytulanie, może ja wznowie-jako nowa. Mój Minusik dziwne ale nie jest strasznie skory do pieszczot.Owszem lubi głaskanie,smyranko pod paszkami-wtedy leży na pleckach z łapami wyprostowanymi jak strzały, po brzusiu, i tak fajnie się wtedy uśmiecha :lol: Co się tyczy spania w łóżku to jest różnie, ale albo w nogach na naszej kołderce, albo co dziwne pod łóżkiem od strony mojego męża przy głowie ( ale zagmatwałam !?). Natomiast dziwi mnie że nie chętnie idzie na ręce, nie za bardzo lubi być noszony, wręcz robi uniki jak się schylamy i chcemy wziąć na ręce. Czy Yorki takie są ? Nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje.

Posted

Bazylek jak najbardziej śpi ze mną. Początkowo zasypiał w swoim łóżeczku a potem ok 4-5 nad ranem wślizgiwał się do łóżka. Teraz stwierdził, że nie ma sensu robić sobie tyle zachodu i wybudzać się w środku nocy (bez sensu) i od razu zasypia w łóżku. Najczęściej śpi w nogach lub przytula się pleckami do mnie. Rozpycha się niemiłosiernie. Najfajniejszy jest jednak nad ranem. Jak siedzi i przygląda się czy już wstaję. Te świdrujące oczka! :lol: Włos zmierzwiony, wygląda jak niedźwiadek. Potem na plecki i głaszczemy po brzuniu. Obowiązkowo małe gigli gigli. Acha, oprócz nas w łożku śpią z nami kosteczki, świńskie uszka, różnorakie maskotki i wszystko to co ta mała bestia zawlecze do wyra.

Posted

" Natomiast dziwi mnie że nie chętnie idzie na ręce, nie za bardzo lubi być noszony, wręcz robi uniki jak się schylamy i chcemy wziąć na ręce. Czy Yorki takie są ? Nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje"

Na ogół to kwestia nieświadomych błędów właścicieli.

NIestety większość z nas - zupełnie nie zdając sobie z tego sprawy - postępuje z miniaturowymi psami bardzo.... bezceremonialnie. 8)

Kiedy mamy ochotę, schylamy się i - łaps! - na ręce, i do góry...

Zazwyczaj dobrze jest wbić sobie do glowy że nie można tego zrobić bez przyjętego dowolnie słowa - hasła, ot, typu "up!" "hop!" - czegoś, co stopniowo daje psiakowi poczucie komfortu w kontaktach z nami.

Posted

[quote]Najczęściej śpi w nogach lub przytula się pleckami do mnie. Rozpycha się niemiłosiernie. Najfajniejszy jest jednak nad ranem. Jak siedzi i przygląda się czy już wstaję. Te świdrujące oczka! Włos zmierzwiony, wygląda jak niedźwiadek. Potem na plecki i głaszczemy po brzuniu. Obowiązkowo małe gigli gigli[/quote]

u nas jest niemalże identycznie ;)

Posted

moje trzy dziewczyny spią z nami w łożku.Kiedy kupiliśmy drugą sunię,kupilismy wielkie łożko.Sprawdza sie i przy trzeciej.Najmłodsza jest fenomenalnym psem.Ma 8 tyg i jeszcze nigdy nie załatwiła sie na łozko.Budzi mnie i zestawiona na podłoge biegnie do swojej pielusszki.Wszystkie sie strasznie do nas tula.Gumisia przewaznie spi na moich plecach...Feti na moim narzeczonym,a mała mi we włosach.Milutko....

• 2 weeks later...
Posted

Temat spania jest ciekawy.
Ja próbowałam z Fosterem róznych kombinacji ale jemu najbardziej spodobało się spanie na poduszce tuż obok mojej głowy z przełożeniem jednej łapy przez moja twarz najchętniej., A wieczorem tak grzecznie i niewinnie zasypia w nogach :)
I nie ma siły żeby zasnął na podłodze czy w swoim domku. Tam idzie tylko jak sie obrazi :)

• 2 weeks later...
Posted

[color=black]Oczywiście ze Toffisiek śpi ze mną :) Sam prosi o rozłożenie sofy. Łazi po całym łóżku az znajdzie dla siebie miejsce. Lubi się do mnie przytulać. Rano ślodko mnie wita :-)[/color]

Posted

Moje psy oczywiście też spią w łóżkach pod kołderkami , wtulaja się i szukają ciepła :) . Nie wyobrażam siobie aby mogłoby być inaczej 8) !!!
Jak zrobi się gorąco wyślizgują się i rozciągają na całąąą swoją długość i prezentują swoje kopytka ... śmieszny widok :wink:

• 9 months later...
Posted

Widzę,że praktycznie wszyscy śpią ze swoimi pociechami:cool3: Ale ja mam pytanko-czy yorczek,który nauczył się spać w łóżku może być tego oduczony? Bo nie wyobrażam sobie spania z Molly,kiedy ona dostanie cieczki(a to tylko kwestia kilku najblizszych miesięcy).Komuś udało się piesia oduczyć?

Posted

Molly to raczej trudne :lol: Musialabys cala noc nie spac, albo "ogrodzic" swoje łóżko. Przynajmniej tak mi sie wydaje. Musze przyznac z ja zasypiam sama, a budze sie z psem przy glowie. Megi czeka az pancia przestanie sie wiercic, bo strasznie ja to denerwuje. :lol:

Posted

jesli nie chcesz zeby pies spał z Tobą yo zacznij oduczac jak najszybciej.
ale musisz byc konsekwenta a nie ze teraz spisz bo nie masz cieczki, potem sobie idz, potem znow musisz wrocic. Tak niczego psa nie nauczysz.
A jesli przeszkadza Ci cieczka to możesz sunie wysterylizowa, albo w ostatecznosci zakłada na noc majteczki z wkładeczką.
Moja Tolunia ma właśnie cieczkę. jest tak przerażona swoim stanem ze tym bardziej potrzebuje sie do mnie tulic. Ale na szczescie pieknie dba o higienę i nie mam problemu z plamkami.

Posted

Ja lubilam spac z Suzi do czasu kiedy nie zaczela mi sciagac skarpetek z nog podczas snu i wynosic je nie wiadomo gdzie, chowac po kątach...:shake: (lubie spac w skarpetkach bo w nocy jak mąż kołderke ściągnie to jest mi zimno szczegolnie w stopki:p :razz: ) jak juz je wyniesie to dopiero dalej idzie spac. Nie wiem czym to jest spowodowane??? PS. Skrapetki sa świerze ZAWSZE!!!;) :razz:

A najlepiej jej wychodzi zaczepianie mojego synka...:diabloti: On najczesciej broni sie poprzez ciągniecie za ogon, mimo to Suza nie zniecheca sie i dalej podejmuje "atak":lol:
[IMG]http://republika.pl/blog_yp_1079319/2183263/tr/yhj.jpg[/IMG]

[IMG]http://republika.pl/blog_yp_1079319/2183263/tr/uh.jpg[/IMG][IMG]http://republika.pl/blog_yp_1079319/2183263/tr/gj.jpg[/IMG]

[IMG]http://republika.pl/blog_yp_1079319/2183263/tr/hg.jpg[/IMG]

Ich wspolne zabawy....

Posted

[quote name='julita104']
A jesli przeszkadza Ci cieczka to możesz sunie wysterylizowa[/quote]
Czyli sterylizacja powoduje,że u suczek nie występuje już cieczka...:roll:to może być dobre rozwiązanie,bo nie planuję żadnych szczeniaków i mialabym z głowy kilka problemów.Dzisiejsza noc Molka przespala sama w budce:multi:,po prostu wystawiłam budkę na dół na korytarzu(żeby w nocy nie łaziła po schodach,bo różnie może być:roll:),a drzwi do pokoju zamknełam. Może troche drastyczna metoda,ale poskutkowała-po serii warknięć i pisków Molly zrezygnowana poszła do swojego domku;) Przespała calutką noc sama,a rano powitała mnie jakby nic się nie wydarzyło.

• 2 weeks later...
Posted

[IMG]http://republika.pl/blog_yp_1079319/2183263/tr/yhj.jpg[/IMG]

[IMG]http://republika.pl/blog_yp_1079319/2183263/tr/uh.jpg[/IMG][IMG]http://republika.pl/blog_yp_1079319/2183263/tr/gj.jpg[/IMG]

[IMG]http://republika.pl/blog_yp_1079319/2183263/tr/hg.jpg[/IMG]

Jakiego masz fajniutkiego synka:loveu: :loveu: :loveu:
Suzi ma odwagę, Daisy ucieka przed małymi dziećmi:lol:

Moja Dai najczęściej śpi mi na głowie... Może dlatego, że w pierwszych tygodniach życia wtulała się we włoski mamusi.

• 5 weeks later...
Posted

No a u mnie sytuacja wyglada nastepujaco:
Gdy powiedziano nam ze nie powinno sie spac z Kropkiem bo jest za maly, mama sie bardzo tym przejela wiec ma swoje lozeczko...
Jako, ze jest bardzo malutki a ja mam wakacje do pazdziernika mam za zadanie zajmowac sie jego wychowaniem :) Bardzo odpowiedzialne zajecie...tyle , ze mama moja bardzo mi w tym przeszkadza :P
Juz od pierwszej nocy przyzwyczaila go do zasypiania w lozku (bo nie mogla zniesc jego piszczenia w nocy). Wiec go brala do lozka, usypiala i z powrotem do lozeczka Kropka...Tyle, ze rano narzekala ze sie nie wyspala itp. :) No a dzisiaj jak tylko wyjdzie ze swojego lozeczka kreci sie wokol lozka rodzicow, drapie i probuje tam wskakiwac...Tak to moja mama rozpuscila mi Kropeczka...No ale od dzisiaj ma zakaz :cool3: tyle, ze nie wiem jak to biedna kobieta przezyje...:placz:
Bede trzymac za nia kciuki bo chce zeby mogla sobie pospac w nocy

Pozdrawiam

Posted

Skippy takie są zawsze początki:lol:Najpierw piesek wędruje do łóżka,z którego na 99% się go już nie pozbędziesz:cool3: Potem zapewne zacznie się żebranie przy stole i ktoś się zlituje,że pies patrzy się i piszczy i masz gotowego żebraka:razz: no i w rezultacie otrzymamy psa,który grymasi,warczy i tupie łapkami,gdy coś chce(przykład Molly;)którą moja rodzinka rozpuściła w takiej samej kolejności-łóżko,jedzenie ze stołu,ba nawet z jednego talerza:evil_lol:).Molka śpi w łóżku do dziś,nie oduczyłam jej,choć próbowałam.

Posted

Nataliyka zgadzam sie z Toba w 100% ,moje psiny też sa strasznie rozpuszczone i oczywiście śpią w łóżeczku oba obok mnie na podusi a Milka jeszcze przed snem domaga się łapką drapanka po brzusiu i tak jak nauczymy pieska jak będzie malutki tak będzie jak dorośnie A ja tam lubie jak ze mną śpią:loveu: tylko martwi mnie że mamy jedną poduchę na troje :cool3: a mąż ma sam

Posted

Molly woli poranne pieszczoty i przytulaski.Przewraca się wtedy na plecki i pokazuje swój wygolony brzuszek:lol: No i oczywiście domaga się drapanka-pełna okupacja łóżka,dopóki ktoś nie podrapie jej po brzuszku:eviltong: