agaciaaa Posted September 4, 2007 Posted September 4, 2007 Witam ;) ja Ci radze teraz sie starać jak najbardziej z tym siusianiem, żeby do października zrozumiała o co chodzi :) choćbyś miała co godzine biegać. A te 5-6 godzin to wcale nie tak dużo, ile Gama wytrzymuje w nocy? Jak będzie sama, to najprawdopodobniej będzie spać, więc może nie będzie tak źle? :) Quote
Wyjątek Posted September 4, 2007 Author Posted September 4, 2007 [quote name='Kitka20']Wydaje mi się że jedyne rozwiązanie w takim przypadku to wydłuża jej czas chodzenia na pole tzn codzień coraz później jakoś tak Heh najpier było co godzina. potem co 2. Doszliśmy juz do 3 gdy nagle cos jej odwaliło i zaczęła sikac w domu. Więc czas znów skrócony do 2h i jest okej. Poczekam jeszcze z tydzień i znowu spróbujemy co 3. Chciałabym żebyśmy chociaz do 4h doszły do października. Oby to było możliwe:roll: [quote name='agaciaaa']Witam ;) ja Ci radze teraz sie starać jak najbardziej z tym siusianiem, żeby do października zrozumiała o co chodzi :) choćbyś miała co godzine biegać. A te 5-6 godzin to wcale nie tak dużo, ile Gama wytrzymuje w nocy? Jak będzie sama, to najprawdopodobniej będzie spać, więc może nie będzie tak źle? :) Gama ostatni spacer ma ok 12 a pierwszy o 6. lub ostatni o 1 a pierwszy o 7. generalnie w nocy wytrzytmuje 6 godzin bez problemu. Bo rzeczywiscie spi. Nie wiem na ile to możliwe żeby potem tez spała non stop w dzień... Watpię... [quote name='evaxon']:multi:heloł Witanko:p Quote
agaciaaa Posted September 4, 2007 Posted September 4, 2007 [quote name='Wyjątek']Gama ostatni spacer ma ok 12 a pierwszy o 6. lub ostatni o 1 a pierwszy o 7. generalnie w nocy wytrzytmuje 6 godzin bez problemu. Bo rzeczywiscie spi. Nie wiem na ile to możliwe żeby potem tez spała non stop w dzień... Watpię... Zależy od psa.. moja Sara zawsze śpi jak zostaje sama. Gdzieś wyczytałam, że przeciętny pies śpi 20 godzin na dobe :razz: chyba że Gama to typ niszczyciela, co pożera mieszkanie jak nikt nie widzi. A co do tego wydłużania czasu między wychodzeniem, to sądze że Gama jest jeszcze za mała, że wychodzić z nią co 4 godziny. Moja Sara ma 6 miesięcy i dopiero niedawno przestałam z nią wychodzić co 2 godz. lub częściej. Teraz wychodze średnio co 3-4 zależy co robi. Uważaj z tym, bo może znowu sie cofnąć, że tak powiem i sikać w domu. Ja tam sie nie uważam za żadnego specjaliste, mówie tylko to, co wiem z własnego doświadczenia ;) Quote
Wyjątek Posted September 4, 2007 Author Posted September 4, 2007 W sumie to wszysdtko zalezy od psa. Juz gdzies pisałam, że Otis przestał sikac w wieku 4-5 miesiecy a Gera t w wieku ok 3,5-4 miesiace:crazyeye: I spacery wcale nie były tak często. Były wtedy kiedy potrzeboiwała bo sama pokazywała, że chce. Robiła to drapiąc w drzwi :) Quote
agaciaaa Posted September 4, 2007 Posted September 4, 2007 a moja Sarula piszczy jak chce na dwór ;) ale dopiero niedawno sie nauczyła tego :) No wszystko zależy od psa.. trzymam kciuki za Game ;) Quote
Wyjątek Posted September 4, 2007 Author Posted September 4, 2007 Moja dzis zaczęła popiskiwać. Nie wiem czy dlatego, ze na spacer cciała ale za każdym razem jak piszczała to z nia szłam żeby zajarzyła że ma tak robic:p Będą zaraz zdjęcia Gamy!!!! :D :multi: Quote
Wyjątek Posted September 4, 2007 Author Posted September 4, 2007 Gama sporo sie zmieniła już :) Teraz ma 3 miesiące i wygląda o tak: Quote
Kitka20 Posted September 4, 2007 Posted September 4, 2007 Ale Gamulec jest świetna:loveu::loveu: Mam zaproszenie do kumpeli do Wawy jeśli kiedyś tam przyjadę musimy się spotka z naszymi psiulkami :D tylko wiesz Gamulec będzie wymęczony bo ją wymiziam do nieprzytomności hehe. Quote
olifka Posted September 4, 2007 Posted September 4, 2007 Nie mogłam znaleźć waszej galerii bo myliło mnie imie Otis na początku a ja czytam tylko początek tytułu:eviltong: http://images30.fotosik.pl/75/072066225b34b1bb.jpg Jej jaka śliczniutka:loveu: Quote
Wyjątek Posted September 4, 2007 Author Posted September 4, 2007 [quote name='Kitka20']Ale Gamulec jest świetna:loveu::loveu: Mam zaproszenie do kumpeli do Wawy jeśli kiedyś tam przyjadę musimy się spotka z naszymi psiulkami :D tylko wiesz Gamulec będzie wymęczony bo ją wymiziam do nieprzytomności hehe. A wiesz mniej wiecej kiedy sie wybierasz?? Oczywiście bierz ze soba Teklę! [quote name='Sznaucerka-Balbina']Nie mogłam znaleźć waszej galerii bo myliło mnie imie Otis na początku a ja czytam tylko początek tytułu:eviltong: http://images30.fotosik.pl/75/072066225b34b1bb.jpg Jej jaka śliczniutka:loveu: Lenistwo, oj lenistwo :P Stwierdziłam, ze jednak Otisowi ['] nalezy sie pierwsze miejsce... :) Quote
Kitka20 Posted September 4, 2007 Posted September 4, 2007 Hehe jak narazie to mnie kumpela gnębi żebym do niej przyjechała hehe ale w obecnym stanie wole narazie się nie wypuszczac tak daleko w świat najpierw muszę urodzic:DF:D:D bo w pociągu rodzic nie zamierzam:eviltong: a nigdy nic nie wiadomo Quote
Wyjątek Posted September 4, 2007 Author Posted September 4, 2007 a poźniej bedziesz sie zajmować tym brzdącem i tez nie przyjedziesz...:obrazic::obrazic: ;) Quote
basia2202 Posted September 4, 2007 Posted September 4, 2007 Gama ma zarąbiste uszioryyy!! :evil_lol: siuuuper:) normalnie taki se z niej netoperek :evil_lol: Quote
Nicka* Posted September 4, 2007 Posted September 4, 2007 Prześliczne psinki :) Ja juz nie moge się doczekać kiedy Sati staną uszka... Czekam na nastepne fotki ;] Cuuuudne Quote
dadiii Posted September 4, 2007 Posted September 4, 2007 chej sliczne focie :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: i zapraszam do mnie mam tam zapytanie do ciebie Quote
agaciaaa Posted September 4, 2007 Posted September 4, 2007 http://images30.fotosik.pl/75/072066225b34b1bb.jpg ale cudnie :loveu: Quote
Wyjątek Posted September 4, 2007 Author Posted September 4, 2007 [quote name='basia2202']Gama ma zarąbiste uszioryyy!! :evil_lol: siuuuper:) normalnie taki se z niej netoperek :evil_lol: Oh ja wiem, że te uszy to... jak nietoperz- wiele osób to mówi:evil_lol: Ale ja kocham te uszy:loveu: [quote name='Nicka*']Prześliczne psinki :) Ja juz nie moge się doczekać kiedy Sati staną uszka... Czekam na nastepne fotki ;] Cuuuudne Mojej małej jak staneły tak juz stoja od miesiaca :D Ani na sekundeczke nie klapnęły z powrotem:multi::multi: Dziekujemy za odwiedzinki :D Fotki kolejne jutro [quote name='dadiii']chej sliczne focie :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: i zapraszam do mnie mam tam zapytanie do ciebie dzieki dzieki, wpadnijcie jutro na kolejna porcję [quote name='agaciaaa']http://images30.fotosik.pl/75/072066225b34b1bb.jpg ale cudnie :loveu: :shiny::shiny::shiny: Quote
Kitka20 Posted September 4, 2007 Posted September 4, 2007 Moniczko nie bójta się jak mnie TZ puści to pojadę do Wawy brzdąca bede miała jak i gdzie zostawic zawsze mogę z nim pojecha TZ zostanie przy brzdącu a my pójdziemy z piechami na spacer:D Quote
dadiii Posted September 5, 2007 Posted September 5, 2007 no i gdzie ta kolejna porcja co???? :p Quote
olifka Posted September 5, 2007 Posted September 5, 2007 My też czekamy na kolejną porcję zdjęć!:p Quote
basia2202 Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 witankooo!! :) dawać nowe foty małego nietoperka:evil_lol: Quote
Recommended Posts