Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam ;) ja Ci radze teraz sie starać jak najbardziej z tym siusianiem, żeby do października zrozumiała o co chodzi :) choćbyś miała co godzine biegać. A te 5-6 godzin to wcale nie tak dużo, ile Gama wytrzymuje w nocy? Jak będzie sama, to najprawdopodobniej będzie spać, więc może nie będzie tak źle? :)

• Replies 3.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Kitka20']Wydaje mi się że jedyne rozwiązanie w takim przypadku to wydłuża jej czas chodzenia na pole tzn codzień coraz później jakoś tak

Heh najpier było co godzina. potem co 2. Doszliśmy juz do 3 gdy nagle cos jej odwaliło i zaczęła sikac w domu. Więc czas znów skrócony do 2h i jest okej. Poczekam jeszcze z tydzień i znowu spróbujemy co 3. Chciałabym żebyśmy chociaz do 4h doszły do października. Oby to było możliwe:roll:

[quote name='agaciaaa']Witam ;) ja Ci radze teraz sie starać jak najbardziej z tym siusianiem, żeby do października zrozumiała o co chodzi :) choćbyś miała co godzine biegać. A te 5-6 godzin to wcale nie tak dużo, ile Gama wytrzymuje w nocy? Jak będzie sama, to najprawdopodobniej będzie spać, więc może nie będzie tak źle? :)

Gama ostatni spacer ma ok 12 a pierwszy o 6. lub ostatni o 1 a pierwszy o 7. generalnie w nocy wytrzytmuje 6 godzin bez problemu. Bo rzeczywiscie spi. Nie wiem na ile to możliwe żeby potem tez spała non stop w dzień... Watpię...

[quote name='evaxon']:multi:heloł

Witanko:p

Posted

[quote name='Wyjątek']Gama ostatni spacer ma ok 12 a pierwszy o 6. lub ostatni o 1 a pierwszy o 7. generalnie w nocy wytrzytmuje 6 godzin bez problemu. Bo rzeczywiscie spi. Nie wiem na ile to możliwe żeby potem tez spała non stop w dzień... Watpię...

Zależy od psa.. moja Sara zawsze śpi jak zostaje sama. Gdzieś wyczytałam, że przeciętny pies śpi 20 godzin na dobe :razz: chyba że Gama to typ niszczyciela, co pożera mieszkanie jak nikt nie widzi.
A co do tego wydłużania czasu między wychodzeniem, to sądze że Gama jest jeszcze za mała, że wychodzić z nią co 4 godziny. Moja Sara ma 6 miesięcy i dopiero niedawno przestałam z nią wychodzić co 2 godz. lub częściej. Teraz wychodze średnio co 3-4 zależy co robi. Uważaj z tym, bo może znowu sie cofnąć, że tak powiem i sikać w domu.
Ja tam sie nie uważam za żadnego specjaliste, mówie tylko to, co wiem z własnego doświadczenia ;)

Posted

W sumie to wszysdtko zalezy od psa. Juz gdzies pisałam, że Otis przestał sikac w wieku 4-5 miesiecy a Gera t w wieku ok 3,5-4 miesiace:crazyeye: I spacery wcale nie były tak często. Były wtedy kiedy potrzeboiwała bo sama pokazywała, że chce. Robiła to drapiąc w drzwi :)

Posted

Moja dzis zaczęła popiskiwać. Nie wiem czy dlatego, ze na spacer cciała ale za każdym razem jak piszczała to z nia szłam żeby zajarzyła że ma tak robic:p

Będą zaraz zdjęcia Gamy!!!! :D :multi:

Posted

Ale Gamulec jest świetna:loveu::loveu:
Mam zaproszenie do kumpeli do Wawy jeśli kiedyś tam przyjadę musimy się spotka z naszymi psiulkami :D tylko wiesz Gamulec będzie wymęczony bo ją wymiziam do nieprzytomności hehe.

Posted

[quote name='Kitka20']Ale Gamulec jest świetna:loveu::loveu:
Mam zaproszenie do kumpeli do Wawy jeśli kiedyś tam przyjadę musimy się spotka z naszymi psiulkami :D tylko wiesz Gamulec będzie wymęczony bo ją wymiziam do nieprzytomności hehe.

A wiesz mniej wiecej kiedy sie wybierasz?? Oczywiście bierz ze soba Teklę!

[quote name='Sznaucerka-Balbina']Nie mogłam znaleźć waszej galerii bo myliło mnie imie Otis na początku a ja czytam tylko początek tytułu:eviltong:

http://images30.fotosik.pl/75/072066225b34b1bb.jpg
Jej jaka śliczniutka:loveu:

Lenistwo, oj lenistwo :P
Stwierdziłam, ze jednak Otisowi ['] nalezy sie pierwsze miejsce... :)

Posted

Hehe jak narazie to mnie kumpela gnębi żebym do niej przyjechała hehe ale w obecnym stanie wole narazie się nie wypuszczac tak daleko w świat najpierw muszę urodzic:DF:D:D bo w pociągu rodzic nie zamierzam:eviltong: a nigdy nic nie wiadomo

Posted

[quote name='basia2202']Gama ma zarąbiste uszioryyy!! :evil_lol: siuuuper:)
normalnie taki se z niej netoperek :evil_lol:

Oh ja wiem, że te uszy to... jak nietoperz- wiele osób to mówi:evil_lol: Ale ja kocham te uszy:loveu:

[quote name='Nicka*']Prześliczne psinki :)
Ja juz nie moge się doczekać kiedy Sati staną uszka...
Czekam na nastepne fotki ;]
Cuuuudne

Mojej małej jak staneły tak juz stoja od miesiaca :D Ani na sekundeczke nie klapnęły z powrotem:multi::multi:

Dziekujemy za odwiedzinki :D
Fotki kolejne jutro

[quote name='dadiii']chej sliczne focie :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:

i zapraszam do mnie mam tam zapytanie do ciebie

dzieki dzieki, wpadnijcie jutro na kolejna porcję

[quote name='agaciaaa']http://images30.fotosik.pl/75/072066225b34b1bb.jpg ale cudnie :loveu:

:shiny::shiny::shiny:

Posted

Moniczko nie bójta się jak mnie TZ puści to pojadę do Wawy brzdąca bede miała jak i gdzie zostawic zawsze mogę z nim pojecha TZ zostanie przy brzdącu a my pójdziemy z piechami na spacer:D