Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 413
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziś dostałam zdjęcia damy

Witam, przesyłam Państwu zdjęcia suni przed fryzjerem i po. Tak teraz wygląda. Zdjęcia są zrobione na łące w lesie, gdzie biegamy codziennie rano. Z wakacji zdjęcia prześlemy później, ponieważ jeszcze nie są zgrane na CD Serdecznie pozdrawiamy.

Lady po strzyżeniu

a tu jeszcze przed, wyglądała strasznie, nie wiem dlaczego ją tak zapuścili. :-(

• 4 months later...
Posted

Jaka to radość dostać taki mejl
Dzień dobry, życzymy Państwu wraz z Lady radosnych, spokojnych Świąt Bożego Narodzenia, pięknych prezentów pod choinką oraz zdrowia i pokoju w rodzinie w Nowym Roku! U nas wszystko jest w porządku. Lady jest z nami szczęśliwa, a my z nią. Sprawia nam wiele radości i wyciąga na spacer i do zabawy. Nie choruje i nie sprawie żadnych kłopotów. Musimy tylko uważać, aby jej nie dawać za dużo jedzenia, bo wówczas wymiotuje, a je nie dużo. Sunia jest do nas bardzo przywiązana i przychodzi do nas spać nad ranem każdego dnia, w samym środeczku, żeby leżeć między państwem. Dzisiaj obudziłam się z jej nogami na głowie. Mąż oczywiście ponad wszystko, a szczepienia może robić tylko pan- weterynarz, w żadnym razie pani. Długo nie pisałam, bo miałam kolejne bardzo ciężkie egzaminy .
Dzisiaj wyjeżdżamy całą rodziną na święta w góry, gdzie z zaprzyjaźnioną góralską rodziną spędzamy od kilku lat całe święta. Lady więc będzie znowu biegać za sarenkami, mam nadzieję, że niedaleko.. Teraz mąż już ją bardzo pilnuje, a i mała jest usłuchana. Sunia bardzo z nami lubi jeździć samochodem, bo wie że potem jesteśmy w jakimś fajnym miejscu i w nowym towarzystwie, co bardzo lubi. Na szczęście problemy z gryzieniem już się skończyły, ponieważ mała nauczyła się małym mruknięciem pokazywać nam, że czegoś nie lubi.
Tak więc, jeszcze raz wszystkiego najpiękniejszego życzą- L i A z rodziną i Lady

• 1 year later...
Posted

Dostałam dziś mejl od pańci Lady :multi:

Dzień dobry, > chciałam Państwu przede wszystkim życzyć wszystkiego najpiękniejszego w > Nowym Roku oraz zdrowia i cierpliwości w socjalizacji piesków do adopcji. > Jak również słów kilka o Lady, która czuje się znakomicie, a i sytuacje > z agresją już się nie powtórzyły. > Po prostu, nie miziamy w okolicach mordki, to znaczy mąż może robić > wszystko, a pozostali trzymają ręce z daleka od kufy. Dopiero po 2 > latach z nami, Lady zaczyna ujawniać swoje prawdziwe oblicze, które jest > bardzo kobiece, ponieważ jest czuła na zmiany pogody, nostalgiczna i > jednak mocno "bojusiana". Lady nie lubi gości w naszym domu, bo jest > wówczas podenerwowana. Lubi jak jest spokojnie, cicho, jak rozmawiamy ze > sobą łagodnym tonem i bardzo przeżywa, kiedy wracam z Kancelarii i z > energią opowiadam o jakiejś sprawie. Synowie ją uwielbiają, a mąż mówi > "córciu", co nie jest dobre, bo behawiorystka podkreślała, że Lady ma > być kochana w dyscyplinie, aby nami nie rządziła, no i żeby nie doszło > do kolejnego pogryzienia. Ja regularnie ćwiczę z Lady, a mąż niestety > nie jest konsekwentny, bo kiedy popatrzy w jej niewinne oczy, to > momentalnie mięknie. Lady boi się fajerwerków sylwestrowych do tego > stopnia, że potem przez 3 dni bała się wychodzić na spacerki. Dlatego > Nowy Rok spędzamy razem, żeby się nie bała. > Lady jest zdrowa, nie choruje, ale dość mało je. Bardzo często wraca do > "serka wiejskiego", który nauczyła się jeść w Państwa domu. Jest na > karmie bezglutenowej firmy Husse, więc skończyły się problemy z > ulewaniem wody (co jej się przedtem zdarzało często) i ma piękną sierść. > W przyszłym tygodniu podejmiemy próbę zapoznania z nowym fryzjerem > (mężczyzną), bo Pani się nie sprawdziła. Lady jej nie lubiła, a i Pani > była ogólnie znerwicowana. Z wstępnej rozmowy telefonicznej wynika, że > jest to sensowna i wyważona osoba polecona przez innego "psiarza". Z > Lady można tylko stanowczo i łagodnie coś zrobić. Z naszych obserwacji, > szczególnie na spacerach, wynika jednoznacznie, że była bita przez > poprzedniego właściciela (lub właścicieli). Kilka razy kiedy stanowczo > ją zawołałam (ktoś dla zdrowia biegał po lesie, a ona tego nie lubi), > momentalnie przyjmowała taką postawę, że wie, iż zaraz będzie uderzona. > Oczywiście, że u nas to się nie zdarza, ale bardzo mi było jej żal, że > tak długo pamięta przykre wydarzenia. Mam nadzieję jednak, że z biegiem > czasu coraz rzadziej będzie się to zdarzało. Lady jest ogromną radością dla męża. No a ja mam kogo kochać. > Serdecznie Państwa pozdrawiamy. Lucyna i Arek B.

I jak tu sie nie cieszyć?