Jump to content
Dogomania

PELASIA NAS POŁĄCZYŁA A TERAZ DYSKUTUJEMY SOBIE O ŻYCIU:):) O Pelasi czasem też:):)

Recommended Posts

Posted

[quote name='danka4u1']Wejdź smiało, watek dopiero w fazie rozruchu. Mało wiemy o psinie, bo dopiero dzis Amgel załozyła jej wątek. Psina odkryta podczas sobotniej sesji foto " mojemu" dwupakowi z podpisu. " odkryto" też przepięknego szczeniaczka - 3 tygodnie- ale ma już DT !![/QUOTE]
Heheh..taaaaa..bo ja bym nie weszła do "babci"...:(
Danuś....to się nie skonczy...ja dzis na wszystkich lekcjach , przy okazji tematu "Mikołaj", mowiłam o dobroci, wrazliwości i czujności (w oparciu o postawe oczywiscie Sw. Mikołaja:D) i prosilam dzieciaki, aby dzis kazdy stal sie św. Mikołajem dla jakiegos zwierzaczka..swojego, czy to w sąsiedztwie, czy spotkanego na ulicy(bo schronów u nas w okolicy nie ma niestety)....zobaczymy, jaki bedzie efekt...zapytam przy okazji (nieprędko, bo jestem od jutra do piatku na zwolnieniu- dopadło mnie przeziębienie- pewnie od tego nocnego wietrzenia ;):D) Za tydzien w poniedzialek zapytam...zobaczymy...ja juz nie wiem, co robić, aby choć światełko w tunelu zobaczyc...

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A ja mam ekipę złożona z troche wiekszych dzieci- 16, 17 lat- do plakatowania, szukania domów na miejscu, zbiórki karmy itp do schronu itd. Mało tych zapaleńców, ale az dziwne, że az tyle..wuesz, jak to teraz jest...
Na ogół jesteśmy odbierani w szkole jako " pomyleńcy" nieszkodliwi czasem, do momentu gdy nie zaczniemy szukać domu dla psa...wtedy robi się wokół pusto hihihi
W gorszej " towarzyskiej " sytuacji jest koleżanka, która nie je mięsa...oj, na ta patrzą jak na ciężki przypadek

Posted

[quote name='marysia55']Póxno dzisiaj weszłam na dogo. Pewnie jeszcze tylko wspólny 'dymek' :smokin: i wyrko . Koty juz obierają właściwy kierunek :lol:[/QUOTE]
Heheheh...a ja moge dziś siedzieć "do upadłego";);):D Jutro śpię do woli:)

Posted

Mój pies już obrał...mnie jeszcze nie po drodze, ale za dymkiem jestem.To po jednym póki nie ma Mateńki Przełożonej, bo bestia zacznie robić deratyzację, dezynfekcję i nie iwadomo, czy nie wpuści anty- trolla....

Posted

[quote name='danka4u1']Mój pies już obrał...mnie jeszcze nie po drodze, ale za dymkiem jestem.To po jednym póki nie ma Mateńki Przełożonej, bo bestia zacznie robić deratyzację, dezynfekcję i nie iwadomo, czy nie wpuści anty- trolla....[/QUOTE]
Jak to nie ma jak jest..????:o Mnie by nie było..:D HAhahahahha..baaardzo smieszne!! A juz mi rzycac te wstrętne pety, bo wietrzyc dzisiaj nie moge cobym kataru nie dostala wiekszego:) Na 14-go musze byc zdrowa jak rybka:):):D

Posted

[quote name='danka4u1']Napisałam do Ciebie na pocztę hihihi chachacha hehehe[/QUOTE]Alez juz dawno odpowiedzialam...nie wygonisz mnie stad..nie, ni Ty bestyjo;):D

Posted

Danuś...jesteś jeszcze...wejdź prosze na allegro dziadzia....normalnie zobaczyłam jakby Filipka
[*]
[*]
[*](jest naparwde podobny)....:( I spokoju mi to nie daje...:(:( Az mnie telepie w środku...wszystko mi sie przypomniało..:(Rozpłakałam sie nad tym allegro...:(
Ps. Odebrałam poczte, zaraz odpowiem...ale juz teraz piszę, ze masz 100% racji...;):):) A zajrzyj na "znajomy" watek- to przekonasz sie o tym jeszcze bardziej...

Posted

[quote name='Cajus JB']Wszystko przewietrzone? :D:D:D Pelasia nie zachorowała? :lol:[/QUOTE]Wszystko przewietrzone oprocz twoich butow z ktorych słoma wystaje...[B]A jesli chcesz sie o cos martwic, to zajrzyj do swoich pieskow...o Pelasie sie nie martw!!Dla ciebie nie ma miejsca na tym watku... EOT[/B]!!

Posted

[quote name='gonia66']Wszystko przewietrzone oprocz twoich butow z ktorych słoma wystaje...[B]A jesli chcesz sie o cos martwic, to zajrzyj do swoich pieskow...o Pelasie sie nie martw!!Dla ciebie nie ma miejsca na tym watku... EOT[/B]!![/QUOTE]

..........:-(:-(:-(

Posted

[quote name='gonia66']Danuś...jesteś jeszcze...wejdź prosze na allegro dziadzia....normalnie zobaczyłam jakby Filipka
[*]
[*]
[*](jest naparwde podobny)....:( I spokoju mi to nie daje...:(:( Az mnie telepie w środku...wszystko mi sie przypomniało..:(Rozpłakałam sie nad tym allegro...:(
Ps. Odebrałam poczte, zaraz odpowiem...ale juz teraz piszę, ze masz 100% racji...;):):) A zajrzyj na "znajomy" watek- to przekonasz sie o tym jeszcze bardziej...[/QUOTE]
Zobacz Danuś....
[IMG]http://www.lilka.grabalski.gre.pl/dogob/staruszek4.jpg[/IMG]

Posted

No to mam po spaniu..zresztą i tak muszę zaraz wstawać..
Do jakiego hoteliku pod Krakowem pojechał Zenek? Nie chciałam juz pytać, bo nie daję rady czytać tych wszystkich moich wątków, ale...

Posted

[quote name='danka4u1']No to mam po spaniu..zresztą i tak muszę zaraz wstawać..
Do jakiego hoteliku pod Krakowem pojechał Zenek? Nie chciałam juz pytać, bo nie daję rady czytać tych wszystkich moich wątków, ale...[/QUOTE]O jesssssssoooo..nawet mi nie mów...tam jakas nazwa sie pojawila...ale ja nie slyszalam wczesniej...musze sprawdzic co to za miejsce...ale nie skojzraylam ze to pod Krakowem...
Danuś...czy mi sie zdaje ze ten dziadzio jest jak Filipek..???:( Moze ja juz mam zwidy..??:(
A jeszcze tytuł tego wątku dopiero do mnie dotarł..ze jest podobny:
[url]http://www.dogomania.pl/threads/197431-Ca%C5%82kowicie-%C5%9Blepy-i-g%C5%82uchy-staruszek-bez-szans-w-%C5%9Bniegowej-zaspie.../page11?p=15879925#post15879925[/url]

Posted

[quote name='danka4u1'][IMG]http://i51.tinypic.com/vgihb7.jpg[/IMG]
Zobacz...[/QUOTE]Jesssssooo..no włąsnie ta fotka mnie rozwaliła na maxa w tym Allegro..ale teraz, kiedy ja wkleiłaś, to normalnie myslalam, ze skopiowalas zdjęcie z wątku Filipka...:(:(...
I ten dziadzio ja myslalam, ze jest "tylko" slepy..ale jest tez głuchy...:(:(
Danuś...musimy tam być....mateńko....ja jestem ugotowana...naparwdę...juz na blogu wstawiłam info...
A Zenus jest w hoteliku:
[url]http://www.hotelamok.pl/cennik.html[/url]

Posted

Uf....jakoś dobrnęłam i tutaj nareszcie:)
Witam ciociuńcie pelaskowe:)
Tak przyjrzałam się Dziadziowi...postura, wielkośc umaszczenie i sierść...oraz choroby, jakie Go dopadły- są po prostu identyczne, jak Filipka...ale mordzia Filipka była troszkę bardziej "kudłata" i "wąsata"...to "spojrzenie" jednak jest to samo...jedno, co na pewno różni oba- to położenie....dzaidziowi dajemy szansę, mimo kalectwa, jakim Los go "odbdarował"...Filipek nie miał tego szczęscia..:(
Teraz tylko trzeba mieć nadzieję, ze dzaidziowi sie uda...:)
A jeśli chodzi o Pelasię, to Ona ma szczęscie juz od dłuższego czasu...kiedy trafiła pod skrzydełka naszego dogomaniackiego Anioła, ktory, jak na Anioły przystało, ukrywa sie nieustannie i pojawia w najtrudniejszych momentach:)
Dziewczynka ma sie dobrze i jest szczęsliwa- to wiemy na pewno...a czegóz więcej jej potrzeba..??:)
Pokornie bym sobie życzyła, aby wszystkie psy na świecie miały tyle sczzęscia, co Pelasia..:)
Myślalam, ze dzis jakies świateczne porzadki zaczne..ale gdzie tam....komu by sie chciało,..?? Na samą myśl czuje sie zdecydowanie bardziej chorutka i słaba;):D
a jako, ze na choroby sobie pozwolic nie mogę, przynajmniej nie do 14-go;):D, to zdecydowałam, ze porzadki poczekają;);):D
A jak u was dziewczyny"te sprawy"..??:) Blagam, tylko w kompleksy mnie nie wpedzajcie...;)

Posted

Witam wszystkich obecnych i milcząco- obecnych też- a niech Wam będzie-[B] Dobrze, że u Pelasi dobrze,[/B] zresztą nie może być inaczej u Smoko_ Anioła. Niektóre pieski mają szczęście, a innym odmówiono nawet prawa do życia...
Gonia, nie będę wpędzać Cię w kompleksy przedświąteczne, bo jak widzisz, jestem dopiero teraz zagdakana po szkole na śmierć.
Mam tylko jedno marzenie- odwiedzić wszystkie swoje pieski, pogdakać z Wami na przewietrzonym wątku i niech mi się nikt nie podstawia dziś, bo jakaś nabuzowana jestem i może mi puścić dobre wychowanie, a o to po 8 lekcjach + znowu spotkanie z rodzicami, będzie łatwo.
Gonia podrzuć mi link do " Filipka", bo gdzies mi się zawieruszył podczas czyszczenia skrzynki. Myślę o tym " Filipku", którego zdjęcie wczoraj zamieściłam tutaj.
Jesli chodzi o Zenka, to jakoś nie zauważyłam starań o hotel- były jakieś deklaracje??- pewnie umknęło to mojej uwadze, stało sie to jakoś szybko i mimochodem, ale nie będę już do tego wracać; najważniejsze, że psiana bezpieczna.
Jesli chodzi o ceny..bez komentarza..dlatego pytam, czy były deklaracje..

Posted

[quote name='danka4u1']Witam wszystkich obecnych i milcząco- obecnych też- a niech Wam będzie-[B] Dobrze, że u Pelasi dobrze,[/B] zresztą nie może być inaczej u Smoko_ Anioła. Niektóre pieski mają szczęście, a innym odmówiono nawet prawa do życia...
Gonia, nie będę wpędzać Cię w kompleksy przedświąteczne, bo jak widzisz, jestem dopiero teraz zagdakana po szkole na śmierć.
Mam tylko jedno marzenie- odwiedzić wszystkie swoje pieski, pogdakać z Wami na przewietrzonym wątku i niech mi się nikt nie podstawia dziś, bo jakaś nabuzowana jestem i może mi puścić dobre wychowanie, a o to po 8 lekcjach + znowu spotkanie z rodzicami, będzie łatwo.
Gonia podrzuć mi link do " Filipka", bo gdzies mi się zawieruszył podczas czyszczenia skrzynki. Myślę o tym " Filipku", którego zdjęcie wczoraj zamieściłam tutaj.
Jesli chodzi o Zenka, to jakoś nie zauważyłam starań o hotel- były jakieś deklaracje??- pewnie umknęło to mojej uwadze, stało sie to jakoś szybko i mimochodem, ale nie będę już do tego wracać; najważniejsze, że psiana bezpieczna.
Jesli chodzi o ceny..bez komentarza..dlatego pytam, czy były deklaracje..[/QUOTE]Oj....tak jest!!!juz, juz, prosze uprzejmie...:):)Wątek "Filipka":)
[url]http://www.dogomania.pl/threads/197431-Ca%C5%82kowicie-%C5%9Blepy-i-g%C5%82uchy-staruszek-bez-szans-w-%C5%9Bniegowej-zaspie.../page14?p=15884622#post15884622[/url]
Ja dziś melduje, ze jestem grzeczna, ale jak Pani Danusia jest taka nabuzowana, to az mi sie marzy, zeby na wątek wszedł "wirus";);) Bardzo chcialabym zobaczyc, jak Danusia wymiata i porzadkuje wątek metodami iscie odpowiednimi dla tego typu intruzów;):):D

Posted

[quote name='danka4u1']I tak trzymać, kochane dzieci.[/QUOTE]:roflt::roflt:Zapomniałaś jeszcze Danus dodać dwóch słówek..ale rozumiem...są takie "rzeczy", co ruszać nie wolno, bo jak się ruszy to....:megagrin::megagrin::megagrin::klacz::klacz:

Posted

Skąd wiesz, jaki jest najpopularniejszy wyraz wśród młodego pokolenia..jest jeszcze jeden..[B]krótki i zwarty, a czasem nawet gotowy[/B], ale ma " haczyk" ortograficzny, więc moze lepiej nie ruszać....
Weszłam na ten wątek, ale dziś chyba nie dam rady uporac sie ze wszystkim..jutro znów radość o poranku.