Jump to content
Dogomania

PELASIA NAS POŁĄCZYŁA A TERAZ DYSKUTUJEMY SOBIE O ŻYCIU:):) O Pelasi czasem też:):)

Recommended Posts

Posted

U goni dzisiaj prawie jak u Żydów w czasie sobotniego szabasu ;-) Chociaż nie do końca bo komputera zapewne też im używać nie wolno w tym czasie :p
A jeśli o sterylkę Pelasi chodzi to czas najlepszy właśnie się zaczął. Najlepiej według weterynarzy robić ten zabieg w czasie tzw. ciszy hormonalnej, która wypada ok 3-4 miesiące po cieczce. Mam 2 suczki, które u mnie były sterylizowane więc wiem co mówię bo pytałam w swoim czasie u kilku różnych wetów.

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Lidan']U goni dzisiaj prawie jak u Żydów w czasie sobotniego szabasu ;-) Chociaż nie do końca bo komputera zapewne tez im używać nie wolno w tym czasie :p[/QUOTE]

Ani lodówki, ani ...windy...rany, co zrobiłabym z tym moim 10 piętrem??
Czy mieszkasz na Kazimierzu, ze masz takie judaistyczne skojarzenia?

Posted

Hi hi...Nieee... Mieszkam blisko Nowej Huty, ale pracuję w pobliżu kazimierza :p Jednak skojarzenia mam zupełnie z innej "parafii" Moja siostra mieszka w Manchesterze, w żydowskiej dzielnicy, pracuje w żydowskim domu starców i dorabiała sobie na początku u jakiejś żydowskiej rodziny z ósemką dzieci ;-)

Posted

[quote name='Lidan']Hi hi...Nieee... Mieszkam blisko Nowej Huty, ale pracuję w pobliżu kazimierza :p Jednak skojarzenia mam zupełnie z innej "parafii" Moja siostra mieszka w Manchesterze, w żydowskiej dzielnicy, pracuje w żydowskim domu starców i dorabiała sobie na początku u jakiejś żydowskiej rodziny z ósemką dzieci ;-)[/QUOTE]HAhahah...moja córeczka tez raz jeden miala okazje sprzatac w Londynie u Żydówki z 8 dzieci....masakra....nigdy więcej...tam w ogole specjalne środki trzeba uzywać i podobno trzeba miec cierpliwosc...nigdy więcej Martusia nie poszla...tak zakonczyla "kariere" dorabiania do studiów w Londynie;):):)
A u mnie co Lidziu powiadasz..??Nie żydowski szabas tylko lenistwo w czystej postaci, jakie uwielbiam;);):D TO taki relax przed kolejnym tygodniem pracy..musze przeca naładowac akumulatory;):D
A jesli chodzi o sterylke...to ja wiem, ze SMoczek wie co robi i w ogole sobie tym głowy nie zawracam;)
Najważniejszy domek...ale czy SMoczek ja odda komuś..??:o tego pewna nie jestem:D;)

Posted

[quote name='Lidan']
A jeśli o sterylkę Pelasi chodzi to czas najlepszy właśnie się zaczął. Najlepiej według weterynarzy robić ten zabieg w czasie tzw. ciszy hormonalnej, która wypada ok 3-4 miesiące po cieczce. Mam 2 suczki, które u mnie były sterylizowane więc wiem co mówię bo pytałam w swoim czasie u kilku różnych wetów.[/QUOTE]

Też tak słyszałem, że około 3 miesięcy. I dlatego dziwi mnie termin 10 września. I martwi mnie ta beztroska.

Posted

[quote name='Cajus JB']Też tak słyszałem, że około 3 miesięcy. I dlatego dziwi mnie termin 10 września. I martwi mnie ta beztroska.[/QUOTE]Temin byl na juz, bo nie bylo wiadomo, czy nie jest ciężarna...ale skoro okazalo się, że nie jest- dlatego wlasnie Smoczek czeka na najlepszy termin cajus..
Nikt tu nie jest beztroski-a ufny w kompetencje Smoczka i jej mądrą miłość do Pelasi- nie musisz sie naprawde niczym martwic...na dogo jest wystarczajaco duzo watków przysparzających zmartwien...
Możesz być spokojny...Pelasia ma wszystko, co jest jej potrzebne...bo to nie jest pierwszy pies u SMoka...jeśli martwimy się o cos, to tylko o brak telefonów z ogłoszeń...

Posted

Kurcze...coś Marysi dziś u nas nie było i nie tylko u nas... i Rity...hhmmm....te cioteczki to dopiero odpoczywają..albo pracuja tak zawzięcie...;) A usprawiedliwien zero...no. no...:nono:

Posted

Lidziu...a jak tam sprawa "kciukowa"..??;o Nic nam nie napisałaś...Pisać, to sie jakos jeszcze da na kompie...nawet kawe wypić to nie problem, ale myślisz, ze jak ja zasnę z kciukasami zaciśniętymi-he???
EDIT
wecie co/?ja zabieram Salmunie i Pelasie przy okazji na wieczorny spacerek..nie chce zeby mnie spotkało toto:
[IMG]http://statichg.demotywatory.pl/uploads/201011/1289327514_by_Carva_500.jpg[/IMG]

Posted

[URL="http://statichg.demotywatory.pl/uploads/201011/1289327514_by_Carva_500.jpg"]Mało zabawne zdjęcie gonia66[/URL]. Jakby doszło do spięcia szczeniak by się usmażył lub poraziłby Go prąd.

Gratuluję pomysłu autorowi i pomyślunku osobom, które takie zdjęcia rozpowszechniają.

Posted

Kochani,

A zwłaszcza Ty, Cajusie...:loveu: Nie martw się o nas! Wzrusza mnie Twoja troska:oops:, ale zapewniam Cię - nie musisz się martwić jeszcze i nas! Chyba masz dosyć trosk w Twoim dość wypełnionym i zajmującym życiu...?;)
O ile się zorientowałam, lubisz podkreślać swoje dobroczyństwo i hojność w odniesieniu do niektórych psów, każesz jednak sobie za to słono płacić daniną w postaci znoszenia zgryźliwstwa...;)
Upewniam Cię - ani ja, ani cała reszta moich psów (ilekolwiek ich jest) + rezydentka Pelasia nie mają zamiaru stworzyć Ci jeszcze jednego powodu do niepokoju...:cool1:

Pzdr,

Ukryty Smok

PS. Aha, jeszcze jedno - ma wrażenie, że poczucie humoru jest jedną a cech, warunkujących możliwości adaptacyjne człowieka... A Wy?.....:evil_lol:

Posted

Hehehe...lecę tez szybciutko. Szkoda klawiatury i byłabym odcięta od Was.
A to hasło na następny nadchodzący tydzień dla gdakaczy z tego wątku:
[URL="http://dawniejdzisiaj.pl/807/Dobra-ocena"][IMG]http://dawniejdzisiaj.pl/uimages/201003/1268674552_by_dawid147258.jpg[/IMG][/URL]
I tak trzymać. Zaczynam przerabiać jedynki na dobre oceny- dopalacze to jest to.

Posted

[quote name='Ukryty Smok']Kochani,

A zwłaszcza Ty, Cajusie...:loveu: Nie martw się o nas! Wzrusza mnie Twoja troska:oops:, ale zapewniam Cię - nie musisz się martwić jeszcze i nas! Chyba masz dosyć trosk w Twoim dość wypełnionym i zajmującym życiu...?;)
O ile się zorientowałam, lubisz podkreślać swoje dobroczyństwo i hojność w odniesieniu do niektórych psy, każesz jednak sobie za to słono płacić daniną w postaci zgryźliwstwa...;)
Upewniam Cię - ani ja, ani cała reszta moich psów (ilekolwiek ich jest) + rezydentka Pelasia nie mają zamiaru stworzyć Ci jeszcze jednego powodu do niepokoju...:cool1:

Pzdr,

Ukryty Smok[/QUOTE]

Pozwolisz, że codzienne będę Ciebie pytał o inną informację dotyczącą Pelasi. Na pewno wiedza o Niej przyda się ewentualnemu nowemu domkowi i nam wszystkim.

Cieszę się, że jest rezydentem, a nie psem bezdomnym.

Posted

[quote name='Cajus JB'][URL="http://statichg.demotywatory.pl/uploads/201011/1289327514_by_Carva_500.jpg"]Mało zabawne zdjęcie gonia66[/URL]. Jakby doszło do spięcia szczeniak by się usmażył lub poraziłby Go prąd.

Gratuluję pomysłu autorowi i pomyślunku osobom, które takie zdjęcia rozpowszechniają.[/QUOTE]Jeszcze jeden powod do zmartwienia sobie znalazłeś..??To wspólczuję, bo za niedługo bedziesz jednym wielkim kłębkiem nerwów...:(:(TO chyba taki z lekka masochizm sie nazywa albo malkontenctwo...;)
Ty Cajus naparwde myślisz, ze ten psiak robił siku na klawiature a ktos stal i patrzyl jak mu laptopa zalewa..??:o HAhhaha..naprawdę jestes mega zabawny....aż płakac się chce nad Twoja naiwnoscią...

[quote name='Ukryty Smok']Kochani,

O ile się zorientowałam, lubisz podkreślać swoje dobroczyństwo i hojność w odniesieniu do niektórych psów, każesz jednak sobie za to słono płacić daniną w postaci znoszenia zgryźliwstwa...;)

Pzdr,

Ukryty Smok

PS. Aha, jeszcze jedno - ma wrażenie, że poczucie humoru jest jedną a cech, warunkujących możliwości adaptacyjne człowieka... A Wy?.....:evil_lol:[/QUOTE]............Cajus, weź sobie ten post do serca i......(nie napiszę;))W każdym razie malkontentów nam tu nie potrzeba-tu jest wesoły watek i umiemy sie same zatroszczyć o Pelasie:) ALe Ty pytaj sobie ile chcesz...jeśli lubisz być ignorowany..ok...Twoja sprawa...Pzdr...

Posted

[quote name='Ukryty Smok']Cajusie drogi,

Pytaj, ile chcesz! Na zdrowie!
Jednak w tym przypadku pozwolisz, że to ja będę decydować o terminie i formie odpowiedzi...

Pzdr,

Ukryty Smok[/QUOTE]A tak w ogole Smoczku, to ciesze sie, ze jestes i podpisałas liste obecności...w ostatniej chwili, ale jednak:):)
DObrej nocki zyczę i prosze o mizianka dla naszej królewny Pelagii Pierwszej:):)

Posted

[quote name='Ukryty Smok']

PS. Aha, jeszcze jedno - ma wrażenie, że poczucie humoru jest jedną a cech, warunkujących możliwości adaptacyjne człowieka... A Wy?.....:evil_lol:[/QUOTE]

[COLOR=Silver]Pamiętam jak mój brat się śmiał, że będzie miał hak zamiast dłoni tak jak kapitan Hook. Trochę wcześniej 'sprzątałem' kawałki Jego dłoni z maszyny.

Ojca "sprzątałem" dwa razy. Zawsze wszędzie było pełno tkanki i kości.

Nauczyłem się nie śmiać. Bo za chwilę może mi nie być do śmiechu.

[COLOR=Black]Wybacz, że się nie adaptuję.[/COLOR][/COLOR]

Posted

[quote name='Ukryty Smok']:multi::multi::multi:[B][SIZE=3]PS. Aha, jeszcze jedno - ma wrażenie, że poczucie humoru jest jedną a cech, warunkujących możliwości adaptacyjne człowieka... A[/SIZE] Wy[SIZE=3]?.....:evil_lol[/SIZE][/B]:[/QUOTE]
[SIZE=2]Podpisuję się pod tymi słowami obiema rękoma, ciesząc się, że mam je obie, zamiast zamartwiać sie niewiadoma przyszłością.[/SIZE]
[quote name='gonia66']A tak w ogole Smoczku, to ciesze sie, ze jestes i podpisałas liste obecności...w ostatniej chwili, ale jednak:):)
DObrej nocki zyczę i prosze o mizianka dla naszej królewny Pelagii Pierwszej:):)[/QUOTE]
Pod tymi słowami tez podpisuję się, ciesząc się , ze JESTESCIE:multi::multi:

Posted

[quote name='danka4u1'][SIZE=2]Podpisuję się pod tymi słowami obiema rękoma, ciesząc się, że mam je obie, zamiast zamartwiać sie niewiadoma przyszłością.[/SIZE]

Pod tymi słowami tez podpisuję się, ciesząc się , ze JESTESCIE:multi::multi:[/QUOTE]

[COLOR=Silver]Miłego dnia wszystkim, którym wzięcie w dłoń monety, trzymanie widelca czy zapięcie guzika sprawia tyle przyjemności.[/COLOR]

Miłego dnia Pelasi.

Posted

Życie składa się właśnie z takich drobnnych radości- nie przyjemnosci- a kto tego nie potrafi docenić i dostrzec, czekając na jedną wielką radość, szczęście czy przyjemność, jest uboższy, bo traci RADOŚĆ CAŁEGO ŻYCIA.
Dobranoc.

Posted

Witajcie :-) Danusiu?! Dzisiaj już nie jest weekend! Ja nieraz wstaje nie dużo później niż Ty chodzisz spać :p
Goniu, przepraszam za te kciuki. Sunia Punia została złapana, zatrzymana, a w czasie gdy jedna dziewczyna po nią jechała inna zdecydowała się ją zabrać do siebie ;-) W każdym razie Punia wykąpana smacznie spała a koty chodziły jej po głowie...no, prawie
[IMG]http://tinypic.pl/i/00043/iqupvusde9ys_t.jpg[/IMG] [IMG]http://tinypic.pl/i/00043/fi8z4z1x5o2y_t.jpg[/IMG] [IMG]http://tinypic.pl/i/00043/i7qtjls0zzfr_t.jpg[/IMG]

Wszystkim z Pelasią włącznie życzę miłego dnia.

Posted

Witajcie wszyscy , a zwłaszcza Pelagio.
Mija dzień jak codzień; " radość o poranku", zarabianie na [B]luksusy[/B] i karmę- tym razem naprawdę z górnej półki- dziś nieco póżnie zaczynam gdakać, bo o 1o, a teraz jestem na etacie gospodyni domowej. Trochę urozmaicenia nie zaszkodzi.
Pogoda wiosenna i zaraz zafunduję mojemu dziadeczkowi dłuuugi spacer. Sobie tez nie poskąpię słońca.
Wam życzę tego samego, jesli czas i obowiązki pozwolą.
Lidziu, skończyłas już " mrożenie"....i inne atrakcje?

Posted

I ja witam serdecznie wszystkich Pelansjanów....:)
Pelasie całuje w nosek i miziam za uszkiem..
Lekko zmęczona, musze sie zabrac za sprzatanko- bo jak sie leniuchowalo wczoraj, dzis trzeba nadrobic- w przyrodzie nic nie ginie;):D
Jeszcze tylko kawusię "rabnę" przed robota, potem znajdę coś wesołego, bo wkradły sie do Pelasi jakies "smenty-malkontenty"...aż mnie zemdliło, jak rano poczytałam małe co- nieco...
A my to cioteczki z problemami trzymamy sie dzielnie i wesoło, bo póki żyjemy- póty jest dobrze...prawda cioteczki..???:):)
OOOoooo...mam:)
[IMG]http://statichg.demotywatory.pl/uploads/201011/1289753859_by_oturano_500.jpg[/IMG]
DLatego na nic złego nie czekamy- tylko na dobro, na dobro, na dobro....:):):):loveu:

Posted

[quote name='danka4u1']Lidziu, skończyłas już " mrożenie"....i inne atrakcje?[/QUOTE]
Mrożenie owszem skończyłam, inne atrakcje dzisiaj zaczęłam. Te podobają mi się przynajmniej ale nie wiem czy mojej nodze pomoże po tym mrożeniu ciepły masaż wirowy w samo południe :p