Lidan Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 U goni dzisiaj prawie jak u Żydów w czasie sobotniego szabasu ;-) Chociaż nie do końca bo komputera zapewne też im używać nie wolno w tym czasie :p A jeśli o sterylkę Pelasi chodzi to czas najlepszy właśnie się zaczął. Najlepiej według weterynarzy robić ten zabieg w czasie tzw. ciszy hormonalnej, która wypada ok 3-4 miesiące po cieczce. Mam 2 suczki, które u mnie były sterylizowane więc wiem co mówię bo pytałam w swoim czasie u kilku różnych wetów. Quote
danka4u1 Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 [quote name='Lidan']U goni dzisiaj prawie jak u Żydów w czasie sobotniego szabasu ;-) Chociaż nie do końca bo komputera zapewne tez im używać nie wolno w tym czasie :p[/QUOTE] Ani lodówki, ani ...windy...rany, co zrobiłabym z tym moim 10 piętrem?? Czy mieszkasz na Kazimierzu, ze masz takie judaistyczne skojarzenia? Quote
Lidan Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Hi hi...Nieee... Mieszkam blisko Nowej Huty, ale pracuję w pobliżu kazimierza :p Jednak skojarzenia mam zupełnie z innej "parafii" Moja siostra mieszka w Manchesterze, w żydowskiej dzielnicy, pracuje w żydowskim domu starców i dorabiała sobie na początku u jakiejś żydowskiej rodziny z ósemką dzieci ;-) Quote
gonia66 Posted November 14, 2010 Author Posted November 14, 2010 [quote name='Lidan']Hi hi...Nieee... Mieszkam blisko Nowej Huty, ale pracuję w pobliżu kazimierza :p Jednak skojarzenia mam zupełnie z innej "parafii" Moja siostra mieszka w Manchesterze, w żydowskiej dzielnicy, pracuje w żydowskim domu starców i dorabiała sobie na początku u jakiejś żydowskiej rodziny z ósemką dzieci ;-)[/QUOTE]HAhahah...moja córeczka tez raz jeden miala okazje sprzatac w Londynie u Żydówki z 8 dzieci....masakra....nigdy więcej...tam w ogole specjalne środki trzeba uzywać i podobno trzeba miec cierpliwosc...nigdy więcej Martusia nie poszla...tak zakonczyla "kariere" dorabiania do studiów w Londynie;):):) A u mnie co Lidziu powiadasz..??Nie żydowski szabas tylko lenistwo w czystej postaci, jakie uwielbiam;);):D TO taki relax przed kolejnym tygodniem pracy..musze przeca naładowac akumulatory;):D A jesli chodzi o sterylke...to ja wiem, ze SMoczek wie co robi i w ogole sobie tym głowy nie zawracam;) Najważniejszy domek...ale czy SMoczek ja odda komuś..??:o tego pewna nie jestem:D;) Quote
Cajus JB Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 [quote name='Lidan'] A jeśli o sterylkę Pelasi chodzi to czas najlepszy właśnie się zaczął. Najlepiej według weterynarzy robić ten zabieg w czasie tzw. ciszy hormonalnej, która wypada ok 3-4 miesiące po cieczce. Mam 2 suczki, które u mnie były sterylizowane więc wiem co mówię bo pytałam w swoim czasie u kilku różnych wetów.[/QUOTE] Też tak słyszałem, że około 3 miesięcy. I dlatego dziwi mnie termin 10 września. I martwi mnie ta beztroska. Quote
gonia66 Posted November 14, 2010 Author Posted November 14, 2010 [quote name='Cajus JB']Też tak słyszałem, że około 3 miesięcy. I dlatego dziwi mnie termin 10 września. I martwi mnie ta beztroska.[/QUOTE]Temin byl na juz, bo nie bylo wiadomo, czy nie jest ciężarna...ale skoro okazalo się, że nie jest- dlatego wlasnie Smoczek czeka na najlepszy termin cajus.. Nikt tu nie jest beztroski-a ufny w kompetencje Smoczka i jej mądrą miłość do Pelasi- nie musisz sie naprawde niczym martwic...na dogo jest wystarczajaco duzo watków przysparzających zmartwien... Możesz być spokojny...Pelasia ma wszystko, co jest jej potrzebne...bo to nie jest pierwszy pies u SMoka...jeśli martwimy się o cos, to tylko o brak telefonów z ogłoszeń... Quote
Cajus JB Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 A ile jest tam psów? Wszystkie są sterylizowane? Mnie też martwi brak odzewu na ogłoszenia. Które są aktualne? Są regularnie odnawiane? Quote
gonia66 Posted November 14, 2010 Author Posted November 14, 2010 Kurcze...coś Marysi dziś u nas nie było i nie tylko u nas... i Rity...hhmmm....te cioteczki to dopiero odpoczywają..albo pracuja tak zawzięcie...;) A usprawiedliwien zero...no. no...:nono: Quote
gonia66 Posted November 14, 2010 Author Posted November 14, 2010 Lidziu...a jak tam sprawa "kciukowa"..??;o Nic nam nie napisałaś...Pisać, to sie jakos jeszcze da na kompie...nawet kawe wypić to nie problem, ale myślisz, ze jak ja zasnę z kciukasami zaciśniętymi-he??? EDIT wecie co/?ja zabieram Salmunie i Pelasie przy okazji na wieczorny spacerek..nie chce zeby mnie spotkało toto: [IMG]http://statichg.demotywatory.pl/uploads/201011/1289327514_by_Carva_500.jpg[/IMG] Quote
Cajus JB Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 [URL="http://statichg.demotywatory.pl/uploads/201011/1289327514_by_Carva_500.jpg"]Mało zabawne zdjęcie gonia66[/URL]. Jakby doszło do spięcia szczeniak by się usmażył lub poraziłby Go prąd. Gratuluję pomysłu autorowi i pomyślunku osobom, które takie zdjęcia rozpowszechniają. Quote
Ukryty Smok Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 Kochani, A zwłaszcza Ty, Cajusie...:loveu: Nie martw się o nas! Wzrusza mnie Twoja troska:oops:, ale zapewniam Cię - nie musisz się martwić jeszcze i nas! Chyba masz dosyć trosk w Twoim dość wypełnionym i zajmującym życiu...?;) O ile się zorientowałam, lubisz podkreślać swoje dobroczyństwo i hojność w odniesieniu do niektórych psów, każesz jednak sobie za to słono płacić daniną w postaci znoszenia zgryźliwstwa...;) Upewniam Cię - ani ja, ani cała reszta moich psów (ilekolwiek ich jest) + rezydentka Pelasia nie mają zamiaru stworzyć Ci jeszcze jednego powodu do niepokoju...:cool1: Pzdr, Ukryty Smok PS. Aha, jeszcze jedno - ma wrażenie, że poczucie humoru jest jedną a cech, warunkujących możliwości adaptacyjne człowieka... A Wy?.....:evil_lol: Quote
danka4u1 Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 Hehehe...lecę tez szybciutko. Szkoda klawiatury i byłabym odcięta od Was. A to hasło na następny nadchodzący tydzień dla gdakaczy z tego wątku: [URL="http://dawniejdzisiaj.pl/807/Dobra-ocena"][IMG]http://dawniejdzisiaj.pl/uimages/201003/1268674552_by_dawid147258.jpg[/IMG][/URL] I tak trzymać. Zaczynam przerabiać jedynki na dobre oceny- dopalacze to jest to. Quote
Cajus JB Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 [quote name='Ukryty Smok']Kochani, A zwłaszcza Ty, Cajusie...:loveu: Nie martw się o nas! Wzrusza mnie Twoja troska:oops:, ale zapewniam Cię - nie musisz się martwić jeszcze i nas! Chyba masz dosyć trosk w Twoim dość wypełnionym i zajmującym życiu...?;) O ile się zorientowałam, lubisz podkreślać swoje dobroczyństwo i hojność w odniesieniu do niektórych psy, każesz jednak sobie za to słono płacić daniną w postaci zgryźliwstwa...;) Upewniam Cię - ani ja, ani cała reszta moich psów (ilekolwiek ich jest) + rezydentka Pelasia nie mają zamiaru stworzyć Ci jeszcze jednego powodu do niepokoju...:cool1: Pzdr, Ukryty Smok[/QUOTE] Pozwolisz, że codzienne będę Ciebie pytał o inną informację dotyczącą Pelasi. Na pewno wiedza o Niej przyda się ewentualnemu nowemu domkowi i nam wszystkim. Cieszę się, że jest rezydentem, a nie psem bezdomnym. Quote
Ukryty Smok Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 Cajusie drogi, Pytaj, ile chcesz! Na zdrowie! Jednak w tym przypadku pozwolisz, że to ja będę decydować o terminie i formie odpowiedzi... Pzdr, Ukryty Smok Quote
Cajus JB Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 Oczywiście Nie nalegam i nie wymuszam odpowiedzi. Będę tylko pytał. To czy dostanę odpowiedź i ewentualnie kiedy zależy tylko od Ciebie. Quote
gonia66 Posted November 15, 2010 Author Posted November 15, 2010 [quote name='Cajus JB'][URL="http://statichg.demotywatory.pl/uploads/201011/1289327514_by_Carva_500.jpg"]Mało zabawne zdjęcie gonia66[/URL]. Jakby doszło do spięcia szczeniak by się usmażył lub poraziłby Go prąd. Gratuluję pomysłu autorowi i pomyślunku osobom, które takie zdjęcia rozpowszechniają.[/QUOTE]Jeszcze jeden powod do zmartwienia sobie znalazłeś..??To wspólczuję, bo za niedługo bedziesz jednym wielkim kłębkiem nerwów...:(:(TO chyba taki z lekka masochizm sie nazywa albo malkontenctwo...;) Ty Cajus naparwde myślisz, ze ten psiak robił siku na klawiature a ktos stal i patrzyl jak mu laptopa zalewa..??:o HAhhaha..naprawdę jestes mega zabawny....aż płakac się chce nad Twoja naiwnoscią... [quote name='Ukryty Smok']Kochani, A zwłaszcza Ty, Cajusie...:loveu: Nie martw się o nas! Wzrusza mnie Twoja troska:oops:, ale zapewniam Cię - nie musisz się martwić jeszcze i nas! Chyba masz dosyć trosk w Twoim dość wypełnionym i zajmującym życiu...?;) O ile się zorientowałam, lubisz podkreślać swoje dobroczyństwo i hojność w odniesieniu do niektórych psów, każesz jednak sobie za to słono płacić daniną w postaci znoszenia zgryźliwstwa...;) Upewniam Cię - ani ja, ani cała reszta moich psów (ilekolwiek ich jest) + rezydentka Pelasia nie mają zamiaru stworzyć Ci jeszcze jednego powodu do niepokoju...:cool1: Pzdr, Ukryty Smok PS. Aha, jeszcze jedno - ma wrażenie, że poczucie humoru jest jedną a cech, warunkujących możliwości adaptacyjne człowieka... A Wy?.....:evil_lol:[/QUOTE]............Cajus, weź sobie ten post do serca i......(nie napiszę;))W każdym razie malkontentów nam tu nie potrzeba-tu jest wesoły watek i umiemy sie same zatroszczyć o Pelasie:) ALe Ty pytaj sobie ile chcesz...jeśli lubisz być ignorowany..ok...Twoja sprawa...Pzdr... Quote
gonia66 Posted November 15, 2010 Author Posted November 15, 2010 [quote name='Ukryty Smok']Cajusie drogi, Pytaj, ile chcesz! Na zdrowie! Jednak w tym przypadku pozwolisz, że to ja będę decydować o terminie i formie odpowiedzi... Pzdr, Ukryty Smok[/QUOTE]A tak w ogole Smoczku, to ciesze sie, ze jestes i podpisałas liste obecności...w ostatniej chwili, ale jednak:):) DObrej nocki zyczę i prosze o mizianka dla naszej królewny Pelagii Pierwszej:):) Quote
Cajus JB Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 [quote name='Ukryty Smok'] PS. Aha, jeszcze jedno - ma wrażenie, że poczucie humoru jest jedną a cech, warunkujących możliwości adaptacyjne człowieka... A Wy?.....:evil_lol:[/QUOTE] [COLOR=Silver]Pamiętam jak mój brat się śmiał, że będzie miał hak zamiast dłoni tak jak kapitan Hook. Trochę wcześniej 'sprzątałem' kawałki Jego dłoni z maszyny. Ojca "sprzątałem" dwa razy. Zawsze wszędzie było pełno tkanki i kości. Nauczyłem się nie śmiać. Bo za chwilę może mi nie być do śmiechu. [COLOR=Black]Wybacz, że się nie adaptuję.[/COLOR][/COLOR] Quote
danka4u1 Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 [quote name='Ukryty Smok']:multi::multi::multi:[B][SIZE=3]PS. Aha, jeszcze jedno - ma wrażenie, że poczucie humoru jest jedną a cech, warunkujących możliwości adaptacyjne człowieka... A[/SIZE] Wy[SIZE=3]?.....:evil_lol[/SIZE][/B]:[/QUOTE] [SIZE=2]Podpisuję się pod tymi słowami obiema rękoma, ciesząc się, że mam je obie, zamiast zamartwiać sie niewiadoma przyszłością.[/SIZE] [quote name='gonia66']A tak w ogole Smoczku, to ciesze sie, ze jestes i podpisałas liste obecności...w ostatniej chwili, ale jednak:):) DObrej nocki zyczę i prosze o mizianka dla naszej królewny Pelagii Pierwszej:):)[/QUOTE] Pod tymi słowami tez podpisuję się, ciesząc się , ze JESTESCIE:multi::multi: Quote
Cajus JB Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 [quote name='danka4u1'][SIZE=2]Podpisuję się pod tymi słowami obiema rękoma, ciesząc się, że mam je obie, zamiast zamartwiać sie niewiadoma przyszłością.[/SIZE] Pod tymi słowami tez podpisuję się, ciesząc się , ze JESTESCIE:multi::multi:[/QUOTE] [COLOR=Silver]Miłego dnia wszystkim, którym wzięcie w dłoń monety, trzymanie widelca czy zapięcie guzika sprawia tyle przyjemności.[/COLOR] Miłego dnia Pelasi. Quote
danka4u1 Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 Życie składa się właśnie z takich drobnnych radości- nie przyjemnosci- a kto tego nie potrafi docenić i dostrzec, czekając na jedną wielką radość, szczęście czy przyjemność, jest uboższy, bo traci RADOŚĆ CAŁEGO ŻYCIA. Dobranoc. Quote
Lidan Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 Witajcie :-) Danusiu?! Dzisiaj już nie jest weekend! Ja nieraz wstaje nie dużo później niż Ty chodzisz spać :p Goniu, przepraszam za te kciuki. Sunia Punia została złapana, zatrzymana, a w czasie gdy jedna dziewczyna po nią jechała inna zdecydowała się ją zabrać do siebie ;-) W każdym razie Punia wykąpana smacznie spała a koty chodziły jej po głowie...no, prawie [IMG]http://tinypic.pl/i/00043/iqupvusde9ys_t.jpg[/IMG] [IMG]http://tinypic.pl/i/00043/fi8z4z1x5o2y_t.jpg[/IMG] [IMG]http://tinypic.pl/i/00043/i7qtjls0zzfr_t.jpg[/IMG] Wszystkim z Pelasią włącznie życzę miłego dnia. Quote
danka4u1 Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 Witajcie wszyscy , a zwłaszcza Pelagio. Mija dzień jak codzień; " radość o poranku", zarabianie na [B]luksusy[/B] i karmę- tym razem naprawdę z górnej półki- dziś nieco póżnie zaczynam gdakać, bo o 1o, a teraz jestem na etacie gospodyni domowej. Trochę urozmaicenia nie zaszkodzi. Pogoda wiosenna i zaraz zafunduję mojemu dziadeczkowi dłuuugi spacer. Sobie tez nie poskąpię słońca. Wam życzę tego samego, jesli czas i obowiązki pozwolą. Lidziu, skończyłas już " mrożenie"....i inne atrakcje? Quote
gonia66 Posted November 15, 2010 Author Posted November 15, 2010 I ja witam serdecznie wszystkich Pelansjanów....:) Pelasie całuje w nosek i miziam za uszkiem.. Lekko zmęczona, musze sie zabrac za sprzatanko- bo jak sie leniuchowalo wczoraj, dzis trzeba nadrobic- w przyrodzie nic nie ginie;):D Jeszcze tylko kawusię "rabnę" przed robota, potem znajdę coś wesołego, bo wkradły sie do Pelasi jakies "smenty-malkontenty"...aż mnie zemdliło, jak rano poczytałam małe co- nieco... A my to cioteczki z problemami trzymamy sie dzielnie i wesoło, bo póki żyjemy- póty jest dobrze...prawda cioteczki..???:):) OOOoooo...mam:) [IMG]http://statichg.demotywatory.pl/uploads/201011/1289753859_by_oturano_500.jpg[/IMG] DLatego na nic złego nie czekamy- tylko na dobro, na dobro, na dobro....:):):):loveu: Quote
Lidan Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 [quote name='danka4u1']Lidziu, skończyłas już " mrożenie"....i inne atrakcje?[/QUOTE] Mrożenie owszem skończyłam, inne atrakcje dzisiaj zaczęłam. Te podobają mi się przynajmniej ale nie wiem czy mojej nodze pomoże po tym mrożeniu ciepły masaż wirowy w samo południe :p Quote
Recommended Posts