Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 561
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kora78 napisał(a):
oby nie grzybica, bo to zarazliwe :(

Grzybica to jest zaraźliwa, ale nie na ludzi, tylko na psy współtowarzyszy. Mój wet to zawsze mówi, że prędzej psiak się zarazi od człowieka, niż człowiek od psa!
Moja Jenny miała grzybicę, takie placki na skórze i wet powiedział mi, że na pewno się nie zarazimy, a wnuk miał 8 lat i dopytywałam się szczególnie o to.

Posted

a czemu, ze tak pozno? ona domku szuka nadal przeciez :) bierz ja :)

grzybica? powiadasz? a moj wet mowil,ze sie przenosi.... dzis pytalam. ale ten moj wet to matol. pracowalam kiedys, niedawno, sporo czasu w Kakadu. tam wciaz mialam swinki morskie z grzybica, leczylam je i nigdy sie niczym nie zarazilam.

Posted

Kora! Ja jej brać nie mogę, bo mam w domu schorowanego boksiowego 13-latka. Chodziło mi o to, że późno się dowiedziałam o tym, że u Grażynki siedzi...

Gisselko! mogę ją i Grafa na forum fundacyjne wrzucić?

Posted

kora78 napisał(a):
ja wlasnie czekalam, az ktos je oba wrzuci gdzies
a Ty z Sos, czy z BwP?

Myślę, że Gisellka juz zadba o to. Doskonale zna obie fundacje :p

Posted

Iza i Avanti napisał(a):
Kora! Ja jej brać nie mogę, bo mam w domu schorowanego boksiowego 13-latka. Chodziło mi o to, że późno się dowiedziałam o tym, że u Grażynki siedzi...

Gisselko! mogę ją i Grafa na forum fundacyjne wrzucić?

Bradzo prosze IZUNIU
POROZSYŁALAM PROSBY ALE WIDAC DOGO ZNOWU NIE DZIAŁA JAK TRZEBA
DZIEKUJE

Posted

SZELKA NIE MA ZADNEJ CHOROBY SKORECZKI:)
malutka ma niedoczynnosc tarczycy
skala1-4 taka rozpietosc a ona ma tylko -0,5
od dzisiaj bierze 2 tabletki -rano i wieczorem po jednej
oraz 2 witaminki na skorke i na ogolny stan.
Jest cudowna ,je jak mały konik,biega jak dziecinka i tylko dzisiaj mialysmy łzy w oczach ...nie chciała wejsc na izolatke
wnioslam ją
ale ze postawiłam miseczke z jedzonkie a w nim tableteczki to wszystko zjadła pieknie i wypiła łyczek wody.
michelle poganiała z nia popolach ,pozniej z Byniem i na koncu z Grafkiem:)
Szelka do konca zycia bedzie brała tabletki na tarczyce [kuracja nie jest droga ale trzeba pamietac]
teraz 2 pozniej po jednej
ale musi sie jej poprawic...nasza w tym głowa :)
KOCHA ZABAWKI,DZISIAJ MICHELLCE POGRYZŁA SUPEŁKA
trzeba jej cos kupic do kojca aby miała czym sie bawic:)

Posted

Grażynko! Jaką dawkę Eltroxinu/Euthyroxu mała dostaje? 100/200mg, więcej? Avanti choruje na tarczycę od 6 roku życia, dziś ma 13. Z tym da się żyć- a dostaje dawki niewspółmiernie wyższe, niż malutka (w tej chwili 2 razy po 5 100mg tabletek). Trzeba pamiętać o tym, aby regularnie badać jej również nerki i serduszko.
Aha! Działanie hormonu tarczycy u psa to tylko 12 godzin (u człowieka do 14 dni)- związane jest to z przyspieszonym metabolizmem. I absolutnie nie wolno sugerować się ludzkimi normami (co często czynią laboratoria i weci). Jeśli chcesz, możesz mi podesłać wyniki (lub podać) - TSH, fT3, fT4- ja skonsultuję się ze swoim wetem i dowiemy się, czy dobrą dawkę tavbletek dostaje Szelka.

Posted

Iza i Avanti napisał(a):
Grażynko! Jaką dawkę Eltroxinu/Euthyroxu mała dostaje? 100/200mg, więcej? Avanti choruje na tarczycę od 6 roku życia, dziś ma 13. Z tym da się żyć- a dostaje dawki niewspółmiernie wyższe, niż malutka (w tej chwili 2 razy po 5 100mg tabletek). Trzeba pamiętać o tym, aby regularnie badać jej również nerki i serduszko.
Aha! Działanie hormonu tarczycy u psa to tylko 12 godzin (u człowieka do 14 dni)- związane jest to z przyspieszonym metabolizmem. I absolutnie nie wolno sugerować się ludzkimi normami (co często czynią laboratoria i weci). Jeśli chcesz, możesz mi podesłać wyniki (lub podać) - TSH, fT3, fT4- ja skonsultuję się ze swoim wetem i dowiemy się, czy dobrą dawkę tavbletek dostaje Szelka.

Iza,odpowiem jutro
kupiłam leki i zostawiłam w schronie pani kierownik
to Jasia podaje je po poludniu w kiełbasce i tam musza byc
Lubie pracowac z naszym kierownictwem bo mozna na nich liczyc....
rano jedna ,po południu koło 16 druga
i tak codziennie przez 3 tygodnie
pozniej znowu badania i ...wet powie jaka dawke trzeba dawac....
az odsapnęłam ze to nie choroba....
Iza ,dbamy o nia wszyscy bo to kruszynka i całusnica..
zobaczysz fotke jak ma w izolatce..jak dziecko ludzkie..zobaczysz:)

Posted

giselle4 napisał(a):
SZELKA NIE MA ZADNEJ CHOROBY SKORECZKI:)
malutka ma niedoczynnosc tarczycy

No to wielkie UFFFF :) A z niedoczynnością tarczycy da się żyć :) Mogę szelce przybić piątkę w tym temacie :)

Posted

giselle4 napisał(a):

Iza ,dbamy o nia wszyscy bo to kruszynka i całusnica..
zobaczysz fotke jak ma w izolatce..jak dziecko ludzkie..zobaczysz:)

Wiem, że o nią dbacie :D

A tematy założe dzieciakom dziś wieczorem, bo w pracy jak zawsze nie widzę od Ciebie zdjęć...

Posted

2x200mg to na poczatek...pozniej bedzie mniej:)

witam w moich skromnych progach

podusia,misiek i smaczki:)

zostaw moja miske z ryzem:)

dobre jedzonko

ale siedze za kratami...czekam na domek:)