Aleksandra Bytom Posted November 22, 2010 Author Posted November 22, 2010 naniesione,dzięki :) ide podpisać petycje póki co, ps potrafi ktoś zrobić banerek?? Quote
agaga21 Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 [quote name='Aleksandra Bytom']naniesione,dzięki :) ide podpisać petycje póki co, ps potrafi ktoś zrobić banerek??[/QUOTE] w końcu zmieniłaś ton. tak trzymaj, myślę, że nie masz tutaj wrogów, bynajmniej nie we mnie. pomóżmy razem temu psiakowi, który juz tyle przeszedł. ja umiem zrobić banerek. proszę bardzo, podlinkowany dla quatro: [URL="http://tiny.pl/hwptq"][IMG]http://i56.tinypic.com/2uqeki1.jpg[/IMG][/URL] Quote
malawaszka Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 ooo super bannerek - dobrze, że nie zdążyłam z moim gniotkiem :lol: Ola pamiętaj - tylko spokój może nas uratować! Spokój i działanie! Quote
Aleksandra Bytom Posted November 22, 2010 Author Posted November 22, 2010 agaga dzięki jest piękny,bardzo ci dziękuje :) wiesz mi nie zależy na tym czy ktoś mnie lubi czy nie,nie po to tutaj zakładałam ten wątek,liczyłam się z tym że zostane obszczekana prędzej czy później,jestem super szczerą osobą od zawsze więc bronie swojego zdania,każdy ma prawo mieć swoje,każdy ma prawo napisać to co ma na wątrobie ale nie powinno mieć to wpływu na sytuacje psa,to jest mój pierwszy wątek więc od bardziej doświadczonych oczekiwałam troche pomocy w poprowadzeniu go,chociażby wysyłaniu tych PW,wysłałam ich naprawde bardzo dużo,oprócz tego działam w realu żeby jakieś fundusze zdobyć,nigdy przez myśl mi nie przeszło żeby odwrócić się od Quatro :mad:;) możemy się sprzeczać,kłócić i obrażać ale na psie mi zależy i prosze o to żeby nic nie odbywało się za moimi plecami,ten pies jest mi bliski i chce wiedzieć o wszystkich krokach podejmowanych w jego sprawie żeby nie było już fochów i niedomówień :) Quote
Aleksandra Bytom Posted November 22, 2010 Author Posted November 22, 2010 vena&vivi wpłaci po 10 grudnia 20zł jednorazowo,bardzo dziękujemy :) ma ktoś łopatologiczną instrukcje jak wstawić bannerek w podpisie?? nigdy nie umiałam tego zrobić :) Quote
Aleksandra Bytom Posted November 22, 2010 Author Posted November 22, 2010 hipi hipi vena&vivi jednak 10 zł stałej deklaracji,lece zapisać :) Quote
vena&vivi Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 Tak jednak stała jak obiecała, nie dużo ale zawsze cuś. Pierwszą wpłatę robię 10 grudnia- pensja:D Quote
zuzlikowa Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Nie bardzo nadążam za wszystkim co się dzieje teraz w moim życiu...nie dam rady zbyt mocno zaangażować się, ale umieściłam psiaka na FB i rozesłałam do znajomych...zrobiłam album(ma tylko 2 fotki?Jeśli jest ich więcej warto umieścić na pierwszej stronie-mogą się do ogłoszeń przydać)...może choć tyle pieknemu pomogę...sorry,że nie bardziej Quote
Ada-jeje Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Mamy nowa wiadomosc. Witam, to zeby nie bylo tak rózowo - dzisiaj ten chuligan bez wiekszego powodu osadził się na mnie z zębiskami ! niewdzięcznik jeden . pozdrawiam. serdecznie . tomdog. Quote
fioneczka Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 lekko nie będzie ... qrcze nie wygląda to różowo faktycznie mam nadzieję że Pan Tomek wyszedł bez większych obrażeń tego ataku Quote
agnieszka24 Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 [quote name='Aleksandra Bytom']ma ktoś łopatologiczną instrukcje jak wstawić bannerek w podpisie?? nigdy nie umiałam tego zrobić :)[/QUOTE] żeby wstawić banerek robisz tak- wchodzisz w "ustawienia" --> edytuj sygnaturę --> wklejasz skopiowany banerek --> zapisz sygnaturę i gotowe :) mocno trzymam kciuki by udało się wyprowadzić Quatro na prostą! Quote
vena&vivi Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 Jak dobrze, że po tych całych perypetiach trafił do tego hotelu, ufffI to jest dowód, że info po 2 dniach nic nie znaczą, teraz pewnie sie poczuł to bedzie próbowal. Mam nadzieje, że Pan Tpmek sobie z nim poradzi - że dowie sie jakie są powody ataków, bo nieprzewidywalny pies, ehhh Quote
Ada-jeje Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 Jesli p. Tomek stwierdzi ze Quatro jest nieprzewidywalny to nie wrozy to nic dobrego. Quote
baster i lusi Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 [quote name='Ada-jeje']Jesli p. Tomek stwierdzi ze Quatro jest nieprzewidywalny to nie wrozy to nic dobrego.[/QUOTE] ale będzie pewnosc do czego zdolny jest Quatro.choc ja nie dziwie sie takim psiakom,że im sie w głowie miesza od tych ciągłych przeprowadzek.ja swojego to bym nie mogła nawet na chwilę zostawic w obym miejscu bo nie wiem jaka by była jego reakcja.miejmy tylko nadzieję,że P.Tomek sobie z nim poradzi.szkoda psiaka Quote
vena&vivi Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 No właśnie "nieprzewidywalność" to chyba najgorsze co może być :( no nic czekamy - nam nic innego nie zostało. Quote
Martens Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 To nie wina psa, że jest jaki jest; obawiam się trochę owoców tego przedsięwzięcia, bo nawet o ile pan Tomek sobie z psem poradzi i go opanuje, trzeba jeszcze gdzieś go później podziać, nie będzie wiecznie siedział w hotelu - znowu będzie musiał zmienić dom i ciężko może być o osobę, która sobie z nim poradzi. Tak czy siak - bazarek książkowy zakończony, jak mi powpłacają, przeleję dochód w kwocie 141 zł, a teraz sortuję ciuchy na kolejny bazar. Mam nadzieję, że mimo wszystko uda się go wyprowadzić na prostą. Quote
zaba14 Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 [quote name='vena&vivi']No właśnie "nieprzewidywalność" to chyba najgorsze co może być :( no nic czekamy - nam nic innego nie zostało.[/QUOTE] jednak w takiej sytuacji uśpienie psa jest uzasadnione .. Quote
OlaLola Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 [quote name='zaba14']jednak w takiej sytuacji uśpienie psa jest uzasadnione ..[/QUOTE] jakie uśpienie, ludzie złoci... usypiać to trzeba było przed tą "adopcją".... to psiak nie miałby tyle stresu i zaoszczędziłoby mu się tej traumy, którą przeszedł... Teraz to o niego trzeba walczyć..... a co tego, że jest "nieprzewidywalny".... czego ( co poniektórzy) się spodziewali...?? że będzie łagodny jak baranek i nawet nie warknie.... PS Ada jeje dzięki za info. Quote
fioneczka Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 OlaOla wiesz co znaczy nieprzewidywalny TTB jeśli psiak psychicznie nie dojdzie do siebie to raczej innego wyjścia nie będzie bo nikt odpowiedzialności za jego wyadoptowanie nie weźmie a przez kolejne kilka lat nikt też deklaracji nie będzie w stanie zapewnić bo w życiu różnie bywa ale nie ma co gdybać ... trzeba czekać na wieści od P.Tomka ... oby dobre wieści Quote
baster i lusi Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 może on nie lubi mężczyzn ?bo chyba ma złe wspomnienia co do brata Oli. Quote
zaba14 Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 Olu wielkie sorki widocznie byłam w błędzie, że pies trafił do hotelu m.in. po to aby przekonać się czy da się go wyprostować, bo oddanie do adopcji psa agresywnego, nieprzewidywalnego wydaje mi się nienormalne i może jestem dziwna ale dla mnie takie psy powinny być usypiane, jakoś cenie sobie życie ludzie ... oczywiście żeby nie było że pisałam to w sensie Quatro - bo o nim nadal nic nie wiemy. Quote
Kundel_Bury Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 Zaznaczam sobie. I chcialam tylko dodać że jeżeli chcecie prosić o jakąkolwiek kasę na psa czy cuś to liczcie się z tym że ludzie będą chcieli wiedzieć częściej co u psa niż co jakiś czas jak się p.Tomek odezwie. Nowe wiadomości w postępach ( albo i nie ) i zdjęcia co jakiś czas to podstawa to "zbudowania" zaufania wobec wpłacających. Bo jak ma ktoś płacić za coś / dla kogoś o czym nic nie wiadomo? Życzę powodzenia w "naprawianiu" Quatro. Quote
vena&vivi Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 Kundel_Bury tu są osoby, które nie pierwszy raz ze sobą współpracują i sobie ufają. Na brak info nie ma co narzekać, ja dostałam tu na wątku i mi to wystarczy. Fajnie, że są konkrety a nie pisanie czy siku zrobił. Wole mniej a konkretnie. Quote
Martens Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 [quote name='OlaLola']jakie uśpienie, ludzie złoci... usypiać to trzeba było przed tą "adopcją".... to psiak nie miałby tyle stresu i zaoszczędziłoby mu się tej traumy, którą przeszedł... Teraz to o niego trzeba walczyć..... a co tego, że jest "nieprzewidywalny".... czego ( co poniektórzy) się spodziewali...?? że będzie łagodny jak baranek i nawet nie warknie.... [/QUOTE] I tu wszyscy chcą o niego walczyć. Tylko biorąc pod uwagę, że pies jest trudny, lękliwy i bardzo silny fizycznie, może po prostu nigdy nie nadawać się do adopcji mimo naszych starań. Na jego korzyść mimo wszystko działa uroda, wiek i to, że jest bardzo w typie - może znajdzie się zapaleniec i miłośnik mający warunki na psa, który nie jest aniołkiem (bo do przeciętnej rodziny on na pewno się nie nadaje, i nie będzie nawet po jako takim opanowaniu). Kocham TTB, pomagam mu jak mogę, ale jeżeli pies nie będzie adopcyjny i skończy się kasa to będę za uśpieniem - dla dobra jego samego i innych ttb czekających na dom, bo kolejna nieudana adopcja wyrządzi mu (i opinii tych ras) więcej szkody niż te ostatnie miesiące życia w dobrych warunkach i jak najbardziej humanitarna śmierć. Nie wiem tylko, czemu wszyscy rozmawiają o uśpieniu po tak krótkim czasie :) jak pan Tomek popracuje dłużej z psem to będzie można się zastanawiać; teraz trudno wyrokować, więc nie widzę sensu, tym bardziej że mówimy o tak drastycznych rozwiązaniach. Quote
Ada-jeje Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 Na szczescie na watku sa osoby, znajacy temat Quatro od poczatku, i znajacy typ rasy TTB. Watek jest czytelny, wiemy ze to dluzsza kwestia czasu, napewno jednak do dwoch miesiecy bedziemy znac charakter Quatro. Quote
Recommended Posts