Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie ma sie czym chwalic, znajac dluznikow z wyrokiem w zawieszeniu, wiem kogo moge oddac do komornika bo ten sciagnie od nich kase, ale byl jeden dluznik (patologia) nie pracujacy i wiedzialam ze jemu nawet komornik nic nie zrobi, wiec wystapilam z wnioskiem do sadu o odwieszenie wyroku w zawiasach i facia poszedl na 8 miesiecy do kicia.
Wlasnie dostalam maila od p. Tomka podaje godziny w ktorych moze byc Quatro dowieziony do hotelu.[B] pomiedzy 11 a 14 albo pozniej po 19.00 bedzie p. Tomek w domu.[/B]

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ola napewno tak, prosze jednak zeby rachunek za pobyt w shronisku i za szczepienie byl wystawiony na Fundacje i tak jak mowilam Ci przez telefon, wyslijcie rachunek na adres Fundacji, ale poczekajcie, najpierw wysle wam formularz o zrzeczeniu sie psa na Fundacje ktory musi byc podpisany przez siostre i juz podpisany wraz z rachunkiem wyslijcie priorytetem, Co do reszty bedziemy sie kontaktowac.

Posted

[quote name='Ada-jeje']Ola napewno tak, prosze jednak zeby rachunek za pobyt w shronisku i za szczepienie byl wystawiony na Fundacje i tak jak mowilam Ci przez telefon, wyslijcie rachunek na adres Fundacji, ale poczekajcie, najpierw wysle wam formularz o zrzeczeniu sie psa na Fundacje ktory musi byc podpisany przez siostre i juz podpisany wraz z rachunkiem wyslijcie priorytetem, Co do reszty bedziemy sie kontaktowac.[/QUOTE]
cioteczka działasz jak błyskawica.:crazyeye::multi:

Posted

na chwile obecna mam juz przygotowana skarge, na razace zaniedbania obowiazkow przez Policjantow z Raciborza, do wiadomosci dostenie rowniez Komenda Wojewodzka, jak tylko poprawie literowki to wyslam jeszcze dzis, bo dysponuje podpisem elektoronicznym. Doniesienie do Prokuratury niestety ale trzeba wylsac poczta.

Posted

[B]Ja tak między słowo wpadnę .....

dla Bruna
[url]http://www.dogomania.pl/threads/196194-Dla-asta-BRUNA-zbieramy-na-hotel-plafony-n%C3%B3%C5%BC-elektryczny-ozdoby[/url]

dla Bruna i Szanty
[url]http://www.dogomania.pl/threads/196195-Bazarek-r%C3%B3%C5%BCno%C5%9Bci-do-20-listopada-do-godz.-20.00[/url][/B]

Posted

Dopiero teraz trafilam na ten wątek, masakra - teraz już wiadomo na czym stoicie, ale wyobrażam sobie co przeżywałyście, gdy nie wiadomo było co się dzieje z Quatro i czy pies w ogóle żyje.

Ada-jeje - szacun dla Ciebie, widać że nie odpuszczasz, i dobrze! :)

Posted

Ania to nie ma znczenia skad wysylasz, pismo, ale musi byc adres do korespondencji w Polsce, ale ja jeszcze jestem w Polsce i chyba tak szybko nie wyjade, napewno zdarze zkonczyc ta sprawe i w Olkuszu tez.

Posted

[quote name='Ada-jeje']A ja im radze zeby juz zbierali kase na pokrycie wszystkich kosztow, bo ich to i tak nie minie. Krnabrni ktorzy nie chca placic kosztow po wydaniu wyroku sa oddawani do komornika, z bardzo dobrym wynikem, tylko ze koszta krnabrnych zdecadowanie wzrastaja przez egzekwowanie ich przy pomocy komornika.[/QUOTE]

Oczywiście, że tak! Wynagrodzenie komornika jest naprawdę spore :cool3:

[quote name='Ada-jeje']Komornik ma wielkie pole do popisu, nawet jest wpis na hipotece. Nieruchomosc zadluzona.[/QUOTE]

Tak, komornik składa do sądu wieczystoksięgowego wniosek o wpis ostrzeżenia w księdze wieczystej o wszczęciu egzekucji z nieruchomości i po bezskutecznej egzekucji z pozostałego majątku dłużnika następuje sprzedaż nieruchomości w drodze licytacji [B]po bardzo niskiej cenie[/B], tylko po to, by zaspokoić wierzycieli :diabloti:

[quote name='ania z poznania']A komornik jak wiadomo [B]nigdy[/B] nie odpuszcza a sposoby ma przeróżne..............:multi:[/QUOTE]

Oj tak :diabloti:

Sylwia przez swoją bezduszność, bezmyślność, głupotę i brak wyobraźni może zapłacić wszystkim, co ma :razz:

Posted

moja siostra właśnie u mnie była,pospisywaliśmy wszystko co było nam potrzebne i jutro odbierze Quatro,boi się tylko tego w jakim stanie on będzie i że nie da rady oddać go po tym wszystkim do hoteliku,nie chce go znowu zawieść :(

Posted

Ola - ale ona niech juz tyle nie myśli...bo jak go teraz nie da to potem już nikt jej/psu nie pomoże...tym bardziej, że ten twój brat dalej chyba jest tam i dalej będzie katować psa...

Posted

ja wiem ona też wie ale to jest pies którego ona kocha mimo że sobie z nim nie poradziła,bardzo jej go szkoda i mówi że może nie mieć sumienia po tym wszystkim co on przeszedł,wiesz chodzi o ten moment jak on ją zobaczy ucieszy się że ona jest a ona go będzie musiała do następnej klatki wsadzić,powiedziałam że ma sie porządnie zastanowić bo to już decyzja na zawsze i nie będzie odwołania

Posted

[quote name='andzia69']Ola - ale ona niech juz tyle nie myśli...bo jak go teraz nie da to potem już nikt jej/psu nie pomoże...tym bardziej, że ten twój brat dalej chyba jest tam i dalej będzie katować psa...[/QUOTE]
co do brata to się wyprowadza bo znalazł mieszkanie i je remontuje ale to bez znaczenia,rozumiem jej dylemat ale powinna go odwieźć do hoteliku

Posted

Ola Twoja siostra jutro przezyje osatni raz rozstanie z Quatro z ktorym sobie nie radzila. Rozmawialysmy tez o tym ze to wlasnie ona moze go odebrac po szkoleniu i juz nie oddawac nikomu, jak dostosuje sie do przykazan p.Tomka. To dla dobra jej i psa.

Posted

[quote name='Ada-jeje']Ola Twoja siostra jutro przezyje osatni raz rozstanie z Quatro z ktorym sobie nie radzila. Rozmawialysmy tez o tym ze to wlasnie ona moze go odebrac po szkoleniu i juz nie oddawac nikomu, jak dostosuje sie do przykazan p.Tomka. To dla dobra jej i psa.[/QUOTE]

i dziecka, które ma się lada chwila urodzić...

matko co za wątek zagmatwany :mdleje:

Posted

masz racje,domek znaleźć dla niego nie będzie łatwo,jeśli do czasu skończenia się szkolenia brat wyprowadzi się z mieszkania to zobaczymy co będzie,nie chce żeby pies po szkoleniu wylądował na lodzie,ja już do niej dzwonie i jej wytłumacze co i jak, bo trzeba ją też zrozumieć,ona ma ogromne wyrzuty sumienia

Posted

[quote name='malawaszka']i dziecka, które ma się lada chwila urodzić...

matko co za wątek zagmatwany :mdleje:[/QUOTE]
malawasiu zagmatwany bo to nie jest pies ze schronu,był przez rok członkiem rodziny,naszą czarną owcą,no był niegrzeczny ale nie takiego losu chcieliśmy dla niego go ratując,to są ogromne emocje,mi na jej miejscu też byłoby ciężko i pewnie też miałabym wątpliwości