fochu Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 Historia ta zaczęła się 8 lat temu,zaczęła się jak każda inna. Przyszedłem na świat jak masa innych psów,podrosłem,pewnego dnia pojawił się człowiek. Wybrał akurat mnie z całego rodzeństwa,zabrał do domu,dał jeść,dach nad głową i siebie. Myślałem -los się do mnie uśmiechnął :) Mijały lata,żyłem szczęśliwy ze swoim panem aż do dziś... Pan zachorował,zmienia miejsce zamieszkania a ja stałem się zbędnym balastem :( Dlaczego? Za to że byłem wiernym przyjacielem przez te lata? Co teraz będzie? Schronisko,śmierć przez uśpienie??? Mam jeszcze kilka lat przed sobą,jestem zdrowy i wesoły i pragnę żyć! Może gdzieś są jeszcze anioły przybrane w ludzką skórę,może ktoś zechce przygarnąć i zapewnić mi spokojną starość?? Stafik jest psem z mojego osiedla,państwo się wyprowadzają i nie mogą zabrać go ze sobą. Nie pytajcie dlaczego bo nie znam odpowiedzi na to pytanie ,sama nie raz zadawałam je sobie-gdzie człowiek się wyprowadza że nie może zabrać psa ze sobą ??? Chcieli uśpić psa,ale wet się nie zgodził. Ja negocjuję z córka właściciela aby dała psu czas,ogłaszam bo żal psa,znam go to delikatny,spokojny pies. chodzi pięknie bez smyczy nie ucieka,nie jest agresywny nie może trafić do schronu :( zginie tam :( dziewczyna zgodziła się płacić 200 zł za hotel jako stałą deklarację ,brakuje reszty ..POTRZEBA DEKLARACJI NA HOTEL I HOTELU KTÓRY GO PRZYJMIE INACZEJ PIES SKOŃCZY W SCHRONIE :( Dane kontaktowe do adopcji : Julita 880877287 lub mój tel 668194519 lub [email protected] Quote
fochu Posted August 16, 2010 Author Posted August 16, 2010 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
mikoada Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 o mamo kolejna psia tragedia :( szczęśliwy dom, spokojne życie aż tu nagle...szkoda gadać...ile brakuje do tego hoteliku i czy jest już jakiś na oku?? Quote
xmartix Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 nie ma nic na oku, myślałam o takim co ma kontakt z psem, chociaż i tak ból że piesek trafi do kojca, no ale na domowy dt nie ma co liczyć, myślałam o hoteliku we Lwówku, kwestia taka czy właściciele go by tam zawieźli no i czy są wolne miejsca, jutro trzeba będzie zadzwonić tam i się dowiedzieć, jeżeli wypali to hotelowanie 360/372 zł (200 zadeklarowali właściciele, czyli zostaje 172 zł) Quote
beataczl Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 no nie , uspic a nie wziac ze soba, ech co za ludzie... Quote
mikoada Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 xmartix napisał(a):nie ma nic na oku, myślałam o takim co ma kontakt z psem, chociaż i tak ból że piesek trafi do kojca, no ale na domowy dt nie ma co liczyć, myślałam o hoteliku we Lwówku, kwestia taka czy właściciele go by tam zawieźli no i czy są wolne miejsca, jutro trzeba będzie zadzwonić tam i się dowiedzieć, jeżeli wypali to hotelowanie 360/372 zł (200 zadeklarowali właściciele, czyli zostaje 172 zł) No to trochę kasy jest do uzbierania :( ile mamy na to czasu?? Quote
fochu Posted August 16, 2010 Author Posted August 16, 2010 czas nie gra na korzyść :( a właściciele się obudzili z ręką w nocniku... sami g robią... najłatwiej oddać psa do schronu :( Quote
mikoada Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 fochu napisał(a):czas nie gra na korzyść :( a właściciele się obudzili z ręką w nocniku... sami g robią... najłatwiej oddać psa do schronu :( Niestety skądś znam takie zachowanie, brak słów :( 2 dni to bardzo mało czasu, ale wszystko jest możliwe...najważniejsze to ściągnąć jak najwięcej cioteczek i wujaszków... Quote
GoskaGoska Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 czyli co do tej srody ma czas - zapisuje narazie Quote
Koperek Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 1. Proponuję zmienić imię, bo mi od razu stanął przed oczami Stafordshire- terierr (jakby to się nie pisało) ;) 2. Jakiej wielkości jest psiak?? Średni, mały tylko podtuczony?? 3. Czy on ma taką sierść szarą, czy jest niewyczesany, bo na wygłaskanej głowie ma czarniejszą...?? 4. Nie ma opisu, jak żyje z kotami, dziećmi- czy coś wiadomo na ten temat?? Quote
xmartix Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 Koperek napisał(a):1. Proponuję zmienić imię, bo mi od razu stanął przed oczami Stafordshire- terierr (jakby to się nie pisało) ;) 2. Jakiej wielkości jest psiak?? Średni, mały tylko podtuczony?? 3. Czy on ma taką sierść szarą, czy jest niewyczesany, bo na wygłaskanej głowie ma czarniejszą...?? 4. Nie ma opisu, jak żyje z kotami, dziećmi- czy coś wiadomo na ten temat?? 1. imię to jest takie jego, nie ma co zmieniać, ale może w tytule nie pisać po prostu. 2. Psiak jest średniakiem chyba, ale czekamy na fochu to nam napisze 3. nie wiem, czekamy na fochu, ale wygląda nam zaniedbaną 4. bo nie wiadomo jak z kotami i dziećmi, wychowywał się z większymi dziećmi Quote
xmartix Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 dzięki Cajus, ja porozsyłałam już trochę wątek, ale trzeba więcej rozsyłać i działać, bo samo się nie załatwi Quote
fiorsteinbock Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 Dziewczyny, a moze wyslac go na hotelik bez kompletu deklaracji? Dozbieramy 172 napewno, tylko musimy miec wiecej czasu. Cholera moze rodzice by dolozyli za ten miesiac brakujaca czesc. Jak nie znajdziemy kasy to co z nim zrobia? tak sobie zaprowadza do schronu...q**a jak mozna... Quote
xmartix Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 zaprowadzą niestety, skoro już byli u weta żeby go uśpić... nienormalne, bo od m-ca wiadomo co i jak.. fochu zrobiła parę ogłoszeń ale nikt się nie zgłasza jeszcze trzeba go tam zawieźć do Lwówka, nie dzwoniłam w sumie czy jest miejsce, bo nie wiem co robimy fochu będzie pytać właścicieli czy to zrobią, na połowę m-ca by było kasy w sumie Quote
fochu Posted August 17, 2010 Author Posted August 17, 2010 Koperek napisał(a):1. Proponuję zmienić imię, bo mi od razu stanął przed oczami Stafordshire- terierr (jakby to się nie pisało) ;) 2. Jakiej wielkości jest psiak?? Średni, mały tylko podtuczony?? 3. Czy on ma taką sierść szarą, czy jest niewyczesany, bo na wygłaskanej głowie ma czarniejszą...?? 4. Nie ma opisu, jak żyje z kotami, dziećmi- czy coś wiadomo na ten temat?? pies średniej wielkości,sierść mam w ogóle wygoloną -nie wiem może właścicielom przeszkadzała sierść bo psiak z tego co pamiętam miał dość długi włos ciemnej barwy. Co do kotów na razie nic nie wiem ,ale mogę zapytać właścicieli. Córka pana u którego jest pies właśnie wywozi go dziś do hotelu w obornikach śląskich Quote
fiorsteinbock Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 fochu napisał(a):pies średniej wielkości,sierść mam w ogóle wygoloną -nie wiem może właścicielom przeszkadzała sierść bo psiak z tego co pamiętam miał dość długi włos ciemnej barwy. Co do kotów na razie nic nie wiem ,ale mogę zapytać właścicieli. Córka pana u którego jest pies właśnie wywozi go dziś do hotelu w obornikach śląskich Do dr Stefana? Czyli rozliczeniem juz ona sie zajmie? my mamy tylko szukac mu domu? ...moze go wygolili na lato, zeby lzej znosil upaly? Quote
xmartix Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 hmm.. ale będzie za niego płacić cały czas?... nie można pogadać z nią żeby do Lwówka go wiozła? tam będzie miał pies większy kontakt z człowiekiem Quote
fochu Posted August 17, 2010 Author Posted August 17, 2010 xmartix napisał(a):hmm.. ale będzie za niego płacić cały czas?... nie można pogadać z nią żeby do Lwówka go wiozła? tam będzie miał pies większy kontakt z człowiekiem to 200 zł deklaruje płacić , postaram się z Nią pogadać i Lwówku ale musimy wiedzieć czy jest miejsce. Póki co może niech pies jedzie do Stefana skoro nie wiemy czy jest miejsce a potem ja będę Ją przekonywać o zmianie hotelu No i trzeba szukać domku :( bo nie wiem czy jej się do końca psiego życia będzie uśmiechało płacić za hotel... Quote
fiorsteinbock Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 Gosiu, w Lwowku chyba sa atrakcyjniejsze ceny za hotelowanie - moze to bedzie argumentem. Ale masz racje, wpierw musimy wiedziec czy jest miejsce. Quote
fochu Posted August 17, 2010 Author Posted August 17, 2010 fiorsteinbock napisał(a):Gosiu, w Lwowku chyba sa atrakcyjniejsze ceny za hotelowanie - moze to bedzie argumentem. Ale masz racje, wpierw musimy wiedziec czy jest miejsce. dokladnie! a jak już coś będzie wiadomo to ja Ją przekonam, Udało mi się przekonać żeby nie oddawała psa do schronu i walczyła o niego to i z tym się przekona. Tylko trzeba wiedzieć czy jest miejsce Quote
Recommended Posts