Jump to content
Dogomania

Na chwilę obecną 11362zł długu.Bardzo prosimy jeśli ktoś może nam pomóc.Długi w lecznicy,w hoteliku,za karmę.....Bezdomne szczebrzeszyniaki PROSZA O POMOC

Recommended Posts

Posted

Malwinka już w super komitywie z moimi psami, teraz śpi na kanapie wtulona w Puppiego , oboje kołami do góry:) Jedynie ciocia Świnka ją trochę strofuje jak mała zaczyna mnie ciągnąć za nogawkę lub targać pantofla ( tak jakby sama nie skasowała mi niejednej pary kapci:)) Malwinka jest niezła kombinatorka, nauczyła się wskakiwać na krzesła i kanapy, chować pod łóżkiem, wskakiwać na krzesło w kuchni i ściągać ze stołu...I załatwia się pod prysznicem, bardzo lubi wodę więc kąpiel nie będzie problemem:) Tylko myśl o tych trzech pozostałych suniach nie daje mi spokoju...

Posted

ciotki kochane jest kolejna osoba z FB która chce dać szczeniakowi DT, jest z krakowa i może przyjąć ją od razu, musimy tylko transport załatwić!
Dora przekazałam Ci dane osoby, ustal z nią i szukamy transportu
ona jest chętna na drugą rudą sunię podobną do Yogi:)

Posted

[quote name='masza44']Malwinka już w super komitywie z moimi psami, teraz śpi na kanapie wtulona w Puppiego , oboje kołami do góry:) Jedynie ciocia Świnka ją trochę strofuje jak mała zaczyna mnie ciągnąć za nogawkę lub targać pantofla ( tak jakby sama nie skasowała mi niejednej pary kapci:)) Malwinka jest niezła kombinatorka, nauczyła się wskakiwać na krzesła i kanapy, chować pod łóżkiem, wskakiwać na krzesło w kuchni i ściągać ze stołu...I załatwia się pod prysznicem, bardzo lubi wodę więc kąpiel nie będzie problemem:) Tylko myśl o tych trzech pozostałych suniach nie daje mi spokoju...[/QUOTE]

zobaczcie jak mądra sprytna dziewczynka :)

Posted

Zobaczcie co napisala Anula na innym watku :

[INDENT]A ja chcę się podzielić taką wiadomością:

[INDENT][INDENT][B][COLOR=red]UWAGA![/COLOR][/B] Rodzina W.....ze Świętochłowic z ulicy Hanki Sawickiej(dane podamy na priv) jest podejrzana o przyjmowanie psów bezdomnych na mięso. Jest zgłoszenie, że w krótkim czasie przez ten dom przewinęło się dużo psów, a dzieci z tej rodziny mówią jedzeniu mięska z psów. Nasza Fundacja prowadzi interwencję w tej sprawie. Schroniska okoliczne są powiadomione, ale staramy się nagłośnić sprawę w całym regionie. Prosimy osoby i organizacje, które wyadoptowały tej rodzinie psa o kontakt z Fundacją. [EMAIL="[email protected]"][COLOR=#4444ff][email protected][/COLOR][/EMAIL] [/INDENT][/INDENT][/INDENT]

Posted

o ludzie to u mnie :crazyeye::shake: masakra w jakim ja mieście żyję :placz:
a ostatnio się chwaliłam że u mnie nie ma nawet bezdomnych psów, psy tylko na smyczy chodzą i teraz dostałam za to po uszach...:shake:
[B]
ciotki kochane potrzebny transport do Krakowa dla 2 szczeniaków[/B]
Paula z Krakowa chce zabrać do siebie 2 szczeniaki, dziś pewnie dogada się z Magdą ale musimy znaleźć transport
bo strasznie już zimno, u mnie już biało i bardzo mroźnie, musimy je szybko stamtąd zabrać!

Posted

a co z tym DS w Warszawie?

bo mi się marzy że np. zabrać 3 szczeniaki do Warszawy, jeden do DS a dwa z Warszawy do Krakowa na DT
napisałam do kilku osób której jeżdżą z Warszawy do Krakowa i może pomogą?

Posted

Kochane trzymam kciuki!Ale jak zabierać to wszystkie 3 , nie zostawiajcie nie daj Boże jednej samej suni. Malwina przespała noc spokojnie z jednym wyjściem na siku o 3. Moje psiury zaprosiły ją na łóżko ale chyba jej było za gorąco i spała obok mojego łóżka na kocyku.

Posted

[quote name='masza44']Kochane trzymam kciuki!Ale jak zabierać to wszystkie 3 , nie zostawiajcie nie daj Boże jednej samej suni. Malwina przespała noc spokojnie z jednym wyjściem na siku o 3. Moje psiury zaprosiły ją na łóżko ale chyba jej było za gorąco i spała obok mojego łóżka na kocyku.[/QUOTE]

tak nie można zostawić jednego samego, nie ma mowy dlatego tak kombinujemy aby zabrać 3, ale nie wiem czy to się wszystko uda,
wspaniale że Malwinka nie sprawia problemów :) i masz super grzecznościowe psiaki ;)
biedna sunia do tej pory spała na dworze w zimnie to jej jest jeszcze za gorąco na łóżko :evil_lol:

Posted

[quote name='masza44']Kochane trzymam kciuki!Ale jak zabierać to wszystkie 3 , nie zostawiajcie nie daj Boże jednej samej suni. Malwina przespała noc spokojnie z jednym wyjściem na siku o 3. Moje psiury zaprosiły ją na łóżko ale chyba jej było za gorąco i spała obok mojego łóżka na kocyku.[/QUOTE]

Malwinko kochana cieszę się, że jesteś taka grzeczna wczoraj cały dzień płakałam za Tobą i Twoją siostrą :)

Posted

Cioteczki, te szczeniaki, to trzy sunie? Pytam , bo znajomy szuka suni do towarzystwa dla swojego szczeniaka i chce psa, ale może udałoby się namówić go na sunię ;)
Są gdzieś tu zdjęcia tych szczeniaków?, chciałabym mu pokazać, trzeba kuć żelazo póki gorące...

Posted

No i czego tu buczec, Kobieto :) Gdy oddawalam Malwinke w Krakowie, to od razu obcalowala Masze i wcale nie byla zmartwiona.
Fajnie, ze trafila do Ciebie, Masza. Na pewno jej weselej niz z wkurzonym kotem, hehe. Gdy na peronie w Wawie Malwinka zobaczyla jakiegos pieska, to cala sie rozmerdala z radosci i chciala do niego leciec. Pomyslalam sobie, ze niestety z kotem nie pogada, a tu niespodzianka ;)
W pociagu nikt nie chcial wierzyc, ze ta sliczna i grzeczna sunia jedzie niemal prosto z budy.

Posted

[quote name='ludka']No i czego tu buczec, Kobieto :) Gdy oddawalam Malwinke w Krakowie, to od razu obcalowala Masze i wcale nie byla zmartwiona.
Fajnie, ze trafila do Ciebie, Masza. Na pewno jej weselej niz z wkurzonym kotem, hehe. Gdy na peronie w Wawie Malwinka zobaczyla jakiegos pieska, to cala sie rozmerdala z radosci i chciala do niego leciec. Pomyslalam sobie, ze niestety z kotem nie pogada, a tu niespodzianka ;)
W pociągu nikt nie chcial wierzyc, ze ta sliczna i grzeczna sunia jedzie niemal prosto z budy.[/QUOTE]
Ludka a ja Ci dziękuję, że ją dostarczyłaś, ona jest taka kochana. I nie załatwi się gdzie indziej niż pod prysznicem lub w ogródku, i grzeczna w busie i przytulasta, do moich piesków cieszy się bardzo ale ma szacunek i jak ją strofują to tylko się wyłoży brzuszkiem do góry i pokornieje. Jedyne co to trzeba ją uczyć pomału zostawać samej bo potem DS może mieć problem.

Posted

[quote name='handzia']Cioteczki, te szczeniaki, to trzy sunie? Pytam , bo znajomy szuka suni do towarzystwa dla swojego szczeniaka i chce psa, ale może udałoby się namówić go na sunię ;)
Są gdzieś tu zdjęcia tych szczeniaków?, chciałabym mu pokazać, trzeba kuć żelazo póki gorące...[/QUOTE]

te sunie

[IMG]http://img9.imageshack.us/img9/2307/szczeniak1.png[/IMG]

[IMG]http://img836.imageshack.us/img836/2307/szczeniak1.png[/IMG]

[IMG]http://img708.imageshack.us/img708/2307/szczeniak1.png[/IMG]

druga
[IMG]http://img189.imageshack.us/img189/5043/szczeniakzestacji.png[/IMG]

[IMG]http://img412.imageshack.us/img412/3711/szczeniakwskarpetkach.png[/IMG]

Posted

Handzia, sa trzy sunie. Foty sa na 88 i 89 tego watku. Sliczne, grzeczne, przytulaste sunie. Sadzac po tych, co pojechaly, to duzo ladniejsze na zywo ;)

Posted

Pan mieszka gdzies blisko? Gdyby zobaczyl psiaki na zywo, to pewnie by Go zmiekczyly, takie ufne slodziaki w budzie, ech. Jak patrza w oczy na tych fotach, proszac o dom, biedactwa.

Posted

[quote name='diana79']Handzia a jak nie będzie chciał suniu to może przynajmniej na DT by jedną zabrał?[/QUOTE]
Zaraz prześlę mu zdjęcia. Pan mieszka w Zamościu na peryferiach, ma swój dom z podwórkiem. Sunia miałaby super dom, to świetni ludzie. Teraz w ciągu miesiąca odeszły im dwa psy...

Posted

Handzia, nie wiem, czy doczytalas w watku, one tam siedza same bez suki, bez ludzi, tyle co ktos wpadnie podrzucic zarcie. 3 maluchy w budzie bez opieki. Zaraz je snieg przysypie, zarcie juz pewnie zamarza...