Ingrid44 Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 Dora, Ty wiesz najlepiej co robic . Wiem ze krzywda psiaczkom sie nie stanie. Quote
DORA1020 Posted June 3, 2011 Author Posted June 3, 2011 [quote name='DORA1020']Poniewaz mam ogromny dlug za tymczas /950zl.za maj/ musze znalezc jakies rozwiazanie,nie moge dalej brnac w dlugi:shake:. Na tymczasie zostanie tylko Zahir i Miska.Dore musi Ala zabrac do hoteliku,Dorcia w tej chwili nie nadaje sie do adopcji,w zwiazku z czym nie ma zadnych ogloszen,Dora wymaga resocjalizacji. Janka i Zojka pojada do bezplatnego przytuliska w Opolu.Przytulisko jest w mieszkaniu,w zimnie cieplutko,beda wysterylzowane,ogloszenia nadal beda potrzebne. Niestety musze tak zrobic,samymi bazarkami nie uzbieram takiej kasy:shake:[/QUOTE] Dlugo sie zastanawialam,nie bylo mi latwo podjac taka decyzje,ale nie mam po prostu innego wyjscia.Gdybyscie mialy jakies inne pomysly,piszcie prosze. Quote
ala123 Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 [quote name='DORA1020']Poniewaz mam ogromny dlug za tymczas /950zl.za maj/ musze znalezc jakies rozwiazanie,nie moge dalej brnac w dlugi:shake:. Na tymczasie zostanie tylko Zahir i Miska.Dore musi Ala zabrac do hoteliku,Dorcia w tej chwili nie nadaje sie do adopcji,w zwiazku z czym nie ma zadnych ogloszen,Dora wymaga resocjalizacji. Janka i Zojka pojada do bezplatnego przytuliska w Opolu.Przytulisko jest w mieszkaniu,w zimnie cieplutko,beda wysterylzowane,ogloszenia nadal beda potrzebne. Niestety musze tak zrobic,samymi bazarkami nie uzbieram takiej kasy:shake:[/QUOTE] Magda co Ty piszesz? Dora ma ogłoszenia razem ze swoją siostrą Malwinką,cały czas je zamiawiam i odnawiam. Szukam dla niej właśnie takiego miejsca,takiego człowieka,który mógłby jej poświęcić więcej czasu i dać szansę na normalne życie. Wczoraj rozmawiałyśmy i nic mi nie mówiłaś ,że to koniec tymczasu. Piszesz,tak jakbyś sama miała te zobowiązania wobec hoteliku a przecież tak nie jest. To co z bazarków się uzbiera, to z bazarków, a ja co miesiąc staram się wpłacać resztę i tym razem także nie wyobrażałam sobie ,że będzie inaczej. Właśnie dzisiaj,chociaż bazar jeszcze nie rozliczony,przelałam Ci 200 zł na początek miesiąca,tydzień temu dałam parę groszy,przywiozłam worek karmy i nadal miałam zamiar to robić,a tu czytam takie rzeczy. Jak wyobrażasz sobie zabranie Dory i dokąd,skoro ona na razie zaufała tylko swoim opiekunom z dt ? Rozumiem,że dt pewnie znowu domaga się kasy i zrobiło się nieprzyjemnie,ale dobrze wiesz,że nie mogłabym Cie zostawić w takiej sytuacji. To ,że nie udzielam sie na wątku nie znaczy,że zapomniałam o Tobie i psach w Szczebrzeszynie. Zapomniałam z tego wszystkiego,po co weszłam na wątek, a mianowicie,aby napisać,że porobiłam zdjęcia fantom na bazarek,które Magda dostała od którejś z cioteczek ( ciuszki dziecięce i damskie - od kogo?),dorzuciłam kilka swoich ,zrobiłam opisy i dzisiaj mogłabym komuś podesłać ,aby zrobić nowy bazarek; czy jest ktoś ,kto mógłby go zorganizować? Quote
DORA1020 Posted June 3, 2011 Author Posted June 3, 2011 Ala,nie dzwonilas wczoraj,tylko w poniedzialek,od kilku dni o tym mysle.Karme,ktora dalas zawiozlysmy do p.Dabrowskiej,nie na tymczas,sama wiesz jaki tam jest problem i jak bardzo ta chora kobieta potrzebuje pomocy.Problem dlugu byl miesiac temu,w tym miesiacu sytuacja sie powtarza,ja tak dluzej nie moge,dlatego zaproponowalam takie rozwiazanie. Quote
ala123 Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 [quote name='DORA1020']Ala,nie dzwonilas wczoraj,tylko w poniedzialek,od kilku dni o tym mysle.Karme,ktora dalas zawiozlysmy do p.Dabrowskiej,nie na tymczas,sama wiesz jaki tam jest problem i jak bardzo ta chora kobieta potrzebuje pomocy.Problem dlugu byl miesiac temu,w tym miesiacu sytuacja sie powtarza,ja tak dluzej nie moge,dlatego zaproponowalam takie rozwiazanie.[/QUOTE] wydawało mi się,że miesiąc temu uzgodniłaś z dt,że będą opóźnienia w płatności, ale zawsze kasę dostaną Quote
diana79 Posted June 4, 2011 Posted June 4, 2011 Ala123 mi możesz podesłać fotki na bazarek [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] ja jedynie mogę pomóc w ogłoszeniach, jakim psiakom trzeba zrobić poza Janką, Zojką, Zafirem i Flaperem bo im stale odnawiam i porobię nowe [B]kto może wesprzeć psiaki szczebrzeszyńskie? przynajmniej kilka zł :modla:[/B] Quote
ala123 Posted June 4, 2011 Posted June 4, 2011 [quote name='diana79']Ala123 mi możesz podesłać fotki na bazarek [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] ja jedynie mogę pomóc w ogłoszeniach, jakim psiakom trzeba zrobić poza Janką, Zojką, Zafirem i Flaperem bo im stale odnawiam i porobię nowe [B]kto może wesprzeć psiaki szczebrzeszyńskie? przynajmniej kilka zł :modla:[/B][/QUOTE] dziękuję kochana za chęć zorganizowania bazarku:lol:,ale bela51 napisała wczoraj do mnie,że poprowadzi ten bazar;właśnie wysyłam jej zdjęcia i opisy:lol: jeżeli zechcesz,to następny zrobisz Ty:lol: A te fanty (m.in.dziecięce ciuszki) to może własnie Ty wysłałaś do Magdy? Ja dostałam od niej,powiedziala,że ktos jej przysłał,tylko nie wiem kto Quote
diana79 Posted June 4, 2011 Posted June 4, 2011 a to być może ja :-) dostałam trochę ciuchów na bazarek ale ze względu na remont nie byłam wstanie się tym zająć i wysłałam do Magdy razem z ciuszkami po córce ;) Quote
ala123 Posted June 4, 2011 Posted June 4, 2011 [quote name='diana79']a to być może ja :-) dostałam trochę ciuchów na bazarek ale ze względu na remont nie byłam wstanie się tym zająć i wysłałam do Magdy razem z ciuszkami po córce ;)[/QUOTE] No to dziękuję bardzo:loveu: zdjęcia wysłane do beli51 Quote
Rodzice Maciusia :) Posted June 4, 2011 Posted June 4, 2011 kurczę, wszędzie ta kasa jest potrzebna :( Gdyby nie Neville, którego wzięłam na stałe mogłabym też brać na bezpłatny DT, ale gdy jest on, to już nic nie wchodzi w grę.. Ogłoszenia psiaki mają cały czas, oprócz Miśki. Quote
Ingrid44 Posted June 4, 2011 Posted June 4, 2011 Moze by zmienic tytul na jakis bardziej alarmujacy zeby wiecej nowych osob przyszlo. Pamietam ze cioteczki z Leborka tez mialy podobna sytuacje (brak Schroniska i pelno bezdomniakow) . Po zmianie tytulu przyszlo troche osob i pomogly kupujac karme , niektorzy dali pieniazki . Moze by sprobowac ? Quote
DORA1020 Posted June 5, 2011 Author Posted June 5, 2011 Pewnie,mozna by,tylko ja nie mam glowy do tytulow. Quote
Ingrid44 Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 [quote name='DORA1020']Pewnie,mozna by,tylko ja nie mam glowy do tytulow.[/QUOTE] Czy ktos ma jakis pomysl ? Czekamy na pomysly . Quote
bela51 Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 Całkiem nowy bazarek dla szczebrzeszynskich psow ! Zaprasazmy ! [URL]http://www.dogomania.pl/threads/208997-Ciuszki-dla-doroslych-i-dla-dzieci-bazarek-dla-bezdomniakow-do-13.06.br?p=17008627#post17008627[/URL] Quote
Ingrid44 Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 [quote name='bela51']Całkiem nowy bazarek dla szczebrzeszynskich psow ! Zaprasazmy ! [URL]http://www.dogomania.pl/threads/208997-Ciuszki-dla-doroslych-i-dla-dzieci-bazarek-dla-bezdomniakow-do-13.06.br?p=17008627#post17008627[/URL][/QUOTE] Juz bylam , Super bazarek :) :) :) Quote
ala123 Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 [quote name='bela51']Całkiem nowy bazarek dla szczebrzeszynskich psow ! Zaprasazmy ! [URL]http://www.dogomania.pl/threads/208997-Ciuszki-dla-doroslych-i-dla-dzieci-bazarek-dla-bezdomniakow-do-13.06.br?p=17008627#post17008627[/URL][/QUOTE] Dziękujemy Bela51 za kolejny bazarek:loveu: Quote
DORA1020 Posted June 6, 2011 Author Posted June 6, 2011 To co napisala Pani Ula o Rudasku,zdjecia wstawi diana. ------------------------------------------------------------------------------------ [FONT=book antiqua]Przy niedzieli przesyłam kilka słów o spanielku. Jak na razie wszystko dobrze. Chętnie je, spokojnie śpi, coraz lepiej jest z załatwianiem się. Nie jest już Rudaskiem. Wybraliśmy mu imię. Chcieliśmy, aby podobało się całej naszej trójce i było proste. Przy okazji też nawiązuje trochę do Pani. A dlaczego? Bo ma na imię Mufin. Mufiny to nasze ulubione babeczki, które czasem pieczemy w domu, piesio jest słodki jak mufinkowa babeczka, a Pani... Pani Magda przecież bardzo lubi słodycze. Więc mieszkamy sobie z rudym Mufinkiem.[/FONT] [FONT=book antiqua]W czwartek byłam z nim u weterynarza: jest po drugim odrobaczeniu. Za tydzień szczepienie przeciwko chorobom wirusowym, a dziś... pierwsza kąpiel (zobaczymy jak nam pójdzie psia toaleta). Zaczął interesować się kapciami i gazetami. W związku z tym zrobiłam mu 2 zabawki, żeby miał się czym zająć (bo zakupiona piłeczka na razie się nie podoba). Wypchałam niepotrzebną skarpetkę i rękawiczkę gałgankami i to był strzał w dziesiątkę, bo zabaweczki bardzo się przydają. [/FONT] [FONT=book antiqua]A teraz biegniemy do parku. Dłuższy spacer przed psią kolacją się przyda, a my chętnie zjemy lody w ten upalny dzień. W załączniku przesyłam zdjęcia. Szczerze mówiąc trochę zapomnieliśmy o aparacie, ale niebawem to nadrobimy i zdjęć będzie więcej.[/FONT] Quote
diana79 Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 cudowne wieści :multi: a tu Mufinek słodki :loveu: [IMG]http://images46.fotosik.pl/856/f6f3495233db210cgen.jpg[/IMG] [IMG]http://images45.fotosik.pl/910/679ddaec8ca7a203gen.jpg[/IMG] [IMG]http://images35.fotosik.pl/711/5b611ea45087cf4fgen.jpg[/IMG] Quote
Rodzice Maciusia :) Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 śmieszny jak nie wiem :) Mufinek - ślicznie! Quote
DORA1020 Posted June 7, 2011 Author Posted June 7, 2011 Rodzice,wstaw prosze w 1 poscie bazarki z 04.05.2011 ---27zl z 31.05.2011---54.30zl Quote
DORA1020 Posted June 7, 2011 Author Posted June 7, 2011 Cd.wiesci z Mufinkowego domku:lol: ----------------------------------------- [FONT=book antiqua]Gorąco jak diabli. Mufinowy piesek drzemie po spacerze. Dodam, że wyjątkowo czysty piesek. Wczorajszą kąpielą był nieco przerażony na początku, ale nie rzucał się, nie wyskakiwał z wanny, przyjął z pokorą ten zabieg. Po wytarciu ręcznikiem szalał biegając po domu. Później wyczesałam go szczotką pożyczoną od lalek mojej Juli, bo na razie nie ma jeszcze swojej. Muszę przyznać, że czesanie poszło nam świetnie, bo Mufin wcale nie protestował. Chyba nawet mu się podobało (zwłaszcza, gdy szczotka jeździła po grzbiecie i brzuszku). A potem zasnął i obudził nas rano parę minut po szóstej, zaczepiając łapą leżących w łóżku. Okazało się, że to sygnał na poranne siku. Cieszę się, że zaczyna sygnalizować swoje potrzeby. [/FONT] [FONT=book antiqua]A co do mojego poprzedniego maila i zdjęć. Nie widzę problemu, by z tego skorzystać na łamach strony internetowej. Jeśli kiedykolwiek będę miała coś przeciwko to dam znać. A na jednym ze zdjęć jest moja Jula. Ma 11 lat i jest już mojego wzrostu. Strasznie się cieszy z Mufinka. Na razie nie wychodzi z nim sama na spacery, tylko pod moją opieką. Ale uczy się karmić pieska i oczywiście bawi się z nim (bo mały nie może się nudzić, żeby jakieś psie głupoty nie przyszły mu do głowy).[/FONT] [FONT=book antiqua]A teraz zmykam szykować psie jedzenie. Ugotowałam porcje rosołowe z marchewką i pietruszką. Mięso oddzielę od kości, a wywar zasypię ryżem. Bardzo mu to smakuje.[/FONT] Quote
Asia & Ginger Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 Mufinek trafił do wspaniałego domku! :multi: I imię ma prześliczne. :loveu: A co u Saruni? Dotarła już do swojego nowego domku? Quote
DORA1020 Posted June 7, 2011 Author Posted June 7, 2011 [quote name='Asia & Ginger']Mufinek trafił do wspaniałego domku! :multi: I imię ma prześliczne. :loveu: A co u Saruni? Dotarła już do swojego nowego domku?[/QUOTE] Nie mam jeszcze info o Saruni.Z wczesniejszych wiem,ze wszystko w porzadku.Ale rowniez beda wiadomosci i zdjecia. Quote
Recommended Posts