Jump to content
Dogomania

Na chwilę obecną 11362zł długu.Bardzo prosimy jeśli ktoś może nam pomóc.Długi w lecznicy,w hoteliku,za karmę.....Bezdomne szczebrzeszyniaki PROSZA O POMOC

Recommended Posts

Posted

[quote name='Ingrid44']Kasia to przesliczna sunieczka . A jakie slodkie pysio !:loveu::lol::loveu:[/QUOTE]
Śliczna panieneczka tylko niestety ma jakieś niepokojące obajwy,właśnie za chwilę jadę po nia i do weta zawiozę;może babeszjoza:shake: po tych kleszczach...

Posted

[quote name='Rodzice Maciusia :)']no to trzymam kciuki za transport; na mój wątek na transportowym też nie było odzewu..[/QUOTE]
tak niestety często bywa...
kiedyś szukałyśmy osoby do zrobienia wizyty przedadopcyjnej w okolicach bodajże Bełachatowa - centrum Polski!, napisałam do wielu osób i nikt tej wizyty nie zrobił:shake:

Posted

[quote name='ala123']Śliczna panieneczka tylko niestety ma jakieś niepokojące obajwy,właśnie za chwilę jadę po nia i do weta zawiozę;może babeszjoza:shake: po tych kleszczach...[/QUOTE]

Niedobrze. :(
Czekamy na wiesci .

Posted

Bedzie dobrze,musi byc,ale troche sie boje.Napisze Wam piekny wiersz jaki napisal zmarly niedawno L.J.Kern " Jesli jest niebo psie,skierujcie do niego mnie.Znajde tam jakies drzewko z cieniem.I otoczony anielskim skomleniem,odpoczne sobie we snie" Piekny---prawda? Od odczytania jego wiersza rozpoczela sie ceremonia pogrzebowa.Nie wiedzialam,ze tak bardzo kochal psy,zawsze mial bokserki.

Posted

miejmy nadzieję,że wyjdzie z tego. Pobrano jej krew i ewidentnie wyszła babeszjoz. Na szczęście w miarę szybko została zdiagnozowana i otrzymała odpowiednie leki (7 zastrzyków i kroplówkę). Przez najbliższe kilka dni musimy ją zawozić na kroplówkę.Biedna sunia,już zaczynała poznawać smak lepszego życia a tu choróbsko się przyplątało :-(

Posted

Kasia-trzymaj się kruszynko ,będzie dobrze bo przecież po to zaopiekowała się tobą Ala żeby właśnie było tylko lepiej :)

DORA-piękny wiersz ,proszę nie gniewaj się ale pozwolę sobie go troszkę wyszczególnić bo jest godny zapamiętania :)
[B][SIZE="2"]L.J.Kern [/SIZE][/B]
[B][SIZE="3"][COLOR="#4b0082"][I]" Jesli jest niebo psie,
skierujcie do niego mnie.
Znajde tam jakies drzewko z cieniem.
I otoczony anielskim skomleniem,odpoczne sobie we snie"[/I][/COLOR][/SIZE][/B]

Posted

[quote name='ala123']miejmy nadzieję,że wyjdzie z tego. Pobrano jej krew i ewidentnie wyszła babeszjoz. Na szczęście w miarę szybko została zdiagnozowana i otrzymała odpowiednie leki (7 zastrzyków i kroplówkę). Przez najbliższe kilka dni musimy ją zawozić na kroplówkę.Biedna sunia,już zaczynała poznawać smak lepszego życia a tu choróbsko się przyplątało :-([/QUOTE]
Trzymam kciuki mocno za Kasię,
Ważne jest płukanie organizmu czyli kroplówki, jak tam Kasia dzisiaj, jak sie czuje.

Posted

[quote name='wojtuś']Trzymam kciuki mocno za Kasię,
Ważne jest płukanie organizmu czyli kroplówki, jak tam Kasia dzisiaj, jak sie czuje.[/QUOTE]
Dora mówiła,że dzisiaj Kasia już w zdecydowanie lepszym stanie (ona się dzisiaj nią zajęła). Nawet apetyt jej wrócił,podskakiwała tez już radośnie. Aby tylko nie zapeszyć! Jutro jadę z nią na kontrolę i kolejne kroplówki do naszego weta.
Zastanawiałam się dlaczego kroplówki są tak ważne i już wiem:lol:

Posted

Kasia dzisiaj znowu dostała kroplówkę i zastrzyki,od jutra ma dostawać moczopędny furosemid zamiast kroplówek - jej stan jest już dobry (odpukać!),apetyt dopisuje i wszystko jest na dobrej drodze.
Może uda się bez przywożenia do lekarza - odległość w jedną stronę do Zamościa to 20km, a trzeba najpierw po nią pojechać, a potem odwieźć (czyli 80km nie licząc odległości w mieście).

Posted

To Kochani info o Babeszji które Agnieszka24 dała na watku z mojego podpisu, w poście 306 i 307,
tak wazna jest diagnoza i szybkie podjęcie leczenia przy podejrzeniu tej choroby:
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/193615-POMOCY-BABESZJA!-Ostatnia-sunia-czeka-na-dom.-PROSIMU-O-POMOC-W-OGŁASZANIU!!!/page31[/URL]

Ciesze się że Kasia juz lepiej sie czuje- to wskazuje ze niedługo będzie zdrowa:):)

Pozdrowienia dla Was i Wszystkich wątkowych Psiaków:):)

Posted

Jest nastepna psinka,ktora potrzebuje pomocy,koczuje na ulicy Partyzantow przy Strazy Pozarnej,ale tam nie chca go karmic,zeby przypadkiem sie nie "zadomowil",nie wiem czy to psiak czy suczka.Jutro pojde i moze uda mi sie go nakarmic.Slyszalam wczesniej o tym psiaku,ale myslalam,ze moze ktos sie zlituje i zaadoptuje go,ale nic z tego.......

Posted

[quote name='sonia71']Kasia -mnie się podoba,a w ogóle to mój typ suniek ,jak Karmelka,
RodziceM jakby co to zapłacę za allegro jak zrobisz ,tylko przypomnij mi na PW -proszę.[/QUOTE]

podtrzymuję jak będziecie Kasię ogłaszać :)

Posted

[quote name='Rodzice Maciusia :)']no pewnie! tylko wrzućcie jej fotki na pierwszą stronę w jedno miejsce. Jutro zrobię[/QUOTE]
Dzięki:lol: a zdjęcia już są na pierwszej stronie - sunia jest po nr.14

Posted

[quote name='ala123']Dzięki:lol: a zdjęcia już są na pierwszej stronie - sunia jest po nr.14[/QUOTE]
Myśle że kruszynka zdrowieje, a byłem tez na 1 stronie i Alinko :loveu: Kasia jest chyba pod szczęśliwym numerem 13 :)
Pozdrawiam;)