DORA1020 Posted October 11, 2011 Author Posted October 11, 2011 Buda zrobiona i pojechala dzisiaj do psiej rodzinki:lol: koszt zrobienia budy 260zl /200zl.otrzymalam od Taks,a 60zl wzielam z poprzedniej wplaty Taks 320-60=260zl zdjecia zrobie jak bede miala aparat jutro odwiedze szczeniaki,szkoda tylko,ze nie moge zrobic im zdjec,bo maja isc ogloszenia,ale wszyscy chca aktualnych zdjec. Misia po sterylce:lol: ala123 jest w kontakcie z wetem,dzwonila do nich i mowila,ze wszystko dobrze Misia pojedzie na dwa dni do Ali,bo musi miec spokoj po streylce Quote
diana79 Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 super że buda już jest szczeniaków :multi: teraz tak zimno i mokro, będą miały cieplutkie schronienie :loveu: i świetnie że Misię udało się jednak wysterylizować w takim razie Ci Państwo ją wezmą do siebie tak? Quote
Sara2011 Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 A jak maluchy i ich mama zareagowały na swój nowy domek czyli budę? Quote
ala123 Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 Misia po sterylizacji została w lecznicy do wieczora, teraz jest u mnie w garażu chociaż boi się zamknietych pomieszczeń;nie ma jednak wyjścia - dla jej dobra - bo noce są juz zimne; mój Bazylek bardzo jest przejęty gościem... [IMG]http://img402.imageshack.us/img402/390/p1010144xk.jpg[/IMG] Quote
bela51 Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 Jaki słodki widok.:lol: Bazylek jest bardzo opiekunczy. :lol: Quote
ala123 Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 [quote name='bela51']Jaki słodki widok.:lol: Bazylek jest bardzo opiekunczy. :lol:[/QUOTE] Bazyl to straszna przylepa i uwielbia się przytulać,śliniąc przy tym niemiłosiernie:evil_lol: ; na szczęście Misia lubi towarzystwo psów i nie ma nic przeciwko temu:lol: Quote
kora78 Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 ale slodko :) a on jej tam swoja masa na ranie sie nie kladzie, nie uciska? ona nie ma kolnierza? Quote
ala123 Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 [quote name='kora78']ale slodko :) a on jej tam swoja masa na ranie sie nie kladzie, nie uciska? ona nie ma kolnierza?[/QUOTE] ma kołnierz, ale zdjęłam jej do czasu, kiedy mam ją na oku, na noc założę znowu; wszystko jest pod kontrolą; nie uciska,bo przytulił się na wysokości barku, a poza tym on ma ADHD i tylko na chwilę wpadł na jej legowisko Quote
DORA1020 Posted October 11, 2011 Author Posted October 11, 2011 [quote name='ala123']Misia po sterylizacji została w lecznicy do wieczora, teraz jest u mnie w garażu chociaż boi się zamknietych pomieszczeń;nie ma jednak wyjścia - dla jej dobra - bo noce są juz zimne; mój Bazylek bardzo jest przejęty gościem... [IMG]http://img402.imageshack.us/img402/390/p1010144xk.jpg[/IMG][/QUOTE] Boziu,jaki slodki widoczek,kochana Misiula,taka dobra i kocha wszystkich,chociaz strach w oczach troche jest. A Bazyl?Hi,hi,pokochal Misie od pierwszego wejrzenia:evil_lol: a jaki blogi wzrok:eviltong: Quote
DORA1020 Posted October 11, 2011 Author Posted October 11, 2011 [quote name='Sara2011']A jak maluchy i ich mama zareagowały na swój nowy domek czyli budę?[/QUOTE] Jeszcze nie wiem,moze jutro uda mi sie tam pojechac. Quote
DORA1020 Posted October 11, 2011 Author Posted October 11, 2011 [quote name='diana79']super że buda już jest szczeniaków :multi: teraz tak zimno i mokro, będą miały cieplutkie schronienie :loveu: i świetnie że Misię udało się jednak wysterylizować w takim razie Ci Państwo ją wezmą do siebie tak?[/QUOTE] Jutro zadzwonie Quote
diana79 Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 ale boski widok :loveu: przy takiej opiece to Misia szybko dojedzie do siebie :loveu::multi: Quote
diana79 Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 [quote name='DORA1020']Pilnie potrzebna pomoc dla psikow p.Gawlikowej,potrzeba im chyba zalozyc watek,kto by mogl? W kontakcie z ta pania jest Krystyna,a ona nie ma internetu. Psiaki sa dwa,nieduze,kudlate,to starsza kobieta,ktore te psiaki przygarnela,mieszka w jakims bloku,nie ma miejsca dla nich,juz raz sasiedzi naslali na nia policje i kobieta z renty musiala zaplacic 200zl mandatu,taka wlasnie wdziecznosc za pomoc wyrzuconym na ulice psom.Jeden z psiakow jest chory,zaprowadzila go do weta,to tylko wzial kase,a psiakowi nie pomog,kobieta nie moze dalej leczyc psa,bo nie ma za co,sama jest chora i stara i bardzo prosi o pomoc,bo kocha te psiaki. Ja juz wstawial je na strone Fundacji i zrobilam wspolnie z diana plakaty,ale zadnego odzewu,a pomoc pilna dla nich. Kto moze pomoc? Bo ja juz nie dam rady. [/QUOTE] aby założyć wątek trzeba by mieć jakieś fotki psiaków i informacje o ich charakterze itd. i bieżące informacje o nich i ich zdrowiu itd czy ktoś kto ma kontakt z p. Krystyną mógłby się tego podjąć? bo szkoda psiaków :( one są oba do adopcji tak? któryś z nich wymaga obecnie leczenia? na stronie fundacji widziałam tylko Misia a nie wiem czy dobrze kojarzę i chodzi o Reksia i Misia którym kiedyś robiłam plakaty? Misiu [IMG]http://images35.fotosik.pl/961/737b3bb6aefc8b07gen.jpg[/IMG] Reksiu [IMG]http://images50.fotosik.pl/1157/17312883dff7c53dgen.jpg[/IMG] [IMG]http://images50.fotosik.pl/1157/c8f6048b10047299gen.jpg[/IMG] Quote
DORA1020 Posted October 12, 2011 Author Posted October 12, 2011 Tak to te psiaki,zapytam Krystyne o szczegolowe info o psiakach Quote
diana79 Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 a jak tam wizyta u szczeniaków? jak buda im się spodobała? zapraszam również na bazarek dla Reksia :smile: [B][URL="http://www.dogomania.pl/threads/216044-wszystko-dla-szynszyla-i-innych-gryzoni-dla-Reksia-na-%C5%82a%C5%84cuchu-do-20.10."]wszystko dla szynszyla i innych gryzoni dla Reksia na łańcuchu do 20.10. [/URL][/B] wklejam na życzenie Dory fotkę [IMG]http://img52.imageshack.us/img52/5369/ciotka1001.jpg[/IMG] Quote
diana79 Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 przez przypadek znalazłam wątek psiaków p. Gawlikowej [url]http://www.dogomania.pl/threads/215925-Pilna-sprawa!-Dwa-pieski-w-okolicach-Wo%C5%BCuczyna-podtruwane-przez-mieszka%C5%84c%C3%B3w-%28Pomocy[/url] Quote
kora78 Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 ale piekny ogrod! pogratulowac :) dora, a byl odzew osttanio z ogloszen szczeniakow? jakie zostaly wreszcie? ktore kolory? Quote
DORA1020 Posted October 13, 2011 Author Posted October 13, 2011 [quote name='diana79']a jak tam wizyta u szczeniaków? jak buda im się spodobała? zapraszam również na bazarek dla Reksia :smile: [B][URL="http://www.dogomania.pl/threads/216044-wszystko-dla-szynszyla-i-innych-gryzoni-dla-Reksia-na-%C5%82a%C5%84cuchu-do-20.10."]wszystko dla szynszyla i innych gryzoni dla Reksia na łańcuchu do 20.10. [/URL][/B] wklejam na życzenie Dory fotkę [IMG]http://img52.imageshack.us/img52/5369/ciotka1001.jpg[/IMG][/QUOTE] To piesek w swoim domku,odebralam go rodzinie patologicznej i znalazlam mu dom,nie bylo mnie wtedy jeszcze na dogo,a teeraz Pani wyslala mi jego zdjecie i wierszyk: hau,hau,jestem uszczesliwiony...... dzieki Pani Magdzie z gehenny wyzwolony. Mam Pania i Pana,dom,budke z altana,i Zuzie -kolezanke razem z nia biegam po ogrodku,nie mam powodu do smutku, wiec mam zycie krolewskie,a nie przyslowiowe -"pieskie":eviltong: fajny wierszyk,nie?:lol: Quote
DORA1020 Posted October 13, 2011 Author Posted October 13, 2011 [quote name='kora78']ale piekny ogrod! pogratulowac :) dora, a byl odzew osttanio z ogloszen szczeniakow? jakie zostaly wreszcie? ktore kolory?[/QUOTE] Nie bylo odzewu,nikt nie dzwoni,nie pisze..... zostaly cztery brazowe,dwa czarne i jeden czarno-bialy tak jak pislam...jak bylam wczoraj buda nie byla jeszcze postawiona,moze dzisiaj postawia,dwa szczeniaczki ganialy,a cztery spaly w pudelku na hali,ci ludzie,ktorzy karmia szczeniaczki maja gdzies Inspekcje Sanitarna,ktora zabroniala,zeby psiaki byly na hali,psiakom bylo zimno,wiec je zabrali na hale,ale i tak je zbudzilam,bo musialam nakarmic,byly niestety glodne,zostawilam karme pracownikom,beda im dawac,moze uda mi sie w poniedzialek pojechac,jak bede miala aparat,to im zrobie zdjecia,bo wszyscy domagaja sie aktualnych,pojedynczych zdjec Quote
diana79 Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 [quote name='DORA1020']To piesek w swoim domku,odebralam go rodzinie patologicznej i znalazlam mu dom,nie bylo mnie wtedy jeszcze na dogo,a teeraz Pani wyslala mi jego zdjecie i wierszyk: hau,hau,jestem uszczesliwiony...... dzieki Pani Magdzie z gehenny wyzwolony. Mam Pania i Pana,dom,budke z altana,i Zuzie -kolezanke razem z nia biegam po ogrodku,nie mam powodu do smutku, wiec mam zycie krolewskie,a nie przyslowiowe -"pieskie":eviltong: fajny wierszyk,nie?:lol:[/QUOTE] piękny wiersz :loveu: i piękna fotka z nowego domu :loveu: i min. dla takich chwil warto pomagać :multi: Quote
DORA1020 Posted October 13, 2011 Author Posted October 13, 2011 Otrzymalam z bazarku Ewy Gonzales 57zl bardzo dziekuje:loveu::multi::loveu: Quote
DORA1020 Posted October 14, 2011 Author Posted October 14, 2011 Otrzymalam z bazarku wawer 100zl i 9zl od CASSI_ bardzo dziekuje:loveu:za pomoc kochane cioteczki. Quote
DORA1020 Posted October 14, 2011 Author Posted October 14, 2011 No i mam nastepnego bardzo chorego kotka,od miesiaca karmie go,ktos wyrzucil go na smietnik bo chory,to chyba jakis rasowy kocurek,dopoki bylo cieplo to go karmilam i jakos lecialo,a teraz zrobilo sie zimno i widze,ze z kociakiem coraz gorzej,moze adoptuje go sasiadka,na razie wziela go z tego smietnika,kotek caly czas spi,biedny,cieplo mu sie zrobilo i spi,maz sasiadki mowi,ze jest z nim bardzo zle,bo ma kleszcze i to sprawa zadawniona i nie wiadomo czy da sie go uratowac.Jutro jade z nim do weta,jak nie przezyje,to nie wiem..... Quote
diana79 Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 musi przeżyć trzymamy kciuki za niego :modla: Quote
ala123 Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 Diano kochana,wysłałam Ci właśnie zdjęcia i opisy fantów na nowy bazarek,nawet nie zdążyłam Cię zapytac czy dasz radę zrobić:oops: Quote
Recommended Posts