Jump to content
Dogomania

Na chwilę obecną 11194zł długu.Bardzo prosimy jeśli ktoś może nam pomóc.Długi w lecznicy,w hoteliku,za karmę.....Bezdomne szczebrzeszyniaki PROSZA O POMOC

Recommended Posts

Posted

[quote name='matrioszka2']No proszę - tyle zamieszania ... tyle biadolenia ...taka propozycja i przez 14 godzin ( mimo obecności na dogo zainteresowanych losem suki) - nikt nie odpowiedział.Oczekiwałam na jakieś minimum z minimum współpracy, zadania sobie trudu ... dowiezienia suki 21 km.Rozumiem, że nie wszyscy są posiadaczami samochodów osobowych, ale nie wierzę że osoby takie nie mają znajomych, rodziny, sąsiadów z autami... no i nikt mnie nie przekona , że nie kursują tam busy, czy autobusy.Z Nowodworu wyjechała AMSTAFFKA :Nowodwór -Lublin (bus)-Warszawa-Łódź (pociąg)- docelowo : Szczecinek (po drugiej stronie Polski).590 km.Dało się ? Dało.

As_ko , wielki szacun za robotę , którą odwaliłaś w tak krótkim czasie.Trudno.Nie możemy osób, które robią nam grzeczność, trzymać do ostatniej minuty w niepewności; one też miały/mają plany, które zmieniły na naszą prośbę, aby ułatwić nam pomoc spanielce.
Sorry dziewczyny - [B]propozycja nieaktualna[/B].
Mam nadzieję, że macie lepszy wariant .
As_ko , wracamy do naszych nowodworskich.:painting:[/QUOTE]
Doceniam chęć pomocy Magdzie z Twojej strony, ale na pewno nie w ten sposób, jak to wygląda na wątku. Od samego początku Twojego pojawienia sie tutaj widze jakiś niezrozumiały dla mnie, zaczepny ton i pretensje. Wątek ma już kilka miesięcy i do tej pory nie było tutaj takiej zadymy,jaką usiłujesz rozpętać. Ja też pomagam Magdzie [B]na ile mogę[/B] , ona gimnastykuje się z problemami w Szczebrzeszynie [B]sama[/B],nie ma więc miejsca tutaj na używanie liczby mnogiej!!!; każda z nas ma swoje życiowo- rodzinne problemy,inne psy na głowie, sterylki suk, wizyty u weta,wizyty w melinach w celu dokarmiania głodzonych psów,interwencje z policją itp.,o tym wszystkim nawet nie pisze się na dogomanii; a dzieje się to w realu i wymaga natychmiastowej reakcji,bez oglądania się na nikogo.
Nie chciałam do tej pory reagowac na Twoje zaczepki i stąd moje milczenie na wątku, myślałam,że dasz spokój ale okazało się,że brniesz dalej. Nie rozumiem Twoich intencji, [B]dobrze wiesz,że Magda jest w ciągłym kontakcie przez pw z as_ko. [/B]Reakcja na wątku w tym przypadku więc, to rzecz drugorzędna.
Twoja postawa nie zachęca do współpracy,nie możesz rozstawiać po kątach i domagać sie dyspozycyjności od każdej osoby,której chcesz pomóc. Działalność Magdy jest pewnie mniej spektakularna niż Twoja ale uważam,że bardziej wymierna.

Posted

Nie znasz mnie.Nie wiesz nic o moim życiu,ani o zawodowym, ani rodzinnym, o sposobach pomagania zwierzętom.Nic o mnie nie wiesz.Dziecinne jest zasłanianie się sytuacjami rodzinno -zawodowymi.Jak sobie człowiek nie radzi z jednym, to nie czepia się drugiego.Albo trzeba znaleźć kompromis w tym działaniu.
Twój atak jest bezpodstawny.Odwracanie kota ogonem nie ma sensu.Nie masz żadnych argumentów, aby zarzucać mi jakieś zadymy, zniechęcanie do współpracy.
Piętrzenie przeszkód w sprawie spanielki , to nie moja specjalność.Zaproponowana pomoc dla suki była z tych "full service". Jeżeli uważasz, że podwiezienie suki 20 km to "wymaganie pełnej dyspozycyjności od każdej osoby, której pomagam", to ja Ci współczuję.
Kto potrzebuje - musi się trochę wysilić.
Temat ze swej strony uważam za wyczerpany.

[quote name='ala123'] Od samego początku Twojego pojawienia sie tutaj widze jakiś niezrozumiały dla mnie, [B]zaczepny ton i pretensje[/B]. (...) nie było tutaj takiej zadymy,jaką usiłujesz rozpętać.
Nie chciałam do tej pory reagowac na [B]Twoje zaczepki[/B] i stąd moje milczenie na wątku, myślałam,że dasz spokój ale okazało się,że brniesz dalej.
[B]Nie rozumiem Twoich intencji,[/B]
[B]Twoja postawa nie zachęca do współpracy[/B],nie możesz [B]rozstawiać po kątach[/B] i domagać sie dyspozycyjności od każdej osoby,której chcesz pomóc.
[B][U][COLOR="red"]Działalność Magdy jest pewnie mniej spektakularna niż Twoja ale uważam,że bardziej wymierna[/COLOR][/U][/B].[/QUOTE]

Taki ładny styl , a taka niedorzeczna treść.
Przeczytaj jeszcze raz to, co napisałaś.

A ostatnie zdanie to zwyczajne kopanie w brzuch , po siniakach.

Posted

A tu moje wszystkie zaczepno -zadymiarskie posty - wszystkie, jakie napisałam :
[quote name='matrioszka2']As_ko i ja mamy pewien plan, ale na razie dokładnie zbadajcie psa, co mu dolega i jakiej pomocy wet potrzebuje.Sterylka i DT to duże sprawy, a nikt nie weźmie psa na zabieg, jak jest wycieńczony, chory; na DT też nie weźmie nikt suki, jeśli ma problemy ze skórą, czy - nie daj Boże - jakieś inne francowatechoroby.Oczywiście przy założeniu, że ma inne psy w domu.[/QUOTE]

[quote name='matrioszka2']Myślę, że ta propozycja jest najlepsza.Ze swojej strony polecam doktora Kulika z Zamościa.Gabinet ... wyposażenie ... laboratorium ... I zna się na robocie.Przynajmniej zawieźcie ją do niego na konsultacje.[/QUOTE]

[quote name='matrioszka2']To znaczy : gdzie jest ? W budzie ? Na podwórku ? W kojcu ?
Dostała tabletkę na robaki ?[/QUOTE]

Pozdrawiam.

Posted

Widze,ze latwo jest kogos krytykowac,a zero zrozumnienia,to co napisala ala123 jest calkowita prawda. Zalatwilam transport suni do Zamoscia na dzisiaj rano,pozniej osoba,ktora chciala mi pomoc nie moze pojechac.Ja nie mam samochodu,gdybym miala,nie byloby tego problemu.Zrobilam co moglam.Nie rozumiem tez dlaczego sunia musiala jechac dzisiaj,a nie np. za kilka dni.Mamy dom dla szczeniaczka w Lublinie i bedziemy zalatwialy transport dla niego,to moglysmy tez dowiezc sunie.Nie rozumialam od poczatku tego pospiechu.

Posted

A tu moje wszystkie zaczepn-zadymiarskie posty - wszystkie, jakie napisałam :
[quote name='matrioszka2']As_ko i ja mamy pewien plan, ale na razie dokładnie zbadajcie psa, co mu dolega i jakiej pomocy wet potrzebuje.Sterylka i DT to duże sprawy, a nikt nie weźmie psa na zabieg, jak jest wycieńczony, chory; na DT też nie weźmie nikt suki, jeśli ma problemy ze skórą, czy - nie daj Boże - jakieś inne francowatechoroby.Oczywiście przy założeniu, że ma inne psy w domu.[/QUOTE]

[quote name='matrioszka2']Myślę, że ta propozycja jest najlepsza.Ze swojej strony polecam doktora Kulika z Zamościa.Gabinet ... wyposażenie ... laboratorium ... I zna się na robocie.Przynajmniej zawieźcie ją do niego na konsultacje.[/QUOTE]

[quote name='matrioszka2']To znaczy : gdzie jest ? W budzie ? Na podwórku ? W kojcu ?
Dostała tabletkę na robaki ?[/QUOTE]

Posted

Rodzice Maciusia i sonia 71... Tak, jak pisze ala123:dużo działo się poza wątkiem.Zainteresowane pomocą osoby wiedziały, że sprawa jest załatwiana na cito. Tylko, że cito było ze strony as_ko i mojej.
DT czekał, fryzjer, wet, hotel, szczepienia , opieka po sterylce ... , a do tego wszystkiego transport Zamość - Lublin i z powrotem. Chciałyśmy to dać suce i jeszcze sfinansować.
Niestety, dowiezienie suki do Zamościa stało się przeszkodą nie do pokonania.
A na koniec w podzięce post ala123.
Jak się angażuję , to na już - od A do Z.Nie rozciągam niczego w czasie, tym, bardziej , że ja mam wolny boks u funi, a tu jest suka "na już".
No, ale dziewczyny świat nie kończy się dziś ;).Nie ma co płakać.Mleko już się wylało.
Trzymajcie się cieplutko.:loveu:

Posted

dołączę się do uwag Ali: Matrioszko, jesteś osobą zaczepną, wiem, bo już miałam na nowodworze z Tobą do czynienia. tERAZ zarzucasz brak odpowiedzi, a gdy ja kiedyś potrzebowałam pilnej odp, to naskoczyłaś na mnie, że mendolę, że w ogóle sama powinnam sobie pojechać, że ty nie masz obowiązku mi odpowiadać itede. Nawet na moje grzeczne pw nie zareagowałaś. Więc koniec zadymy tutaj, wracamy do tematu pomocy psom szczebrzeszyńskim, wyraźnie jest napisane, że Magda czyli Dora pozostaje w kontakcie z Asko i nie ma co piany bić.

Poza tym nie jest to aż taka okazja, ten full service, który oferujesz, skoro już o tym mowa, bo wiadomo, psiak piękny, szybko i łatwo zapewne "pójdzie". A może jesteś zainteresowana też pomocą full service mniej ładnym psiakom szczebrzeszyńskim?

Posted

Mleko się nie rozlało, akurat sunia jest tak ładna, że ostatecznie przeczeka nawet w budzie/kojcu, o ile wiem psiaki od tego nie umierają wbrew temu co się tutaj na dogomanii wyprawia (najlepiej byłoby wszystkie bez ładu i składu do łóżek pod kołdrę powpychać), ja zaoferowałam pomoc też, więc ostatecznie sunia nie umiera i ostatecznie przyjedzie jeśli dziewczyny zechcą na przetrzymanie posterylkowe do mnie. Albo coś innego wymyślą, bo przecież mają pod opieką już dużo psiaków, poupychały je gdzie mogły.

Posted

[quote name='DORA1020']Widze,ze latwo jest kogos krytykowac,a zero zrozumnienia,to co napisala ala123 jest calkowita prawda. Zalatwilam transport suni do Zamoscia na dzisiaj rano,pozniej osoba,ktora chciala mi pomoc nie moze pojechac.Ja nie mam samochodu,gdybym miala,nie byloby tego problemu.Zrobilam co moglam.Nie rozumiem tez dlaczego sunia musiala jechac dzisiaj,a nie np. za kilka dni.Mamy dom dla szczeniaczka w Lublinie i bedziemy zalatwialy transport dla niego,to moglysmy tez dowiezc sunie.Nie rozumialam od poczatku tego pospiechu.[/QUOTE]

Jeżeli załatwiłaś transport, a osoba nie może jechać - to nie załatwiłaś transportu.Więc nic nie zrobiłaś.
Suka miała jechać dzisiaj , bo to my oferujemy full service i właśnie dzisiaj, a nie "za kilka dni" my mamy transport. Zostało w sprawę zaangażowanych kilka osób, które odłożyły swoje sprawy, żeby pomóc.Dlatego na cito.
Za kilka dni sprawa DT jest nieaktualna.Tydzień zwłoki, to dużo.Przez te kilka dni suka trafiłaby do fryzjera, weta, na szczepienie i co tam jeszcze trzeba.Miałaby foty do ogłoszeń, a ich treść byłaby rzetelna, np. jak się zachowuje w domu (czystość, niszczenie), odnosi do innych ludzi, dzieci... i ......Dlatego na cito.
Piszesz, że nie rozumiesz. Nie musisz.Nic nie musisz.Nie wszyscy muszą działać na cito.Tylko nie zawsze to pozostaje bez konsekwencji.
Nikogo nie krytykuję.Nikogo.Tylko mam zwyczajny żal.

Posted

Oj Rodzice,to Twoje ostatnie zdanie od poczatku cisnie mi sie na usta,mamy na tymczasie 8 suczek niesterylizowanych,czekamy,az bedzie cieplej i wszystkie beda wysterylizowane,zainteresowanie nowa sunia bardzo mnie zdzwilo,bo pozostale nasz sunie nie maja tyle szczescia.

Posted

[quote name='matrioszka2']Jeżeli załatwiłaś transport, a osoba nie może jechać - to nie załatwiłaś transportu.Więc nic nie zrobiłaś.
Suka miała jechać dzisiaj , bo to my oferujemy full service i właśnie dzisiaj, a nie "za kilka dni" my mamy transport. Zostało w sprawę zaangażowanych kilka osób, które odłożyły swoje sprawy, żeby pomóc.Dlatego na cito.
Za kilka dni sprawa DT jest nieaktualna.Tydzień zwłoki, to dużo.Przez te kilka dni suka trafiłaby do fryzjera, weta, na szczepienie i co tam jeszcze trzeba.Miałaby foty do ogłoszeń, a ich treść byłaby rzetelna, np. jak się zachowuje w domu (czystość, niszczenie), odnosi do innych ludzi, dzieci... i ......Dlatego na cito.
Piszesz, że nie rozumiesz. Nie musisz.Nic nie musisz.Nie wszyscy muszą działać na cito.Tylko nie zawsze to pozostaje bez konsekwencji.
Nikogo nie krytykuję.Nikogo.Tylko mam zwyczajny żal.[/QUOTE]

Dlaczego nie czytasz dokladnie tego co napisalam [B]zalatwilam transport na sobote rano,pozniej po poludniu nie bylo mozliwosci dowiezienia jej do Zamoscia[/B] osoba,ktora miala mi pomoc nie mogla czekac w pogotowiu caly dzien,wiec nie pisz,ze transporu nie zalatwilam.I w jednym masz racje,nic nie musze,nie musze tez odpowiadac na bezpodstawne zarzuty.

Posted

[quote name='Rodzice Maciusia :)']
Poza tym [B]nie jest to aż taka okazja, ten full service, który oferujesz[/B], skoro już o tym mowa, bo wiadomo, psiak piękny, szybko i łatwo zapewne "pójdzie". A może jesteś zainteresowana też pomocą full service mniej ładnym psiakom szczebrzeszyńskim?[/QUOTE]

Dziękuję.:p Dość tych impertynencji.

Posted

ok, dajmy już spokój. Dora zrobiła co mogła a zarzucanie jej, że nie załatwiła transportu jest po prostu tak zabawne że nie wiem.
Sunia ma się gdzie podziać, powtarzam, ostatecznie ja ją wezmę jeśli dziewczyny będą chciały (i to też dlatego, że myślę,że szybko pójdzie do DS, bo na długi czas brać nie mogę - wzięłam Nevilka szczebrzeszyńskiego, który zresztą jest radością naszego ogrodu, choć nie jest bardzo adopcyjny/atrakcyjny)

Więc nie ma co strzępić języka. Niech wątek sobie dalej płynie swoim tempem. Natomiast tak jak wspominałam, dziewczyny będą na pewno zachwycone, jeśli któraś inna sunia, ot choćby Kasia/Kruszynka znajdzie u Was miejsce i weźmiecie ją pod opiekę. Dziewczyny na pewno się ucieszą.
A ja zazdroszczę że macie takie możliwości, że z dnia na dzień możecie raz dwa zorganizować niezawodny transport. Szkoda tylko, że ciężko zrozumieć, że inni takiego luksusu może nie mają, bo nie posiadają auta, albo jest ono zawodne.

Posted

Rodzice Maciusia - czy mogłabyś uzupełnić w pierwszym poscie wpływy z bazarków,bo widzę,że ich nie ma tam ?
Są jeszcze cztery nie wpisane: z dn.08.12.2010r. - 482,60zł
z dn.02.01.2011r. - 179,20zł
z dn.20.01.2011r. - 221,70zł
z dn.10.02.2011r. - 245,50zł
oraz jeszcze wczorajszą wpłatę 11zł od anetek100 dla Szczebrzeszyńskich psiaków:lol:
Dziękujemy wszystkim jeszcze raz za wspieranie na bazarkach i w ogóle!

Posted

[quote name='Rodzice Maciusia :)']uzupełnione.
Prosiłam moda o zwrócenie I posta Dorze, ale do tej pory nie zareagował.[/QUOTE]
dziękuję:lol:
pamiętam,że prosiłaś moda,pewnie trzeba odczekać swoje:evil_lol:

Posted

[URL]http://www.dogomania.pl/threads/203463-Tradycyjnie-tani-bazarek-dla-Nero-różne-ciuszki-do-13-marca-godz.-22-00/page3[/URL] Zapraszam na bazarek,dla Nero,Lucyna juz 8 m-cy placi za jego hotelikowanie u jamora ,Nero juz tak dlugo czeka na ds.

Posted

Pozdrawiam sercem szczebrzeszyniaczki:thumbs::iloveyou:cioteczki jeden pakiecik narazie wykupie dla ninkow, dajcie znac prosze , dla kogo najpierwej...narazie jeden:oops: jest fajny bazarus z ogloszeniami

Posted

Dora, lepiej nie wrzucaj reklam bazarków ciuchowych, bo ja na nich co miesiąc przepuszczam trochę kasy :(
No i niestety/stety na bazarku Lucyny już wypatrzyłam trochę rzeczy :(
Bożuńciu, jak ja uwielbiam szmaty :( :(

A Nero to do naszej Wiewióry Nevki podobny!

A tak a propo to Neville został na dobre uziemiony. Mój mąż tak się wystraszył po doniesieniach o pogryzieniach, że zastawił Nevilkowi przeskok w tak skuteczny sposób, że Wiewióra (tak skacze bestia jeden) nie ma szans na przeskoczenie. Oj, jest mu baaaaardzo przykro :diabloti::razz:

Posted

[quote name='ewa gonzales']Pozdrawiam sercem szczebrzeszyniaczki:thumbs::iloveyou:cioteczki jeden pakiecik narazie wykupie dla ninkow, dajcie znac prosze , dla kogo najpierwej...narazie jeden:oops: jest fajny bazarus z ogloszeniami[/QUOTE]

Dzieki Ewus:lol:moze najpierwej dla Emi,ona jest juz tak dlugo na tymczasie,niedlugo rok bedzie,no i jest wysterylizowana.

Posted

[quote name='ewa gonzales']Pozdrawiam sercem szczebrzeszyniaczki:thumbs::iloveyou:cioteczki jeden pakiecik narazie wykupie dla ninkow, dajcie znac prosze , dla kogo najpierwej...narazie jeden:oops: jest fajny bazarus z ogloszeniami[/QUOTE]

Czy moge prosic o link do tego bazarku ogloszeniowego ? :)

Posted

[COLOR=darkorange]Cioteczko Ingrid :multi:juz ci sle , pozdrawiam goraco i sercem wszystkie[/COLOR][SIZE=4][COLOR=magenta]Szczebrzeszunki , wszystkie ciotunki , niechaj w Dzionku Kobiet - radosc sie zacznie i nadzieja wielka na domki kochajace dla psiaczkow:B-fly::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::iloveyou:Dora1020:loveu::loveu:[COLOR=blue]wielka kochana nieustraszona cudowna ciotenko[URL="http://www.fodey.com/generators/animated/ninjatext.asp"][IMG]http://r9.fodey.com/2148/c79ad393b4394a9791d754155af6a0f5.0.gif[/IMG][/URL]:modla::modla:sily dla Ciebie postokroc![/COLOR][/COLOR][/SIZE]

Posted

zapraszam na bazarek dla psiaków :-)
[url]http://www.dogomania.pl/threads/203720-69-r%C3%B3%C5%BCno%C5%9Bci-g%C5%82%C3%B3wnie-ciuszki-ceny-wg-uznania-dla-Szczebrzeszyniak%C3%B3w-do-15.03?p=16454407#post16454407[/url]

Posted

[quote name='diana79']zapraszam na bazarek dla psiaków :-)
[url]http://www.dogomania.pl/threads/203720-69-r%C3%B3%C5%BCno%C5%9Bci-g%C5%82%C3%B3wnie-ciuszki-ceny-wg-uznania-dla-Szczebrzeszyniak%C3%B3w-do-15.03?p=16454407#post16454407[/url][/QUOTE]

Tradycyjnie bede podnosic :)