Madie Posted November 19, 2017 Posted November 19, 2017 Fruzia (jeszcze bo są debaty nad imieniem) już w nowym domu. Razem ze swoim bratem - Chlorkiem. Panowie wraz z mamą byli zachwyceni kotką, jak zawsze został dla niej przygotowany pokój z kuweta i miseczkami. Nie.sadze jednak żeby Fruzka jakoś szczególnie miała chęć.tylko tam przebywać ;) Panowie naprawdę zrobili kawał dobrej roboty ze Stasiem ( Chlorkiem), chłopak.juz znimi.spi,.bawi. się nawet ręką. Jego siostra też na pewno się szybko zaklimatyzuje. Niesamowity jest ten dom - np zostawiają.kotom włączony telewizor zawsze z programami przyrodniczymi żeby się kotki nie.nudzily,.albo radio. Jedzenia masa,.głównie mięso, różne rodzaje i puszki. Ale suche w ramach dodatku. Wstyd się przyznać ale ich senior - 17 latek wygląda.lepiej niż moj 11 - letni Radek. Wszystkie koty wychuchane, zadbane, kochane. Pod opieką najlepszych wetow. Bardzo bardzo.dobry dom. Wraz z Fruzia pojechały także jej zabawki i budka- drapak. Panowie chcieli nawet oddawać pieniądze, ale nie wzięłam. Zaraz ich czeka kastracja.i sterylizacja obojga. Ale gest miły. Jestem bardzo bardzo spokojna.i zadowolona. Dziś.mam.takze dostać zdjęcia Chlorka :) 2 Quote
Tyśka) Posted November 19, 2017 Posted November 19, 2017 Wow, skąd taki domek wytrzasnęłaś?! Aż nie da się uwierzyć, że to się dzieje naprawdę! :) Powodzenia Fruziu! Quote
Tyśka) Posted November 19, 2017 Posted November 19, 2017 5 godzin temu, Baltimoore napisał: Wyślę Ci sms z nr telefonu Dziękuję! :). Słodziara z tej Maszy;) U mnie u Fruzi skończyło się promowanie, więc zrobiłam nowe ogłoszenie Maszeńce. Może ktoś mógłby wyróżnić?https://www.olx.pl/oferta/slodka-puchata-kuleczka-masza-CID103-IDqf5El.html 5 godzin temu, Baltimoore napisał: Tymek przed chwilą wyruszył do Krakowa :D Wspaniale! Powodzenia Tymku! :) Będą wieści z nowego domku, prawda? Quote
Baltimoore Posted November 19, 2017 Posted November 19, 2017 17 minut temu, Tyś(ka) napisał: Wow, skąd taki domek wytrzasnęłaś?! Aż nie da się uwierzyć, że to się dzieje naprawdę! :) Powodzenia Fruziu! Hi hi hi Domek wziął się z bardzo krótkiego i desperackiego ogłoszenia mniej więcej "jeśli szukasz kota, który nie będzie namolnym miziakiem, nie będzie plątał się pod nogami i blokował klawiatury komputera to Stasiu jest idealnym kotem dla Ciebie" A teraz cieszą się, że kot wchodzi do łóżka XD I uważają, że od początku powinni wziąć oboje rodzeństwa XD Fantastyczni ludzie, prawdziwi kociarze z duszą XD Jak szybko im poszło ze Stasiem/Chlorkiem XD Równie dobrze do dzisiaj mógł siedzieć pod szafą. Jeszcze raz DZIĘKI WIELKIE, MADIE !!!!! Quote
Baltimoore Posted November 19, 2017 Posted November 19, 2017 Tymek też już dojechał, Dora ma zadzwonić wieczorem. Droga minęła bardzo dobrze, usnął po 15min. i spał całą drogę. Quote
Tyśka) Posted November 19, 2017 Posted November 19, 2017 Ależ ten domek jest niesamowity! Brak mi słów! Oj Tymku, i Tobie powodzenia. Jak będą pierwsze wieści pozytywne, to zdejmę ogłoszenie. Quote
DORA1020 Posted November 19, 2017 Author Posted November 19, 2017 1 godzinę temu, Baltimoore napisał: Hi hi hi Domek wziął się z bardzo krótkiego i desperackiego ogłoszenia mniej więcej "jeśli szukasz kota, który nie będzie namolnym miziakiem, nie będzie plątał się pod nogami i blokował klawiatury komputera to Stasiu jest idealnym kotem dla Ciebie" A teraz cieszą się, że kot wchodzi do łóżka XD I uważają, że od początku powinni wziąć oboje rodzeństwa XD Fantastyczni ludzie, prawdziwi kociarze z duszą XD Jak szybko im poszło ze Stasiem/Chlorkiem XD Równie dobrze do dzisiaj mógł siedzieć pod szafą. Jeszcze raz DZIĘKI WIELKIE, MADIE !!!!! Przyłączam sie do podziekowań:) Nie było łatwo,a w koncu taki dom:0 do tej pory nie moge uwierzyc trzeba zapamiętać to zdanie,bo ,jeszcze nie raz będziemy szukac domu dla nienamolnego kotka:) "jeśli szukasz kota, który nie będzie namolnym miziakiem, nie będzie plątał się pod nogami i blokował klawiatury komputera to Stasiu jest idealnym kotem dla Ciebie" Quote
DORA1020 Posted November 19, 2017 Author Posted November 19, 2017 1 godzinę temu, Baltimoore napisał: Tymek też już dojechał, Dora ma zadzwonić wieczorem. Droga minęła bardzo dobrze, usnął po 15min. i spał całą drogę. Dzwoniłam,wszystko w porzadku Tymek wlazł pod łóżko,ale siedzial pod nim tylko pare minut,wyspał sie w czasie podróży,więc teraz zwiedza mieszkanko,zjadł i ma się dobrze:) Quote
DORA1020 Posted November 19, 2017 Author Posted November 19, 2017 Niestety znowu musze prosić o karme dla kotków mokrą,sucha dostałam od zachary,więc na spokojnie jeszcze mam. Quote
Madie Posted November 19, 2017 Posted November 19, 2017 3 godziny temu, Tyś(ka) napisał: Wow, skąd taki domek wytrzasnęłaś?! Aż nie da się uwierzyć, że to się dzieje naprawdę! :) Powodzenia Fruziu! To przez Baltimore. Takie ogłoszenie dała, potem nie przestraszyła Pana. Ja się starałam go zniechęcić jak mogłam bo przekonana nie byłam, ale że rozsądna Baltimore była na tak to pojechaliśmy :) Bardzo się cieszę, kamień z serca. A Fruźka już ich serca podbiła. Quote
Baltimoore Posted November 19, 2017 Posted November 19, 2017 Dobra wiadomość to taka, że Masza znalazła domek w Warszawie. Poszukiwany transport na środę Zamość-Warszawa Quote
Baltimoore Posted November 19, 2017 Posted November 19, 2017 Zła wiadomość- po wizycie PA dla Tygryska z tego zdjęcia potencjalny domek odpadł. Obydwa bure Tygryski i ich brat Whiskasik PILNIE szukają dalej domów!!! Quote
Tyśka) Posted November 19, 2017 Posted November 19, 2017 10 minut temu, Baltimoore napisał: Dobra wiadomość to taka, że Masza znalazła domek w Warszawie. Poszukiwany transport na środę Zamość-Warszawa Wow! Błyskawicznie :) I już po wizycie? Udostępnić to ogłoszenie w sprawie transportu na Chrząszczach? Z nr do osoby podanej do ogłoszeń? Quote
Tyśka) Posted November 19, 2017 Posted November 19, 2017 8 minut temu, Baltimoore napisał: Zła wiadomość- po wizycie PA dla Tygryska z tego zdjęcia potencjalny domek odpadł. Obydwa bure Tygryski i ich brat Whiskasik PILNIE szukają dalej domów!!! Jak dobrze, że są wizyty... :( ale i tak przykre... Nie ma szans na zdjęcia whiskasika? A co z Mundim? Nikt nie dzwoni w jego sprawie? Quote
Baltimoore Posted November 19, 2017 Posted November 19, 2017 Masza ma dom najpewniej z ogłoszenia Tyś(ki) XD Quote
Baltimoore Posted November 19, 2017 Posted November 19, 2017 1. Co do wizyty PA Maszy to nic nie wiem, czy miała miejsce. Dostałam tylko info że jest domek i o transporcie.O wizytę PA zapytam jutro. Na Chrząszczach napisz proszę,na blabla jest tylko jeden przewóz o 4:50i to nie bezpośredni z Zamościa. 2, Odnośnie wizyty PA dla Tygryska- pani nie powiedziała wszystkiego przez telefon, a to jest zbyt daleko, żeby kotek jechał i coś poszło nie tak. Nawet jeśli kotek desperacko szuka domu bo idzie zima :( Pani w sumie miła, ale to nie wystarczy przy adopcjach na odległość. Quote
Baltimoore Posted November 19, 2017 Posted November 19, 2017 3. Zdjęcie Whiskasika i nowe zdjęcia Tygrysków postara się zrobić Dora. Quote
Baltimoore Posted November 19, 2017 Posted November 19, 2017 W lecznicy w Izbicy znajduje się nadal mama Fruzi i Stasia. Niezbyt namolna i nakolankowa ale i nie bardzo dzika już. Śliczna. Kot dla konesera. Może by ją intensywniej poogłaszać teraz? .picasa.ini Quote
Baltimoore Posted November 19, 2017 Posted November 19, 2017 A w sprawie Mundiego nikt nie dzwoni :( Do mnie też nie. Muszę coś zmienić w ogłoszeniu. PS. Przy okazji zobaczyłam Tyś(ka), że już ogłaszasz tę trikolorkę z Izbicy :D Taka śliczna, a telefony się nie urywają :( Quote
Madie Posted November 20, 2017 Posted November 20, 2017 Mam domek dla Mundka. Stały. Potrzebuję wieści w jakim on jest teraz stanie oraz co medycznie mu zostało jeszcze zrobione. :) Dom ode mnie z pokoju z pracy. Bardzo dobry, będzie się siatkował. 1 Quote
Madie Posted November 20, 2017 Posted November 20, 2017 Tak, ale kot ma być zdrowy, zaszczepiony, wykastrowany i po testach. Domek go będzie mógł wziąć w połowie następnego tygodnia więc jest jeszcze czas, Domek chciał kota starszego (obojętne z wyglądu) żeby uniknąć młodzieńczego rozrywkowego charakteru, ale miziaka. Od razu pomyślałam o Mundku. edit: to nie wymogi Domku, ale ja znam ich sytuacje finansową, to studenci. O karmę i siatkę zadbają, na weta będą odkładali bo wiedzą co i jak, ale nie będzie ich stać na początek na wyłożenie kilku stówek na kastracje, testy ( w domu rodzinnym są inne koty) i ewentualne leczenie bez szczepienia. Quote
Baltimoore Posted November 20, 2017 Posted November 20, 2017 Korek i Kaszmirek opanowali nowy dom :D Quote
Recommended Posts