Bogusik Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 Jestem na zaproszenie hop.Przeczytałam cały wątek i to co było na początku...lepiej pozostawię bez komentarza.Lepiej jednak by było aby finanse prowadziła nie Red bo jak sama pisze nie obiecuje prowadzić to rzetelnie,ze względu na problemy zdrowotne.Czy ktoś mógłby się tego podjąć?I drugie pytanie:Jak wygląda opieka wet w tym hoteliku?Kto będzie się tym dalej zajmował?I nie chodzi mi o finanse ale o dowiezienie np.do kliniki na jakieś konkretne badania itd.Maluch jak widać będzie potrzebował jakiś konsultacji med. bo w tej chwili nie wiele wiadomo...Dlaczego te pytania?Proste bo martwię się o przyszłość malucha.Zadeklaruję się chętnie po odp. na moje pytania.Droga Hop!Odwaliłaś kawał dobrej roboty!Mój szacun! Quote
oktawia6 Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 to mogę prosic RED o przesłanie mi swojego konta do przelewiku? Quote
lilith27 Posted October 7, 2011 Author Posted October 7, 2011 proszę oktawia Numer konta: 53 1020 4317 0000 5502 0033 5281 Anna Wieruszewska Radom Quote
maja602 Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 [quote name='lilith27']proszę oktawia Numer konta: 53 1020 4317 0000 5502 0033 5281 Anna Wieruszewska Radom[/QUOTE] Czy to jest konto na które trzeba wpłacać zadeklarowane kwoty? Quote
lilith27 Posted October 7, 2011 Author Posted October 7, 2011 To jest konto red jest ono też publicznie podane w pierwszym poście Quote
hop! Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 [quote name='Bogusik']Jestem na zaproszenie hop.Przeczytałam cały wątek i to co było na początku...lepiej pozostawię bez komentarza.Lepiej jednak by było aby finanse prowadziła nie Red bo jak sama pisze nie obiecuje prowadzić to rzetelnie,ze względu na problemy zdrowotne.Czy ktoś mógłby się tego podjąć?I drugie pytanie:Jak wygląda opieka wet w tym hoteliku?Kto będzie się tym dalej zajmował?I nie chodzi mi o finanse ale o dowiezienie np.do kliniki na jakieś konkretne badania itd.Maluch jak widać będzie potrzebował jakiś konsultacji med. bo w tej chwili nie wiele wiadomo...Dlaczego te pytania?Proste bo martwię się o przyszłość malucha.Zadeklaruję się chętnie po odp. na moje pytania.Droga Hop!Odwaliłaś kawał dobrej roboty!Mój szacun![/QUOTE] Nie wiem, czy znajdzie się osoba, która poprowadzi finanse zamiast red. Myślę, że ktoś powinien przejąć również wątek. Hotelik jest zarezerwowany, ale tak, jak wcześniej napisałam inne propozycje są mile widziane. Trzeba wybrać najlepszą opcję dla Iryska. Póki co, nie mamy w czym wybierać. Na temat opieki weterynaryjnej w hotelu musi się wypowiedzieć Ginn. [B]Czy Irysek był odrobaczony i czy ma aktualne szczepienia? Co z transportem Iryska do nowego lokum?[/B] Quote
lilith27 Posted October 7, 2011 Author Posted October 7, 2011 [quote name='hop!']Nie wiem, czy znajdzie się osoba, która poprowadzi finanse zamiast red. Myślę, że ktoś powinien przejąć również wątek. Hotelik jest zarezerwowany, ale tak, jak wcześniej napisałam inne propozycje są mile widziane. Trzeba wybrać najlepszą opcję dla Iryska. Póki co, nie mamy w czym wybierać. Na temat opieki weterynaryjnej w hotelu musi się wypowiedzieć Ginn.[/QUOTE] watek mogę przejąc ja no problem pieniązków ja nie przejmę liczyć nie umiem a już skarbnikiem jestem jednego psiaka Quote
hop! Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 [quote name='lilith27']watek mogę przejąc ja no problem pieniązków ja nie przejmę liczyć nie umiem a już skarbnikiem jestem jednego psiaka[/QUOTE] Super, że możesz przejąć wątek. To kto zajmie się kasą? [quote name='AnnaA']Szanowna wellington, jeżeli widzisz jakiekolwiek lepsze rozwiązanie to osobiście mogę Ci Iryska przywiezc, powiedz tylko słowo. Jedyną alternatywą jest powrót do schronu. Moim zdaniem nie jest to lepsze rozwiązanie.[/QUOTE] Jak widać powrót do schronu nie jest jedyną alternatywą. :) A czy osobiście mogłabyś zawieźć Iryska do nowego lokum? Odpadłby problem transportu. Quote
Bogusik Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 [quote name='hop!']Nie wiem, czy znajdzie się osoba, która poprowadzi finanse zamiast red. Myślę, że ktoś powinien przejąć również wątek. Hotelik jest zarezerwowany, ale tak, jak wcześniej napisałam inne propozycje są mile widziane. Trzeba wybrać najlepszą opcję dla Iryska. Póki co, nie mamy w czym wybierać. Na temat opieki weterynaryjnej w hotelu musi się wypowiedzieć Ginn. [B]Czy Irysek był odrobaczony i czy ma aktualne szczepienia? Co z transportem Iryska do nowego lokum?[/B][/QUOTE] A czy ty nie podjęłabyś się jakiejś funkcji?Bo gdyby nie Twoje wielkie zaangażowanie w ratowanie Iryska,to chyba na dzień dzisiejszy wątek by samoistnie"umarł"a los malucha...nie dokończę! Quote
lilith27 Posted October 7, 2011 Author Posted October 7, 2011 Irysek zapewne szczepienia ma.... był zimą u jamora, jamor wymaga szczepień od piesków odrobaczanie....nie wiem..... psa częściej się odrobacza.....więc nie dywaguję Quote
hop! Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 [quote name='Bogusik']A czy ty nie podjęłabyś się jakiejś funkcji?Bo gdyby nie Twoje wielkie zaangażowanie w ratowanie Iryska,to chyba na dzień dzisiejszy wątek by samoistnie"umarł"a los malucha...nie dokończę![/QUOTE] Nie tylko moje zaangażowanie. :) Nie, nie chcę pełnić żadnej funkcji. W tej chwili najważniejsze jest dozbieranie deklaracji i ostateczny wybór miejsca, do którego Irysek pojedzie. Może na razie zbierajmy kasę na konto podane w pierwszym poście, bo inaczej będzie zamieszanie. Quote
hop! Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 [quote name='oktawia6']Ma w sobie coś z Pekina Irysek[/QUOTE] Po tym stwierdzeniu napisałam do Kasi z Fundacji Azylu Koci Świat - [url]http://www.kociswiat.org.pl/fundacja[/url]. Zapytałam, czy przyjęłaby Iryska odpłatnie. Azyl jest w okolicach Warszawy, byłaby możliwość diagnostyki - oczywiście, gdyby uzbierało się na ten cel kasę. Kasia bierze pod swoją opiekę plaskate, ale obawiam się, że Irysek jest za mało w typie. Quote
ania shirley Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 Jestem na zaproszenie hop. Niestety, w tej chili mogę tylko podnieść wątek i myśleć pozytywnie. Będę pamietać ..... Quote
hop! Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 [quote name='ania shirley']Jestem na zaproszenie hop. Niestety, w tej chili mogę tylko podnieść wątek i myśleć pozytywnie. Będę pamietać .....[/QUOTE] Dziękuję. :) Quote
Bogusik Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 [quote name='lilith27']Irysek zapewne szczepienia ma.... był zimą u jamora, jamor wymaga szczepień od piesków odrobaczanie....nie wiem..... psa częściej się odrobacza.....więc nie dywaguję[/QUOTE] Cioteczko,zaoferowałaś się,ze poprowadzisz wątek Iryska wobec tego,zasięgnij info. gdzie możesz i podaj jaki jest stan na dzień dzisiejszy:co ma zrobione a co nie. Quote
lilith27 Posted October 7, 2011 Author Posted October 7, 2011 uuuu ciotka.....ja widzę Ty pociśniesz mnie jeszcze......hehhehehehheheh stanowczo szybko i pewnie u Ciebie się sprawy załatwia ja widzę ;) poczekajmy jeszcze na red najpierw niech się wypowie, czy wyraża zgodę na oddanie wątku ponawiam albowiem dużo się tu dzieje [URL="http://www.dogomania.pl/threads/190953-Irys-z-niedow%C5%82adem-n%C3%B3%C5%BCek-Radom-straci%C5%82-wszystko-jeszcze-o-tym-nie-wie%21-Pilnie-dt"][IMG]http://img408.imageshack.us/img408/3883/irys.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://www.dogomania.pl/threads/190953-Irys-z-niedow%C5%82adem-n%C3%B3%C5%BCek-Radom-straci%C5%82-wszystko-jeszcze-o-tym-nie-wie%21-Pilnie-dt"][IMG]http://img835.imageshack.us/img835/4254/26056686.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://www.dogomania.pl/threads/190953-Irys-z-niedow%C5%82adem-n%C3%B3%C5%BCek-Radom-straci%C5%82-wszystko-jeszcze-o-tym-nie-wie!-Pilnie-dt"][IMG]http://images41.fotosik.pl/1104/f400aa2f79ca5a96.jpg[/IMG][/URL] to też ponawiam bo ważne [quote name='poczwarka'] Niestety, lekarka zwróciła uwagę, że problem może leżeć gdzie indziej np. w jelicie grubym(guz)(brak problemów ze zwieraczem pęcherza). [/QUOTE] najczęstszą przyczyną nowotworów są podobno własnie problemy z jelitem grubym niestety nazbyt rzadko bada się jelita............. Quote
Bogusik Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 A tak,tak pocisnę bo dla dobra Iryska wszystko musi być prowadzone jak należy.Między innymi od tego zależy,jaki będzie jego dalszy los...? Quote
wellington Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 [quote name='hop!']Po tym stwierdzeniu napisałam do Kasi z Fundacji Azylu Koci Świat - [url]http://www.kociswiat.org.pl/fundacja[/url]. Zapytałam, czy przyjęłaby Iryska odpłatnie. Azyl jest w okolicach Warszawy, byłaby możliwość diagnostyki - oczywiście, gdyby uzbierało się na ten cel kasę. Kasia bierze pod swoją opiekę plaskate, ale obawiam się, że Irysek jest za mało w typie.[/QUOTE] Za malo w typie ? Przeciez Irysek moze uchodzic za wzorzec plaskatych ! Te plaskate powinny sie na nim wzorowac, tak ja to widze. Deklaruje miesieczne 50zl dla niego. Quote
Ginn Posted October 8, 2011 Posted October 8, 2011 [quote name='Bogusik']Jestem na zaproszenie hop.Przeczytałam cały wątek i to co było na początku...lepiej pozostawię bez komentarza.Lepiej jednak by było aby finanse prowadziła nie Red bo jak sama pisze nie obiecuje prowadzić to rzetelnie,ze względu na problemy zdrowotne.Czy ktoś mógłby się tego podjąć?I drugie pytanie:Jak wygląda opieka wet w tym hoteliku?Kto będzie się tym dalej zajmował?I nie chodzi mi o finanse ale o dowiezienie np.do kliniki na jakieś konkretne badania itd.Maluch jak widać będzie potrzebował jakiś konsultacji med. bo w tej chwili nie wiele wiadomo...Dlaczego te pytania?Proste bo martwię się o przyszłość malucha.Zadeklaruję się chętnie po odp. na moje pytania.Droga Hop!Odwaliłaś kawał dobrej roboty!Mój szacun![/QUOTE] Mieszkam 35 km od Kielc i 20 od Starachowic - i do tych dwóch miast mogę dowieźć psiaka na badania (za zwrotem kosztów benzyny). Inne miasta np. Warszawa odpadają - mam inne psy pod opieką. Quote
AnnaA Posted October 8, 2011 Posted October 8, 2011 Irysek ma paszport na imię Timon. Jest zaczipowany. Powtórzenie szczepienia p.wściekliznie - 31.12.2011. Jest odrobaczony Pratelem 21.IX i 3.X. br. Są zdjęcia rtg na wątku. Quote
hop! Posted October 8, 2011 Posted October 8, 2011 [quote name='Bogusik']A tak,tak pocisnę bo dla dobra Iryska wszystko musi być prowadzone jak należy.Między innymi od tego zależy,jaki będzie jego dalszy los...?[/QUOTE] Dobrze, że jesteś na wątku. :lol: ;) [quote name='wellington']Za malo w typie ? Przeciez Irysek moze uchodzic za wzorzec plaskatych ! Te plaskate powinny sie na nim wzorowac, tak ja to widze. Deklaruje miesieczne 50zl dla niego.[/QUOTE] Kasia odpisała, że nie jest w stanie zająć się fizycznie kolejnym psem z przypadłością. Poza tym zajmują się tylko psami "plaskatymi", a Irysek taki nie jest. Dzięki Tobie brakuje już tylko 20zł. :lol: [B]Deklaracje stałe: [/B]10zł - ulka 1108 10zł - togaa 20zł - tula 20zł - AnnaA 10zł - caryca26 10zł -malicja 15zł - ewu 10zł - maja602 10zł - li1 50zł - punk 40zł - Becia2222 10zł - oktawia6 15zł - AMIGA 50zł - wellington ----------------- 280zł [B]Deklaracje jednorazowe:[/B] 50zł - moni12 100zł - Randa 50zł - Anula 35zł - Poker ?zł - pikola ---------------- 235zł [B]Bazarki:[/B] MALWA - po 15 października Ra_dunia - rzeczy na bazarek [quote name='Ginn']Mieszkam 35 km od Kielc i 20 od Starachowic - i do tych dwóch miast mogę dowieźć psiaka na badania (za zwrotem kosztów benzyny). Inne miasta np. Warszawa odpadają - mam inne psy pod opieką.[/QUOTE] Dzięki za szybką odpowiedź. [quote name='AnnaA']Irysek ma paszport na imię Timon. Jest zaczipowany. Powtórzenie szczepienia p.wściekliznie - 31.12.2011. Jest odrobaczony Pratelem 21.IX i 3.X. br. Są zdjęcia rtg na wątku.[/QUOTE] Dzięki za odpowiedź. A czy mogłabyś zawieźć Iryska do nowego miejsca, czy trzeba szukać transportu? Quote
Marta1990 Posted October 8, 2011 Posted October 8, 2011 Przychodzę na zaproszenie biedny Irysek :( Trudno mu będzie znaleźć dom , z tymi jego problemami z oddawaniem moczu i kału to ciężka sprawa, Kurcze gdyby hotel kosztował mniej ;( ;( . Trzymam kciuki Irysku i będę Cię odwiedzać: ) Quote
AnnaA Posted October 8, 2011 Posted October 8, 2011 Zawiozę Iryska do nowego miejsca, powidzcie tylko kiedy on ma tam byc. Koszty biiorę na siebie. Niestety, ponieważ wyjeżdżam na troszeczkę dłużej, muszę zamienic moją stałą deklarację na jednorazową w wys.100zł. Przepraszam. Quote
AnnaA Posted October 8, 2011 Posted October 8, 2011 Marta1990 - Irysek ma tylko problemy z kałem. Z moczem jest OK. Quote
Recommended Posts