Jump to content
Dogomania

ZAFIR-ofiara WNYKÓW-URWANA ŁAPA,3 zmasakrowane - MA PRZEWSPANIAŁY zwierzolubny DOM :)

Recommended Posts

Posted

[quote name='Mika31']a może do tvn24 do prosto z polski[/QUOTE]

Też o tym pomyślałam - oni tam dość często przedstawiają historie różnych psów - ostatnio było o małej suni, której ktoś odciął ucho i ogon nożyczkami... :angryy: :-( ...albo o szczeniaku wyrzuconym z pędzącego samochodu... :shake: Ale gdy kiedyś pisałam do nich o sprawie pewnego psa z dogo, to nie odpowiedzieli...

[quote name='Ginn']Chodzi mi o Michała Olszańskiego. Pochodzi z Kielc. Ma 4 psy i 2 koty z Celestynowa. Marzy o samodzielnym programie o zwierzętach. W "Pytaniu na śniadanie" kilkakrotnie przedstawiał zwierzęta szukające domu. Wejdźcie w TVP Michał Olszański.[/QUOTE]

Michał Olszański - to także świetny pomysł - warto spróbować! Swoją drogą (pisałam dziś o tym PW do [B]elizy[/B]) była kiedyś na dogo [B]maszaberla[/B] - ona załatwiała psiakom z dogo występ w pytaniu na śniadanie, ale nie mam pojęcia co się z nią dzieje... od roku nie była na dogo... :shake:

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hmmm, wiecie co pomyślałam? Gdyby tak skontaktować się z M.Olszańskim, zainteresować go sytuacją Stowarzyszenia, tym, co robi dla zwierząt, dla Zafira, brakiem zaplecza dla zwierząt, zbliżającą się zimą... Jestem pewna, że gdyby tylko zgodzili się na zrobienie materiału o Stowarzyszeniu i Zafirze, to bardzo pomogłoby to i Stowarzyszeniu i Zafirowi.
Może się mylę, ale wydaje mi się, że "Ekspres reporterów" ma większą oglądalność.

Posted

Przepraszam, ale mój komputer się przepracował i szwankuje. Muszę się wyłączyć. Myślę, że Olszański sam by zdecydował. Kącik istnieje i już działa - tylko zgłosić.
Do jutra wszystkim.

Posted

pGorąco popieram pomysł zainteresowania tematem Michała Olszańskiego. Moim skromnym zdaniem, szanse są duże. Stowarzyszenie a właściwie trzy dziewczyny, robią więcej niż całe organizacje. Są niesamowicie skuteczne i wierzę,, że Olszański chętnie to pokaże innym.

Posted

Wysłałam maila do Pytania na śniadanie i wysłałam również materiał do Metra - bo mam już stamtąd zgodę, czekam na info kiedy ma się ukazać - żeby poprosić wielkomiejskie ciotki o wzięcie gazety.

Posted

[quote name='Ginn']Co do reklamy Zafira. Ekspres Reporterów prowadzi facet, który jest wyrywkowo w "kawa czy herbata" ew. "Pytanie na śniadanie". Ma kilka psów. Chętnie angażuje się w sprawy "mniejszych braci". Może by tam udeżyć w sprawie domu. Przy okazji Fundację zareklamować. Dziewczyny z Fundacji są bardzo reprezentacyjne - dobrze by w telewizji wypadły - o psach nie wspomnę.
Może głupi pomysł, ale co Wy na to.[/QUOTE]

Witam deszczowo :-(! Wprawdzie już wysłałyście mail do TV, ale ja kilka dni temu podrzuciłam pomysł z red. Olszańskim na wątku Zulusa bez uszu [URL]http://www.dogomania.pl/threads/190634-Ciężko-pogryzione-uszy-Zulusa-POTRZEBNA-POMOC-FINANSOWA-NA-LECZENIE!!!!!!!/page40?highlight=zulus[/URL] i cioteczki może też już w tej sprawie działają. A gdybyście tak razem spróbowały, dwie organizacje to zawsze coś. Może i Hesia [URL]http://www.dogomania.pl/threads/190841-Hesia-1-5-kg-nieszcz%C4%99%C5%9Bcia-zmia%C5%BCd%C5%BCone-przednie-%C5%82apy-DRASTYCZNE-ZDJ%C4%98CIA[/URL] by się załapała, bo ona "prywatna", niezrzeszona bidula, więc i siłę przebicia ma mniejszą. Ale cioteczkom zorganizowanym to pewnie by nie przeszkadzało, jeśli "wespół w zespół", aby "moc móc wzmóc"... :evil_lol:

Sorki, jeśli się wcinam, ale pewnie nie ja jedna odwiedzam te wszystkie wątki, a burza mózgów wciąż trwa. ;)

Posted

[quote name='eliza_sk']Jaki pomysł poddałaś na wątku Zulusa, poza zwróceniem się do Olszańskiego ? Wawerku i nasz psiak to Zafir, a nie Zefir :)[/QUOTE]

Wiem, że Zafir :evil_lol: i tłumaczyłam się z tego zefirkowego powiewu dalej, na wątku Zulusa :razz:. Pomylić się, bezcenne, bo ludzkie :p! A co do pomysłu, to właśnie zwrócenie się do red. Olszańskiego jako fundacja było tym pomysłem. Zawsze organizacja to nie osoba prywatna, no i jest to właściciel psa, więc ma wszelkie "moce", żeby go wspierać. Jestem "offem", ale myśle, że można spróbować. Zafirek ma już doświadczenie medialne, a że nikt się po niego nie zgłosił...:-( No coż, nie każdy chce i może opiekować się takim pieskiem :shake:. Na razie jest to opieka ciągła i kosztowna, większość ludzi liczy się z taką opcją i pewnie dlatego nie dzwonią, chociaż pieska żal. :-(

Posted

[QUOTE]=eliza_sk;15297123]Ale jak dotrzeć do Olszańskiego - poza ogólnym mailem pytania na śniadanie nie mam żadnego zahaczenia.[/QUOTE]

Wystarczy wejść na wątek Zulusa i trochę poklikać, tam są linki. Ale oto i link do kontaktu z Magazynem Ekspresu Reporterów: [URL]http://www.tvp.pl/publicystyka/magazyny-reporterskie/magazyn-ekspresu-reporterow/kontakt[/URL], tam jest opcja wejścia na kontakt z redakcją: "[FONT=arial][COLOR=#000000]Jeśli chcesz skontaktować się z redakcją programu „Magazyn Ekspresu Reporterów” wyślij email na adres: [B][FONT=arial][B][EMAIL="[email protected]"][B][COLOR=windowtext][email protected][/COLOR][/B][/EMAIL][/B][/FONT][/B] lub zadzwoń: +48 (0-22) 50 70 210". Ale naprawdę, spróbujcie najpierw pogadać z opiekunami Zulusa i może Hesi, przecież to nic nie kosztuje, a trzy psy TAK dotknięte przez los w jednym czasie, to nie jeden. Publiczność krajowa, nie tylko lokalna, pieski też z różnych stron, więc nie ma konkurencji. A ludzie lubią serce pokazywać... na wizji. Może będziecie mieli chętnych do wyboru - pieski zasługują na jak najlepszy domek! [/COLOR][/FONT]

Posted

[quote name='kasia_jot']Mail do p. M.Olszańskiego jest tutaj: [url]http://www.polskieradio.pl/trojka/ludzie/[/url][/QUOTE]

Super, to już dwa kontakty mailowe + ten, co wysłałyście + telefon j. w.

Posted

ale pilnie potrzebna jest pomoc!
Watek jest pomylkowo na "wszystko o psach"

[url]http://www.dogomania.pl/threads/192000-Pies-po-wypadku-samochodowym?p=15295898#post15295898[/url]

Serdecznie pozdrawiam MalgosMalgos

Posted

[quote name='eliza_sk']

Na tę chwilę napisałam do Krakowianek ws. gazet - czekam na odpowiedź. Mam już odpowiedź z Metra, że go opublikują, czekam na wytyczne ws. tekstu. I Zafiś załapałby się na listopadowy kącik adopcyjny w Przyjacielu Psie, w kioskach w połowie października. To tyle co załatwiłam na tę chwilę.[/QUOTE]

Tyle tylko, że Przyjaciel Pies to miesięcznik, który można kupić wyłącznie w dużych centrach handlowych w Empikach. Ostatnio był tam nasz Oskarek i szukałam tego pisma. Niestety, choć tekst i zdjęcie śliczne, odzewu brak :(

Posted

Witamy wszystkich. U nas wreszcie przestało padać - mam nadzieję, że nie chwilowo.
Zafir czuje się dobrze. Już po śniadanku - czeka co przyniesie mu dzisiejszy dzień.
Mam nadfzieję i ja, że wczorajszy (pełen pomysłów) dzień przyniesie jakieś dobre efekty.
Pozdrowienia.

Posted

[quote name='EVA2406']Tyle tylko, że Przyjaciel Pies to miesięcznik, który można kupić wyłącznie w dużych centrach handlowych w Empikach. Ostatnio był tam nasz Oskarek i szukałam tego pisma. Niestety, choć tekst i zdjęcie śliczne, odzewu brak :([/QUOTE]

Dziwne - u nas Przyjaciel Pies jest w (prawie) każdym kiosku - ale w większości, a Jędrzejów do metropolii nie należy.

Wysłałam Zafiroska do Dziennika Polskiego.

Posted

Oby się psince udało, bo coraz mniej cioteczek go hopa :-(! Zaglądam do Ciebie, Zafirku i życzę ci szybko własnego domku przytulaśnego :lol:!

Zapraszam na bazarek dla Maksia:

[URL]http://www.dogomania.pl/threads/192066-Tanie-i-fajne-książki-kucharskie-i-nie-tylko-na-hotelik-dla-Maksia-do-20.-września[/URL]

[URL="http://www.dogomania.pl/threads/189585"][IMG]http://lh3.ggpht.com/_lKbYy7e16P0/TEqrbas7jcI/AAAAAAAADBg/vk1nabwEdp0/tkughm.png[/IMG][/URL]