Beat2010 Posted January 5, 2015 Posted January 5, 2015 Ps do Beaty: MIlek i Miłek to różne psy, może imiona można pomylić, szczególnie jak pisze się z telefonu. Ale pomylić Śmieszka z Pokerem na stronie psyzpalucha to już przesada. Dwa zdjęcia Śmieszka, jedno Pokera. Ciekawe... Sami sprawdźcie:http://www.psyzpalucha.pl/index.php/katalog-psow-do-adopcji/w-nowym-domu?sobi2Task=sobi2Details&catid=3&sobi2Id=1123 czyli ten większy ma na imię Mllek o jejku, a na fb to juz ma inne imię czy to jeszcze inny pies? MILEK BARDZO CHORY-POTRZEBUJE PILNIE DOMU ! Milek -ok. 10letni, niskopodłogowy pies, waży ok 15 kg. Do schroniska trafił w 2011 roku. Już wtedy, mimo że jeszcze młody i zdrowy miał niewielkie szanse na adopcję. Nie oszukujmy się, Milek niczym się nie wyróżniał... Teraz jest stary i chory. Wyróżnia się wielkim brzuchem- ma niewydolność krążenia. Płyn powinien być ściągany, ale w warunkach schroniskowych- wiadomo... Milek szuka domu, prawdopodobnie na ostatnie tygodnie życia. To spokojny staruszek, idealnie dogaduje się z kolegami i koleżankami w boksie, jest zupełnie niekonfliktowy. Bardzo wdzięczny za każdą uwagę człowieka, spragniony ludzkiego dotyku i zainteresowania. Teraz troszkę zrezygnowany, bo z czego tu się cieszyć i na co czekać? Na spacerach drepcze wolniutko, musi odpoczywać co kilka metrów. Milek to pies w wielkiej potrzebie. Jutro w schronisku będzie fotograf, będą aktualne zdjęcia. Wanda: 696 428 111 Quote
Beat2010 Posted January 5, 2015 Posted January 5, 2015 Beat2010 sorki ale nie załapałam, co napisałaś o Fiołku i tej czarnej suni. adopcja Quote
dziuniek Posted January 5, 2015 Posted January 5, 2015 Beat2010 sorki ale nie załapałam, co napisałaś o Fiołku i tej czarnej suni. Ja też nie załapałam, ale domyślam się, ze adoptowane ten jamnikowaty i czarna, loczkowata suczka. Mam nadzieję, że w dobre miejsce. Quote
dziuniek Posted January 5, 2015 Posted January 5, 2015 Kto naprawdę zajmuje się geriatrią, a nie tylko podmienianiem cudzych opisów (czego robić nie wolno!), na pewno będzie wiedział, o jakiego psa chodzi, jak wyglądał, co mu było i kiedy wyszedł ze schronu. Quote
Beat2010 Posted January 5, 2015 Posted January 5, 2015 Ząbek wczoraj nie chciał w stać z posłania, lekarze zrobili mu dodatkowy rentgen, który wykazał, że serce jest mocno zepchnięte przez przeponę, może stad ten bardzo silny, suchy kaszel. Na tle jamy brzusznej i płuc widoczne były rozsiane ogniska (wielkości monety), prawdopodobnie nowotworowe. W nocy Ząbek zmarł. Nie zdążyłyśmy odwieźć go do lecznicy i czekającego na niego domu. co to znaczy dodatkowy rtg? to na " nie dodatkowym " nie było tego widać? byl w szpitalu od 23 czy 24 grudnia. Jakie miał zrobione badania ? kiedy były te badania zrobione? jaka była diagnoza i jakie podjęte leczenie?od kiedy było wdrożone leczenie? Quote
Beat2010 Posted January 5, 2015 Posted January 5, 2015 Ząbek wczoraj nie chciał w stać z posłania, lekarze zrobili mu dodatkowy rentgen, który wykazał, że serce jest mocno zepchnięte przez przeponę, może stad ten bardzo silny, suchy kaszel. Na tle jamy brzusznej i płuc widoczne były rozsiane ogniska (wielkości monety), prawdopodobnie nowotworowe. W nocy Ząbek zmarł. Nie zdążyłyśmy odwieźć go do lecznicy i czekającego na niego domu. co to znaczy dodatkowy rtg? to na " nie dodatkowym " nie było tego widać? byl w szpitalu od 23 czy 24 grudnia. Jakie miał zrobione badania ? kiedy były te badania zrobione? jaka była diagnoza i jakie podjęte leczenie?od kiedy było wdrożone leczenie? To chyba ten większy Milek, bo mały z sali 11 był dziś w dobrej formie, zadowolony ze spaceru. Asiuniab ten mały nie ma wątku, Knopers tez nie ma :-( .Taki dzień- dobre i zle wiadomości. Z dobrych -Bartuś wczoraj pojechał do domu, dzis jamnik Fiołek i czarna sunia Szagi sznaucer idzie na szybka kastrację, bo domek czeka:-) ktoś tu pisał, że już był na kastracji ale chyba nie.. w każdym razie taka otrzymałam dziś informacje. Nowy staruszek w sali 3, z rej.10. poprawiony post, niestety, komórka , mimo parokrotnego sprawdzania , i tak wstawia własne słowa :nonono2: Quote
dziuniek Posted January 5, 2015 Posted January 5, 2015 dziękuje za uwage, zbrodnia to niesłychana..... A propos co u Śmieszka? Zbrodnia nie, ale szok. Śmieszek na razie wyrabia z siebie piętnastocentymetrowe glisty. Jak już wyrobi wszystko, pójdzie na badania krwi. Je za trzech, zaczyna się pieścić i tulić do rąk, na spacerkach wącha wszystko, w domu ideał. Nigdy nie załatwił się poza spacerem. Odkurzacza nie słyszy, ale swoje imię (nie Śmieszek!) o dziwo tak, może raczej czuje, że wchodzę, albo na zapach, albo słyszy to, co chce usłyszeć, jak ludzie... Quote
dziuniek Posted January 5, 2015 Posted January 5, 2015 co to znaczy dodatkowy rtg? to na " nie dodatkowym " nie było tego widać? byl w szpitalu od 23 czy 24 grudnia. Jakie miał zrobione badania ? kiedy były te badania zrobione? jaka była diagnoza i jakie podjęte leczenie?od kiedy było wdrożone leczenie? Przecież każdy wolontariusz może porozmawiać z lekarzem. Dostałam od dra Kaszuby wypisy Ząbka, ale nie mam zamiaru dzielić się nimi z całym światem. Dodatkowy rtg to znaczy w innym położeniu, takie robi się, żeby lepiej było widać. Ząbek był w szpitalu od 23 grudnia do śmierci. Pisałam, że nie chciał wstać z legowiska, wtedy go intensywnie obadano, ujawniono zmiany nowotworowe w całej jamie brzusznej i płucach. Zmarł tamtej nocy, 4 stycznia. Quote
mala_czarna Posted January 5, 2015 Posted January 5, 2015 Cieszę się, że jamnik poszedł do adopcji, bo te biedne psy, które z nim siedziały w salce chyba doznały całkowitej głuchoty od nieustannego szczekania ;) Quote
Beat2010 Posted January 5, 2015 Posted January 5, 2015 Kto naprawdę zajmuje się geriatrią, a nie tylko podmienianiem cudzych opisów (czego robić nie wolno!), na pewno będzie wiedział, o jakiego psa chodzi, jak wyglądał, co mu było i kiedy wyszedł ze schronu. oj nie wolno podmieniac opisów, nie wolno, zreszta wystarczy znajomośc savoir-vivre u i ustawy o prawach autorskich. Jezeli jest już jakiś opis to trzeba spytać się podpisanych wolontariuszy o EWENTUALNE dopisanie swojego telefonu do ich kontaktów a nie zamienianie, bez zgody, ich opisu..Tłumaczyłam Ci to już parokrotnie, również tłumaczyły Ci to osoby wstawiające opisy na stronę schroniska. Własnie, Milek , na stronie schroniska, miał inny opis, inne wolontariuszki....a tu nagle ..Wanda...była zgoda na zmianę opisu? A pisanie donosów na wolontariuszki do dyrektorki to żenada, prawda dziuniek? nie chcemy takich wolontariuszy na Paluchu. Quote
Beat2010 Posted January 5, 2015 Posted January 5, 2015 Przecież każdy wolontariusz może porozmawiać z lekarzem. Dostałam od dra Kaszuby wypisy Ząbka, ale nie mam zamiaru dzielić się nimi z całym światem. Dodatkowy rtg to znaczy w innym położeniu, takie robi się, żeby lepiej było widać. Ząbek był w szpitalu od 23 grudnia do śmierci. Pisałam, że nie chciał wstać z legowiska, wtedy go intensywnie obadano, ujawniono zmiany nowotworowe w całej jamie brzusznej i płucach. Zmarł tamtej nocy, 4 stycznia. Wyniki badan Ząbka i każdego psa są nasza własnościa czyli spoleczeństwa, bo z naszych podatków jest opłacane schronisko. Tu nie nic do ukrywania. Bardzo proszę o wstawienie wyników badań i przebiegu leczenia Ząbka na dogomanię. Chyba, że chcesz coś ukryć dziuniek, coś niewygodnego dla Ciebie. Quote
dziuniek Posted January 5, 2015 Posted January 5, 2015 oj nie wolno podmieniac opisów, nie wolno, zreszta wystarczy znajomośc savoir-vivre u i ustawy o prawach autorskich. Jezeli jest już jakiś opis to trzeba spytać się podpisanych wolontariuszy o EWENTUALNE dopisanie swojego telefonu do ich kontaktów a nie zamienianie, bez zgody, ich opisu..Tłumaczyłam Ci to już parokrotnie, również tłumaczyły Ci to osoby wstawiające opisy na stronę schroniska. Własnie, Milek , na stronie schroniska, miał inny opis, inne wolontariuszki....a tu nagle ..Wanda...była zgoda na zmianę opisu? Na stronę Palucha wstawiły Panie Ewa i Ania 4 września mój opis Śmieszka, który poszedł również na fb. Ten opis został zmieniony w listopadzie przez ciebie, nie wiem, jakim prawem te panie to zrobiły, skoro zapewniały mnie o tym, że tego nie wolno robić! Własnie, Milek , na stronie schroniska, miał inny opis, inne wolontariuszki....a tu nagle ..Wanda...była zgoda na zmianę opisu? Chyba upadłaś na głowę, o czym ty mówisz, o jakim opisie, gdzie on jest zmieniony, na stronie Palucha??? Proszę bardzo, opis, niezmieniony od 2011roku: http://www.testowa.paluch.org.pl/czekam_na_ciebie/wszystkie_zwierzeta_do_adopcji/011101595 A pisanie donosów na wolontariuszki do dyrektorki to żenada, prawda dziuniek? nie chcemy takich wolontariuszy na Paluchu. Donosy to ja dopiero zacznę pisać, ale myślę, że wystarczy rozmowa z dyrektorką. Jeżeli nie usuniesz swojego opisu Śmieszka i idiotycznego opisu Malca ze strony Palucha, zacznę działać. Wyniki badan Ząbka i każdego psa są nasza własnościa czyli spoleczeństwa, bo z naszych podatków jest opłacane schronisko. Tu nie nic do ukrywania. Bardzo proszę o wstawienie wyników badań i przebiegu leczenia Ząbka na dogomanię. Chyba, że chcesz coś ukryć dziuniek, coś niewygodnego dla Ciebie. Otóż wpisy lekarskie są wewnętrzną dokumentacją szpitala na Paluchu i nie są do wglądu dla wszystkich. Chcesz, rozmawiaj z lekarzami, proś o wpisy, wypisy, co chcesz. Ja napisałam to, co powiedział mi lekarz i co było napisane na kartach szpitalnych. Niewygodne to może być dla wszystkich, oprócz mnie. Quote
pj. Posted January 5, 2015 Posted January 5, 2015 Nie działa mi opcja cytowania więc wklejam fragmenty postów Beat2010''co to znaczy dodatkowy rtg? to na " nie dodatkowym " nie było tego widać? byl w szpitalu od 23 czy 24 grudnia. Jakie miał zrobione badania ? kiedy były te badania zrobione? jaka była diagnoza i jakie podjęte leczenie?od kiedy było wdrożone leczenie?''Czyżbyś szykowała dla Ząbka jakiś domek? dlaczego dopiero po jego śmierci jesteś taka zainteresowana?Co do mojego opisu Milka, który przekleiłaś z wydarzenia na fb: rozumiem, że jeśli pies ma wolontariusza, który ogłaszanie psa ogranicza do wizytówki na stronie schroniska to ma po prostu pecha?Tak jak piszesz dalej:''Wyniki badan Ząbka i każdego psa są nasza własnościa czyli spoleczeństwa, bo z naszych podatków jest opłacane schronisko. Tu nie nic do ukrywania. Bardzo proszę o wstawienie wyników badań i przebiegu leczenia Ząbka na dogomanię. Chyba, że chcesz coś ukryć dziuniek, coś niewygodnego dla Ciebie.''Z moich podatków jest opłacane schronisko więc mam prawo szukać psom domów na własną rękę, podając numer wolontariusza. Którego to już moja decyzja, i moje podatki. ''Bardzo prosić'' możesz sobie w schronisku, w gabinecie weterynarza, Wanda nic nie musi.Miałam się rozpisać ale odpowiedź powinna być krótka i oklepana: ''kończ waść, wstydu oszczędź''''nie chcemy takich wolontariuszy na Paluchu''w czyim imieniu piszesz? Quote
JunaN Posted January 5, 2015 Posted January 5, 2015 Cieszę się, że jamnik poszedł do adopcji, bo te biedne psy, które z nim siedziały w salce chyba doznały całkowitej głuchoty od nieustannego szczekania ;) co fakt, to fakt ;) ale ja się cieszę dlatego, że Fiołek to świetny pies, z którym bardzo się zakumplowałam i czekałam kiedy wreszcie nastąpi info o adopcji :) podobno adoptowała go jakaś pani weterynarz i bardzo dobrze trafił :) Quote
JunaN Posted January 5, 2015 Posted January 5, 2015 pozostałe adopcje oczywiście też super :) co do czarnej suni, to byłam pewna, że szybko ktoś ją wypatrzy. Bartuś jest świetny, tylko myślałam, że ludzi zrazi, to chore serce, ale widać nie ;) 1 Quote
JunaN Posted January 5, 2015 Posted January 5, 2015 Milek najpierw był tam, gdzie maluchy, ale z kimś tam się pobił ;) i opiekunka przeniosła go do sali Lady. Myślałam, że on tak tyje, a dopiero potem dowiedziałam się, że to wodobrzusze. Świetnie, że ktoś się nim zaopiekował. Quote
JunaN Posted January 5, 2015 Posted January 5, 2015 Ta sunia od Kima to Zuzia 1874/14. Przecudowna, delikatna, na spacerze ogon cały czas podwinięty i wolniutko idzie, ale widać postępy, bo już wącha, a nie tylko idzie. Kilka razy przykucała, żeby się załatwić, ale zawsze coś ją wystraszyło, ale wydaje mi się, że w końcu się trochę udało ;) Wpatrzona w człowieka i bardzo kontaktowa. A w klatce ogon lata jak szalony i widać, że dobrze się czuje. Z Kimem są jak starzy przyjaciele ;) Podobno miała straszną żółtaczkę. Quote
JunaN Posted January 5, 2015 Posted January 5, 2015 Dajcie znać jak się ma suczka 2555/14 - zobaczyłam ją w ostatniej chwili na spacerze, wolontariuszka powiedziała, że jest na geriatrii, niewidoma. Strasznie kochana. a co to za sunia? jak wygląda? Quote
JunaN Posted January 5, 2015 Posted January 5, 2015 A i jeszcze muszę wspomnieć o tym Zefirze/Astorze z salki Daga. Nie byłam z nim na spacerze, ale następnym razem go wezmę. Lizał mnie po ręku przez kratę, tak delikatnie. Jest świetny. Quote
pj. Posted January 5, 2015 Posted January 5, 2015 Średnia, szorstka, uszy klapnięte, jest na stronie, na kwarantannie. Quote
pj. Posted January 5, 2015 Posted January 5, 2015 Astor jest cudny, tylko dość konfliktowy. Rozmawiałam z jego wolontariuszką, jak był na rejonie to zawsze sam bo nie lubi innych psów. A teraz z trzema samcami na małej powierzchni, czarno to widzę, w sobotę rzucił się na Pokera.Ale do człowieka jest świetny, na spacerze tylko by się przytulał. Quote
JunaN Posted January 5, 2015 Posted January 5, 2015 No właśnie ciasno się w tej sali zrobiło. Mam trudności żeby "wydobyć" stamtąd pojedynczego psa. Pokera i Daga to już jestem pewna, więc wiem, że mogę je pociągnąć, czy wnieść ;) do sali. Ale teraz do wyjścia pcha się też Astor i jest taki tłok (każdy wie, że już sam Poker wystarczająco blokuje wyjście ;)), że właśnie miałam takie obawy żeby to się jakimś dziabnięciem nie skończyło. Quote
Aryste Posted January 5, 2015 Posted January 5, 2015 Czy Astor to taki wilczurowaty, co mial operacje na jelita i ma klopoty z chodzeniem ( tylne Lapy)? Jak bylam na palauchu 2 tyg temu to siedzial sam w boksie? jezeli tak, to rzeczywiscie kochany pies.nie wiedzialam,ze trafil na geriatrie. Quote
JunaN Posted January 5, 2015 Posted January 5, 2015 Średnia, szorstka, uszy klapnięte, jest na stronie, na kwarantannie. a to nie kojarzę jej. Quote
Recommended Posts