Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Rico to okołotrzyletni pies, aktualnie przebywający w bydgoskim schronisku dla zwierząt.
Od 1,5 tygodnia bierze udział w programie szkolenia psów schroniskowych 'Lira'. Jestem pod ogromnym wrażeniem jego inteligencji i chęci wpsółpracy z człowiekiem - Rico idealnie skupia się na przewodniku, bardzo szybko się uczy. Potrafi już: reagować na swoje imię, przychodzić na zawołanie, siadać, warować, chodzi na luźnej smyczy.
Rico jest wesołym, pogodnym pieskiem. Bardzo chętnie przebywa z człowiekiem, uwielbia głaskanie, drapanie po brzuszku... Lubi biegać, być szkolonym i... jeść, co skutkuje jego niewielką nadwagę, jednak zbędne kilogramy postaramy się w najbliższym czasie zgubić :)
Ricuś nie nadaje się do domu z kotami, nie przepada za tymi zwierzętami. Może natomiast mieszkać z innym psem - choć jest nieco zadziorny do niektórych obcych psiaków, bardzo szybko się z nimi dogaduje. (przykładowo: najpierw powarkiwał na wszystkie szkolone psiaki, teraz może przebywać w ich towarzystwie, chętnie się z nimi bawi itp.)
Zaszczepiony i wykastrowany Rico czeka na dom w Schronisku dla Zwierząt w Bydgoszczy
ul. Grunwaldzka 298

Kontakt w sprawie adopcji:
tel. 662-637-150
gg: 7557669
e-mail: [email protected]

A oto zdjęcia Ricusia:

Wręcz nie mogę uwierzyć w to, że tak piękny i wspaniały pies do teraz nie znalazł domu...

• Replies 265
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kamilka91 napisał(a):
Dzięki :)
Ogłoszenia miał robione, ale... rok temu :crazyeye: :oops:

Czy to znaczy, że już od roku jest w schronisku :( ?

Posted

kamilka91 napisał(a):
Co najmniej od kwietnia 2009... sprawdzę dokładniej jutro

Daga & Maks - dzięki wielkie :loveu:

To prawie niemożliwe, żeby niewielki młody ładny miły psiak tyle czasu siedział w schronisku :(.
Mam nadzieję, że ogłoszenia sprawią, że znajdzie się ktoś kto go pokocha i zabierze do domku.

Posted

Rico ucieszony na mój widok (poczęstowałam go parówą :D)

Dowiedziałam się, od kiedy jest w schronisku... Dokładnie od 24 stycznia 2009, czyli to już ponad półtora roku... :roll: