panbazyl Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 [quote name='betty_labrador']hehe, nie wiem, kto kogo pożarł, ale tamte grubasy łańcuchowe nagle znikły z budami... teraz te dwa biegaja luzem. Dziwne to było.[/QUOTE] mam nadzieję że nie przerobili ich jak w starych kawałach z czasow komuny na mielonkę razem z budą i lańcuchem Quote
betty_labrador Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 [quote name='panbazyl']mam nadzieję że nie przerobili ich jak w starych kawałach z czasow komuny na mielonkę razem z budą i lańcuchem[/QUOTE] tez taka nadzieje mam. Ale kto ich tam wie.... czy sa nowe wieści o Dustusiu? Quote
Bonsai Posted October 6, 2011 Author Posted October 6, 2011 Mam wieści: Pani Gosia pisze: Dasti jest szczęśliwym leniuszkiem. Trudno go wyciągnąć na spacer już w taką pogodę jak dzisiaj (nie wiem co będzie w zimęJ). W domu ma dwa legowiska: na dole u mamy i na górze u nas więc przenosi się z miejsca na miejsce w zależności od upodobania. Dwa razy w ciagu dnia dostaje "szału" i trzeba sie z nim poganiać. Co zauwazyłam - nie lubi chodzic po trawie - jeśli jest ciepło ok, ale jeśli jest zimno wchodzi na trawe jedynie za potrzebą. Zaczął linienie więc wyczesuje mu codziennie sierść garściami. Szymon jest szczęśliwy, że ma wreszcie upragnionego psa, nosi zdjęcie w plecaku i wszystkim pokazuje. Stosujemy dietę BARF wg zaleceń – myślę, że jest to bardzo wygodny sposób żywienia, a Dasi swoja droga przepada za jedzeniem, ale trzyma figuręJ. Przepraszam, że tak lakonicznie opisuje sytuację, ale mam ogrom pracy; a w domu raczej nie mam czasu usiąść przy komputerze. Hehe, u mnie też wolał chodzić po chodniku, niż po trawie... Panicz. :) :) :) Podałam też adres wątku, może domek Dastiego sam tutaj coś napisze. :) Quote
paulinken Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 Fajne wieści :) Cieszę się, że Dasti się w końcu doczekał :) A panicz rzeczywiście :D Jak ja brałam moją sucz ze schroniska, to najpierw siku tylko i wyłącznie na trawie, a mieszkamy w ścisłym centrum, więc było trudno ;) Ale z czasem się przekonała, że na chodnik też wolno ;) Szymon to synek tej pani?:) Quote
Bonsai Posted October 6, 2011 Author Posted October 6, 2011 [quote name='paulinken'] Szymon to synek tej pani?:)[/QUOTE] Tak, dokładnie. :) Quote
_Goldenek2 Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 Dzięki za wieści. Ten kochany kundelek wyjątkowo zapadł mi w serce :). Bądź zawsze szczęśliwy, Dastinku :) Quote
panbazyl Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 No i pozytywne jest to, że pies zajada się dobrym żarelkiem :) Quote
_Goldenek2 Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 [INDENT]Dziewczyny proszę o pomoc dla 2 ślicznych suń i 5 szczeniaczków :-(. To bazarek cegiełkowy [URL="http://www.dogomania.pl/threads/215702-Potrzebne-pieniadze-dla-2-mlodych-suczek-i-5-szczeniak%C3%B3w"]http://www.dogomania.pl/threads/2157...czeniak%C3%B3w[/URL] [/INDENT] Quote
bric-a-brac Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 Zaglądam poczytać czy są nowe wieści od kangurka. Dobrze, że domek kontaktowy. Wybieracie się może z poadopcyjną? Quote
Bonsai Posted October 17, 2011 Author Posted October 17, 2011 [quote name='bric-a-brac']Zaglądam poczytać czy są nowe wieści od kangurka. Dobrze, że domek kontaktowy. Wybieracie się może z poadopcyjną?[/QUOTE] Umówiliśmy się na weekend 29-30.10 na wspólny spacerek. ;) Quote
obraczus87 Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 [quote name='Bonsai']Umówiliśmy się na weekend 29-30.10 na wspólny spacerek. ;)[/QUOTE] Super :) !!!!!!!!!! Quote
yumanji Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 [quote name='Bonsai']Umówiliśmy się na weekend 29-30.10 na wspólny spacerek. ;)[/QUOTE] Prosie jestes,nic nie mowilas. Quote
Bonsai Posted October 19, 2011 Author Posted October 19, 2011 [quote name='yumanji']Prosie jestes,nic nie mowilas.[/QUOTE] Bo to jednak dość odległe plany. ;) Wybierzesz się z nami? Quote
Bonsai Posted November 14, 2011 Author Posted November 14, 2011 Dostałam fotki z domu. :) To jedna z nich: [img]http://img690.imageshack.us/img690/742/20111112094940.jpg[/img] Quote
betty_labrador Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 jak prawdziwy książę na włościach :) Quote
_Goldenek2 Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 Cudo.... a wyzywałyscie go od kundli :) Quote
Bonsai Posted November 20, 2011 Author Posted November 20, 2011 [quote name='_Goldenek2']Cudo.... a wyzywałyscie go od kundli :)[/QUOTE] A zgadnijcie kto mnie dziś odwiedził. :loveu: Chłopak zadowolony, zadbany, sierść błyszcząca... Tylko weta mniej lubi, bo ostatnio miał czyszczone gruczoły, bardzo przy tym płakał. Ale jest też zachipowany, więc się nie zgubi. :) BARF mu baaaardzo zasmakował - nawet za bardzo, bo upolował... gołębia. Zawsze jest wypuszczany przed pójściem spać na wieczorne siku. Zajmuje mu to chwilkę i potem szczeka pod drzwiami sygnalizując, że chce wejść z powrotem. Tymczasem jedno wieczora coś go nie ma i nie ma. Okazało się, że zabił i zjadł gołębia, zostawiając trochę piór i kukurydzę, którą ten musiał mieć w żołądku. Potem w kooopie był dziób i pazurki... :eviltong: Bardzo się cieszę, widać, że chłopak jest szczęśliwy, ucieszył się na nasz widok, ale jak się rozstawaliśmy, to śmiało pospacerował za obecną rodzinką, a to najlepszy znak, że dokonaliśmy dobrego wyboru co do domku. Quote
_Goldenek2 Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 :):):).Dobrze, że mu nie zaszkodził ten gołąb.... Quote
panbazyl Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 moim się też zdarza zapolować na golębie... Oj fajnie chlopak trafił. :) Quote
bric-a-brac Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 Hehe, biedny gołąb :lol: Na zdrowie, Dasti ;) Quote
Recommended Posts