Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cóż.. właściwie powiedziano tu już chyba wszystko, więc tak dla formalności poprę przedmówcow;)

Aha, i dodam, że agility tak naprawdę nie jest tylko głupim bieganiem po torze. To dużo ciężkiej pracy, cięższej niż mogloby się wydawać oglądając popisy psow, które ćwiczą agility od dawna i są w tym naprawdę dobre.
Ale podstawą tak agility jak każdego innego psiego sportu i wszelkich innych czynności jest więź łącząca psa i właściciela. Niestety, Tobie jak widać jej brakuje.

Poza tym agility to nie medale i zwycięstwa w zawodach, ale przede wszystkim przyjemność i radość z czasu spędzanego wspolnie z czworonożnym przyjacielem.

Posted

a wiecie co ja myślę? że ta dziewczyna nawet tu nie zajrzy i nie przeczyta tych wsztkich szczerych słów. W końcu tutaj wszyscy nie mówią niczego na złość tylko dla jej i psiaczka dobra....
Oczywiście popieram moich przedmówców :)

Posted

[quote name='Madzia_19']a wiecie co ja myślę? że ta dziewczyna nawet tu nie zajrzy i nie przeczyta tych wsztkich szczerych słów. [/quote]
Też możliwe. W końcu niejedni tu już tacy byli... poczyta, poczyta, pomyśli, że na nią wjeżdżamy i tyle ją widziano.

Chociaż jestem raczej za tym, żeby poczekać na rozwój sytuacji. Ona to napisała dzisiaj, więc może jutro jeszcze zajrzy...

Posted

[quote name='Madzika']Madzia troche wiary w "10" latke:cool3::cool3::cool3::cool3:,
Jak nie zajzy jako ozuza to jako inny swoj klon ja w Nia wierze:razz::razz:[/quote]

madzika jak nie tam to tu no nie?? ...atakuja klony beda nas miliony:)

Posted

no cóż :) macie racje :) poczekamy na rozwój sytuacji :) :) :)

szkoda tylko, żeby jej rodzice się zgodzili, a psiak biedny się zmarnował lub za pół roku się znudził i poszedł w odstawkę.... w końcu pies to nie zabawka, nie odstawisz na półkę jak Ci się znudzi zabawa... ach... szkoda, że są jeszcze ludzie, którzy tego nie rozumieją....

Posted

[quote name='Madzia_19']no cóż :) macie racje :) poczekamy na rozwój sytuacji :) :) :)

szkoda tylko, żeby jej rodzice się zgodzili, a psiak biedny się zmarnował lub za pół roku się znudził i poszedł w odstawkę.... w końcu pies to nie zabawka, nie odstawisz na półkę jak Ci się znudzi zabawa... ach... szkoda, że są jeszcze ludzie, którzy tego nie rozumieją....[/quote]

byli są i niestety bedą.....

Posted

szkoda tylko ze o tej porze "10latki" juz spia w tym przypadku razem z ladna krowka w jednym lozku bo przeciez piesek z kanapy nie schodzi:p:p:p

Wikec mozemy juz przejsc do rozmow dla dorosłych :P

Posted

[quote name='dealer']byli są i niestety bedą.....[/quote]
no niestety :roll: tylko czy w takich momentach można ich nazwać w pełni ludźmi... nie sądzę... :roll: Dla mnie osby, które potrafią wyrzucić, oddać, pobi, skatować... własnego psa to już nie ludzie... ani nawet zwierzęta... bo zwierzę nie byłoby zdolne do takiego zachowania... :roll:

Posted

[quote name='"Madzika"']CZyzby .... cos mi tak tu...... znowu klonikiem pewnej wieloosobowej pani zalatuje:cool3::cool3:

znow jeden post i cisza[/QUOTE]

A co Ty myślisz, że na świecie tylko jedna taka jest? Ich są miliony i ciągle się mnożą :mad:

Myślę, że jeśli nawet ozuzi tu zaglądnie to raczej nie będzie miała odwagi czegokolwiek napisać :diabloti:

Posted

[quote name='Madzika']szkoda tylko ze o tej porze "10latki" juz spia w tym przypadku razem z ladna krowka w jednym lozku bo przeciez piesek z kanapy nie schodzi:p:p:p[/quote]

biedny piesek...tfu krówka chciałam powiedziec:)

Posted

[quote name='Madzia_19']no niestety :roll: tylko czy w takich momentach można ich nazwać w pełni ludźmi... nie sądzę... :roll: Dla mnie osby, które potrafią wyrzucić, oddać, pobi, skatować... własnego psa to już nie ludzie... ani nawet zwierzęta... bo zwierzę nie byłoby zdolne do takiego zachowania... :roll:[/quote]Jak ja mowie sa 3 gatunki czlowiekow;
Ludzie
parapety
i cos co nie jest ludziem ( homoniewiadomo- wpadka genetyczna):cool3:

Posted

[quote name='Madzika']Jak ja mowie sa 3 gatunki czlowiekow;
Ludzie
parapety
i cos co nie jest ludziem ( homoniewiadomo- wpadka genetyczna):cool3:[/quote]
ta wersa lepsza, cudowna nawet powiem :cool3:

A co do tematu, dziecku sie pewnie nudzilo w domku, wiec musiala cos napisac :razz:

Posted

[quote name='ozuzi']Ale jak przekonac rodzicow i jaka rase wybrac (mozna ja wykozystakc w agility i jest raczej z durzych psow) myslalam nad beuceronem ale rodzice mam juz psa ale jest to wielka leniwa rozpasiona stara krowa i meczy sie wstaniem z kanapy chce psa i nie chce go "zmarnowac" ma kotos pomysl jak przekonac rodzicow ???? prosze pomozcie :grab: :madgo:[/quote]
taa, a ja chcę willę z basenem, stadnine koni i Brada Pita za męża:evil_lol: :evil_lol:
Ja mam dwa psy, jeden kundelekma 11 lat i nie powiem, ze należy do najchudszych:oops: , ale ze wzgędu na kłopoty zdrowotne, nie może sobie pozwolić na codzienne dalekie spacerki:shake: ale w życiu nie napisałabym o nim takich słów, mimo, ze jako "starzejący się młodzieniec";) :razz: zrobił się nie posłuszny do granic możliwości, ale co tam i tak go koffam:roll:

Posted

zwrot ,,chce psa ,,-bardzo duzo mowi o tobie:cool1: -zachowujesz sie jak 3 letnie dziecko ,ktore rzuca sie na podloge w sklepie z zabawkami ,bo mamusia nie chce kupic nastepnej zachcianki-naucz sie jeszcze prawidlowej konstrukcji zdania w jezyku polskim:mad: :placz: :placz: :placz: -przykro sie czyta takie posty

Posted

[quote name='pinczerka_i_Gizmo']No wiesz co, takiego starucha? Już lepszy Zakościelny - młodszy i na dodatek polski :lol:[/quote]
oj dobra, dobra:lol: nie czepiać sie szczegółów:evil_lol:
My tu lepiej piszmy koleżance jakiego psa ma brać, bo przecież dziewcze nie będzie się pokazywało ,,ze starą, zapaśoną , a na dodatek zmarnowaną krową":evil_lol: :evil_lol: oj brak słów, brak słów:mad: :mad:

Posted

Bellatriks może mieć 5, 7, 9, 12 a nawet 18 - różne jest pojęcie starości, a tymbardziej u takiej osoby jaką jest twórczyni tematu. Jedno wiem napewno - ten pies ma bardzo mało miłości, przynajmniej ze strony [B]ozuzi[/B] :mad:

Posted

[quote name='pinczerka_i_Gizmo']Bellatriks może mieć 5, 7, 9, 12 a nawet 18 - różne jest pojęcie starości, a tymbardziej u takiej osoby jaką jest twórczyni tematu. Jedno wiem napewno - ten pies ma bardzo mało miłości, przynajmniej ze strony [B]ozuzi[/B] :mad:[/quote]
Miejmy nadzieję, że tylko z jej strony ...

Posted

[quote name='pinczerka_i_Gizmo']Bellatriks może mieć 5, 7, 9, 12 a nawet 18 - różne jest pojęcie starości, a tymbardziej u takiej osoby jaką jest twórczyni tematu. Jedno wiem napewno - ten pies ma bardzo mało miłości, przynajmniej ze strony [B]ozuzi[/B] :mad:[/quote]
tak, i wlaśnie dlatego na to zwrociłam uwagę. Pies np. siedmioletni, jeśli tylko jest w dobrej kondycji i jest zdrowy, to przecież jak najbardziej może uprawiać agility rekreacyjnie.

Posted

mMam pomysl nie do odrzucenia przeciez sa tzw gry sym,ylujace zycie codzienne ( simsy itp) moze jest taki prog pt " zaadoptuj sobie psa" tamagotchi bedzie miec dziecko psa z ktorym moglaby uprawaic agility( jesli taka funkcja bedzie w grze), friessbe itp a przy okzaji moze zauwazylaby ze zwierzak jest taki jakiego sobie wychowamy:mad::mad: A nie wiem czy u niej te tamagotschi by przezylo:shake::shake: