Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

MARCHEWA napisał(a):
Sunia podobno była oglądana przez weta i pani wet stwierdziła,że ten wyciek to może przed cieczką............bez komentarza.

Chcemy ją zabrać dzisiaj do weta w Olsztynie,ale nie wiem,czy nam ją wydadzą!!!

Może to być cieczka. Cieczka w czasie płodnym staje się różowano - biała + stan zapalny spowodowany chorym zębem i zakażeniem. Stąd gorączka i osłabienie.
Tak, czy siak sunię powinien obejrzeć wet.
Mam nadzieję, że uda się wam zabrać sunię. W razie czego dorzucę wam jakiegoś grosza na weta. Mam odłożone na Sabowy hotelik, ale skoro domek może wypalić, to kaska może iść na Petrę.

PS - A jak na Petrę reagują psy? Jeśli to cieczka i to dni płodne, powinny dostawać fioła.

• Replies 73
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

O to właśnie chodzi,że psy sie nią nie interesują,za to Saba jest oblegana i u niej widać,że cieczka się zbliża.

Tak,czy siak nie będziemy wiedzieć jaki jest stan Petry dopóki nie obejrzy jej dobry weterynarz.A o zgodę na jej zabranie będziemy pytać dziś na rozmowie z panią z UM której podlega schronisko,bo pani kierownik sama zadecydować nie może!.

Posted

GrubbaRybba napisał(a):
Oby pozwoliła zabrać Petrę.

Bolący ząb plus upał wystarczy aby się pokładać i nie mieć ochoty na kontakty z innymi ... a do tego ten wyciek, paskudna sprawa :(

Trzymaj się suniu, jesteś piękna :)

... oby udała się ta wizyta u weta, trzymam kciuki !!!

Posted

Sunia miała robione USG i wet powiedział,że nie jest to ropomacicze,sunia wygląda jakby niedawno się oszczeniła i być może stąd te upławy.
Wet stwierdził,że sunia jest młoda do 3 lat,mimo zębów w fatalnym stanie,do tego ma mocne zapalenie dziąseł na które sprzedał nam leki,które mamy podawać przez 4 dni.

Posted

Dzisiaj dostałam odpowiedź od cioteczki mru,która od razu zgodziła się nam pomóc w wizycie przed-adopcyjnej,za bardzo dziękuję;)

A tu wklejam maila z odpowiedzią chętnego domku,jakie warunki chcą zapewnić Petrze i jak odszedł ich poprzedni pies:
cyt:
Mieszkam pod Warszawą, na wsi, piesek nocowałby w domu (chyba, że
wolałby budę), w sezonie letnim drzwi wejściowe są stale otwarte na
mały ogródek, a do wybiegania się zabierałabym go na spacer po lesie,
który jest zaraz za domem lub na pola.
Mieliśmy już sunię, owczarka kaukaskiego, niestety z powodu
zaawansowanego raka została uśpiona parę lat temu. Trudno nam było
potem zaopiekować się innym psem, dlatego wzięliśmy kotka.

Pozdrawiam
Ania

Posted

jestem :) spróbuje sie na dniach umowić! szkoda, ze pani w ciagu dnia nie moze, to bym TZta wysłała :) popołudniami dla nas gorzej dojechać do Piaseczna, no ale jakos gdzieś wciśniemy ;)

Posted

mru napisał(a):
hmm patrze teraz, ze Kędzierówka to kawałek za Piasecznem (15 km). no nic, spróbuje to jakos zgrac lub kogoś jeszcze zapytam :)

ja tam dzis pojade, wiec wieczorkiem napisze co i jak.
Juz jestem z Pania umowiona.

Posted

MARCHEWA napisał(a):
Mru,golf jeszcze raz dzięki:Rose::Rose:
Wizyta potwierdziła,że domek jest o.k.

Myslę,że w weekend Petra będzie juz w nowym domku;)

Oby!!! Trzymam za to kciuki i dopinguję!!!