GrubbaRybba Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 MARCHEWA napisał(a):Sunia podobno była oglądana przez weta i pani wet stwierdziła,że ten wyciek to może przed cieczką............bez komentarza. Chcemy ją zabrać dzisiaj do weta w Olsztynie,ale nie wiem,czy nam ją wydadzą!!! Może to być cieczka. Cieczka w czasie płodnym staje się różowano - biała + stan zapalny spowodowany chorym zębem i zakażeniem. Stąd gorączka i osłabienie. Tak, czy siak sunię powinien obejrzeć wet. Mam nadzieję, że uda się wam zabrać sunię. W razie czego dorzucę wam jakiegoś grosza na weta. Mam odłożone na Sabowy hotelik, ale skoro domek może wypalić, to kaska może iść na Petrę. PS - A jak na Petrę reagują psy? Jeśli to cieczka i to dni płodne, powinny dostawać fioła. Quote
MARCHEWA Posted August 12, 2010 Author Posted August 12, 2010 O to właśnie chodzi,że psy sie nią nie interesują,za to Saba jest oblegana i u niej widać,że cieczka się zbliża. Tak,czy siak nie będziemy wiedzieć jaki jest stan Petry dopóki nie obejrzy jej dobry weterynarz.A o zgodę na jej zabranie będziemy pytać dziś na rozmowie z panią z UM której podlega schronisko,bo pani kierownik sama zadecydować nie może!. Quote
Ewanka Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 GrubbaRybba napisał(a):Oby pozwoliła zabrać Petrę. Bolący ząb plus upał wystarczy aby się pokładać i nie mieć ochoty na kontakty z innymi ... a do tego ten wyciek, paskudna sprawa :( Trzymaj się suniu, jesteś piękna :) ... oby udała się ta wizyta u weta, trzymam kciuki !!! Quote
MARCHEWA Posted August 12, 2010 Author Posted August 12, 2010 Mamy zgodę,dzisiaj o 18.00 zabieramy Petrę do weta w Olsztynie. Zapraszam na bazarek na ten cel: http://www.dogomania.pl/threads/190799-Armani-Pierre-Cardin-YSL-na-suczki-w-potrzebie-do-20.08. Quote
Ewanka Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 Na 18-tą? .. to teraz ........ czekamy na wieści ... trymaj się kochana, będzie dobrze!!!!!!!!!!!! Quote
MARCHEWA Posted August 13, 2010 Author Posted August 13, 2010 Sunia miała robione USG i wet powiedział,że nie jest to ropomacicze,sunia wygląda jakby niedawno się oszczeniła i być może stąd te upławy. Wet stwierdził,że sunia jest młoda do 3 lat,mimo zębów w fatalnym stanie,do tego ma mocne zapalenie dziąseł na które sprzedał nam leki,które mamy podawać przez 4 dni. Quote
MARCHEWA Posted August 13, 2010 Author Posted August 13, 2010 Za leki i wizyte zapłaciłyśmy 70 zł,paliwo do Olsztyna 30zł+100zł Pieniążki te odbiorę sobie po zakończeniu mojego bazarku,potem wkleję rachunek. Quote
Luzia Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 Suńka piękna, szkoda że ja taka "zapsiona" :( Quote
Ariani Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 Witam, napisałam posta w dziale Przygarnę psa i Marchewa zaproponowała mi Petrę. http://www.dogomania.pl/threads/190823-Nieaktualny-%C5%9Aredniej-wielko%C5%9Bci-p%C5%82e%C4%87-niewa%C5%BCna-wiek-powy%C5%BCej-roku-spaniel-lub-inny?p=15180740#post15180740 Zakochałam się w niej od pierwszego spojrzenia, dzwoniłam na podany numer i mam nadzieję, że wkrótce sunia będzie częścią naszej rodzinki Quote
MARCHEWA Posted August 14, 2010 Author Posted August 14, 2010 Witaj Ariani;) Właśnie szukam kogoś z twoich okolic na wizytę przed-adopcyjną i mam nadzieję,że Petra będzie niedługo we własnym,czyli waszym domku;) Quote
Ewanka Posted August 14, 2010 Posted August 14, 2010 Wspaniala wiadomość ... wygląda na to, że sunia będzie miala niedługo swój własny, kochający domek :) Quote
MARCHEWA Posted August 14, 2010 Author Posted August 14, 2010 Nie otwiera mi się Mapa Pomocy Dogo-czy ktoś może mi pomóc w znalezieniu osób na wizytę z okolic Piaseczna? Quote
Jola i Czterołapy Posted August 14, 2010 Posted August 14, 2010 Popatrzcie, proszę! Może znacie kogoś, kto pokocha takiego futrzaka??? http://www.dogomania.pl/threads/190856-Przyjaciele-potrzebują-pomocy...-NERO Przepraszam za OT! Quote
MARCHEWA Posted August 14, 2010 Author Posted August 14, 2010 Napisałam do marlenki z Warki,to w okolicach Piaseczna,może ona nam pomoże znaleźć kogoś na tą wizytę. Quote
mtf zalesie Posted August 15, 2010 Posted August 15, 2010 tu masz watek piaseczynski http://www.dogomania.pl/threads/175602-psiaki-i-kotki-z-lecznicy-pod-Ww%C4%85-nie-maj%C4%85-czasu-co-tydzie%C5%84-przepadaj%C4%85!-POMOCY! Quote
MARCHEWA Posted August 16, 2010 Author Posted August 16, 2010 [quote name='mtf zalesie']tu masz watek piaseczynski http://www.dogomania.pl/threads/175602-psiaki-i-kotki-z-lecznicy-pod-Ww%C4%85-nie-maj%C4%85-czasu-co-tydzie%C5%84-przepadaj%C4%85!-POMOCY! Dzięki,już napisałam do Kory. Quote
MARCHEWA Posted August 17, 2010 Author Posted August 17, 2010 Dzisiaj dostałam odpowiedź od cioteczki mru,która od razu zgodziła się nam pomóc w wizycie przed-adopcyjnej,za bardzo dziękuję;) A tu wklejam maila z odpowiedzią chętnego domku,jakie warunki chcą zapewnić Petrze i jak odszedł ich poprzedni pies: cyt: Mieszkam pod Warszawą, na wsi, piesek nocowałby w domu (chyba, że wolałby budę), w sezonie letnim drzwi wejściowe są stale otwarte na mały ogródek, a do wybiegania się zabierałabym go na spacer po lesie, który jest zaraz za domem lub na pola. Mieliśmy już sunię, owczarka kaukaskiego, niestety z powodu zaawansowanego raka została uśpiona parę lat temu. Trudno nam było potem zaopiekować się innym psem, dlatego wzięliśmy kotka. Pozdrawiam Ania Quote
mru Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 jestem :) spróbuje sie na dniach umowić! szkoda, ze pani w ciagu dnia nie moze, to bym TZta wysłała :) popołudniami dla nas gorzej dojechać do Piaseczna, no ale jakos gdzieś wciśniemy ;) Quote
mru Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 hmm patrze teraz, ze Kędzierówka to kawałek za Piasecznem (15 km). no nic, spróbuje to jakos zgrac lub kogoś jeszcze zapytam :) Quote
golf Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 mru napisał(a):hmm patrze teraz, ze Kędzierówka to kawałek za Piasecznem (15 km). no nic, spróbuje to jakos zgrac lub kogoś jeszcze zapytam :) ja tam dzis pojade, wiec wieczorkiem napisze co i jak. Juz jestem z Pania umowiona. Quote
MARCHEWA Posted August 18, 2010 Author Posted August 18, 2010 Mru,golf jeszcze raz dzięki:Rose::Rose: Wizyta potwierdziła,że domek jest o.k. Myslę,że w weekend Petra będzie juz w nowym domku;) Quote
GrubbaRybba Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 MARCHEWA napisał(a):Mru,golf jeszcze raz dzięki:Rose::Rose: Wizyta potwierdziła,że domek jest o.k. Myslę,że w weekend Petra będzie juz w nowym domku;) Oby!!! Trzymam za to kciuki i dopinguję!!! Quote
Recommended Posts